bebeğime kayınvalidemin bakmasını istemiyorum

yaklaşık 3 yıldır evliyim.beni artık sabır konusunda yıldırdılar ama bebeğim için direnmek zorundayım.Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın inşallah

Umarım her şey gönlünüzce olur.
Siz zaten ne yapması gerektiğini bilen bir insansınız.
Akıllıca davranıp bu işi halledeceğinize eminim

allahım bana böyle bir gelin yazma yarabbi böyle kayınvalide anne ayrımı yapan bir kızdan ogluma hanım kaderine yazma ve böyle düşünen bu hanım kızımız gibileride allahım lütfen ne olur oglan anası yapma yarabbi.otur bak çocuguna o kayınvalide de sizin gibi oglan anası diye anne ayırımı gelininde çocuguna bakacaksa aklına şaşayım onun rahatmı batmış nasılsa böyle düşünen bir gelin agzıyla kuşda tutsa adı kayınvalide oldugu için yaranamıyacak kıymeti bilinmeyecektir vay zavallı kayınvalidem acıdım sana allah kolaylık versin bu tip gelini olanlara bu düşünceki bayanlarıda allah oglan anası yapmasın kayınvalide yapmasın yahu kardeşim oglun olsaydı sende birgün kaynana olacaktı.neyse yaradanım herkesin dagına göre kar verir .ne ekersen onu biçersin gelinhanım

allahım bana böyle bir gelin yazma yarabbi böyle kayınvalide anne ayrımı yapan bir kızdan ogluma hanım kaderine yazma ve böyle düşünen bu hanım kızımız gibileride allahım lütfen ne olur oglan anası yapma yarabbi.otur bak çocuguna o kayınvalide de sizin gibi oglan anası diye anne ayırımı gelininde çocuguna bakacaksa aklına şaşayım onun rahatmı batmış nasılsa böyle düşünen bir gelin agzıyla kuşda tutsa adı kayınvalide oldugu için yaranamıyacak kıymeti bilinmeyecektir vay zavallı kayınvalidem acıdım sana allah kolaylık versin bu tip gelini olanlara bu düşünceki bayanlarıda allah oglan anası yapmasın kayınvalide yapmasın yahu kardeşim oglun olsaydı sende birgün kaynana olacaktı.neyse yaradanım herkesin dagına göre kar verir .ne ekersen onu biçersin gelinhanım

Niçin böyle bir yargıda bulundunuz iyi okudunuzmu ?

Bayanın kayınvalidesi sigara içiyormuş bu bebeğe o ufacık çocuğa nekadar zararlı biliyormusunuz.

Anne ayrımı yapılmıyor aynı şeyi bayanın annesi yapsa temizliğe dikkat etmese ve sigara içse oda o çocuğa elini süremezdi

Nasıl bilmeden boyle bir temennide bulanbilirsiniz ne demek erke çocuğu yapmasın!!

eşim ailesinin dolduruşuna gelip beni sıksık üzer.hamileliğim çok zor geçti.hep hastanede yattım kayınvalidem naz yaptığımı söyledi.kızımın olacağını öğrendiğimde ise : bu kadar nazlanırsan tabiki kızın olur oğlun olmaz dedi.oysa ben kız olsun istiyordum öyle mutlu olmuştum ki kız olacağı için.doğumumda yaptıkları ise anlat anlat bitmez.kayınvalidem bana 1 saat uzaklıkta bir ilçede oturuyor annem ise arabayla 7-8 dakka uzakta oturuyor.ben işe giderken bebeğimi anneme bırakıyorum.fakat kayınvalidem krizlerde gelip o bakacakmış.bunu bana değil eşime söylüyor.her gün eşimle tartışıyoruz bana yaptıkları aklıma geldikçe reddediyorum bakmasını .bir de gelip bende kalıp bakacakmış.başkalarına ise oh ben rahatım anneannesi bakıyor diyormuş.oyun numara ne ararsan var .eşime asla bebeğimi annene baktırmam dedim o ise sürekli üstüme geliyor adeta annesi baksın diye yalvarıyor.kayınvalidem beceriksiz ve temiz olmayan bir kadın.gözü iyi görmez sigara içer güvenip bırakamam ki annem müsaitken onun gelip benim evime yerleşmesi ne saçmalıktır.böyle giderse eşimle aram fena bozulacak kızlar bana fikir verin eşimi nasıl vazgeçireyim bu işten

hiç fırsat verme hemde hiç..ben nişanlıydım eşime beni şikayet etti kayınvalidem hemde sudan bir sebebten..bir kükredi bizimki ben tmm kocacım halleri :) ama ilk elime geçidğim yerde haşladım kadını..birde tehdit ettim..hele bir oğluna söyle bak ne oluyor diyee..yaşlanınca elime düşersin senii zerre kadar bakmam dedimm.bu bayağı şaşırdı tabii..şimdi çokk rahatımm..ezdirmee kendini.istediğinide söyle istemediğinide..sen sigara içiyorsun kendi sağlığını düşünmeyen birisine benim çocuğumu teslim edemem laflarına gir..açık açık söylee..kocana desin sende aynısını başbaşa iken ona iade et :)
ne kötüyüm yawwww...başka dilden anlamıyorlar ama :)

:))) kizlar bu ne diyor ???

hiç fırsat verme hemde hiç..ben nişanlıydım eşime beni şikayet etti kayınvalidem hemde sudan bir sebebten..bir kükredi bizimki ben tmm kocacım halleri :) ama ilk elime geçidğim yerde haşladım kadını..birde tehdit ettim..hele bir oğluna söyle bak ne oluyor diyee..yaşlanınca elime düşersin senii zerre kadar bakmam dedimm.bu bayağı şaşırdı tabii..şimdi çokk rahatımm..ezdirmee kendini.istediğinide söyle istemediğinide..sen sigara içiyorsun kendi sağlığını düşünmeyen birisine benim çocuğumu teslim edemem laflarına gir..açık açık söylee..kocana desin sende aynısını başbaşa iken ona iade et :)
ne kötüyüm yawwww...başka dilden anlamıyorlar ama :)
AFERİM SANA AMA ŞİMDİ NASIL SENİNKİ anlamış birde anlamayıp inadına yapanda var şekil aa da oldugu gibi benimki nelerde yinede yapar

canım ozaman işten ayrılayım ben bakayım de.zaten içim yanıyor başka ellerde büyüyor yavrum de.ayrıca çok anneli durumları biliyorum hem yeğenim öyle büyüdü hemde ben çalışan anne çocuğuyum.annemle anılarım çok kısıtlı.ben çalışmıyorum şuan hamileyim şuan içinde düşünmüyorum.eşimle sohbet ediyoruz farkettimki onun annesiyle anıları çok ama benim sayılı nerdeyse.kıskandım açıkçası.zaten hem çocuğunuz hem siz anılardan mahrum kalıyorsunuz enazından kimin büyüteceğine siz karar vereceksiniz.bunu eşinize böyle söyleyin.eşiniz için değişen bişey yok.ama sizin için var.

Arkadaşım bu kadar kötü temennilerde bulunacak bir şey dememiş arkadaşımız. Her anne bebeğini düşünür, tabi ki bu şartlarda en mantıklısı her açıdan annesinin bakması. Kayınvalidesi egoları yüzünden, dediğini yaptırmak adına bu şekilde davrandığı açık.

Konu sahibesi arkadaşım sen de canını sıkma esas suçlu da eşin, annesinin her attığı oltaya geliyor demek. Pes etme güzellikle tatlılıkla bu sorunu halletmeye bak, eşinin de annesinde sevmediği özelliklerden bahset ki o da istemesin. Bebeğimiz anneannesini de babanesini de çok seviyor falan de arada ki, ayrım yapmadığını görsün eşin.

kaynanan bellili hasetliğinde yapıyo, bebegi sürekli annenlerin bakmasını kıskanmış, devredışı oldugunu düşünüyo,
söyle bişey aklıma geldi
kaynanız bebege baksın, bırakın boşverin, çok kolay bişey oldugunu sanıyor, bakar bakar belki bi kaç zaman sonra sıkılırr, zaten sosyal bi insansa bi süre sonra kendini eve kapatıp sadece torununa adamaktanda bunalacaktır, sigara konusunda en baştada kural koyun kadına, hayırlısı olsun

evet bende okurken ürperdim bir kaynananın oglunu kullanmaya calısıp gelınıyle arasını acmasına.. ayrım yapan kaynana hanım efendı ıyı okudunuzmu hemde onaylanmıcak davranıslar var ortada.. sıze dusmemıs beddua eder gıbı oglan anası yapmasın demek. neler yaptıgını anlatıyo arkadas bunun ustune evının ıcıne gırecek ve ayrıyken aralarını bozan yanlarındayken haylı haylı bozar.. baktırma canım bence bana sorun yaatacak ogluyla aramı acmaya calısacak bende ona cocuk emanet etcem yok ya.. eşin ne derse desın anneler babalardan daha cok cocugunun ıyılıgını ona gore yapman gerekenı yap bence verme...

kayınvalideniz annenizi kıskanıyor biraz sanırım, ki ne var bunda anneniz daha yakın bakmasıda gayet normal..hem sigara içen bir bayanmış ve eşiniz ısrarla annesi baksın diyebiliyo.. annesi eşinize baya baskı yapıyoki o da ondan aldığı baskıyla size söylüyo arada kalmışlık durumu da var sanırım.. ama anne olan sizsiniz ve kimin daha iyi bakabileceğinide siz bilirsiniz.. zaten kolay olmuyordur bebeğinizi bırakıp işe gitmek, en azından bırakıyosunuz gözünüz arkada kalmasın.. :31:

Karışık işler valla arkadaşım benim kaynana kaçıyo seninki bakmak için can atıyo :D
Annem bana destek olsun diyoo bi bakıyorum hafta sonları kızında 3 aylık torununa bakmaya gidiyo hamileliğimin 7.ayında temizlik yapıyoduk badana falan gelin yardıma dedim hastayım kolay gelsin size dedi :)

Kızı doğum yapıcak bi akşam bana gel cumadan gidelim temizleyelim diyoo :D yok ben gelemem kendi evimi zor temizliyorum kolay gelsin size dedimm bu işler sırayla parayla değil biliyo artık yanii nasıl cvp alacağını benden sen kaynananla konuş söle annem bakıyo rahatım diye çocuğuma daha yakınım falan de sen eşinle aranı bozmaktan başka bişey yapmıyosun..

eşim ailesinin dolduruşuna gelip beni sıksık üzer.hamileliğim çok zor geçti.hep hastanede yattım kayınvalidem naz yaptığımı söyledi.kızımın olacağını öğrendiğimde ise : bu kadar nazlanırsan tabiki kızın olur oğlun olmaz dedi.oysa ben kız olsun istiyordum öyle mutlu olmuştum ki kız olacağı için.doğumumda yaptıkları ise anlat anlat bitmez.kayınvalidem bana 1 saat uzaklıkta bir ilçede oturuyor annem ise arabayla 7-8 dakka uzakta oturuyor.ben işe giderken bebeğimi anneme bırakıyorum.fakat kayınvalidem krizlerde gelip o bakacakmış.bunu bana değil eşime söylüyor.her gün eşimle tartışıyoruz bana yaptıkları aklıma geldikçe reddediyorum bakmasını .bir de gelip bende kalıp bakacakmış.başkalarına ise oh ben rahatım anneannesi bakıyor diyormuş.oyun numara ne ararsan var .eşime asla bebeğimi annene baktırmam dedim o ise sürekli üstüme geliyor adeta annesi baksın diye yalvarıyor.kayınvalidem beceriksiz ve temiz olmayan bir kadın.gözü iyi görmez sigara içer güvenip bırakamam ki annem müsaitken onun gelip benim evime yerleşmesi ne saçmalıktır.böyle giderse eşimle aram fena bozulacak kızlar bana fikir verin eşimi nasıl vazgeçireyim bu işten

canım anlattıklarına bakılırsa kesinlikle annenin bakması daha doğru. sanırım sırf kıskançlıktan bunu istiyor. eşine birşey diyemeyecğim asla anlamazlar, anlatsan kavga çıkar. bir yolunu bul ve annen de ısrar et. kayınvaldeeni demelik alsan sanki üstüne kalacak gibi. benim annem uzakta kayınvaldem bakıyor. inim inim inletti beni. eşimle aramı bozdu. hep laf arar , yüzün neden asık, kocanın yüzü neden asık. o evimize girdiğinde geri dönülmez yaralar aldık. günde 2 saat bakmasının bedelini ağır ödetti. içtiği bardağı bile kaldırmaz. devamlı işimize karışır,laf sokar, eksik yazar, yüzüme başka başkalarına başka konuşur. aman kardeşim dikkat et ... umarım bir yolunu bulursun. bu arada kayınvaldem işe dokunmaz ama kızımı çok sever. kızım onunla mutlu. gözüm arkada değil. bunlarda artıları tabi. nankör olmak istemem. sadece derdi benle, bir de ölsem yardım etmez. ama senin avantajın annen var benimki uzakta!!!

Şaka mısınız acaba???
Konu sahibi, kendisine 7-8 dk olan ve işyeriden çıktığında 2 dkda ulaşabileceği yerde bulunan annesine bırakmayı tercih etmiş, kafası daha rahat...
Açıklama yapmak zorunda bile değil...
Nasıl laflar bunlar böyle....
Nasıl bir kalbiniz var ki şak diye beddular dilinizden döklüp kelimelere dönüşüveriyor????
Yüce rabbim sizin demenizle mi erkek evlat sahibi yapmayacak insanları???
Aşure ayında ettiğiniz dualara bakın, bu dualar sizi gelip bulur bilginiz olsun....

bu ne şimdi ya.....şaka gibi....:35:

ya birşey yazmayacaktım dayanamadım. pardon iyi misiniz siz. ne biçim bir yazı böyle beddua lar falan. konuyu ve konu sahibini geçtim size takıldım ya. benden de bir dua:Allah sizin oğlanın karısı olacağa peygamber sabrı versin...

konu sahibi arkadaşım bence çok haklısın benimde kayınvalidem temizlik konusunda falan titiz değildir ve çocuğum olsa ona bırakmamak için her yolu denerdim. gerekirse tüm maaşı verir eğitimli dadı tutar eve kamera sistemi döşetirim. hele sigara kabukl edilebilir gibi değil. bende ne yazık ki sigara kullanan biriyim ama bu konulara çok önem veririm. işyerinde arkadaşım hamileydi ben tabii onun yanında içmiyorum kesinlikle sigara. bir gün eşi geldi yaktı pofur pofur içiyor. ben şok. siz dedim evde de mi içiyorsunuz hamile eşinizin yanında tabii dedi. ben hamileymişim gibi tepem attı ya nasıl olur doğmamış çocuğu zehirliyorsunuz resmen diye...ben evimde sadece mutfakta sigara içerim mesela. ama eve çocuklu misafir gelse gelenlere bile içirmeyip balkona yollarım. ya ne demek minicik bebeğe sigara içen biri bakacak. ayrıca ortada hiç bir şey olmasa bile insan bebeğine annesinin bakmasını ister elbet. kaynana melek olsa da farketmez farklı bir kişi farklı yemek kültürü ne bileyim uyum sağlamak zor. benim arkadaşın kızına kaynana bakıyor kız hergün ayrı dertli. mesela ben diyor çikolata şeker vermiyorum çocuğa o yapılmış yemeği yedireceğine çikolata ile doyuruyor karnını. anlat anlat bitmez neyse çok konuştum ama şu yukardaki kadının yorumu delirtti beni yaaaa:47::47::47:

Back
X