Bebeğimi annem bakıp büyütmek istiyor, bende kalsın diyor. Sizce vermeli miyim?

Bu kaçış değil, destek almak. Siz kendi evinizde bebeğinizle birlikte yaşamaya devam edeceksiniz, tedavinizde devam ederken anne olmaya alışacaksınız.
Asıl bebeğinizi 1 sene bırakmak kaçış, sonra ne olacak? Onun sonu var mı?
Peki sizce bebekle beraber annemde kalmam mantıklı olur mu? Tedavim tamamlanana kadar.

Peki sizce bebekle beraber annemde kalmam mantıklı olur mu? Tedavim tamamlanana kadar.
Bebeğin annenizin evinde tek kalmasından çok daha iyi bir seçenek ama eşiniz ne olacak? Eşinizin babalık hakkını düşünmek zorundasınız.
Anneniz size gelse hem kendi evinizde daha rahat olmaz mısınız?

Bebeğin annenizin evinde tek kalmasından çok daha iyi bir seçenek ama eşiniz ne olacak? Eşinizin babalık hakkını düşünmek zorundasınız?
Anneniz size gelse hem kendi evinizde daha rahat olmaz mısınız?
Ben bebekle yalnız kalmaktan korkuyorum. Bazen ağlayınca susturamıyorum ve ağlaması benim ruh halimi daha kötü etkiliyor. Annem bana gelirse sürekli kalmaz, günün belli bir bölümünde gelir sonra gider evine. Geceleri kalmaz mesela. Ama ben annemin yanında kalırsam sürekli yan yana olmuş oluyoruz, daha güvende hissediyorum

Ben bebekle yalnız kalmaktan korkuyorum. Bazen ağlayınca susturamıyorum ve ağlaması benim ruh halimi daha kötü etkiliyor. Annem bana gelirse sürekli kalmaz, günün belli bir bölümünde gelir sonra gider evine. Geceleri kalmaz mesela. Ama ben annemin yanında kalırsam sürekli yan yana olmuş oluyoruz, daha güvende hissediyorum
Eşiniz geceleri destek olamaz mı?

Merhaba arkadaşlar. Ben doğum sonrası depresyonu çok ağır yaşadım ve hala yaşıyorum maalesef. Psikiyatriye gittim ve şu an ilaç tedavisi alıyorum. Emzirmeyi bebeğim 10 günlükken bırakmak zorunda kaldım. Anneme yakın oturuyorum. Annemde kalıyorum 20 gündür. Dün çıldıracak noktaya geldim artık bebeğin ağlamasına tahammül edemediğimden. Yeter artık bıktım usandım canımdan bezdim gibi laflar ettim. Çok agresif davrandım. Annem de ver bebek 1 sene kadar benimle kalsın her gün gel gör ilgilen ama biraz ben büyüteyim sen de bu arada tedavini tamamla diyor. Annem abimle yaşıyor, babamla yıllar önce boşandılar. Zaten doğum yaptığım günden beri annem ilgilendi çocuğumla. Çok alıştı ona. Şimdi ben kararsızım. Annemin dediği gibi mi yapsam. Bebeğe kendi evimde kendim bakmaya kalksam iyileşme sürecim daha zor geçecek onu biliyorum. Psikiyatrist de aynı şeyi söyledi. Şu dönemde evine gidip bebeğe yalnız bakmayı düşünme dedi. Öfkemi ve negatif duygularımı kontrol edemiyorum ben bu dönemde. Eşime de bahsettim annemin önerisinden. Pek sıcak bakmadı ama karşı da çıkmadı. Kararı bana bırakıyor gibi.
Ben diğerleri gibi düşünmüyorum.eğer bakacak durumda değilseniz anneniz bir süre ilgilenebilir. Herkes farklı geçiriyor bu dönemi kşms kendisi ile kıyaslamamalı diye düşünüyorum. Zaten çok minikler bu dönemde karnı doysa huzurlu olsa uyusa yetiyor onlara. Sizde kısa dönemde azcık da olsa toparlanırsınız. Sonra da eviniz gelip desteğe devam etsin anneniz. Bence mümkünse bu sürede sizin toparlanırken, annenizin sizin evinizde bakması daha doğru olur ancak mümkün değilse gündüzleri mutlaka gidip onunla zaman geçirirsiniz. Kimin ne dediğin önemi yok önemli olan anne iyi ise bebek iyidir.

Bebeğe bir şey mi yapıyosunuz? Öfkelenince ne yapıyosunuz?

Merhaba arkadaşlar. Ben doğum sonrası depresyonu çok ağır yaşadım ve hala yaşıyorum maalesef. Psikiyatriye gittim ve şu an ilaç tedavisi alıyorum. Emzirmeyi bebeğim 10 günlükken bırakmak zorunda kaldım. Anneme yakın oturuyorum. Annemde kalıyorum 20 gündür. Dün çıldıracak noktaya geldim artık bebeğin ağlamasına tahammül edemediğimden. Yeter artık bıktım usandım canımdan bezdim gibi laflar ettim. Çok agresif davrandım. Annem de ver bebek 1 sene kadar benimle kalsın her gün gel gör ilgilen ama biraz ben büyüteyim sen de bu arada tedavini tamamla diyor. Annem abimle yaşıyor, babamla yıllar önce boşandılar. Zaten doğum yaptığım günden beri annem ilgilendi çocuğumla. Çok alıştı ona. Şimdi ben kararsızım. Annemin dediği gibi mi yapsam. Bebeğe kendi evimde kendim bakmaya kalksam iyileşme sürecim daha zor geçecek onu biliyorum. Psikiyatrist de aynı şeyi söyledi. Şu dönemde evine gidip bebeğe yalnız bakmayı düşünme dedi. Öfkemi ve negatif duygularımı kontrol edemiyorum ben bu dönemde. Eşime de bahsettim annemin önerisinden. Pek sıcak bakmadı ama karşı da çıkmadı. Kararı bana bırakıyor gibi.
Siz hep birlikte kalın bebek orada değl daha iyi olur

Bu işin çözümü bebeği bırakmak mi cidden, bir yıl sonra her şey çözülecek bebek eve mi gelecek. Kargo mu sipariş mi bu? Anne bakacaksa senin yanında niye bakmıyor, bunu düşünen eşin de aklına tüküreyim, birlikte hallederiz yanımızda dursun diyemiyor. Çok sinirlendim ya. Bebek bakımını yapana alışır bir sene sonra anneanneye bağlı olacak sana değil, istediğin bu mu, bebeği daha huzursuz edeceksiniz. Bu kararı alan anne sende ne gördü, bebeğe zarar mi veriyorsun.

1 yıl sonra ağlaması bitmiyor dertleri büyüdükçe büyüyor. Sizin bu durumla başa çıkmanız gerekiyor. Keşke hazır olmadan bir bebeğin sorumlulugunu almasını öğrenmeden ebeveyn olmasak. Üzüldüm bebeğiniz adına. Anne gibisi varmı? Annenin sevfkati sevgisi olmadan yanında hissetmeden hem babadan hem anneden ayrı zevkine birakilirmi? Görün tedavinizi yok ben bebeğe dayanamıyorum kötü şekilde davranabilir diyorsanız verin annenize ozamn.

Eski mesajlara baktımda gerçekten bebeğe üzüldüm yazık. Sizi bebekken annenizin bıraktığını düşünün nasıl bir his acaba ??

Back
X