Bebeğime isim koyacağım lütfen yardımcı olun

hasretdolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
403
169
103
36
Kızlar bu ay bebeğim olacak ama hala isim konusunda net bir fikrim yok... Kayın validemin adı bahriye onunda ismini koymak istiyorum ama o isim sadece nüfus cüzdanında olacak ben sürekli de kullanacağımız bi isimde yanına eklemek istiyorm.. Bahriye Neval koymayı düşünüyorum sizce nasıl.. Farklı güzel İsim önermek isteyenlerde yazabilir... Fikir sahibi olmuş olurum...

kayınvalidenin ismini beğendiğin için mi yoksa mecburiyetten mi koyuyorsun..
bu duruma hiçbir zaman anlam veremedim gitti...onlarda ayrı bir birey kolay isim koy..ne okulda zorlansın nede günlük hayatında..
birde benim düşüncem tabiki iki ismi sevmiyorum..

Ben olsam kv ismi koymazdım. Bence isimler karakterleri yansıtır o yüzden tanıdık ismi tercih etmeyin..
Ne güzel isimler var az araştırıp düşünün

Ben de kv ismini koymazdım. Neden koyuyorsunuz,çok sevdiğiniz için mi? Derin,Zeynep,Lara,Arya bu tarz isimler olabilir. Neval de değişik anlamını bilmiyorum ne demek? Bahriye'ye isim uydurmak da zor

bende oğlum olursa kp adını koyacağım ama öldüğü ve eşim Allaha hep bi xxx aldın bi xxx ver diye dua ettiği için..

eğer hayattaysa koymayın hatta üzülmeyin ama vefat etmişse bile koymayın çünkü isim çok kötü.

ırmak , nehir , nisan gibi isimler hoşuma gidiyor benim.

ayrıca bahriyenin yanına ne koysanız çok sakil durur.

Neden Bahriye, üzülmeyin ama hiç güzel değil.
Valide sağ mı? Sağ iae de öldü ise de koymak doğru gelmiyor bana o ayrı ama..

Neval güzel...

bahriye eski ve günümüzde güzel bir isim değil. ayrıca neden kv ismini koyuyorsunuz ki

çok daha güzel ve anlamlı isimler var . benim önerebileceğim ;
Zümra , Minel , Mina ,Betül Erva

iki isim de kötü. birlikte de uyumlu değiller.

ayrıca kimliğe iki isim yazıp ikinci ismi kullanacaksınız ama tanıştığ her ortamda veya dışarda kendisine ilk ismi ile hitap edicekler. zor olacak onun için.

daha sade ve basit bişey düşünün bence.

ben hamileyken koyarım felan diyordum ama sürece baktım ne ilgi ne alaka toruna hiçbir şey yok yani niye benim totomu kimse kaldırmıyor ben niye kaldırıym dedim sonuç koymadım oh ne de iyi ettim

haaa bu arada sadece kimlikte kalacak dediğin o isim çocuğunun hayatı boyunca karşısına çıkacak...

Her çocuk kendine özeldir. Kayinvalidenin ya da başka birinin adı konulunca , o kişi mertebe mi atlıyor? Nedir bu isim koydurtma egosu? Hayatta koydurmam ismimi. Büyüklerin başka eski isim onermesine de karşıyım. İsim beni çok etkiler. O hak önce anneye daha sonra babaya aittir. Çocuklarımın isimlerini ben seçtim, baba da onayladı. Onaylamasa olmazdı ama başka kimseye laf düşmez.
Bu arada iki isme de karşıyım. İkisi mi söylenecek, isteyen istedigini mi söyleyecek, tam bir kaos

Nüfus cuzdaninda yazacak demisiniz ama çocuk okula başladığında öğretmenleri ilk isimle seslenir. .Arkadaşlarının çoğu da öyle. .yani çocuğunuzun ileride ismi Bahriye kalır çoğu kişinin zihninde. .misal erkek kardeşimin iki isim ama kalıplaşmış isimlerden olmasına rağmen ilk ismiyle hitap eden arkadaş öğretmen çok. Biz iki isim soylememize rağmen. Eğer kullanmayacaksaniz nüfus cuzdaninda yazıp da çocuğa öyle yük yuklemeyin ya yanlış anlamayın bizde de hala böyle garip gelenek var ama kızıma kendim verdim ismini kim ne derse desin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…