Bebeğimi annem bakıp büyütmek istiyor, bende kalsın diyor. Sizce vermeli miyim?

O kadar zayıf karakterli iseniz doğurmayacaksınız. Yok önceki hayatını özlüyorum da yok eşiyle baş başa kaldığı zamanları özlüyormuş da. Bebek olunca artık baş başa kalmaya vakit olmayacağını anlamak için dahi olmaya gerek yok. Bile bile yapıp sonra pişmanım diyorsunuz.
Milleti ne de güzel linçlemişsiniz
İşte bunu anlamıyorlar. Biz söyleyince sabit fikirli oluyoruz. Her şeyi hormonları bağlarsak işimiz var. Hormon hormon diyen tipler kocaları erkeklik hormonları sebebiyle kendilerini aldatsa kezban gibi ne yapacaklarını şaşırırlar. Ee orada da hormon devrede. Ona niye itiraz ediyorsun o halde? Boynuzlu boynuzlu gezebilirsin di mi. Yok işlerine gelmeyince hormon oluyor sadece. Komikler.
Eşinizi bırakıp anne evine gidince boynuz meselesi çıkmasın ortaya
Neden korunmadınız? İlkel kabileler hariç herkesin korunma yöntemlerinden haberi var.
Üzüldüm size , özellikle tüp bebek için kahrolan annelere tüp bebek imitasyondur demişsiniz

Vajınusmus olan kadınlarla dalga gecmıssınız

Yetmemıs kendı tercihiyle çocuk sahıbı olmak istemeyen bir kadına -ben anneyim ben aileyim sen avaresin ailesizsin gibi boş boş laflar savurmuşsunuz . Çok yazık gerçekten.

bebek için Allah size şifa versin başka bisey diyemicem .

Merhaba arkadaşlar. Ben doğum sonrası depresyonu çok ağır yaşadım ve hala yaşıyorum maalesef. Psikiyatriye gittim ve şu an ilaç tedavisi alıyorum. Emzirmeyi bebeğim 10 günlükken bırakmak zorunda kaldım. Anneme yakın oturuyorum. Annemde kalıyorum 20 gündür. Dün çıldıracak noktaya geldim artık bebeğin ağlamasına tahammül edemediğimden. Yeter artık bıktım usandım canımdan bezdim gibi laflar ettim. Çok agresif davrandım. Annem de ver bebek 1 sene kadar benimle kalsın her gün gel gör ilgilen ama biraz ben büyüteyim sen de bu arada tedavini tamamla diyor. Annem abimle yaşıyor, babamla yıllar önce boşandılar. Zaten doğum yaptığım günden beri annem ilgilendi çocuğumla. Çok alıştı ona. Şimdi ben kararsızım. Annemin dediği gibi mi yapsam. Bebeğe kendi evimde kendim bakmaya kalksam iyileşme sürecim daha zor geçecek onu biliyorum. Psikiyatrist de aynı şeyi söyledi. Şu dönemde evine gidip bebeğe yalnız bakmayı düşünme dedi. Öfkemi ve negatif duygularımı kontrol edemiyorum ben bu dönemde. Eşime de bahsettim annemin önerisinden. Pek sıcak bakmadı ama karşı da çıkmadı. Kararı bana bırakıyor gibi.
Doğum yaptığınız günden beri zaten annenizle berabermişsiniz, tek başına kalmamışsınız bile.
Evet lohusa depresyonunu anlıyorum bu yüzden şuan mantıklı düşünemeyecek durumda olduğunuzu da anlıyorum.
Annenize 1 sene bırakınca durumlar kendiliğinden düzelmeyecek. Tedavinizi olun iyi hissedene kadar da gerekirse annenizde kalın.
Çok bunaldığınız, eşinizle tek kalmak istediğiniz zamanlarda 1-2 gün kendi evinize geçebilirsiniz bu direk 1 sene annem baksın olayından çok daha mantıklı olur?

Milleti ne de güzel linçlemişsiniz

Eşinizi bırakıp anne evine gidince boynuz meselesi çıkmasın ortaya

Üzüldüm size , özellikle tüp bebek için kahrolan annelere tüp bebek imitasyondur demişsiniz

Vajınusmus olan kadınlarla dalga gecmıssınız

Yetmemıs kendı tercihiyle çocuk sahıbı olmak istemeyen bir kadına -ben anneyim ben aileyim sen avaresin ailesizsin gibi boş boş laflar savurmuşsunuz . Çok yazık gerçekten.

bebek için Allah size şifa versin başka bisey diyemicem .
Kadın ağır sorunlu keşke eşi çocuk yapmadan önce bir düşünseymiş. Ben bebeğe çok üzülüyorum .

Kadın ağır sorunlu keşke eşi çocuk yapmadan önce bir düşünseymiş. Ben bebeğe çok üzülüyorum .
Rabbım Şafi ismiyle şifa versin bian evvel bebegıni sarsın sarmalasın 🤲 .

Muhtemelen bu kadın bebeğe böyle sinirlenip lafları saydırıyor ağlıyor die , annesi de çocuğa zarar vermesinden korktuğu için yalnız kalsınlar istemiyor ,o yüzden çocuğu almak istiyor . Yoksa hıc bir anne kuzusunu kuzusundan ayrı kalsın istemez . hadi o istedi bi baba nası çocuğunu kaynanasına yollar bir sene demek ki adam da durumu görüp çaresiz kaldı ?

Rabbım Şafi ismiyle şifa versin bian evvel bebegıni sarsın sarmalasın 🤲 .

Muhtemelen bu kadın bebeğe böyle sinirlenip lafları saydırıyor ağlıyor die , annesi de çocuğa zarar vermesinden korktuğu için yalnız kalsınlar istemiyor ,o yüzden çocuğu almak istiyor . Yoksa hıc bir anne kuzusunu kuzusundan ayrı kalsın istemez . hadi o istedi bi baba nası çocuğunu kaynanasına yollar bir sene demek ki adam da durumu görüp çaresiz kaldı ?
Evet haklısınız dediğiniz gibi olabilir. Allah yardımcısı olsun tedaviden sonra normal bir insan olur umarım.

Merhaba arkadaşlar. Ben doğum sonrası depresyonu çok ağır yaşadım ve hala yaşıyorum maalesef. Psikiyatriye gittim ve şu an ilaç tedavisi alıyorum. Emzirmeyi bebeğim 10 günlükken bırakmak zorunda kaldım. Anneme yakın oturuyorum. Annemde kalıyorum 20 gündür. Dün çıldıracak noktaya geldim artık bebeğin ağlamasına tahammül edemediğimden. Yeter artık bıktım usandım canımdan bezdim gibi laflar ettim. Çok agresif davrandım. Annem de ver bebek 1 sene kadar benimle kalsın her gün gel gör ilgilen ama biraz ben büyüteyim sen de bu arada tedavini tamamla diyor. Annem abimle yaşıyor, babamla yıllar önce boşandılar. Zaten doğum yaptığım günden beri annem ilgilendi çocuğumla. Çok alıştı ona. Şimdi ben kararsızım. Annemin dediği gibi mi yapsam. Bebeğe kendi evimde kendim bakmaya kalksam iyileşme sürecim daha zor geçecek onu biliyorum. Psikiyatrist de aynı şeyi söyledi. Şu dönemde evine gidip bebeğe yalnız bakmayı düşünme dedi. Öfkemi ve negatif duygularımı kontrol edemiyorum ben bu dönemde. Eşime de bahsettim annemin önerisinden. Pek sıcak bakmadı ama karşı da çıkmadı. Kararı bana bırakıyor gibi.
Bebeğinize karşı hep mi tahammülsüz haldesiniz?

Evet haklısınız dediğiniz gibi olabilir. Allah yardımcısı olsun tedaviden sonra normal bir insan olur umarım.
Insallah bu bi tahmindi umarım öyle değildir .

Kuzum bebek 20 günlük daha,
10 günlükken ilaçlara baslamıs emzirmeyi bırakmış 20 gündür anne ilgileniyormuş zaten. accessdenied accessdenied

Son düzenleme:
Bebeğinize zarar verme düşünceniz var mı? Durumunuz ne kadar ağır? Eğer bebeğinize zarar verme durumunuz varsa kendi evinizde kalın ama bebekle yalnız kalmayın. Eğer ilaç tedavisi oluyorsanız anneniz evinize yardima gelsin. Her halükarda bebeğinizden ayrı kalmayın. Çocuk sahibi olmak sorumluluk gerektiriyor. Özgürlüğünüzden ve keyfinizden vazgeçiyorsunuz. Sonucta petshoptan balık almadınız. Bunun bilincinde hareket edin. Babası ile birlikte sorumluluklarınızı paylaşın.

çok şey yazmak istiyorum yazamıyorum,zorbalanmak zerre umurumda değil insanlara laf yetiştirmek yorucu,
inşallah şifa bulursunuz ama bir daha masum bir can dünyaya getirmeyin,dünyaya gelecek masum için üzücü bir durum..
ruhsal depresyonunuzun annelik duygunuzu baskılamasına izin vermek kendinize yaptığınız bir kötülük ayrıca bebeğinize,sizin sorununuz sizin sorununuzdur,kendinizde ki sorunu bebeğinize ödetmeniz sizin elinizden "annelik" denen o güzel ünvanı aliverir ki..yarın öbür gün belki bir gün o canı herşeyden çok sevdiğiniz de biri çıkar da derse ki..annen belli bir dönem seni istemedi sana bakamadı,sana annesi baktı vs,çocuğunuza bu durumu açıklamak kadar zor bir durum yoktur izahı da yoktur,
soruyorum,ağlamayan bir bebek mi hayal etmiştiniz,ya da sizin yerinize bebeği emzirecek birini,ne yaşarsanız yaşayın bu benim sorumluluğum diyerek evladınızı bir tarafınıza acılarınızı bir tarafınıza koyarak her ikinizde eksik kalmadan her ikisini de bir arada götürmek sizin kutsal göreviniz...ben anneyim kelimesini kendinize alıştırın ve bu kadar kötülüğün içinde sevilmeye değer o miniği sevginizden mahrum bırakmadan hayatınızı idame ettirin,unutmayın ona sormadınız doğmak istedin mi diye,onu siz yaptınız,siz bakmalısınız sarmalamalısınız...bir başkasına alışmış bir insanı başkasına sonradan kabullendirmek çok meziyetli bir durum,duygular eksik kalır,bağ eksik kalır,annelik duygusu yarım kalır..onu da kendinizle birlikte gittiğiniz her yere götürün ki geçen zamanın,sıkıntıların ve güzel duyguların ve ne için savaştığınızın bir anlamı olsun...

o minik savunmasız yavrunun annesine ihtiyacı var senin kokuna kalp ritmine.. bu dünyaya gelmeyi o seçmedi lütfen biraz dirayetli olun bizde bu süreçten gectik bebeğinizi kabullenmeye calışın. ve tabiki de ağlayacak ağlamaktan başka çaresi yok çünkü. zamanla hepsi gececek bunların bilincinde olarak hareket edin.

1 yıl sonra tamamen tedavinizin tamamlanacagının bir garantisi var mı? Ya da eski ruh sağlığınıza dönseniz bile 1 yıl sonra bebekler daha da zorlaşıyor yine pskolojik rahatsızlığınızın nüksetmeyeceğinden nasıl emin olabilirsiniz? Anneniz size gelsin bebeğe gerçekten yalnız bakamayacaksanız. Yoksa bebeğiniz sizden tamamen kopmuş olur onun annesi sizsiniz 1 sene sonra da siz olacaksınız buna alışmanız ne kadar erken olursa o kadar iyi.

Peki sizce bebekle beraber annemde kalmam mantıklı olur mu? Tedavim tamamlanana kadar
Bu sefer eşinizden uzaklaşmış olursunuz. En iyisi annenizin sizin evinizde olması. Çocuğunuzu annenize bırakmanız hiç mantıklı bir seçenek değil bu arada.

Arkadaşlarımda da bu şekilde lohusa depresyonu tedavisi görenler oldu hiçbir doktor 1 sene tedavi şeklinde bir süre belirlemesi yapmamıştı. Bebeğinize fiziksel bir şiddet mi uyguluyorsunuz da doktorunuz annenize bırakmanızı destekliyor? Annelik duyguları çok ağır sizi yargılamak istemiyorum baş etmek çok zor lakin bunu çözümü bebeğinizi büyütmemek ya da onu vermek değil. Bebeğe maruz kalmanız lazım çünkü ağlama nedeni zaten sizi istemesi. Orda bir kelime oyununuz var bence. Çıldırma noktasına gelmek. Ben o cümlenize çok takıldım. Allah yardımcınız olsun

Eşim çok panik bir insan. Şu an bebeği tutmaya bile cesaret edemiyor çok küçük olduğu için. Ayrıca vardiyalı çalışıyor.

anneniz bebeğe siz olmadan bakacak öyle mi? Siz de bunu ciddi ciddi değerlendiriyorsunuz? Zor bir durumdasınız anlıyorum allah yardımcınız olsun ancak sonrasında daha zorlaşır. Psikologunuz ne diyor tam olarak? Bu fikre sıcak mı bakıyor?

Ama tedavimi görmüş olacağım. Yani tedavim bitmiş olacak. Şu an tedavi sürecinde olduğum için, iyileşemediğim için yanımda olması beni zorluyor.
1 yil sonra tamamen iyileseceginizin garantisi yok bebekle bag kurmaniz imkansiz olur anneniz sizinle kalsa tamamen ?

Anneniz zaten abinizde yasiyor birde evli mi abi. Mantikli olan tek secenek var neden kimse bunu sunmadi. Anneniz abide kalacagina gelip sizde kalcak. Hem bebege destek olcak hem size yardim edicek. Sizde bebeginizde ayri kalmadan yardim alin

Olmaz kızım 10 aylık algıları açıldığından beri sarılıyor bana. Zil sesinden geldiğimi anlıyor. Ben gelince annemden bana atılıyor. Anneeeeğğ diye ağlıyor. Çok zor evet ama alışmanız lazım. Anneniz sizinle kalsın gün içinde 2 3 saat bırakın ama komple olmaz.

Alıntılanmış eski mesajları gördükten sonra üzülmedim sana. Şımarıklık senin yaptığın. Kocan tutmayı beceremiyor sen ağlıyor diye depresyona giriyosun. Annen baksın diyemi yaptınız çocuğu. 1 yıl sonra çocuğum beni tanımıyor annemi annesi sanıyor diye ağlarsın burda.yeni yürümeye başlayan meraklı bebekle ilgilenmekte hiç kolay değil. Yazık bebeğe üzüldüm.

Eşim çok panik bir insan. Şu an bebeği tutmaya bile cesaret edemiyor çok küçük olduğu için. Ayrıca vardiyalı çalışıyor.
Siz neyinize güvenip çocuk yaptınız acaba merak ediyorum. Ne olursa olsun bunu sormanız bile saçmalık bir anne bunu asla düşünemez bile. Anneniz size gelsin geceleride eve gitsin. Geceleride siz bakın. Şimdi bakamadığınız çocuğa 1 yaşımda nasıl bakacaksınız. O zaman ağlamayacakmı sanıyorsunuz. Büyüdükce başka dertler çıkıyor.

Back
X