Bebeğime ismini ben veremedim:((

çok sinirlendim okuyunca, ben olsam asla izin vermezdm..bu kaynana ve kayınababalar kendilerini ne sanıolar yaaaa..köle mi alıyosunuz siz oğlunuza gelin diye.ne hakla karışır..tamam belki öneri de bulunur, kibarca sorar sen de reddedersin ama zorla isim koymak ne demek??? kötükedihüso
ben şimdiden isim buldum ilk çocuğuma 2 isimli olcak, nişanlımla ben kendi istedğimz isimleri koycaz, anlaştık ve bunu söledim şimdiden kayınvalideme,oğlumuz olursa adı bu bu olcak dedim, hiç sesini çıkarmadı:lepi:
bu sana ders olsun ve 2. çocuğunda aklını başına topla lmaz:, ezdirme kendini lütfen çok üzülüyrum bu durumda kalan kızlara..

ben cinsiyeti belli olunca araştırdım budum eşimde beyendi taktık kimseye sormadık bile adı ne olsun diye ben neler çektim hamileyken kızımın adını ben takmayacamda kim takacak ben kendi ailemede sormadım zaten ne benim nede eşimin ailesi biz takacaz demediler o konularda çok anlayışlı insanlar

iki isim yazdırsaydın kimliine
senin istediğinle cagırsaydın
hoş olurdu

cnm bende senle ayni seyi yasadim..kaynanatör hanim bize sormadan cocugun ismini koymus,bide künyeye yazdirip gelmis...malum kayinbabanin adi..cift isim koyduk bizde..ama devamli bizim koydugumuz isimle cagirilir oglummm..ohhhh canima degsin....:dilcikar:

bu iş için asliye hukuk mahkemelerine başvurmanız gerekiyor bi dilekçe yazdırmanız lazım hem anne hemde baba her ikisininde imzası olmalı..tek başına başvuru yapamazsınız...eğer bu kadar rahatsızsanız bence hemen mahkemeye başvurun birkaç ayda hallolabilecek bi konu..

bu aileleri anlamak zor her konuda kendilerini bilirkişi olarak görmüyorlarmı deli oluyorum bu ne bencillik......
:umursamaz::umursamaz::sm_confused:

Daha flört ederken böyle bişey yaşayan komşumuz vardı
Bende sevgilime şincik eşim olur kendileri
Valla 9 ya ben taşıyıp sonrada ben bakacaksam ismini de ben koyarım zaten isimlerim hazır demiştim
Herif önce biraz bozuldu babaları ben olacaksam fikrimi söylemem gerekmez mi dedi
Söyle bakalım deyince güzel isimler demişti opuyorumnanaktan

konunun üzerinden cok gecmis ama cocuguna isim bile koyamadigin bir evlilik gereksiz birseydir...

Benim anneme de ben doğduğum da halamlar karışmış..Herşeyine karışırlarmış zaten ilk evlendiğinde altınları çaldırır diye bozdurtmuşlar meselaa!! Ben doğmuşum ben olsam fevziye koyarım demiş küçük halam..
Annem de senin de oğlun oldu neden kayın pederinin adını koymadın o zaman demiş..Dedem ordan fırlamış annemin ağzına yumruğu dayamış vurmamış ama yeter sus demiş..Elin adamı benim ağzıma yumruk dayıyacak,işe bak..ben duyduğum da çok üzülmüştüm ya..Babam da oturduğu yerden olanı biteni izliyormuş..

Kesinlik le hiçbirşeyinize müdahele ettirmeyin o sizin çocuğunuz sonuçta vee 2 ismini de sizin verdiğinizi de sonradan da olsa mutlaka söyleyin..

kusura bakma ama onlara yaranmak için sesini çıkarmayıp sonra burda dert yanma biraz kötü gelin olmayı göze alcakasın bişeyler istediğin gibi gitsin diye

tatlım isimleri ne bebeğin? belki güzeldir ki dilimizdeki tüm isimler güzel.en kaba dediğimiz isimlerin bile çok güzel manaları var.hem bırak tatlm onların da gönlü olsun..kendini onların yerine koy mesela torunun için çok gzl bi isim buldun ama istemiolar vs..2. çocuğana da sen koyarsın herkesin gönlü olur..bi isim için kalp kırmaya değmez..

zor bir durum...
biz daha bebeğimizin cinsiyeti belli olur olmaz yaydık etrafa adı Rüzgar olacak diye.
kendi annem biraz mırın kırın etti valla kusura bakmayın babası öyle istedi değim konu kapandı..geçen gün kendi babam kahvaltıda illa kayınpederlerine danış ne isim koymak istiyorlarsa koysunlar demez mi kan beynime sıçradı.
dedim danıştık biz (aslında danıştığımız falan yok) siz bilirsiniz biz çocuklarımızın adını kendimiz koyduk siz ne isterseniz onu koyun dediler dedim...hem baba kız olaydı ben koyacaktım ama erkek bebek eşim ne isterse o olacak dedim kestirdim ses yok :)
eşim tarafı çekinir benden 6 aylık olduk adı ne olacak demediler bile demezlerde zaten.
kaldı ki adı hazır eşim kararlı,etraf duydu...
eee millete de susmak düşer...

bu tür konularda taviz vermeyeceksin canım yoksa kimse acımaz düşünmez seni.
doğuran benim,evlat bizim biz koymalıyız tabi...

2 ismi de kendileri koymuş ..bencilce davranmışlar.

Büyüklere anlatamazsın işte.

İlla kendi dedikleri olsun isterler,bu şekilde dayatırlar.

İçinde ukte kalmasını anlıyorum tatlım ama üzülmekle de bir yere varamazsın.

Rabbim analı babalı büyütsün inşallah,ve hayırlı olsun

hamileliğimde anlaşmıştık erkek olursa ben koyacaktım kız olursa o.keza erkek oldu babasının ismini koymak istedim tüm ailesi havada kaptı öneriyi ..
içsel bişi bu zorla olacak bişey değil..
iki ismi var oğlumun hem onların gönülleri oldu hem benim:)

AYNISINI yapılar canım kızımın adını şimdi adli tatil girmeden mahkemeye vericez değiştiricem eşime baskı yaptım düşün bide ben sezeryanda narkozluyken anası falan hemen götürmüş nüfus cüzdanı çıkarmaya kıyameti kopardım öğrenince ama ne fayda umrumda bile değil ben istediğim isimle seslendim şimdide değiştiricem ben doğurdum ben taşıdım hakkım var bunaklava:

asıl bu nefretlik olay klava:klava:klava:
oturduğum yerde ben sinir oldum seni düşünemiyorum bile tatlım...
ne hakla yaa sen narkozdayken yangından mal kaçırır gibi.
yerinde olsam aynı şeyi yapardım ver mahkemeye değiştir onların hakkından anca böyle gelinir.
cahil-fesat insanlar....

ya isim olayına deli oluyorum. kime neki ismi anne ve baba koyar. zaten kayınbaba kayınvalde ismi koymak eğer anne olcak kişi istemiyorsa konmamalı bence

hemen hemen her ailede yaşanan bi sorun bu..
biz eşimle evlenmeden önce kız olursa benim erkek olursa o koysun diye anlaşmıştık ama doğumdan erkek oldu hak onundu ama eşim doğumdan sonra hakkım seni olsun zorluğunu sen çektin dedi kimseyi umursamadı bile ama bn yinede o koysun istedim...
yapılacak bişey yok koyulmuş artık alışmaya çalış 2. bi çocuk düşünüyosan eşinle anlaş onuda sen koy

ben nefret ediyorum bu isim olayından. ya ismi anne ve baba beraber koyarlar. kayınvalde adı kayınbaba adı koymak saçma. o zaman bende annemin babamın adını koyayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…