- 6 Ekim 2016
- 474
- 487
- 33
- 30
- Konu Sahibi serpil1818
-
Aynen canım biz iyi de söylesek ters geliyor onlara o yuzden eşim konuşuyor bBenm kaynanada düğünde takılanları aldı “ bana takanlara götürcem yoksa nasıl ödeyim“ die. Diğer kaynımn düğününe harcamış. Şmdi her düğün olduğunda size takmıştı die bizden istiyor. Elimize geçmeyen çeğrekleri ödüyoruZ yani beterin beteri vardırAynı mantık. Ve bende hakkımı helal etmiyorum diyorum içim soğudu.
Kocan aşırı anneci deilse kocan konuşsun. Sen söylersen “kötü gelin “ olursun. Suçlu çıkarsın.. istesin kocan onları bebek içn kullanacak desin zor deil..
Ben iki çeyrek için hirpalamiyom kendimi sadece hani hak meselesi varya o iste meselem evin ayrı yan yana oturmuyon bende öyle olsam uzakta alır giderim ama ben altli ustlu oturuyom onun evine çıkacaklarına bu adım aşağı inip bebeği görsünler bebek görmeye bebegin yanına gelinir ayaklarına goturulmez biraz söylediklerini düşünerek yaz yaaaaİyi de siz de az değilsiniz...
Benim annemin de kayınvalidemin de komşu ve arkadaşları bebeği onların evinde gördü.
Arabayla yarım saat aramız ikisiyle de.
Hem bana da kolaylık oldu, hazırlık, temizlik uğraşmadım.
Kadına gelecekmiş misafirler ne fark eder bebeği nerede gördükleri?
5 dk çıkarın gösterin, versinler hediyelerini.
Sanki darphaneden külçe altın getirdiler.
2 çeyrek için de kendinizi daha fazla hırpalamayın.
Hayır bir de kadına saymış saydırmış, gelen kıyafetleri eline vermişsiniz. Hala daha ne yapmalıyım diyorsunuz?
bence de bebeğin hakkı altınlar.
Kv ayıp etmiş...
Ama anneniz yaşında kadınlar üst kata geldiklerinde bebeğinizi göstermeyecek kadar bencil davranıyorsunuz, siz de ayıp etmişsiniz.
Bencil bi insan olsaydım o kadar sene ona katlanmazdim hatirlani saydikta noldu en ufak seyde hemen oğlum karin şöyle diyolar sen hiç bir şey cekmemisin heralde bu kadar rahat konusuyon hiç bir insanlarda bencil deme tamamİyi de siz de az değilsiniz...
Benim annemin de kayınvalidemin de komşu ve arkadaşları bebeği onların evinde gördü.
Arabayla yarım saat aramız ikisiyle de.
Hem bana da kolaylık oldu, hazırlık, temizlik uğraşmadım.
Kadına gelecekmiş misafirler ne fark eder bebeği nerede gördükleri?
5 dk çıkarın gösterin, versinler hediyelerini.
Sanki darphaneden külçe altın getirdiler.
2 çeyrek için de kendinizi daha fazla hırpalamayın.
Hayır bir de kadına saymış saydırmış, gelen kıyafetleri eline vermişsiniz. Hala daha ne yapmalıyım diyorsunuz?
bence de bebeğin hakkı altınlar.
Kv ayıp etmiş...
Ama anneniz yaşında kadınlar üst kata geldiklerinde bebeğinizi göstermeyecek kadar bencil davranıyorsunuz, siz de ayıp etmişsiniz.
Oha kara toprak doyurur öylesiniCanım öyle bir insanki baş edilecek gibi değil her şekilde kendini haklı cikartiyo ben onu rabbimin katına havale ettim minnacık çocuğun nasibine göz diken kişi den ne beklersin gözü doymuyor
Size konusmasi kolay geliyor tabi benim yaşadığım şeyleri yasasaydin görürdüm seni senin damarına basmamis anlaşılan kayinvaliden varya çok rahat konuşuyorsunuz anlamıyorum seni ayıbı o yapıyor ben değil bi düşünün de konuşun beni 3bucuk sene kullandı kendi evimde yemek dahi yapamadım onun evinde yenilip icilecek diye yoksa ortalığı birbirine katardi eşimle oturup başbaşa yemek yiyemezdim hep onlar vardı artık gına geldi bana bende kendi evimde misafirleri ağırlamak istiyorum artık evim ayrı benim misafirlerime ne karisiyo tabi size kolay demesi yaşasaydı n benim cektiklerimi ozman anlardın
Ben iki çeyrek için hirpalamiyom kendimi sadece hani hak meselesi varya o iste meselem evin ayrı yan yana oturmuyon bende öyle olsam uzakta alır giderim ama ben altli ustlu oturuyom onun evine çıkacaklarına bu adım aşağı inip bebeği görsünler bebek görmeye bebegin yanına gelinir ayaklarına goturulmez biraz söylediklerini düşünerek yaz yaaaa
Yaaaa size laf anlatacak değilim sen kendi dogrunu bil tm ben kendi yaşadıklarımı kendim bilirim çünkü ben çektim yaşadım onları sen öyle yap herkesin doğrusu kendineHem çocuğu göstermemiş hem altın beklemişsiniz.
Bence siz de düşünün.
Hem çocuğu göstermemiş hem altın beklemişsiniz.
Bence siz de düşünün.[/QU
Konu altın değil burda ikide bi altın bekliyon deyip duruyon senin elinden de alsalardi bu o zaman görürdüm
Sen git tm gocunma o yapılanların birisini sana yapsalardi o zaman görürdüm seni şimdi konuşması kolay tebiBunlar ilk mesajda yazmıyor.
Kullandırtmamalıydınız.
Ayrı oturmalıydınız.
Hatta imkan varsa şu an taşının.
Misafirler sizin değil yalnız.
Öyle olsa sizi ararlardı.
Benim anladığım yaşlı başlı teyzeler. Kayınvalidenizin akranları.
Oturduğunuz ev onların veya kira yardımı falan yapıyorlar mı?
Düşündüm. Annem yaşındaki kadınların ayağına gidiyorum. Hiçte gocunmuyorum.
gelenek görenek farkı mı var bu işlerde onu da bilmem.
Bana yanlış veya garip gelmiyor .
Bide herşey öyle senin dedin gibi olmuyor tm kendinizi kullandirtmayaydinuz diyon herkesin kendine göre sorunlari varBunlar ilk mesajda yazmıyor.
Kullandırtmamalıydınız.
Ayrı oturmalıydınız.
Yaaaa çocuğu görmeye gelenler nasıl benim misafirlerim olmuyo acaba anladım çocuk benim bana gelecekler zorla kendi evine alıyor yaaa ben sana ne laf anlatıyorum ki sen istediğin gibi düşünBunlar ilk mesajda yazmıyor.
Kullandırtmamalıydınız.
Ayrı oturmalıydınız.
Ablam benden büyuksun ama biraz aklini kullan iyi gelini oynama hakkini savun susma o ne ya o kimki senin bebeginin rizkini aliyor oyle sey olmaz gerekirse kavga etIyi günler hanımlar ben 3 ay önce doğum yaptım bir tane kızım oldu kızımı görmeye gelen kişileri kayinnam benden önce kendi evine alıyor takilanlarida kendine alıyor altını parayı kendi alıp elbiseyi bebeğe getiriyor bende hiç birini almiyom artık neymiş zamanında o takmış millete şimdi takilanlar da onun hakkiymis böyle şey olur mu küçücük bebeğin hakkını yiyor ben helal etmiyorum aldıklarını siz olsanız napardiniz biraz yardımcı olur.usunuz
Bide herşey öyle senin dedin gibi olmuyor tm kendinizi kullandirtmayaydinuz diyon herkesin kendine göre sorunlari var
Yaaaa çocuğu görmeye gelenler nasıl benim misafirlerim olmuyo acaba anladım çocuk benim bana gelecekler zorla kendi evine alıyor yaaa ben sana ne laf anlatıyorum ki sen istediğin gibi düşün
Canım benim o kadar anlatıyorum yinede anlamamkta direniyosun boşver beni anlayan anliyoSiz buraya farklı fikirleri duymak için yazmadınız mı?
Kv altınları almamalı. Küçücük çocuğun hediyesine el koymuş
Ama siz de onlara bagımlı hayat yaşadığınız için her şeyi kendilerine hak görüyorlar.
O yüzden ayrı gayrı olmak en iyisi.
Şartlar el vermiyorsa, geri kalan durumlarda bunun acısını çıkarmanızın anlamı Yok.
Sizin misafiriniz olsa sizi arar, size gelmek istediklerini söylerlerdi.
Kayınvalidenizin akranları, onun arkadaşları/komşuları gelmiş, gelmişken de bebeği yukarı çıkar görsün denmiş.
Bana çok doğal geliyor bu durum.
Siz bunlardna derin manalar çıkarmışsınız. Bence Yok.
Gidip bebeği göstermemeniz ayıp hatta bana göre.
Öncesinin yaşanmışlığının acısını çıkarmışsınız.
Siz bilirsiniz.
Kayınvalidenize bir şey olmaz
Gelenler açısından bakınca da, ayıbı size kalır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?