Böylesine bıçak sırtı bir konuya üstelik de hemcinslerimin yazdigi şeyleri gerçekten de ağzım açık bir şekilde okudum.Butun testlerini yaptirsaydin gebeliğin başında tespit edilebilirdi yazan sayın aşırı bilenler.Birincisi bahsettiğiniz nifty test zaten 35 yaş üstü gebelere ya da ultrason,ikili üçlü test bulguları sinirlarin üzerinde olanlara öneriliyor.25 yaşında bir gebeye nifty test yaptır diyen doktor duymadım var mıdır vardır ama yaygın değildir.İkincisi konu sahibinin zaten kanunen gebeliği sonlandırma hakkı var siz kim oluyorsunuz da bu hakkını kullanmayı düşünen birine katil diyebiliosunuz.Herkesin psikolojisi,maddi durumu,çevresi hatta bebeğin babası böyle bir durumu kaldırabilecek elveriste olmayabilir.Kimse hanımefendinin gebeliğini ondan daha çok düşünecek değil herhalde.Down sendromu bir engeldir burda engel değil farklılık yazanlar olmus ancak uydurmak yerine who nun down tanımını açıp okumalarını tavsiye ederim.Sadece kromozom anomalisi değil, beraberinde ömür boyu biyolojik ve fiziksel tıbbi bakım ihtiyacı ve hastalık yatkinliklarini da beraberinde getiren bir sendrom.Burdan da down bebeği olan insanlar yaşamasın mi bebekler olsun mu cikarimini yapanlar olacaktır.Onlara da hemen cevap verim.Tabiki hayir.Dunyaya getirmeyi ve sorumluluklarını ustlenmeyi uygun gören aileler de elbette olacaktır.Ve toplum olarak onlara nasıl saygı duyup hayatlarını kolaylastirmaliysak dünyaya getiremeyecegini söyleyen ailelere de aynı saygıyı göstermek durumundayız.Toplumumuzun engelli insana bakış açısı ve sağladığı imkanları sanırım hepimiz bilioruzdur.Omur boyu bu zorbalığa maruz kalma riski olan bir bebeği dünyaya getirmek istemiyor olabilir konu sahibi.Hickimsenin ona bu şekilde ağır konuşmaya hakkı yok.Lutfen kendinize gelin ve zaten acı içinde kıvranan bir kadını daha fazla üzmeyin.Konu sahibine beddua etti diyenler olmuş.Suanda hamileyim ve hiç üzerime alınmadım.Hanimefendi zaten acı içinde bir taraftan da burda insan olanın söylemeye utanacagi lafları duyuyor ne bekliyordunuz.Bir laf var kediyi köşeye sikistirirsaniz turnalar.Sanirim yeterince açıklayıcı olmuştur bu söz.Sevgili konu sahibi dünyaya getirmek eee getirmemek de sizin vereceğiniz ve herkesin saygı duymak durumunda olduğu bir karar.Size kolaylıklar diliyorum