Merve,
kürtaj biz kabul etsek de etmesek de yasal bir hak, bebekle alakalı bir sıkıntı olduğunda belli haftadan sonra gebeliğin sonlandırılması da bildiğim kadarıyla heyet kararıyla alınan bir hak.
Yasalar kürtajı cinayet kabul etsin diyorsunuz da bir kadın düşünün tecavüze uğramış ya da 14-15 yaşında bir çocuk düşünün tecavüz sonrası hamile kalmış, 15 yaşındaki çocuğa kürtaj olmasın doğursun diyebilecek miyiz?
Öte yandan evet bir bebeğin kalp atışlarını duyuyoruz, hareketlerini hissediyoruz, down sendromlu denip öyle doğmayan bebekler olduğunu da biliyorum, her ne kadar ölçümler yapılsa, görüntülüme cihazlarıyla bakılsa, testler yapılsa da tıbbın da yanılma payı vardır, cinsiyet de dahi yanılmalar olabiliyor.
Hiç kürtaj olmadım, psikolojik ve bedensel etkilerini bilmiyorum ama gebelik sonlandırmaya karşı olanları da olmayanları da anlamaya çaba sarf ediyorum.
Herkesin psikolojisi her şeyi kaldıramayabiliyor, bunu da göz önünde bulundurun diyorum mesajlarımdaki alt metinde.
Ama katılıyorum hamile olduğumuzu öğrendiğimiz andan itibaren tüm tetkikler temiz de çıksa, doğum sırasında oluşabilecek bir komplikasyon sonucu bile engelli bebek doğurma ihtimalimiz var lakin yine de kimseyi yargılayamayız zira içinde bulunduğu maddi manevi durumları bilmiyoruz, psikolojisini bilmiyoruz.
Toplum zorbalığı deyip geçmeyin Merve, ömür boyu süren bir zorbalık bu, neredeyse her gün haberlerde zihinsel engelli bir çocuğun darp edildiği haberler oluyor, biz bile aslında bilmeden en çok zekaya atıf yapan şeyler yapıyoruz, birine kızdığımızda zeka geriliğinden aklın mı kıt laflarına kadar bir sürü laf sıralıyoruz, bunu karşımızdakine hakaret etmek, küçük görmek için kullanıyoruz.
Aslında bizlerde gerektiği kadar hassas değiliz, psikolojik olarak kaldıramayacağını düşündüğünden doğru ya da yanlış bir karar veren anne kadar aynayı kendimize de çevirmemiz lazım, biz anneyi yargılarken özel çocukları olan anneleri hiç düşünmeden insanları da zeka üzerinden yaftalıyor yargılıyoruz, kürtaja cinayet diyoruz ama tecavüze uğrayan kadınları, çocuk yaştaki kişileri hesaba katmıyoruz.