Bebeğime isim koyacağım lütfen yardımcı olun

Açıkçası eşimde koymak istemiyor annesinin ismini ama ben ayıp olur gönlü olsun diye koymak istiyorum.. Nevale benm koymak istediğim bir isim şanslı kısmetli demek... Çünkü bebeğime hamile olduğumu öğrendiğimden beri hayatımız çok güzel değişti bize şans getirdi onun uğuru galiba kpss de çok yüksek aldım

Yanlışım varsa çok pardon ama az önceokudugum bi haberde kpss iptal edildi diye okudum

Şu kayınvalide kayınbaba isimleri niye çocuklara konuyor hiç anlamıyorum ve anlamayacağım. Siz anne baba evladı değilmisiniz sizin anne babanızın başı kelmi? Niye kadınlar kendi anne yada babasının ismini koymayı hiç düşünmüyor acaba. Varsa yoksa kv kayınbaba. Nedir bu erkek anne babasını bu kadar yüceltme merakı? Kaldıki niye illaki birinin ismi olacak? Çocuğunuza başka birinden bağımsız kendi beğendiğiniz özgün olarak taşıyacağı bir isim koymayı düşünmelisiniz bence. Ben olsam kesinlikle kv ismini koymazdım. İsmi güzel bile değil yazık değilmi o yavruya ömür boyu taşıyacak bu ismi. Gerçi böyle söyledim ama eğer koyarsanız 18 ine basar basmaz gidip ismini değiştirir muhtemelen

Koyma o Zaman ne ayıp olcak.
Gönlüne bişey olmaz merak etme.
Arkadaşların dediği gibi asıl kimlikte de yazması sorun.
Bütün yerlerde çıkacak hep ve eminim çocuk beğenmeyecek adını.

Aman isim koymakla mı gönül yapılır.
Ben de bunu anlamıyorum oğlu da istemiyormuş zaten.
Sırf kadına ayıp olmasın diye asıl ayıbı kendi evladınıza yapıyorsunuz,ömür boyu kötü isim kullanmak zorunda kalacak hem de kayınvalide ismi.
Düşünsenize ileride babaanneyle ters düştüklerini. Ne sıkıcı durum.
Neval için bir yorum yapamayacağım.
Anlamını ilk defa duydum,sesleniş olarak beğenmemiştim ben.

ya belki haddim değil ama kullanmaycağınız ismi neden çocuğa yük ediyorsunuz. muhtemelen o da bahriye adını sevmeyecektir. bir arkadaşım vardı ön adı latifeydi. her dile geldiğinde çok kızardı ailesine. kız çocuğu kendi soyadını kullanmak istese evlilkte muhetemelen kullanmaz, sınavlara girse yaz yaz bitmiyor. o yüzden siz iyi düşünün bu kararı.
son olarak illa iki isim olacak derseniz kısa bişey olsun bari ela, ahu gibi.

Katılıyorum
Bahriye yerine Bahar daha güzel, hem onu çağrıştırıyor.
Neval'i ben beğendim.

Ama kişisel fikrim; 40 yaşındayım, ilk okul, ortaokul, hazırlık, lise, üniversite, yüksek lisans seneler süren öğretim hayatımda 2 isim taşıyanların hep sorun yaşadığını gördüm. Sınav kağıdı kodlamalarında zorluklar, hastane laboratuvar sonuçlarında karışıklıklar, ismin birinin sadece harf ve nokta şeklinde yazılması, değişik yerlerde sadece bir ismin tercih edilmesi, başka yerde diğerinin seçilmesi, vs vs

O yüzden 2 kızımın da tek ismi var.

Leyla Saçları gece gibi simsiyah olan kadın.... Anlamı çok güzel benim içim.

Üstelik İnternational bir isim, eğitim için başka bir ülkeye giderse zorluk çekmez.

Yazik degilmi kizina ya sen kayinvalideni mutlu etcem diye bahriye diye isimmi kalmiş . Ayrica nevalde kötü. Daha dogru duzgun isim düşünün bence .

Benim iki adım var ve bu kadar gereksiz birşey olamaz diye düşünüyorum, kızıma tek isim koydum çocuk rahat edecek. ayrıca oğlu bile istemedikten sonra siz niye ayıp olur diye düşünüyorsunuz, ben adam akıllı fikir bile sormadım kayınvalidemle kayınvabam diretmek değil ama keşke şu olsa bu olsa dedilerde görümcelerim hemen madem o kadar beğeniyorsunuz kendinizin 3 kızı olmuş siz koysaydınız dediler, konu kapandı

Yıl olmuş 2016 Bahriye diye isim mi kaldı ? Sen Kimliğe Neval yazdırmadıktan sonra herkes ona Bahriye diyecek..
İlerde kızın sana bu konuda çok kızar hatta ismini değiştirmeye bile çalışır Bence direk Neval koy

Bende hiç anlamıyorum neden kayınvalide kayınbaba yada anne baba isimleri konur ki? Zaten var olan bir ismi ikinci kez bir bebeğe konmasını sevmiyorum. Bebeğin ismini anne baba anlaşarak koymalı bence. Benim kuzenime babannesinin ismini koymuşlardı mahkeme kararıyla değiştirdi.

Bu arada iptal edilen sınav 2010 kpss..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…