Bebeğimi Aldıracak mıyım ?

glcsbl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2021
36
16
3
28
Merhaba ben 13+2 günlük hamileyim bugün tarama testine gittim bi sıkıntı gördü doktor be perinatoloğa yönlendirdi. Orada ise bebeğime ensofalosel(beyni dışarda kafatası yok)tanısı koyuldu be bu bebeklerin genelde anne karnında öldüğü ölmese bile doğumda öldüğü veya hiçbir fonksiyon göstermeden yaşadığı yani sağlıksız olduğunu söyledi doktor. Eşimle büyük bi şoka uğradık. Bir yandan bebeğimi aldırmak istiyorum bir yandan dini boyutunu düşünüyorum. Kimi hocalar 120 günden önce aldırmak caiz diyor kimisi anneye zarar vermiyorsa aldırmayın diyor. Şuan bana bi zararı var mı yok mu bilmiyorum ama muhtemelen yok. Aranızda yaşayan var mı ?

Geçmiş olsun:(

Fetva vermek bize düşmez ama zaten yaşamla bağdaşmayan bir durum var. Ben olsam daha fazla büyümeden mecburen aldırırdım. Muhtemelen ileriki haftalarda kaybedeceksiniz. Zaman geçtikçe daha zorlaşacak.

Sanırım sezeryan olmaması için doktor alıyor çünkü ilerde zaten ya oluyor ya da doğunca oluyor diye bunu uygun görüyordu tıp. Rabbim içinize ferahlık versin.

Doktorla tekrar bir görüşün ne uygun görür..

Geçmiş olsun:KK43:

Fetva vermek bize düşmez ama zaten yaşamla bağdaşmayan bir durum var. Ben olsam daha fazla büyümeden mecburen aldırırdım. Muhtemelen ileriki haftalarda kaybedeceksiniz. Zaman geçtikçe daha zorlaşacak.
öyle zor ki karar bunu yapsam yarın daha kötüsü gelir mi başıma diyorum Allahtan gelen bi yanım sağlıklı olanı yap diyor

Sanırım sezeryan olmaması için doktor alıyor çünkü ilerde zaten ya oluyor ya da doğunca oluyor diye bunu uygun görüyordu tıp. Rabbim içinize ferahlık versin.

Doktorla tekrar bir görüşün ne uygun görür..
doktor aldırmaktan yana ama sezeryan ile ilgili birşey söylemedi o konuyu bilmiyorum yani

öyle zor ki karar bunu yapsam yarın daha kötüsü gelir mi başıma diyorum Allahtan gelen bi yanım sağlıklı olanı yap diyor
Bu öyle bir şey değil ki. Keyfi aldırmıyorsunuz. Yine isterseniz daha rahat edecekseniz zamana bırakın. Ama sonuç değişir gibi durmuyor:( Zaten 11-14 hafta arası belli oluyor bu durum.
Allah yardımcınız olsun

Bu öyle bir şey değil ki. Keyfi aldırmıyorsunuz. Yine isterseniz daha rahat edecekseniz zamana bırakın. Ama sonuç değişir gibi durmuyor:KK43: Zaten 11-14 hafta arası belli oluyor bu durum.
Allah yardımcınız olsun
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Merhaba ben 13+2 günlük hamileyim bugün tarama testine gittim bi sıkıntı gördü doktor be perinatoloğa yönlendirdi. Orada ise bebeğime ensofalosel(beyni dışarda kafatası yok)tanısı koyuldu be bu bebeklerin genelde anne karnında öldüğü ölmese bile doğumda öldüğü veya hiçbir fonksiyon göstermeden yaşadığı yani sağlıksız olduğunu söyledi doktor. Eşimle büyük bi şoka uğradık. Bir yandan bebeğimi aldırmak istiyorum bir yandan dini boyutunu düşünüyorum. Kimi hocalar 120 günden önce aldırmak caiz diyor kimisi anneye zarar vermiyorsa aldırmayın diyor. Şuan bana bi zararı var mı yok mu bilmiyorum ama muhtemelen yok. Aranızda yaşayan var mı ?
Ablamda aynı durumda 3 4 aylıkken bebeğini aldılar

diyaneti aradık ama mesai saati dışıymış yarın tekrardan arayacağız
Canım imtihan, Rabbim yardımcın olsun teyzem maalesef ağlaya ağlaya aldirmisti üniversite hastanesine bile gitmişti.

Rabbim acınızı hafifletsin, tez zamanda sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin size 😔

kararını nasıl verdi peki çok geçmiş olsun bu arada
Mecbur kaldı istemeyerek doktor ya ölü doğar dedi seni de zehirler senin hayatında risk altında dedi üstüne 2 cocugu oldu bi tane de aldırdı bebeği kücük olduğu için sağlıklı gebeliğe yol açıyor

Mecbur kaldı istemeyerek doktor ya ölü doğar dedi seni de zehirler senin hayatında risk altında dedi üstüne 2 cocugu oldu bi tane de aldırdı bebeği kücük olduğu için sağlıklı gebeliğe yol açıyor
ben özellikle sordum bana senin için bir risk yok demişti

Merhaba, bnm daha çok erken 6 haftalık ama bilmeden ilaç kullandığım için bir doktor sonlandırma önerdi, bunun üzerine konuyu araştırdım. Yani bu sizle vicdanınız arasında kalıyor. Kimse size yol göstermiyor destek olmuyor maalesef. Tıp ne derse uygulamak en iyisi. Bir doktora daha görünün 2. hatta 3. görüş alın. Sonuç yine aynı ise çok zor bir karar sizi bekliyor. Allah sabır versin. Hayat çok zor maalesef. Kadın olmak dahada zor. Ben şunu yaparım bunu yaparım demek bize düşmez. Bende hala ne yapacağımı bilmiyorum. Allaha yalvarıyorum bir işaret versin diye. Bu gebelik anne karnında ölüm olacaksa sizede zarar verebilir. Yada doğacakta ölecekse psikolojinizi bozabilir. Sonuçta herşey biyolojik zarar değil psikolojide aynı şekilde önemli.

Doğumdan sonra ölmesi sizin için daha büyük travma olur diye düşünüyorum gercekten çok zor bı durum sizi kendi yerime koymak istesem ne yapardım inan ki bilmiyorum çok üzüldüm Rabb'im gebelik verirken bile sağlıklısıni versin inşallah bazen çok çok istiyoruz dualar ediyoruz böyle bi durumla karşılaşacağımızı bilmeden . Şöyle özürlü olur vs deseydi veya down sendromlu dese gene aldırmaya bilirdiniz o sizin imtihanıniz derdik veya öyle düşünürsünüz ama doktor demiş zaten çok yaşamayacagini dini boyutuyla ilgili çok birşey diyemem zaten bizim haddimize değil fetva vermek ama şöyle düşünün doğduktan sonra acı cekecek ve elinizden hiç birşey gelmeyecek

teker teker okuyorum hepiniz gerçekten çok haklısınız insan sanıyor ki benim başıma gelmez ama geliyor…

Back
X