Bebeğime takılan takıları kayınnam benden önce kendine alıyor

serpil1818

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
474
487
33
30
Iyi günler hanımlar ben 3 ay önce doğum yaptım bir tane kızım oldu kızımı görmeye gelen kişileri kayinnam benden önce kendi evine alıyor takilanlarida kendine alıyor altını parayı kendi alıp elbiseyi bebeğe getiriyor bende hiç birini almiyom artık neymiş zamanında o takmış millete şimdi takilanlar da onun hakkiymis böyle şey olur mu küçücük bebeğin hakkını yiyor ben helal etmiyorum aldıklarını siz olsanız napardiniz biraz yardımcı olur.usunuz

valla anlamadım
çocuk görmeye gelen neden önce kayınvalidenin evine gider?
bebeğe getirilen altın neden bebeğe veya beşiğine takılmaz da kayınvalideye verilir?
hakikaten anlayamadım bunları
bi de eşiniz ne diyor bunlara?

Hiç bir şeyini alma.
Kıyafetleri özellikle.
Ona gittikten sonra sana gelen misafire de " ayaklarınıza sağlık. Hediye de getirdiyseniz çok teşekkür ederiz. Kaynanam kendi dagittiklarinin karşılığı olduğunu söyleyip kendine alıyor da bu yüzden bilemiyorum, bu şekilde teşekkür edeyim " derdim yerinde olsam

Çocuğu görmeden mi millet kaynanana altınları verıyor. Ben anlamadım o kısmı yuh ya paragöz insanlar

Kayınvalidem bebek için gelen olursa gider gitmez arar, “şu hediyeyi bıraktılar, şu altını verdiler gelince unutmayın” diye haber verirdi. Ben onun asilliğine yoruyorum bunu. Olması gerekende bu zaten. Sizin kayınvalideniz açgözlüymüş baya. E kalsın madem üç kuruş için muhattap olmaya değmez.

Evet ayıp ama çoğu yerde öyle yapıyorlar. Düğünde bizde millete taktık yok bebekte taktık falan. Boşverin niye dert ediyorsunuz kendinize. Sanki tonla altın gelecek torununu sevse 3-5 çeyreğin peşine düşmez.

Kıyafetleri de topla ver anne sen önceden masraf etmişsin bunları da gittiklerine götürürsün diye.

Aynı şekilde sizde kendiniz kazanmadınız sonuçta getiren sizin yada bebeğin hayrınına değil kayınvalideniz zamanında onlara taktı diye borç ödemeye getiriyor.

Hahahhaha kız bizim düğünde kuruş görmedik :)) oda yetmemiş düğüne gelmeyenleri evine çağırmış almış artık ne vermişlerse nasip olursa çocuğum olduğunda onları çağırmayı düşünmüyorum kendi üç beş komşusu ona gitsin zaten benim evimde işleri olamaz dert etme ahiret var.

Benim kv de de biz evlendikten sonra dugunlere giderken bize derdi siz alin diye size getirdiler neyin kafasini yasiyorlar bilmiyorum

Canım verdiği elbiseyi felan almıyorum artık hepsini verdim

Çocuğu görmeden mi millet kaynanana altınları verıyor. Ben anlamadım o kısmı yuh ya paragöz insanlar
Canım geçenlerde komşular buna bebeği görmeye gelcez demiş oda gelin demiş ama kendi evine aldı misafirleri bebeği çıkarmadım yukarı oturup gitmişler getirdikleri hediyeleride kayinnaya vermişler oda içinden altını almış elbiseleri bana getirmiş bende geri verdim elbiseleri gönderdim eline altını parayı kendine alıp capitlari mi bana getiriyon dedim veya bağırdım kızdım geri elbiseleri aldı gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…