Bebegime down sendromlu tanisi konuldu😔25 haftalik aldirmaya karar verdik 😔😔bu sureci yasayan var mi

Aciklama yapmak zorunda degilim dilerim kinsizin basiniza gelmesin bu durum iyi geceler
Hanfendi burada zaten açık açık yazılanları okursanız aynı şeyi yaşarsak eğer ki o çocuğu doğurmak istersek ki siz de istemissiniz ama kocanız istememiş ,o çocuğu doğurur da kocayı da bosariz diyenlerdenim . Kendi saçma tezatlik silsilenizi kendinize saklayın . Hangisi ? Down mu ,kocanız mi ,kalp mi yoksa sizde böyle istediğiniz mi ? Buraya yazdıklarınıza kılıf bulmaya gerek yok ben istiyorum diyebilirsiniz bu kadar net.neyse size sevgili kocacıgınızla mutluluklar

Aynı şey bizim evlatlarımız içinde geçerli sonradan Allah korusun rahatsızlığı olabilir biz onlardan önce ölebiliriz ne yapalım o zaman rahatsızlıkları olunca biz mi öldürelim ?
Bu başka birşey ama ve cok alakasız bir örnek çünkü sizin dediğiniz sey insanlık hali
Ama bile bile bir ömür boyu rehabilitasyon merkezlerinde sürünmek için doğurmak istemeyebilir kişi bu gayet normal

Sizler harbiden halden anlamadan yargilayan genetik ozurlusunuz ben cok mu mutluyim saniyorsunuz ssacmasapan yazip duruyorsunz insallah siz de yasarsiniz
Sen de beddua edip durma ya
Ne geçiyor eline öyle olunca? Otur ve kendini durumunu irdele zira zor bir aşamadasın,bunca ay niye bekledin? Ne yaparsın ne edersin onu düşün,bırak milleti

konu sahibi seni anlamasaydım keske ama ne yazikki anlıyorum.. benim bebegim 18 di ve bu karari vermek zorunda kaldim 17 ci haftada.ikiz hamileydim ona mezar oldum aylarca.. kardeşini sağlıklı dogurdum ama, hala atlatmış degilim18 ay bitti ve her aldigim nefeste her anim daa… yavrunu dusundum icim yandi.seni düşündum sen nasil atlatacaksın.ben birini saglikla dunya getirmis olsam da atlatamiyirum. yaşamış biri olarak seni üzmek istemiyorum ama, bilmelisin ki allah alsa diyor insan kabul ediyor zamanla takdiri diyorsun. ama sensen acisini bir tarafa o vicdan azabi nefes aldırmıyor. diyorsun ki onu oyle gormim oyle seyler yasamasin ben cehennemlik olayim aci cekmesin sonra diyorsun ki eyyyy insan sen kimdin kiydin belki söyle belki boyle olucakti nerden biliyordun. lütfen bir psikolokla konus farkinda olmadiklarini farkedersin belki daha net olursun belki belki.. ondan sonra kararini ver verki sonra sana sen kalabilesin .. şartlarini bilmiyorum yavrun adina cok üzgünüm dilegim insallah seni ona bagislar ona seni,kokusuyla bir omur sağlıkla yasarsin evladinla. seni buna zorlayan sana bu aciyi yukleyip vicdan yukunu onun gunahina girdiren ese umarim bir evlatla ödüllendirmezsin. senin öz kararinsa diyecek birseyim yok.

Kızlar gözünüzü seveyim düşünerek yazın. Dilin kemiği yok bilirim ama kırıcı cümleler kurmayın.

Konu sahibi sen vicdanlı ve merhametli bir kadın değilsin. Seni üzmemek için kelimelerimi seçiyorum ama karnında can taşıyan hicbir anne beddua edip yaşadığım acıyı sende yaşa demez başkasına.

Sadece allah ıslah etsin diyorum. Ve bu durumdan en hayırlı şekilde çıkmanı diliyorum.

Onceden cikmadi hicbirsey ayrintili ultrasonda cikti ondan once hersey normaldi o kan dna testinden haberim dahi yoktu
Cok tuhaf nasil demez bunu doktorunuz size? Normalde herkes bilir. Neyse ne diyim hakkinda hayirlisi olsun sadece cok uzuldum.

therealsinner therealsinner yazdığımı beğenmemene cidden saygı duyarım ama kalkıp insanlara ettiği bedduayı ve hakareti beğenmene saygı duyamam. Kafalar aynı çalışıyor galiba. Neyse ya sabah sabah bu zihniyetle münakaşa edip tadımı kaçıramam.

2FF7255F-8B4B-42E9-B647-727B35B6AA9C.webp

Hanımlar lütfen üsluplara dikkat edelim rica ediyorum.

Allah kimseyi evladıyla sınamasın ama evladınızın ömür boyu gözünüzün önünde eriyip gittiğini görmek de hiç kolay
değil.
Bir arkadaşımın yıllar evvel bir bebeği oluyor, o zamanlar 2'li, 3'lü tarama, renkli ultrason, DNA testleri vs yok, bebek ağır zihinsel engelli doğuyor maalesef, konuşması, yürümesi, doyduğunu anlamasına engel olacak kadar ağır bir zihinsel engel.

Hep ağlardı biliyor musunuz? Evladını o kadar çok severdi o kadar çok severdi ki ben ölürsem, yatalak olursam kim sahip çıkar diye kahrından ağlardı kadın çünkü anne sahip çıkamazsa kimse anne gibi sorumluluk almak istemiyor böyle özel çocuklarda, Allah'ın biçtiği ömür kadar her gün o çocuğun altını bezlemeyi, tek kelime edemediği için canı mı yandı, bir yeri mi ağrıdı annesi gibi sadece gözlerine bakarak anlayamıyor kimse, ne kadar yerse aç kalır ne kadar yerse fazla gelir bilemiyorsunuz ama annesi biliyor, çıkardığı anlamsız seslerden bile ne istediğini bir tek anne anlıyor, hırçınlaştığında annesinden başka kimse sakinleştiremiyor.

Hayatı boyunca size muhtaç bir çocuğun psikolojisini kaldırmak zordur, çelik gibi sinirleriniz de olsa bana bir şey olursa evladıma ne olur endişesi dahi sizi yiyip bitiriyor.

Anlıyorum hepiniz annelik duygularıyla yazıyorsunuz ama kokusunu içine çektiği yavrusunun çıkardığı seslerin anlamlı bir kelimeye dönüşmesini 30 yıldır bekleyen arkadaşımın Allahım ölüm vakti geldiğinde evladımla beni birbirimizin ardında bırakma duasını bildiğimden bu anneleri de anlıyorum.

Allah kimseyi evladıyla sınamasın ama evladınızın ömür boyu gözünüzün önünde eriyip gittiğini görmek de hiç kolay
değil.
Bir arkadaşımın yıllar evvel bir bebeği oluyor, o zamanlar 2'li, 3'lü tarama, renkli ultrason, DNA testleri vs yok, bebek ağır zihinsel engelli doğuyor maalesef, konuşması, yürümesi, doyduğunu anlamasına engel olacak kadar ağır bir zihinsel engel.

Hep ağlardı biliyor musunuz? Evladını o kadar çok severdi o kadar çok severdi ki ben ölürsem, yatalak olursam kim sahip çıkar diye kahrından ağlardı kadın çünkü anne sahip çıkamazsa kimse anne gibi sorumluluk almak istemiyor böyle özel çocuklarda, Allah'ın biçtiği ömür kadar her gün o çocuğun altını bezlemeyi, tek kelime edemediği için canı mı yandı, bir yeri mi ağrıdı annesi gibi sadece gözlerine bakarak anlayamıyor kimse, ne kadar yerse aç kalır ne kadar yerse fazla gelir bilemiyorsunuz ama annesi biliyor, çıkardığı anlamsız seslerden bile ne istediğini bir tek anne anlıyor, hırçınlaştığında annesinden başka kimse sakinleştiremiyor.

Hayatı boyunca size muhtaç bir çocuğun psikolojisini kaldırmak zordur, çelik gibi sinirleriniz de olsa bana bir şey olursa evladıma ne olur endişesi dahi sizi yiyip bitiriyor.

Anlıyorum hepiniz annelik duygularıyla yazıyorsunuz ama kokusunu içine çektiği yavrusunun çıkardığı seslerin anlamlı bir kelimeye dönüşmesini 30 yıldır bekleyen arkadaşımın Allahım ölüm vakti geldiğinde evladımla beni birbirimizin ardında bırakma duasını bildiğimden bu anneleri de anlıyorum.
Ben de katılıyorum👏🏻

Sizi buna zorlayan kocayla nasıl devam edeceksiniz peki? Doğduğun da da öğrenebilirdiniz o zaman ne yapacaktı bebeğinizi çok merak ediyorum???
Sağlık durumunuzla bebeğinize bakmanız arasında ki bağ ne zira size göre normal! bir bebeğinde bakımını yine siz yapacaktınız.
Herkesin yorumu da kendine böyle bir konuya yumuşak yorum yapmak zorunda değilim!!!

Son düzenleme:

değil.

Mune bahsettiğiniz durum çok farklı, burada down sendromundan bahsediyoruz. Bu durumda olan kişilerde dediğiniz durumlar olmuyor sonuçta.
Bahsettiğimiz durumda olan annelere Allah yardım etsin asla kolay değil.

Back
X