Bebegime down sendromlu tanisi konuldu😔25 haftalik aldirmaya karar verdik 😔😔bu sureci yasayan var mi

Bu sureci yasayan var mi
O da sizin bebeğiniz ama sağlıklı doğup sonradan hastalık başka durumlardan da engelli kalan çocuklarımız var. Ve down sendromu eğitimle çok iyi yerlere gelebilir. Downlu kardeşim var inanın o kadar tatlı ki. Kıymayın bebeğinize 🥰

Konu sahibi kişinin konu başlığına bakarsak " bu süreci yaşayan var mı?" Diye soruyor. Yaşamayanlrdan yorum yada linç istemiyor.
Çoğu mesajda gerek ahkam kesmek, gerek linclemek olsun her şey var maşallah.
Kimse imtihan olmadığı durumla ilgili olumlu yada olumsuz yorum yapmasın bence.

Evet bilgi almak istedim ama yaziklar olsun uzaktan yargilamak ne de kolay Allah kimsenin basina vermesin yasayan bilir bu durumu ..cok zor bu karari vermek .. butun testlerim temizdi taki ayrintili ultrasona kadar sonradan sivi aldirma vs tam teshis konuldu doktorlar kalp sorunu olacak ameliyat olacak dedi ben buna dayanamam gozumun onunde mahvolacagina direk cennete gitmesi daha iyi degil mi anlamiyor insanlar benim verdigim karar 30 40 yillik karar ben olmasam kim bakacak ya ben once olursem goz gore gore nasil dunyaya getireyim ..Anlamiyor kimse ama yasayan bilir beni yargilayip suclayanlar umarim sizin basiniza gelmez..
Ben anne değilim olmak için çabalıyorum çok da dua ediyorum olsun diye, seni çok iyi anlıyorum yaşayan bilir bence, zor bir karar ALLAH yar ve yardımcın olsun

Sevgili Mune. Kalp atışı o kadar erken başlıyor ki 9 haftalıkken embriyo fetus adını alıyor artık ultrasonda hareketleri hozlemlenebiliyor. Ve 24. hafta sonrası doğarsa yaşayabilecek gelişmişlikte olanlar var. 26. Haftaya gelince bu oran çok çok artıyor. Yasalar kürtajı cinayet kabul etse, engel gibi durumlarda gebelik sonlandırmayla ilgili biraz daha katı kurallar olsa. Insanların zihniyeti de buna göre şekillenmiş olacak. Olmalı demiyorum haddim değil. Ama öyle olurdu. Şimdi kürtaj 10 haftaya kadar yasal diye bebek kabul edilmiyor bile aldırılan bir çok kişi tarafından. Her neyse. 20. Haftadan sonra ben sürekli tekmeleniyorum çok net. Inanılmaz bir hismiş. Rabbim tüm dileyenlere nasip etsin inşallah. 🤲🏻 Tüm evlatlara da hayırlı ömürler nasip etsin. 🤲🏻 Tüm engelli, ya da tek yaşayamayacak bireylere ve ailelerine yardım etsin. 🤲🏻
Sizin verdiğiniz örnek baştan sona toplumun hastalıklı kafa yapısını içeriyor. Yani toplumun bu zorbalığı için can almak (Ki bunun başka adı yok. Atan kalp durduruluyor doğumla büyüyen bir cana son veriliyor.) tepki çekecektir. Ve o kadar fazla örneği var ki hakikaten downlu denip normal kromozom sayısıyla doğan bebeklerin. Bu gebelik sonlandırmaları normal kabul etmeler bu durumun da önüne geçiyor.
Ayrıca eklemek istiyorum ki benim tarama testinde risk 847de 1di. Tüm kemik ölçümleri ve ayrıntılı ultrason da normaldi. Bana dendi ki downlu bebeklerin %10unda hiç bir bulguya rastlanmaz. Dilersen amniyosentez ya da fetal dna testleri yaptır. Ben kabul etmedim. Şahsi görüşüm bu. Ama demek istediğim burda her şeyin yolunda olduğunu sanan tüm gebe arkadaşlarımızın da bu yüzde onluk dilime girme ihtimalleri var.
Bu hassas konularda konuşulan can çünkü üzülüp yargılamadan yorum yapılabilmesi mümkün değil.
Merve,
kürtaj biz kabul etsek de etmesek de yasal bir hak, bebekle alakalı bir sıkıntı olduğunda belli haftadan sonra gebeliğin sonlandırılması da bildiğim kadarıyla heyet kararıyla alınan bir hak.
Yasalar kürtajı cinayet kabul etsin diyorsunuz da bir kadın düşünün tecavüze uğramış ya da 14-15 yaşında bir çocuk düşünün tecavüz sonrası hamile kalmış, 15 yaşındaki çocuğa kürtaj olmasın doğursun diyebilecek miyiz?

Öte yandan evet bir bebeğin kalp atışlarını duyuyoruz, hareketlerini hissediyoruz, down sendromlu denip öyle doğmayan bebekler olduğunu da biliyorum, her ne kadar ölçümler yapılsa, görüntülüme cihazlarıyla bakılsa, testler yapılsa da tıbbın da yanılma payı vardır, cinsiyette dahi yanılmalar olabiliyor.

Hiç kürtaj olmadım, psikolojik ve bedensel etkilerini bilmiyorum ama gebelik sonlandırmaya karşı olanları da olmayanları da anlamaya çaba sarf ediyorum.
Herkesin psikolojisi her şeyi kaldıramayabiliyor, bunu da göz önünde bulundurun diyorum mesajlarımdaki alt metinde.
Ama katılıyorum hamile olduğumuzu öğrendiğimiz andan itibaren tüm tetkikler temiz de çıksa, doğum sırasında oluşabilecek bir komplikasyon sonucu bile engelli bebek doğurma ihtimalimiz var lakin yine de kimseyi yargılayamayız zira içinde bulunduğu maddi manevi durumları bilmiyoruz, psikolojisini bilmiyoruz.

Toplum zorbalığı deyip geçmeyin Merve, ömür boyu süren bir zorbalık bu, neredeyse her gün haberlerde zihinsel engelli bir çocuğun darp edildiği haberler oluyor, biz bile aslında bilmeden en çok zekaya atıf yapan şeyler yapıyoruz, birine kızdığımızda zeka geriliğinden aklın mı kıt laflarına kadar bir sürü laf sıralıyoruz, bunu karşımızdakine hakaret etmek, küçük görmek için kullanıyoruz.

Aslında bizlerde gerektiği kadar hassas değiliz, psikolojik olarak kaldıramayacağını düşündüğünden doğru ya da yanlış bir karar veren anne kadar aynayı kendimize de çevirmemiz lazım, biz anneyi yargılarken özel çocukları olan anneleri hiç düşünmeden insanları da zeka üzerinden yaftalıyor yargılıyoruz, kürtaja cinayet diyoruz ama tecavüze uğrayan kadınları, çocuk yaştaki kişileri hesaba katmıyoruz.

Evet bilgi almak istedim ama yaziklar olsun uzaktan yargilamak ne de kolay Allah kimsenin basina vermesin yasayan bilir bu durumu ..cok zor bu karari vermek .. butun testlerim temizdi taki ayrintili ultrasona kadar sonradan sivi aldirma vs tam teshis konuldu doktorlar kalp sorunu olacak ameliyat olacak dedi ben buna dayanamam gozumun onunde mahvolacagina direk cennete gitmesi daha iyi degil mi anlamiyor insanlar benim verdigim karar 30 40 yillik karar ben olmasam kim bakacak ya ben once olursem goz gore gore nasil dunyaya getireyim ..Anlamiyor kimse ama yasayan bilir beni yargilayip suclayanlar umarim sizin basiniza gelmez..
Benim ablam çok sağlıklı bebek olarak dünyaya geldi 5 yaşında araba çarptı ayağının birini kaybetti. Ailem çok iyi olduğu için eksikliğini hissettirmediler kendi ne çocukluk yaşayabildi ne gençliğini ,okulda arkadaşları ve hep çevresi engelli olduğunu hissettirdi .Yaşam acımasız anne baba olarak sen vazifeni en iyi şekilde yapsanda çevre izin vermiyor .Gerçekten dışardan konuşması çok kolay.

Merve,
kürtaj biz kabul etsek de etmesek de yasal bir hak, bebekle alakalı bir sıkıntı olduğunda belli haftadan sonra gebeliğin sonlandırılması da bildiğim kadarıyla heyet kararıyla alınan bir hak.
Yasalar kürtajı cinayet kabul etsin diyorsunuz da bir kadın düşünün tecavüze uğramış ya da 14-15 yaşında bir çocuk düşünün tecavüz sonrası hamile kalmış, 15 yaşındaki çocuğa kürtaj olmasın doğursun diyebilecek miyiz?

Öte yandan evet bir bebeğin kalp atışlarını duyuyoruz, hareketlerini hissediyoruz, down sendromlu denip öyle doğmayan bebekler olduğunu da biliyorum, her ne kadar ölçümler yapılsa, görüntülüme cihazlarıyla bakılsa, testler yapılsa da tıbbın da yanılma payı vardır, cinsiyet de dahi yanılmalar olabiliyor.

Hiç kürtaj olmadım, psikolojik ve bedensel etkilerini bilmiyorum ama gebelik sonlandırmaya karşı olanları da olmayanları da anlamaya çaba sarf ediyorum.
Herkesin psikolojisi her şeyi kaldıramayabiliyor, bunu da göz önünde bulundurun diyorum mesajlarımdaki alt metinde.
Ama katılıyorum hamile olduğumuzu öğrendiğimiz andan itibaren tüm tetkikler temiz de çıksa, doğum sırasında oluşabilecek bir komplikasyon sonucu bile engelli bebek doğurma ihtimalimiz var lakin yine de kimseyi yargılayamayız zira içinde bulunduğu maddi manevi durumları bilmiyoruz, psikolojisini bilmiyoruz.

Toplum zorbalığı deyip geçmeyin Merve, ömür boyu süren bir zorbalık bu, neredeyse her gün haberlerde zihinsel engelli bir çocuğun darp edildiği haberler oluyor, biz bile aslında bilmeden en çok zekaya atıf yapan şeyler yapıyoruz, birine kızdığımızda zeka geriliğinden aklın mı kıt laflarına kadar bir sürü laf sıralıyoruz, bunu karşımızdakine hakaret etmek, küçük görmek için kullanıyoruz.

Aslında bizlerde gerektiği kadar hassas değiliz, psikolojik olarak kaldıramayacağını düşündüğünden doğru ya da yanlış bir karar veren anne kadar aynayı kendimize de çevirmemiz lazım, biz anneyi yargılarken özel çocukları olan anneleri hiç düşünmeden insanları da zeka üzerinden yaftalıyor yargılıyoruz, kürtaja cinayet diyoruz ama tecavüze uğrayan kadınları, çocuk yaştaki kişileri hesaba katmıyoruz.

Ben yasaların toplumun algısını şekillendirişini anlattım. Asla şu ya da bu olsun demiyorum. Haddim de değil zaten. Sadece konuya tepkisiz kalamayışları daha iyi anladığımdan sanırım o kısma yönelik kendimce bir kaç açıklama yaptım.

Kolay durumlar değil. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Ben yasaların toplumun algısını şekillendirişini anlattım. Asla şu ya da bu olsun demiyorum. Haddim de değil zaten. Sadece konuya tepkisiz kalamayışları daha iyi anladığımdan sanırım o kısma yönelik kendimce bir kaç açıklama yaptım.

Kolay durumlar değil. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Amin, keşke yasalar toplumun algısını şekillendirmek de insanların öncelikli kılavuzu olsa lakin birinin beden bütünlüğüne zarar vermek suç olmasına rağmen neredeyse her gün en az 1 kadın tecavüze, 1 çocuk cinsel istismara uğruyor, üstelik bazı değerlerimize göre de tecavüzün istismarın olmaması gerekiyor ama gelin görün ki hayatımızın gerçeği oldu ne yazık ki:(

Toplum algısını şekillendirmek bebeklikten itibaren eğitimden geçiyor, hem aile eğitimi, hem okul eğitimi, hem toplum olarak toplum bilinci eğitimimiz olması lazım.

Oysa biz bedensel ve zihinsel engelli insanların sorunlarına sorun katıyoruz, kaldırımlardaki tekerlekli sandalye rampalarında dahi arabalar park halinde, görme engelliler için kaldırımlara konmuş işaretleri söküyoruz, toplu taşımalarda yaşlılar hamileler için ayrılan kısma dahi kim kaparsa mantığıyla hareket ederek oturup uyuyor numarası yapıyoruz.

Velhasıl kurallara pek riayet eden bir toplum değiliz ne yazık ki🤷‍♀️

Kimsenin günahı bir başkasına yazilmiyor.
Ve kimse yaşamadan da bilemez.
Kimseyi kınamam
Ya da ahlayıp vahlamam

Bu dünya cok da gerekli bir yer değil bana göre . Sonradan ne olacağımızı tabii ki allah bilir

Allah yardımcınız olsun .

Amin, keşke yasalar toplumun algısını şekillendirmek de insanların öncelikli kılavuzu olsa lakin birinin beden bütünlüğüne zarar vermek suç olmasına rağmen neredeyse her gün en az 1 kadın tecavüze, 1 çocuk cinsel istismara uğruyor, üstelik bazı değerlerimize göre de tecavüzün istismarın olmaması gerekiyor ama gelin görün ki hayatımızın gerçeği oldu ne yazık ki:KK43:

Toplum algısını şekillendirmek bebeklikten itibaren eğitimden geçiyor, hem aile eğitimi, hem okul eğitimi, hem toplum olarak toplum bilinci eğitimimiz olması lazım.

Oysa biz bedensel ve zihinsel engelli insanların sorunlarına sorun katıyoruz, kaldırımlardaki tekerlekli sandalye rampalarında dahi arabalar park halinde, görme engelliler için kaldırımlara konmuş işaretleri söküyoruz, toplu taşımalarda yaşlılar hamileler için ayrılan kısma dahi kim kaparsa mantığıyla hareket ederek oturup uyuyor numarası yapıyoruz.

Velhasıl kurallara pek riayet eden bir toplum değiliz ne yazık ki🤷‍♀️
Maalesef bedensel engelliler ve yaşadıkları zorluklara çok hakimim babamdan dolayı.

Hamileyken duzenli olarak prof.dr. giderdim
Cocugum dünyaya geldiginde kalbinde delik var dendi
Pediyatri kardiyolojiye gittik 4 tane deliği varmış
Eminim gittigim prof.hamilelegimde bunu görmüştü ama iyiki söylememiş,aldırmak istemezdim ama hamileligimde üzüntüyle geçerdi
Cocugum 1 yaşında açık kalp ameliyati oldu,yıllık kontrolleri devam ediyor.bir tane delik kapanmamış

Sizin içinde zor bir karar hele ki eşiniz baskı kuruyorsa
Bide sağlikli doğma olasılığı da var
Allah hakkıniz da hayırlısını versin

Benim pamuk kızıma da ikili testte olma ihtimali var dediler. Asla ama asla aldırmayı aklımın ucundan geçirmedim. Başka herhangi bir test, amniyosentez yaptırmadım. Çünkü %99 dön sendromlu deseler bile aldırma niyetimiz yoktu. Hiç üzülüp hamileliğimi de zehir etmedim kendime, keyfini sürdüm. Rabbim ne verirsen kabulüm dedim. Bebeğim doğdu. Rabbime hamd olsun sağlıklı ve dünya güzeli bi kızım oldu. Allah'ım sağlıkla uzun ömür versin evlatlarımıza. Çok duydum bu durumu yaşayanları da kıymayın bebeğinize.
Amin

çocuk doğsa yaşıyacak oldurmekten bahsediyon :(

Maalesef bedensel engelliler ve yaşadıkları zorluklara çok hakimim babamdan dolayı.
Allah babanıza da tüm engelli insanlara da yardım etsin, üzgünüm ama ben hala bu konularda yeterli toplum bilincine ulaştığımızı düşünmüyorum, gerçekten çok düşüncesiz ve acımasız olabiliyoruz, öyle ki işitme engelli bir çocuğun işitme cihazını, yürüme engelli birinin akülü sandalyesini çalacak kadar, otistik bir çocuğu dövecek kadar vicdansız merhametsiz olabiliyoruz.

Şimdi şimdi yollar, kaldırımlar, bazı binalar engelli insanlara göre düzenlenmeye başladı ama hala yeterli değil, hala sırf bu sebeplerden eve mahkum olan kişiler var, engelli ya da engelsiz fark etmeksizin insana saygımız yok bu çok üzücü.

Hiçbir şey söyleyemiyorum maalesef, büyük konuşmaktan korkarım.

Allahım kimseyi bu tarz bir durumla imtihan etmesin. Umarım kendiniz ve bebeğiniz için en doğru kararı verirsiniz, geçmiş olsun.

Sizler ne kim ? Ben bu vakte kadar kimseyi linçlemedim burda. Pişkin ve yüzsüz olan metres tayfası dışında ki onlar da linç değil gerçekler oluyordu genelde. Yazdığım yorum yukarda duruyor. Senin kendince attığın çamur bana bulaşmaz.

Birde böyle biri linçleniyor diye ortalığı yıkan adil bir tipmiş gibi ortadan konuşma. Beğendiğin yorum hamile o kadar kadına hakaret ve beddua içeriyor. Hani çok biliyorsun ya insanlara edilen beddua ve hakareti de beğenme o zaman. O yazılan niye seni rahatsız etmedi ?

Etmez tabi yeter ki sizinle aynı pencereden bakan birini bulun. Anında adalet terazisi error veriyor değil mi. ? Neyse ya anlayacak gibi de yazıyorum şurda o kadar şeyi.

Canı acıyan bir insana bebek katili denilince sakin cevap vermesini nasıl bekliyorsunuz. Büyük ihtimalle psikolojisi tamamen gitmiş kendinde değil. İncelik mi bekliyorsunuz. Söylenen şeyleri tasvip ettiğimden değil ama etkiye tepki denilen kavramı göz önünde bulundurun.
Siz mi yazdınız başkası mı bilmiyorum ama çok fazla üzdünüz ve insanlar zor durumdayken bunu kaldıramaz.

Ben 7 yaşında bir evladı olan bu evlat hasta doğan bir de düşük yapmış bir anneyim….
Benim için 7 yaşındaki evladımı öldürmekle karnımdaki embriyo fetüs cenin bebek boyutu hiç farketmez öldürmek arasında bir fark yok
Bir bebeğin hayatına hasta yada farklı diye son vermek benim vicdanımın kabul edebileceği birşey değil
Anne karnındayken hasta yada farklı diye bir cana kıyılabiliyor, peki aynı can sağlıklı doğsa ve nedenden dolayı akli yada bedensel olarak yetersiz hale gelse hmmm ben bununla uğraşamam ben bunu beğenmedim ya diyip öldürülebilir mi?
Bu tam olarak böyle bana göre, zevkime çatır çatır seviştim, yumurtayla sperm aşk yaşadı ama I ıhh beğenmedim bakamam uğraşamam….
Gebeliğinizi şuan sonlandırmayın bence, kocanızda böyle çocuk istemiyormuş madem bırakın doğsun zaten gebeliğin çoğu bitmiş doğuma az kalmış, doğduktan sonra ana- baba siz sonlandırın down sendromlu beğenmediğiniz bebeğin hayatını, bebeğe yabancı doktorlar değil anası babası olarak siz vebal alın
Bir de daha dünyaya gelmemiş falan deniyor da nerde bu bebe uzayda mı? Dünyaya gelmiş işte, eli var gözü var organları var besleniyor uyuyor duyuyor hissediyor annesini babasını tanıyor, dünyada işte, kıpır kıpır hareket ediyor, duyuyoruz kalbi atıyor, yaşıyor ya
Gebeliği sonlandırmak ne demek, kürtaj ne demek? Bir canlıyı öldürmek demek, bu kadar basit mi ya

Canı acıyan bir insana bebek katili denilince sakin cevap vermesini nasıl bekliyorsunuz. Büyük ihtimalle psikolojisi tamamen gitmiş kendinde değil. İncelik mi bekliyorsunuz. Söylenen şeyleri tasvip ettiğimden değil ama etkiye tepki denilen kavramı göz önünde bulundurun.
Siz mi yazdınız başkası mı bilmiyorum ama çok fazla üzdünüz ve insanlar zor durumdayken bunu kaldıramaz.

Yanlışları veya söylenen sözlerin ağırlığını yarıştırıp kıyas yapmıyoruz burda. Etkiye tepki diye de yumuşatılacak şey değil beddua ve hakaret.

Ben kim ne yazdı görmedim. Beddua eden kim olursa olsun yanlış yapıyordur gözümde. Aaa ama ona bunu dediler ondan böyle dedi vs çok insancıl bir savunma değil.

Benim mesajım arabulucu bir mesajdı ağır konuşan arkadaşları da sakinleştirmek adına yazdım.

Üzüntü ve acı denen duygular insanları ehlileştirir, içinden başka şey çıkıyorsa bu şahsın karakteri ile alakalıdır, üzüntüsü sadece bahanesidir.

Konu sahibi ‘genetik özürlü’ dedi arkadaşlara ve bunu hakaret sayarak yaptı. Bu durumdayken bunu söyleyen birinin üzüntüsü de tartışılır o ayrı. Ettiği bedduaya değinmiyorum bile.

Su ihtimal de var kürtaj olduktan sonra bebek ya down sendromlu değilse ? Çünkü bir çok kişiye down sendromlu deyip sağlıklı dünyaya gelen bebekler var

Kimsenin karakterini yargılayacak değilim. Burda yazılanların hepsi yanlış. İnsanlara bu kadar yüklenmek hem de zor zamanlarında ayıp. Konu Sahibi de yanlış yaptı fakat konuyu alevlendirenlerden farklı bir yanlışı yok benim gözümde iki taraf da hatalı. Ama bir tarafın acısı var öteki taraf yattığı yerden nefret kusuyor sadece.

Back
X