bebeğime kayınvalidemin bakmasını istemiyorum

off canım neler yaşamışsın .çok üzüldüm
aynı şeyler yaşadık ama size tavsiyem vazgeçmeyin evlat bu başka bir şey degil diretin dediginizi yapın ben öle yaptım çok zor oldu ama ben kazandım çok şükür allah kolaylık versin kızım 4 yaşında ama ben 1 yıldır validemle konuşuyorum bebegin herşeyden önce gelir mutluluklar......

aynı şeyler yaşadık ama size tavsiyem vazgeçmeyin evlat bu başka bir şey degil diretin dediginizi yapın ben öle yaptım çok zor oldu ama ben kazandım çok şükür allah kolaylık versin kızım 4 yaşında ama ben 1 yıldır validemle konuşuyorum bebegin herşeyden önce gelir mutluluklar......

teşekkür ederim cnm. sen de hamileymişsin sağlıkla mutlulukla bebişini kucağına almak nasip etsin rabbim

Şaka mısınız acaba???
Konu sahibi, kendisine 7-8 dk olan ve işyeriden çıktığında 2 dkda ulaşabileceği yerde bulunan annesine bırakmayı tercih etmiş, kafası daha rahat...
Açıklama yapmak zorunda bile değil...
Nasıl laflar bunlar böyle....
Nasıl bir kalbiniz var ki şak diye beddular dilinizden döklüp kelimelere dönüşüveriyor????
Yüce rabbim sizin demenizle mi erkek evlat sahibi yapmayacak insanları???
Aşure ayında ettiğiniz dualara bakın, bu dualar sizi gelip bulur bilginiz olsun....

destekleyen gelinhanımlar bu gelinin dogru söylediğini nerden biliyorsunuz acaba bir kayırmacılık bir desteklemek hayırdır gelin oldugunuz ve anne kayınvalide ayrımı yaptıgınız içinmi bayanlar bayanlar bırakın bu ayrımcı gelinhanımın sözlerini de gerçekçi olun herkes ektiğini biçer sözlerinden baştan sona ayrımcılık ve kayınvalide düşmanı olan bir agelini allah kalbine göre verir inşallah aynısını yaptıgını bulması dileklerimle, herkes ne yaparsa onu bulur adı kaynana agzıyla kuş tutsa yine karalıyacak kadıncagızı oldum olası kendi anası ile kayınvaldie arasında ayrım yapan fitne ficir gelinlere oldum olası nefret ederim.benim kızIMDA gelin oldu allah razı olsun seni doguran anadan diyor kayınvalidesi bayramda önce kayın validesi sonra benim yanıma gelinir allah muhafaza sizler bırakın bayramda ilk gün gitmeyi kocanız teklif etse boşamaya kalkarsın hadin işinize allah herkesin dagınba göre kar verir bana da yazmayın yorumda yapmayın fitne ficir ayrımcı insanlar muhatabımda degildir işinize bakın işlinize gün gelir devran döner aynı şeyle karşılaşmanız dileklerim ve dualarımla

destekleyen gelinhanımlar bu gelinin dogru söylediğini nerden biliyorsunuz acaba bir kayırmacılık bir desteklemek hayırdır gelin oldugunuz ve anne kayınvalide ayrımı yaptıgınız içinmi bayanlar bayanlar bırakın bu ayrımcı gelinhanımın sözlerini de gerçekçi olun herkes ektiğini biçer sözlerinden baştan sona ayrımcılık ve kayınvalide düşmanı olan bir agelini allah kalbine göre verir inşallah aynısını yaptıgını bulması dileklerimle, herkes ne yaparsa onu bulur adı kaynana agzıyla kuş tutsa yine karalıyacak kadıncagızı oldum olası kendi anası ile kayınvaldie arasında ayrım yapan fitne ficir gelinlere oldum olası nefret ederim.benim kızIMDA gelin oldu allah razı olsun seni doguran anadan diyor kayınvalidesi bayramda önce kayın validesi sonra benim yanıma gelinir allah muhafaza sizler bırakın bayramda ilk gün gitmeyi kocanız teklif etse boşamaya kalkarsın hadin işinize allah herkesin dagınba göre kar verir bana da yazmayın yorumda yapmayın fitne ficir ayrımcı insanlar muhatabımda degildir işinize bakın işlinize gün gelir devran döner aynı şeyle karşılaşmanız dileklerim ve dualarımla

hiç yakışmıyor söyledikleriniz. bence sizin yaralarınız var pek ezik gördüm sizi :)

İki dakikada topikteki herkesin analizini yaptı gitti fitne,ficir ,ayrımcı,yalancı :9:

Ah kızlar neden biz bugüne kadar kendimizimi tanıyamamışız ablamız ayna misali yardımcı oluverdi hemen.

Kendinde olanı bizede yansıtıverdi.
:27: :27:

İki dakikada topikteki herkesin analizini yaptı gitti fitne,ficir ,ayrımcı,yalancı :9:

Ah kızlar neden biz bugüne kadar kendimizimi tanıyamamışız ablamız ayna misali yardımcı oluverdi hemen.

Kendinde olanı bizede yansıtıverdi.
:27: :27:

:) bence de ben de öyle düşünüyorum.zavallı şey...

Destekleyen gelin hanımlar; bu gelinin dogru söylediğini nerden biliyorsunuz acaba?
Bir kayırmacılık, bir desteklemek... Hayırdır, gelin oldugunuz ve anne - kayınvalide ayrımı yaptıgınız için mi?
Bayanlar bayanlar!!!!
Bırakın bu ayrımcı gelin hanımın sözlerini de gerçekçi olun.
Herkes ektiğini biçer.
Sözlerinden baştan sona ayrımcılık ve kayınvalide düşmanı olan bir gelini Allah kalbine göre verir inşallah.
Aynısını yaptıgını bulması dileklerimle.
Herkes ne yaparsa onu bulur, adı kaynana agzıyla kuş tutsa yine karalıyacak kadıncagızı.
Oldum olası kendi anası ile kayınvalide arasında ayrım yapan fitne ficur gelinlerden oldum olası nefret ederim.
Benim kızım da gelin oldu Allah razı olsun seni doguran anadan diyor kayınvalidesi.
Bayramda önce kayın validesi sonra benim yanıma gelinir.
Allah muhafaza sizler bırakın bayramda ilk gün gitmeyi kocanız teklif etse boşamaya kalkarsın.
Hadi işinize...
Allah herkesin dağına göre kar verir.
Bana da yazmayın, yorum da yapmayın.
Fitne ficur, ayrımcı insanlar muhatabım da degildir.
İşinize bakın, işinize!!!!
Gün gelir, devran döner aynı şeyle karşılaşmanız dileklerim ve dualarımla
...

İlk olarak Türkçe yazım kurallarına riayet edin...
Herkesin daha doğru okuması için ben birkaç düzeltme yaptım yazınızda....
Üsteki asıl mesajınız, alttaki benim düzeltme yaptığım...
Cümleye nasıl başlanır, nokta virgül kullanımı nasıl olmalırı, kelime yazımları ne şekildedir gibi....
Sonra da beddua etmeyi bırakın, hoş etseniz de bir şey değişmez rabbim kime ne vereceğini sizin lafınızla tayin etmez, o oldeyince olur....
Ayrıca sonuna kadar yorum yazma hakkım var çünkü benim mesajımı alıntılayıp hakaret ve beddua ediyorsunuz...
Fikrinizi usturubunca savunmayı beceremediğiniz için de hakaret edip, beddua edip bana yazmayın deyim gidiyorsunuz...
Allah gelinlerinize ve gelin adaylarınıza yardım etsin....

Son düzenleme:

Konunun dışında olacak biraz ama konu sahibi kusura bakmasın...

Hanımefendi siz de bi annesiniz değil mi?
Başkasının yavrusu için ettiğiniz beddualar, mazallah gelir çocuklarınızı bulur, emin olun...
Hayatta hiçbir zaman büyük konuşmayın...
Ne dediniz kızınıza merak ettim?

"kızım eşinin ailesine kul köle olacaksın..
bir dediklerini iki etmeyeceksin....
otur derlerse oturacak, kalk derlerse kalkacaksın...
kendini ezdirecek, kendinden taviz verecek, büyüğümdür der söyler, ben alttan alıırm diyeceksin...
evlerinde sürekli hizmetçilik edeceksin...
bundan sonra biz yokuz, asıl ailen onlar...!!!!!!!"

Nasihatlarınız bu şekildedir, böyle söylemem demeyin, söylemişsinizdir... siz o karekterde bir insansınız, yazdıklarınızdan içiniz okunuyor...

Yeni anne olmuş bir kadın, içi nasıl rahat edecekse, evinin düzeni nasıl daha az bozulacaksa, onu istemesi en tabii hakkıdır...

İster annesinin bakamsını ister, ister kayınvalidesinin...

Size burda nutuk atın dememiş, yardımcı olun demiş...

Vardır her yerde sizin gibi, araya sızanlar, her yerde olduğu gibi burda da kendinizi ön plâna çıkarmışsınız....

Tebrik ederim...

Allah içinize merhamet ve bedduasız günler versin....

Bedduanızın gün gelip sizi bulmaması dua ve dileklerimle :1:

yönetici neden bu kadar insana hakaret eden birini silmiyor, engellemiyor ki... neymiş kızı bayramda kayınvaldesine gidiyormuş. çoğumuz öyle yapıyoruz. dikkatle okuyun yazıları lütfen. burda kızın annesi daha yakın. mantıklı olun diycem ama siz kurulmuşsunuz maşşalah mantık yerini kin almış. tüm gelinlere sayıp döktünüz burda. biz de de hata var kiiiii size yanıt veriyoruz. bakalım kızınız gün gelir de kayınvaldesiyle sorun yaşarsa ona da mı sayacaksınız. belki de öyle yapıp sırtınızı dönersiniz. öyle ya tanımadığınız bu kadar insana sayıp beddua ettiğinize göre. hayret yahuuuu. ektiğinizi siz de biçersiniz inşallah

yönetici neden bu kadar insana hakaret eden birini silmiyor, engellemiyor ki... neymiş kızı bayramda kayınvaldesine gidiyormuş. çoğumuz öyle yapıyoruz. dikkatle okuyun yazıları lütfen. burda kızın annesi daha yakın. mantıklı olun diycem ama siz kurulmuşsunuz maşşalah mantık yerini kin almış. tüm gelinlere sayıp döktünüz burda. biz de de hata var kiiiii size yanıt veriyoruz. bakalım kızınız gün gelir de kayınvaldesiyle sorun yaşarsa ona da mı sayacaksınız. belki de öyle yapıp sırtınızı dönersiniz. öyle ya tanımadığınız bu kadar insana sayıp beddua ettiğinize göre. hayret yahuuuu. ektiğinizi siz de biçersiniz inşallah

aaaa canım sen yanlış anlamışsın kadıncağızı...

O kızına son derece saygılı olması gerektiğini, sorun yaşasa dahi sırtını döneceği mesajını çoktaaaaaaannn vermiştir zaten :1::1::1:

Allah vermeye de kızınız kayınvalidesiyle sorun yaşamasa... kapıdan almazsınız mazallah :27:

sıralamış müneccim hanım hakkımda hanfendi bilediğiniz insanlar hakkında yorum yapabilmeniz hakkını size vermiyorum bu birrr karşınızda üniversiteden emnekli bir akademisyen var bu ikiiiii nasihatlerini kendinize saklayın hanfendiiiii üççççç sözlerinizde bölücülük hizipçilik ve demogaji varrrr dörtttt .. ayrıcaaaa benim sözlerim hakaret veya birine beddua degil nasıl istersen öyle anlaaa sözlerime dikkat bile etmemişssiniz ne ekersen onu biçersin dedim iyilik yaparsan iyilik kötülük yaparsan kötülük kalbin fitne ficir içerisindeysen allah senide kayınvalide yapmasın dedim evet derim demneyede devam edecegim. nekadar çok kayın valide düşmanı varmış allah sizlere kendiniz gibi kayın validesine nasıl davranıyorsa aynısını yapan bir gelin versin. muhatabım bile degilsiniz çünkü ayrımcıulık yapanlar benim muhatabım bile olamazlar o oglan taş ovugundan çıkmadı kocasını seven kedisiyle köpegiyle herşeyiyle sever. alayım kocayı ailesinden koparayım diyen fitne gelinler o koca ve o evlilik sizlere hayır getirmez getirmesinde insan sevdiğini herşeyiyle sever kız yetiştirdim kızzzz kulu köpegi degil saygı sevgi çerçevesinde ezilmeyen tepelerde başlarda taşınan kendi ailesini nasıl seviyorsa kocasının ailesinide öyle seven sayan saygılı edepli kız yetiştirdim sizler gibi alayım kocayı görmiyeyim yüzünü diyen gelinler degilll. ayrıca tek dilegimmm ve duam kendiniz karşınızdakine nasıl davranıyorsanız allah sizlere öyle bir gelin versin yaptıklarınızı aynen bulmanız dualarıyla .. şu konuşan fitne ficir gelinler acaba bir empati kurun bakalım oglunuz varsa kayınvalide oldugunuzu bir düşünün kendiniz gibi kocyı ailesinden koparan fitne ficir bir gelin istermiydiniz .... yazmayın bana muhatabım degilsiniz hele hele gençler kayınvalide olmamış yagı yumruguyla yiyen yeni yetme gençler saygıyı ögrenin büyüklerinize ne yaşınız bana müsait yorum yapmaya ne konumumuz ne tecrübeniz daha önünüzde uzun yıllar var olgunlaşmaya büyümeye.sevdiginizi herşeyiyle sevmeyi ögrenin nasıul sizin aileniz varsa kocanızında ailesi var kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi karşınızdakine yapmamayı ögrenin kimse taşın ovugundan çıkmadı kızda oglanda kocanın ailesine saygılı olmaK yorum YAPAN HANFENDİ DEDİĞİ GİBİ EZİLMEK EZDİRMEK DEGİLDİR.kendi ailen nasılsa sever önemli olan kocanızın ailesinin sevmesi. kadife eldiven içinde demir bir yumruk gibiyim saygılı insana saygıyı saygısızada haddini bildirirm merak etmeyin siz benim kızım tam bir hanfendi türk islam ülküsüne göre yetiştirdim kimsede ezemez ,,
ezdirtmezde zaten hanfendi saygılı insanı kimse ezmez merak etmeyin siz

Allaha şükür sizler gibi saygısız ve bölücü hizipçi yetiştirmediğim için kızıma sonuna kadar sahip çıkarım meraklanma sen benim gibi bir annenin kızına veya ogluna dünür olmak herkese nasip olmaz osmanlıcadan anlayana osmanlıca yavuzcadan anlayanada yavuzcadan anlatıveririrz sen o kafayı hiç yorma kızım büyü olgunlaş bir kayınvalide ol sonra benimle muhatap ol cicikız

aaaa canım sen yanlış anlamışsın kadıncağızı...

O kızına son derece saygılı olması gerektiğini, sorun yaşasa dahi sırtını döneceği mesajını çoktaaaaaaannn vermiştir zaten :1::1::1:

Allah vermeye de kızınız kayınvalidesiyle sorun yaşamasa... kapıdan almazsınız mazallah :27:
aman canım ne yaparsa yapsın hanım efendi! bize beddua ediyor burda dayanamadım valla o kadar insana sayıp dökmesine...!! biz de ona uymaya başladık buna yanarım ben! ne hayatlar ne aileler var. herkes gülüm balım değil ki! daha fazla prim vermeyelim derim ben...

XXXX bildirme sebebini altta belirtti:
bu kadar hakaret eden bir bayanı neden kolluyorsunuz anlayabilmiş değilim!!

Bu sekilde kotu içerik bildiren zihniyeti kınıyorum ! Kollamak terbiyesizce bir cümledir, burada kimse kimseyi kollamaz haddini bilecek bunu yazan. Kendisine e-postada da yazdım buraya da yazıyorum. Bu tür terbiyesizce yorumlara asla izin vermiyoruz. aynı şekilde bize kötü içerik bildirirkende terbiyenizi sizde takınacaksınız. Terbiyeli yorumlar istiyorsanız terbiyesiz olmayacaksınız.

Bu mesajım maili bana atan kişiyedir diğer arkadaşlar üzerine alınmasın lütfen !

allahım bana böyle bir gelin yazma yarabbi böyle kayınvalide anne ayrımı yapan bir kızdan ogluma hanım kaderine yazma ve böyle düşünen bu hanım kızımız gibileride allahım lütfen ne olur oglan anası yapma yarabbi.otur bak çocuguna o kayınvalide de sizin gibi oglan anası diye anne ayırımı gelininde çocuguna bakacaksa aklına şaşayım onun rahatmı batmış nasılsa böyle düşünen bir gelin agzıyla kuşda tutsa adı kayınvalide oldugu için yaranamıyacak kıymeti bilinmeyecektir vay zavallı kayınvalidem acıdım sana allah kolaylık versin bu tip gelini olanlara bu düşünceki bayanlarıda allah oglan anası yapmasın kayınvalide yapmasın yahu kardeşim oglun olsaydı sende birgün kaynana olacaktı.neyse yaradanım herkesin dagına göre kar verir .ne ekersen onu biçersin gelinhanım

GELİNHANIM sanırım kayınvaliden forumda geziniyor:27:

Son düzenleme:
allahım bana böyle bir gelin yazma yarabbi böyle kayınvalide anne ayrımı yapan bir kızdan ogluma hanım kaderine yazma ve böyle düşünen bu hanım kızımız gibileride allahım lütfen ne olur oglan anası yapma yarabbi.otur bak çocuguna o kayınvalide de sizin gibi oglan anası diye anne ayırımı gelininde çocuguna bakacaksa aklına şaşayım onun rahatmı batmış nasılsa böyle düşünen bir gelin agzıyla kuşda tutsa adı kayınvalide oldugu için yaranamıyacak kıymeti bilinmeyecektir vay zavallı kayınvalidem acıdım sana allah kolaylık versin bu tip gelini olanlara bu düşünceki bayanlarıda allah oglan anası yapmasın kayınvalide yapmasın yahu kardeşim oglun olsaydı sende birgün kaynana olacaktı.neyse yaradanım herkesin dagına göre kar verir .ne ekersen onu biçersin gelinhanım

GELİNHANIM sanırım kayınvaliden forumda geziniyor:27:

sıralamış müneccim hanım hakkımda hanfendi bilediğiniz insanlar hakkında yorum yapabilmeniz hakkını size vermiyorum bu birrr karşınızda üniversiteden emnekli bir akademisyen var bu ikiiiii nasihatlerini kendinize saklayın hanfendiiiii üççççç sözlerinizde bölücülük hizipçilik ve demogaji varrrr dörtttt .. ayrıcaaaa benim sözlerim hakaret veya birine beddua degil nasıl istersen öyle anlaaa sözlerime dikkat bile etmemişssiniz ne ekersen onu biçersin dedim iyilik yaparsan iyilik kötülük yaparsan kötülük kalbin fitne ficir içerisindeysen allah senide kayınvalide yapmasın dedim evet derim demneyede devam edecegim. nekadar çok kayın valide düşmanı varmış allah sizlere kendiniz gibi kayın validesine nasıl davranıyorsa aynısını yapan bir gelin versin. muhatabım bile degilsiniz çünkü ayrımcıulık yapanlar benim muhatabım bile olamazlar o oglan taş ovugundan çıkmadı kocasını seven kedisiyle köpegiyle herşeyiyle sever. alayım kocayı ailesinden koparayım diyen fitne gelinler o koca ve o evlilik sizlere hayır getirmez getirmesinde insan sevdiğini herşeyiyle sever kız yetiştirdim kızzzz kulu köpegi degil saygı sevgi çerçevesinde ezilmeyen tepelerde başlarda taşınan kendi ailesini nasıl seviyorsa kocasının ailesinide öyle seven sayan saygılı edepli kız yetiştirdim sizler gibi alayım kocayı görmiyeyim yüzünü diyen gelinler degilll. ayrıca tek dilegimmm ve duam kendiniz karşınızdakine nasıl davranıyorsanız allah sizlere öyle bir gelin versin yaptıklarınızı aynen bulmanız dualarıyla .. şu konuşan fitne ficir gelinler acaba bir empati kurun bakalım oglunuz varsa kayınvalide oldugunuzu bir düşünün kendiniz gibi kocyı ailesinden koparan fitne ficir bir gelin istermiydiniz .... yazmayın bana muhatabım degilsiniz hele hele gençler kayınvalide olmamış yagı yumruguyla yiyen yeni yetme gençler saygıyı ögrenin büyüklerinize ne yaşınız bana müsait yorum yapmaya ne konumumuz ne tecrübeniz daha önünüzde uzun yıllar var olgunlaşmaya büyümeye.sevdiginizi herşeyiyle sevmeyi ögrenin nasıul sizin aileniz varsa kocanızında ailesi var kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi karşınızdakine yapmamayı ögrenin kimse taşın ovugundan çıkmadı kızda oglanda kocanın ailesine saygılı olmaK yorum YAPAN HANFENDİ DEDİĞİ GİBİ EZİLMEK EZDİRMEK DEGİLDİR.kendi ailen nasılsa sever önemli olan kocanızın ailesinin sevmesi. kadife eldiven içinde demir bir yumruk gibiyim saygılı insana saygıyı saygısızada haddini bildirirm merak etmeyin siz benim kızım tam bir hanfendi türk islam ülküsüne göre yetiştirdim kimsede ezemez ,,
ezdirtmezde zaten hanfendi saygılı insanı kimse ezmez merak etmeyin siz

Emekli Akademisyen önce Türkçe'yi güzel kullanır...
Allah herkese yaşattığını yaşamadan ölümü nasip etmez derler, herkes kısmetindekini yaşar...
İyi dilek ve temennilerinizi size kat be kat iletiyorum...

Düzeltme: Ceza almışsınız farketmeden yazdım, ancak forumda mesaj boşaltmak yasak olduğu için mesajımı silemiyorum...

Son düzenleme:

Hanımefendi siz nasıl anladınız acaba o gelinin yalan söylediğini, hani akadamisyensiniz ya master ve doktoranızı yalanla doğruyua ayırmak üzerine mi yaptınız?
Bir de madem büyüksünüz, terbiyenizi takınmanız için uyarmamı beklemeyin, kimsiniz de millete fitne fecir diyorsunuz siz?
Madem büyüksünüz, yol gösterin, yaptığın yanlış deyin ne o öyle éaman allah senin şerrinden korusun" der gibi sayıp dökmeler??
Kızınızı da başka yerde övün, sanki konu sizin kızınız ya da "nasıl hayırlı evlat yetiştirilir" , bize ne sizin kızınızdan???
Kız burada kaynanasından bahsetmiş, siz bölücülük, hizipçilik, demogaji(yazılışını öğrenin bence, demagoji olmasın o) falan fişmandan bahsediyorsunuz.Anladık bu kavramlardan haberdarsınız ama illa biliyorsunuz diye heryere yazılmaz ki.Yok osmanlıcayla anlatırmışsınız, yok yavuzca.
Siz bu konunun mantığını kavrayamadınız sanırım, insanlar buraya dertlerini yazıyorlar, paylaşıyorlar akıl istiyorlar, sizin gibi insanlardan beddua beklemiyorlar.
Hele hele sizin gibi iyi insan olma kıstasını "bayramda ilk önce anasına mı gidecek kaynanasına mı" sorusunun cevabına göre belirleyenlerin tavsiyelerinden(pardon siz sadece beddua etmiştiniz)ne hayır gelir bilmiyorum.
Bir de hala bedduaya tam gaz devam.:97:
Bu arada yukarıda arkadaş yanlışlarınızı düzeltmiş sizse verip veriştirmişsiniz, hiç de kendinizi övdüğünüz kadar değilmişsiniz ne yazık ki.

Son düzenleme:
asilan35, kusura bakmayın ama Semra Hanım'ın sanal versiyonusunuz. Üstelik anlattığınız gibi biri iseniz siz de kimseyi tanımadan bu kadar ağır ve kötü söz söylememeniz gerekir. Ben de sizin yaşınıza hiç yakıştıramadım.

Back
X