Katilleri bağrımıza basmak zorunda mıyız, pışpışlamak zorunda mıyız
Kimseyi pışpışlamak zorunda değilsiniz ama bu yaptığınız yorumlarınız hele hele katil gibi bir damga vurmakta kusura bakmayın ama sizin haddinize değil tam bir sosyal zorbasınız....
Burada destek isteyen kişi aldırayım mı diye sormuyor. Ailecek bir karar almışlar süreç hakkında bilgi almak istemiş. Ama maalesef bir çok kişi yerden yere vurdu.
Ortada zaten psikolojisi alt üst olmuş bir anne adayı var. Yeryüzündeki pek çok kadın annelik gibi kutsal bir duyguyu yaşamak ister. Hayaller kurar canından can verdiği evladına en iyi hayat şartlarını sunmak ister. Ama maalesef bazen her şey istediğimiz gibi gitmez. Rabbim oku demiş akıl vermiş ve irade vermiş. Çok şükür ki teknoloji gelişmiş tıp gelişmiş imkanlarımız gelişmiş.
Pek çok kişi sonlandırma kararı aldı diye tepki verdi ama biliyor musunuz o kişinin hayat şartlarını?
Belki geçimlerini sağlamak için çalışan bir kadın özel ilgi isteyen bir çocukla bunu yapamayacak
Belki kötü hayat şartlarında yaşamaya çalışan eşinden / ailesinden baskı altına alınmış bir kadın
Belki özel ilgi isteyen bir çocuğa bakabilecek güçte psikolojide hissetmiyor kendini
Ne fark eder?
Tıbbın ve kanunların kendisine vermiş olduğu bir hakkı kullanıyor. Bu kadar acımasızca yargılayıp hüküm vermek yaftalar yapıştırmak yerine keşke kendinizce olumlu ve olumsuz yanlarını yazıp hakkınızda hayırlısı neyse o olsun diyebilseydiniz.
Bende 19 haftalık gebeliğimi sağlık sorunu nedeniyle sonlandırdım. Doktorların dediği büyük ihtimal anne karnında ölecek doğsa bile %15 yaşama şansı olacak. Doğarsa kucağıma bile alamadan hemen makinalara bağlanacak ve sayısız ameliyat olacak. Göğsü boydan boya açılacak müdahale edilecek gelişim geriliği olacak. Tabi bu kısımlara gelirse her zaman ameliyat masada kalma ihtimali yüksek denildi. Şimdi burada pek çok yazan kişiye göre ben evlat katiliyim öyle mi? Ama bence kendi duygularımı tatmin edip bende anne oldum topluma karşı başardım demek yerine dünyaya doğduğu andan itibaren acılar çekecek bir canlı getirmeme kararını verebilecek akla ve vicdana sahip güçlü bir anneyim.
Umarım bundan sonra yorum yaparken bir kez daha düşünürsünüz