Bebegime zarar mı veriyorum

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Merhaba arkadaşlar
Ben 21 haftalık hamileyim.
Hamileligim boyunca kusma ve bulantı cok az oldu ve ilk ayımdan itibaren kilo almaya başladım. Şuan beşinci ayda toplam 7-8 kg aldım. Bunu o kadar da takmıyorum ama sanki ne yesem bebegime zarar veriyor gibi hissediyorum.
Kahvaltılarım yumurta beyaz peynir domates salatalık tarzı oluyor. Arada fırında patates veya kaşarlı tost yiyorum
Öğleden önce meyve yiyorum ceviz ve kavrulmamış kuru yemişler
Akşam değişiyor bazen makarna pirinç pilavı tarzı bazen de fırında tavuk köfte bulgur pilavı gibi
Buraya kadar cok da bi sorun yok gibi ama bazen öyle bir an geliyor ki amaaan diyorum ve bi patlama yaşıyorum gidiyorum pasta çikolata ambalajlı dondurma cips vs yiyorum. Bunlar anlık zevk veriyor ama sonrasında öyle bir takıntı oluyor ki sanki bebegime öyle bir zarar veriyorum ki dillendirmek bile istemediğim şeyler geliyor aklıma.
Pts detaylı ultrason olacak orada bu yyeme konusu ile ilgili bebege bir etkisi varsa öğrenebilir miyim? Lütfen bilen birileri yazsın. Bir de kendimi nasıl tutabilirim? Bebege ne gibi zararlar veriyor olabilirim? Yani o an hatayı işleyip sonra saatlerce bunu takıyorum.
Mesela dün akşam misafir geldi. Tabak yaptım içinde haşhaşlı revani, dondurma, pasta, çikolata vardı. Hatta onlar gelmeden de cips gömdüm. Kendimi de nasılsa msg yok diye kandırdım. Pişman oldum. Ama sabah oldu yine pasta ve revani yedim. Her günüm böyle geçmiyor ama bir patlama yaşıyorum ve gözüm dönüyor. Ne yapmam lazım. Bebegime karşı sorumluyum ama irademe sahip çıkmak bazı anlar çok zor oluyor.
Yapı olarak hassas, karamsar, takıntılıyım. O yuzden şuan çok mutsuzum lütfen yardım eder misiniz?

Ayy kasma cnm ya. Ne istiyosan ye sigara icme alkol alma yater. Ha buaradq bol bol sut ic benimkine yaramisti içtiğim sutler
Ama internette çok kötü şeyler yazıyor
Sigara alkol yok çok şükür
Bir de süt konusu var zaten o da beni mahvediyor: çiğ mi, günlük mü, pastörize mi? Ben çiğ içiyorum ayrı korku yaşıyorum, pastörize içiyorum ayrı korku yaşıyorum.
Sanırım normal degilim ben bu aralar

ben küçüklüğümden beri süt sevmem süt ürünlerinden sadece peynir,kaşar severim.Bir ara zorladım içmeye yok yani midem almıyor bende içmedim napıyım.

Genel olarak paketli gidalar sagliksiz zaten.. bence hamile de olsan, olmasan da yememelisin..

Amaa hamileyken çılgınca şeker çikolata tüketen biri olarak seni anliyorum dayanamiyorsan kontrollu tuketmeye calis.. hazir pasta yerine kendin daha az sekerli pastalar ve tatlilar yap.. hazır alacaksan mutlaka taze olmasina dikkat et..

Tek tavsiyem sosis salam ve cig etten uzak dur.. onlar bebege zarar verir..

Boylede hayat gecmezki her yedigon seyi sorguluyosun. Ozman bende boyle diyim bumu tak kafana. Eger caninin istedigini yemezsen cocukta dogum lekesi gibi sekli cikar:) ne istiyorsan ye korkma bisi olmaz

ben küçüklüğümden beri süt sevmem süt ürünlerinden sadece peynir,kaşar severim.Bir ara zorladım içmeye yok yani midem almıyor bende içmedim napıyım.
Süt içmemek neyse, mesela balık de çok tavsiye ediliyor ama tiksiniyorum ve yemiyorum. Yememeyi dert etmiyorum ama yediklerimin, hele ki şekerli ürünler, zararını düşündükçe kahroluyorum ve bu büyük pişmanlıga ragmen an geliyor yine yapıyorum. Resmen bağımlıyım

Son düzenleme:
sağlıklı diye yediğin şeylerin, gerçekten sağlıklı olduğunumu sanıyorsun...hepside zararlı... tavuğuda, domatıda, pilavıda...

Hazır almak yerine evde kendiniz yaparsanız belki içiniz daha rahat eder? Patatesi çok ince doğrayıp yağ ve baharatlarla fırında pişirme, cheesecake tarzı peynir süt yumurta ağırlıklı tatlılar, şeker istemiyosanız hurma bal meyve gibi tatlandırıcılar.

Onlardan uzak duruyorum çok şükür. ( kendime hayret ediyorum)
Aslında pastayı misafir getirmiş evde olunca dayanamadım.
Normalde çok dikkat etmeye çalışıyorum. Mesela ergenlik zamanlarımda günde iki koca paket msg li cips yerdim. Yavaş yavaş azalttım bilinçli olmaya başladım ama ne yazık ki tamamen kurtulamadım.

sağlıklı diye yediğin şeylerin, gerçekten sağlıklı olduğunumu sanıyorsun...hepside zararlı... tavuğuda, domatıda, pilavıda...
Pilav zararlı zaten ama bulgur degil bence. Tavuk da öneriliyor ondan yiyorum. Aslında günümüze zararlı olmayan bir şey neredeyse yok veya ulaşması zor. Ama hiç biri ambalajlı şekerli abur cubur kadar degil. En azından onlardan uzak durmak istiyorum ama yok.

Aslında eve sokmuyorum ama bunu nasıl anlatsam bil mi yorum mesela yürüyüş yaparken bir an gözüm dönüyor ve kuralları çiğniyorum veya misafir gelirken getiriyor. Bunun gibi örnekler...

Kaan kocatepe var youtube de prof. Gordugum en mantikli doktor. Yok onu yeme yok su tarafa yat yok buraya uzanma diye hamileligi iskenceye ceviriyorlar. O cocuk bir hamburgerle saga yatmakla dusecekse zaten sagliksizdir. Surekli.olmadigi surece caninizin cektigini yiyin icin diyor ki bence mantikli. Hamiellikten once fast food ve kola tuketmeyen ben hamileyken bunlari yemeye basladim. Ben de sucluluk duydum. baktim kendimi sucladikca daha cok yiyesim geliyor.. biraktim. Kasmiyorum. Canim ne isterse o. O zaman da normale donuyorsun zaten

Süt kansızlığa çok fazla sebep oluyor. Yararlı gibi görünebilir ama bu devirde hiç bir sütün içinde antibiyotik yok diyemeyiz çok araştırdım bu konuyu. Kızım 2 yaşında ona da içirmiyorum kendim de içmedim, içmiyorum. Soya sütü tercih ediyoruz. Hem sağlıklı hem besleyici hemde beyin gelişimi için çok ideal. Yabancı makalelerden okuyorum bu arada. Doktorumuzda çok iyi yapıyorsun der hep.

İkinci hamileliğimi yaşıyorum ilk kızımda da dikkat edemedim ikinci de de çünkü istiyor canım napayım yemezsem aklımda kalıyor. Abartmamak şartı ile hepsinden yedim yiyorum. Hiçte sorun olduğunu sanmıyorum sigara ve alkol almadık tan sonra ya da asitli içecek içmedikten sonra bence sorun yok. Yani onlar bana masum gelmiyor kaçamak yapamam o konu da ama yediğim bir kek bir çikolata da yiyim yani artık

Kendin yap pastayı, böreği, cipsi, dondurmayı.
Zaten bebek büyüyüp de ek gıdaya geçince de kendin yaparsın herşeyini, şimdiden başka en güzeli.

Kendin yaparsan mesela pastanın şekerini az koyarsın.
Cips de katkı maddesi olmaz, kurabiyeyi bazen tam buğday undan yaparsin..
Organik yumurta kullanırsın gibi gibi...

Tam bilmiyorum ancak hurma dogumu kolaylastiran bir gida degil midir? Dusuk ve erken doguma sebep oluyor sanki.
Boyle onerileri M Melahatabla doktorunuza danissaniz daha saglikli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…