Bebeğime isim koyacağım lütfen yardımcı olun

yorumlarınız için teşekkür ederim...evet haklısınız galiba bahriye ismini rafa kaldırayım bari..neval ismini de gözden geçireyim...
bu yönde baskı mı var.
rafa kaldır bence de.
basit anlamı güzel bir isim koy.
çocuk rahat rahat kullansın ileride.
sonra mahkemelere koşuyorlar isim değişikliği için.

bende begenmedimm.. Aybike, Nazende, Ayse naz hoşuma gidenler simdilik

Sahsen ismimin bahriye olmasini istemezdim. Hele gelecekteki bir cocuk hic istemez. Hani ayse zeynep emine vs olsa neyse de...

Bahriye ismi güzel değil yani bu zamana uygun değil bence çok eskide kaldı yanına da hiç bir isim yakışmaz gibi Neval ismini de nedense sevemedim siz en iyisi yeniliklerden yana düşünün tek başına başka bir isim

kendi annem biraz baskı yapıyor ismini koy ayıp olur falan diye..ama eşim istemiyor ..eğer annemler bişey diyecek olursa eşim istemedi o ismi koymadık derim..kayın validem herhangi bişey demiyor şu isim olsun falan diye...

ne ilginç ya.
eşin istemiyo kv istemiyo annen baskı yapıyo.
boşver anneni.
güzel anlamlı basit bir isim koy.
dilara mesela:))

Anneniz alttan altta mesaj mı veriyor ne , anne isimi koyulmazsa anne kırılır derken

Bahriye yi sizde eşinizde istemiyormuş , o zaman koymayın tabii .

Ayrıca isimler öyle nüfus kağıdında süs olarak durmuyor . Okulda genelde ilk isimle çağrılıyor çocuk , velinin özel bir talebi yoksa bu konuda .
Yine ilerde tüm resmi işlemlerde de kullanılıyor . Banka Bahriye Hanım diye sesleniyor gibi gibi ...

sırf birilerinin gönlünü mü yapacaksın bilemedim gözüne mi gireceksin diye evladına neden bunu yapıyorsun? Eşin de istemezken üstelik. İsim koymayla ne oluyor mertebe mi atlıyorsunuz, daha mı çok gelin oluyorsunuz kaynana gözünde? Anne-baba kendi karar vermeli kendi çocuklarının kişisel ismine, geleceğine, eğitimine vs...

Bahriye ismini koyman mecburi mi? Biraz da çocuk açısından düşünmek gerekiyor. Siz Bahriye'yi kullanmazsınız ama o okulda veya resmi yerde kullanmak zorunda. Ve hiç güzel bir isim değil.
Zaten yanına yakışanı bulmak da zor.

Ay bu büyükler :) Benim annemde kayın babamın ismini koymamı istemişti. Hiç koyamam isteyen kusura baksın.

Bebeginin uğur getirdiğine inanıyorsan neden direk uğur koymuyorsun hem kız hem erkek ismi... Bir ömür de uğurum diye seversin:)

Benim kv de oğluma kocasının adını koymamızı çok istiyormuş ama hiç konusunu bile açmıyor eşime söylüyor.eşim de bana baskı yapıyor istemiyorum deyince gönül koyuyor kırmak istemiyorum ama isim konusu ne zaman açılsa tadımız kaçıyor.
Kp adı Mehmet Ali , herşeye bahane bulan aksi adamın teki şimdi oğlum adına filan çeker Allah korusun. Kızım kardeşimin adını ben koyacağım diyor(poyraz, ayaz, yiğit.)Tek güvencem kızım o tutturursa karşı gelemezler.9 ay karnında taşı başkaları isim konusunda hak sahibi olsun insan bunu demeye bile utanır.çok dertliyim çok

Neval yerine
Neva da olabilir.. Anlamını bilmiyorum da kulağa daha hoş geliyor..

Bahriye den başka herşey hoş geliyor şuan

Yeri gelmişken şurdan iki isim koyanlara bi sesleneyim :)
Birini söylemeyecekseniz neden koyuyorsunuz,sadece kimlikte yazsın ama söylemeyelim nasıl bir mantık.
Okulda söylüyorlar, sonra al kafa karışıklığı..

eşin koymaktan yana değil, baskı yapmıyo ne güzel şanslısın. o ikinizin çocuğu, ne annen nede bi başkası karışamaz. hem neden ayıp, asıl o isim koyulursa çocuğa ayıp olur bi ömür boyu.
ayrıcada iki isim koymayın çok uzun oluyo

Eğer gerçekten içinizden gelerek istemiyorsanız böyle bir isim koymayın. Sırf birinin gönlü olsun diye el kadar çocuğa bu haksızlığı yapmayın
Ama çok güzel çok beğeniyorum diyorsanız siz bilirsiniz tabi

Helal olsun size.. Herkes kv adını koymak istemez. İsmini veriyorsa bile çocuğuna zorla oluyor. Bence daha modern isimler koyabilirsiniz. Bu isimler zor bence..

Kucucuk cocuga bahriye ismi nedir ya.
Ben sosyetede buyumus, kv ne derse tersini yapan birisi degilimdir. Kv ve kp hatrini sayilmasi gerektigini dusunurum. Ama olucak var olmuycak var. Bahriye cok kotu bi isim arkadasim ya.
Onerim lina, esila, tuana, zeynep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…