Bebegime zarar mı veriyorum

Gayet gelisi guzel besleniyorum 5 kilo.aldim bebekte 1200. Sadece yasakli seyleri yemiyorum sakatat islenmis ve cig et gibi.. sutten ziyade yogurt tuketiyorum doktorumda zaten oyle tavsiye etti.. susiyi bile pismis olanlarindan yiyorum. Degisik tatlar denemeye calisiyorum malum bebegin tat reseptorleri gelisiyor..
Doktor esi olarak ve yemeklerimde yanimda hep bi.doktor.oldugundan disarda yemege falan ciktigimizda kimsenin sen napiyosun dedigini duymadim. Aksine kisitlama kendini dengeli beslen yeter.diyolar

haftada ıkı haftada bır yediğin tatlı için mi bunca vicdan azabı 😀olur canım o kadar takılma sonucta her zamam sebze meyve et yemiyor insan misafirliğe gittiğimde bana geldiklerinde akşam yemeğine gelmiyorlar çay saati için geliyorlar e ne olacak kek poğaça börek pasta salata vs tabıkı yıyeceksın 😉 paketli ürün mesela bisküvi çikolata vs öğünlerini bunlarla geçirmiyorsundur veya günlerce bunları yiyerek doymuyorsundur.. Bazen beslenme için kafama taktığımda diyorumki nice yemek bulamayıp her öğün aynı şeyleri yiyen ki gün içinde düzgün bir öğün yiyebiliyorlar mı ki diye düşünüyorum. rabbim o şekilde bile sağlıklı evlat nasip ediyor o yüzden yediğin revani pasta vs sıkıntı değil 😀 sağlıklı hamilelikler güzel bebiş güzel doğum diliyorum 😍

hamilelik toplam 40 hafta, ve inan ne kasar kasarsan kas bir sure sonra dayanamiyorsun deli gibi yemek istiyosun... bende 8. aya kdar agzima her girene dikkat ettim, hatta sampuan dus jeli sivi sabunu bile cikarttim hayatimdan. sonra ufak kacamak kacamak yedim hep.

sagliga zararli tabiki, hamile olsan da olmasan da. ama nefis diye bisey var. cok abartmadan ama kendini de sikintiya sokmadan kontrollu yersen sorun olmaz diye dusunuyorum.

cips vs hamileligin son aylarinda odem, ve tansiyona sebep olabiliyor. ona dikkat et

ama bebege zarar vermek o kadar kolay degil. yedigin ictigin, atladigin hopladigin...

Eger kendimi uzun süre tutarsam oluyor. Ama akışına bırakırsam olmuyor. Peki nasıl anlarım yeme bozukluğu oldugunu?
Belki bir psikiyatrist ya da psikologla görüşebilirsiniz. Yeme atakları bende de annemde de oluyordu, ikimiz de psikiyatrist yardımı aldık. Bir danışmakta yarar var derim.

Merhaba arkadaşlar
Ben 21 haftalık hamileyim.
Hamileligim boyunca kusma ve bulantı cok az oldu ve ilk ayımdan itibaren kilo almaya başladım. Şuan beşinci ayda toplam 7-8 kg aldım. Bunu o kadar da takmıyorum ama sanki ne yesem bebegime zarar veriyor gibi hissediyorum.
Kahvaltılarım yumurta beyaz peynir domates salatalık tarzı oluyor. Arada fırında patates veya kaşarlı tost yiyorum
Öğleden önce meyve yiyorum ceviz ve kavrulmamış kuru yemişler
Akşam değişiyor bazen makarna pirinç pilavı tarzı bazen de fırında tavuk köfte bulgur pilavı gibi
Buraya kadar cok da bi sorun yok gibi ama bazen öyle bir an geliyor ki amaaan diyorum ve bi patlama yaşıyorum gidiyorum pasta çikolata ambalajlı dondurma cips vs yiyorum. Bunlar anlık zevk veriyor ama sonrasında öyle bir takıntı oluyor ki sanki bebegime öyle bir zarar veriyorum ki dillendirmek bile istemediğim şeyler geliyor aklıma.
Pts detaylı ultrason olacak orada bu yyeme konusu ile ilgili bebege bir etkisi varsa öğrenebilir miyim? Lütfen bilen birileri yazsın. Bir de kendimi nasıl tutabilirim? Bebege ne gibi zararlar veriyor olabilirim? Yani o an hatayı işleyip sonra saatlerce bunu takıyorum.
Mesela dün akşam misafir geldi. Tabak yaptım içinde haşhaşlı revani, dondurma, pasta, çikolata vardı. Hatta onlar gelmeden de cips gömdüm. Kendimi de nasılsa msg yok diye kandırdım. Pişman oldum. Ama sabah oldu yine pasta ve revani yedim. Her günüm böyle geçmiyor ama bir patlama yaşıyorum ve gözüm dönüyor. Ne yapmam lazım. Bebegime karşı sorumluyum ama irademe sahip çıkmak bazı anlar çok zor oluyor.
Yapı olarak hassas, karamsar, takıntılıyım. O yuzden şuan çok mutsuzum lütfen yardım eder misiniz? :KK43:
Ay hiç takma kafana canım benim.
Benim bi arkadaşım vardı, 30 kilo aldı 160 boyuna, 60 la gebr kalıp 90 la doğurdu. Neler yedi dipsiz konu 😍 kilo kilo baklavalar cipsler fln. Maşallar turp gibi bebişi, huzurlu uslu bicirik.
Ben acaip dikkat ettim, 7 kilo aldım, ikimiz de aynı kiloda çocuk dünyaya getirdik, benimki huysuzzz, ağlak ,,, neyse diyeceğim o ki çok da etkilemiyor, canın ne istiyorsa ye bacım. Ben kilo kilo meyve yemiştim ekşi ekşi bi de ki ben meuve hiç sevmem, oğlum da boyuna ekşi meyve yiyor. Hep o yedirmiş bence. Senin de bebişin belki istiyordur. Böyle dert yapma kendine boşver

Bende hergün bir paket bisküvi veya cikolata vs yerdim
Pişmanmıyım sanırım biraz
Normalde de yememem gereken bişey cunku
Bebeginde şeker cıkmasın o olursa Allah korusun ömrün boyunca pişman olursun

Back
X