Bebegime down sendromlu tanisi konuldu😔25 haftalik aldirmaya karar verdik 😔😔bu sureci yasayan var mi

Ben böyle bir durumda bana destek olmayan benden bunu isteyen kocayı boşardım. Çünkü belli ki bu sizin fikriniz değil zorunda bırakılıyorsunuz. Down sadece kromozomsal bir farklılık. Sağlıklı kabul edip standart kromozmla dünyaya getirdiğimiz evlatlar da bizler de ağır engelli kalabiliriz sanki garantisi var.
Ağzınıza saglik

22 haftalık gebeyim, tüp bebek ile gebe kaldım. İkili test dahi yaptırmadım. Çünkü down olsa bile doğuracağım kıyamam dedim. Amma velakin herkes benim gibi bizim gibi düşünmek zorunda değil! Yahu neden kadını linç ediyorsunuz? Devlet down sendromlu bebekleri istedikleri haftada aldırmak/veya doğurmak hakkını bizlere veriyor. Siz kim oluyorsunuzda bu haftada olmaz diyebiliyorsunuz? Devlet bu hakkı tanıyor bi kere! Herkes böyle bir çocuğa ömür boyu bakmak zorunda değil. Zaten konu sahibininde eşi istemiyormuş. Ne yapsın kadın tek başına? Günahı sevabı ayrı bir olay.
Ben olaya geniş bakıyorum kimse kimseyi yargılamamalı bence. En başından testlerini yaptırsa daha iyi olurdu evet ama yapacak birşey yok. Doktorlar bile ne kadar acı içinde yaşadıklarını bilseniz siz de doğurmak istemezsiniz diyor.

25 hafta da aldırma lafı geçebilir mi ki bebeğin doğması gerekmez mi ondan sonra süreç nasıl işler hassas garip hissettiren bir konu umarım hakkınızda hayırlısı olur

22 haftalık gebeyim, tüp bebek ile gebe kaldım. İkili test dahi yaptırmadım. Çünkü down olsa bile doğuracağım kıyamam dedim. Amma velakin herkes benim gibi bizim gibi düşünmek zorunda değil! Yahu neden kadını linç ediyorsunuz? Devlet down sendromlu bebekleri istedikleri haftada aldırmak/veya doğurmak hakkını bizlere veriyor. Siz kim oluyorsunuzda bu haftada olmaz diyebiliyorsunuz? Devlet bu hakkı tanıyor bi kere! Herkes böyle bir çocuğa ömür boyu bakmak zorunda değil. Zaten konu sahibininde eşi istemiyormuş. Ne yapsın kadın tek başına? Günahı sevabı ayrı bir olay.
Ben olaya geniş bakıyorum kimse kimseyi yargılamamalı bence. En başından testlerini yaptırsa daha iyi olurdu evet ama yapacak birşey yok. Doktorlar bile ne kadar acı içinde yaşadıklarını bilseniz siz de doğurmak istemezsiniz diyor.
Downlu ne acı çekiyomuş? Trizomi 21den bahsediyoruz. Trizomi 18 değil. Yaşamla bağdaşmayan bulgular yok. Bugün instagramda downlu babanın evladını büyütüp doktor olarak okutabildiği dolanıyodu.

25 hafta da aldırma lafı geçebilir mi ki bebeğin doğması gerekmez mi ondan sonra süreç nasıl işler hassas garip hissettiren bir konu umarım hakkınızda hayırlısı olur
Aldırma olmuyor. Gebelik sonlandırılıyor doğum yaptırılıyor sanıyorum ki sezaryen olur. Vajinal olabilir mi emin değilim.

Downlu ne acı çekiyomuş? Trizomi 21den bahsediyoruz. Trizomi 18 değil. Yaşamla bağdaşmayan bulgular yok. Bugün instagramda downlu babanın evladını büyütüp doktor olarak okutabildiği dolanıyodu.
Valla o kısımını ne sen bilebilrisin ne de ben merve. Bunların kategorileri var. Hepsi tontiş şekilde yaşayamıyor. Kaldı ki böyle bir aile zaten istemiyorken nasıl büyütür? Nasıl yetiştirir? O dediğin şeyler biraz maddi gücü yerinde olan bilinçli insanlar. İstemeyen aile zaten bakamaz. Bu arada fikrimi en başında cümlemde belirttim. Tartışmaya kapalı bir konu.

Valla o kısımını ne sen bilebilrisin ne de ben merve. Bunların kategorileri var. Hepsi tontiş şekilde yaşayamıyor. Kaldı ki böyle bir aile zaten istemiyorken nasıl büyütür? Nasıl yetiştirir? O dediğin şeyler biraz maddi gücü yerinde olan bilinçli insanlar. İstemeyen aile zaten bakamaz. Bu arada fikrimi en başında cümlemde belirttim. Tartışmaya kapalı bir konu.
Ben de kadına bebeğiyle ilgili yorum yapmıyorum. Ama acı çeker diye neden tek bir grubu belirtiyorsun madem başka kategoriler de var? Neyse. Çıkalım konudan.

Ben olaya geniş bakıyorum kimse kimseyi yargılamamalı bence. En başından testlerini yaptırsa daha iyi olurdu evet ama yapacak birşey yok. Doktorlar bile ne kadar acı içinde yaşadıklarını bilseniz siz de doğurmak istemezsiniz diyo

Valla bu islerden anlamam pek. Kürtaja karsı degilim alınır evet ama simdi baktım 6 aylık bebeğe yani ucmus masallah. Bunu erkenden öğrenmenin bir yolu yok muydu acaba onu düşünüyorum su an ben.
6 aylık can var ortada, cok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.

Tabii aslında siz de hklisiniz düşününce bir de bu konuda aslında yüzde yüz doğru taraf yok herkesin kendi duygu ve mantigiyla vereceği kararı.Ama şunu eklemek istiyorum, sizce eger babanin baskisi vrsa ortada kişiyi tenzih ederk söylüyorum, sağlıklı doğan çocuğa da allah korusun bir engel durumu gelse sonradan, demek ki bırakıp kaçacak eğer o kalıpta biriyse..

Yargılamak haddime değil çok hassas bir durum ama belkide bu dünyada ki sınavınız da bu sizin bizlerin yarın ne olucagi belli mi ki sabaha çıkacağımız bile garanti değil bilmiyorum aşırı hassas bir durum bir yandan da diyorum ömür boyu nasıl bir zorluğu olur maddi manevi nasıl bir süreç olur Allah korusun anneye bir şey olsa bu baba hayatta bakmaz o çocuk tek başına ne yapar diye Allah yardımcınız olsun ne diyim ki

Cnm çok geçmiş olsun. Elbette yüzlerce kişinin başına geliyor. Bizim yazlıkta komşumuzun bebeği 5 aylıktı bu nedenle alındığında . Sonraki gebeliği daha iyi geçti. Biz de bir sürü test yaptırdık emin olmak için. Kendini üzme.

Normal doğum yaptircaklar sana biliyosun degil mi yada sezeryan ..bu fikir özgurlugu degil niyetim seni linçlemekte değil.ama madem açtin buraya bu konuyu söyleyim düsüncemi ,bu resmen bir cinayet verilmesi cok zor bir karar ..allah hem yardimcin olsun hem akil fikir versin .aminn

Lütfen zor durumda olan bir insana duygusal anlamda baskı yapmayın! Hamilelik süreci zaten zor duygu değişimleri, bir de zor bir karar aşamasında.
Düşüncenizin doğruluğuna inanıyor olsanız da yaptığınız şey zorbalık!

Sadece süreçle ilgili Bilgi almak istedi anladığım kadarıyla bilgimiz yoksa üzmeyelim.

İnşallah sağlıklı bir karar alırsınız.
Ne desek boş başımıza gelmeyince anlayamayacağımız bir durum.

Evet bilgi almak istedim ama yaziklar olsun uzaktan yargilamak ne de kolay Allah kimsenin basina vermesin yasayan bilir bu durumu ..cok zor bu karari vermek .. butun testlerim temizdi taki ayrintili ultrasona kadar sonradan sivi aldirma vs tam teshis konuldu doktorlar kalp sorunu olacak ameliyat olacak dedi ben buna dayanamam gozumun onunde mahvolacagina direk cennete gitmesi daha iyi degil mi anlamiyor insanlar benim verdigim karar 30 40 yillik karar ben olmasam kim bakacak ya ben once olursem goz gore gore nasil dunyaya getireyim ..Anlamiyor kimse ama yasayan bilir beni yargilayip suclayanlar umarim sizin basiniza gelmez..

Evet bilgi almak istedim ama yaziklar olsun uzaktan yargilamak ne de kolay Allah kimsenin basina vermesin yasayan bilir bu durumu ..cok zor bu karari vermek .. butun testlerim temizdi taki ayrintili ultrasona kadar sonradan sivi aldirma vs tam teshis konuldu doktorlar kalp sorunu olacak ameliyat olacak dedi ben buna dayanamam gozumun onunde mahvolacagina direk cennete gitmesi daha iyi degil mi anlamiyor insanlar benim verdigim karar 30 40 yillik karar ben olmasam kim bakacak ya ben once olursem goz gore gore nasil dunyaya getireyim ..Anlamiyor kimse ama yasayan bilir beni yargilayip suclayanlar umarim sizin basiniza gelmez..
Tezatsınız . Başka birşey değil . Önce down sonra ben istiyorum kocam istemiyor sonra kalp sonra öyle olacağına böyle olsun , bu yargılamak olmuyor ! Sağlıcakla kalın

Tezatsınız . Başka birşey değil . Önce down sonra ben istiyorum kocam istemiyor sonra kalp sonra öyle olacağına böyle olsun , bu yargılamak olmuyor ! Sağlıcakla kalın
Bahane üretmek bu.. yaptığının doğru olmadığını bildiği için kendini kandırmak

Back
X