Bebeğimi annem bakıp büyütmek istiyor, bende kalsın diyor. Sizce vermeli miyim?

Eski konulara olan cevaplarinizi okuyunca gordunm ki kimse büyük büyük laflar etmesin. Lohusa depresyonuna giren bir anneyi hamileyken üstelik nasıl linclemisiz . Kimse yasattigini yasamadan olmezmis. Bunu anladım bir daha. Birdaha empati yapmadan konuşmazsıniz sanalda olsa . İnşaallah da bebeğinizi sahiplenip kabul edip sarıp sarmalarsiniz agladiginda . Çünkü bebeginiz bunu istiyor. birbaktim birbaktim

Valla ben de (ve bence genelde tüm anneler) yani ilk defa kucağınıza bebek veriliyor, bakımı size ait, emzirmesidir uyutmasıdır susturmasıdır aşırı zor, hele diş dönemleri ayaklanma dönemleri… insan çıldırma noktasına geliyor ama nasıl bir çıldırma? Ben çok sinirlenince eşim alır götürür başka odaya. Bir süre kafamı dinlerim. Evde teksem çocuğu iki üç dakika odada bırakır bir elimi yüzümü yıkar, o benim bebeğim bana ihtiyacı var deyip kendime gelirim. Ben de eşim dışında kimseden destek görmeden büyüttüm bir nevi depresyona da girdim. Ama asla bebeğimi kimseye bırakmayı düşünmedim yani..

Merhaba arkadaşlar. Ben doğum sonrası depresyonu çok ağır yaşadım ve hala yaşıyorum maalesef. Psikiyatriye gittim ve şu an ilaç tedavisi alıyorum. Emzirmeyi bebeğim 10 günlükken bırakmak zorunda kaldım. Anneme yakın oturuyorum. Annemde kalıyorum 20 gündür. Dün çıldıracak noktaya geldim artık bebeğin ağlamasına tahammül edemediğimden. Yeter artık bıktım usandım canımdan bezdim gibi laflar ettim. Çok agresif davrandım. Annem de ver bebek 1 sene kadar benimle kalsın her gün gel gör ilgilen ama biraz ben büyüteyim sen de bu arada tedavini tamamla diyor. Annem abimle yaşıyor, babamla yıllar önce boşandılar. Zaten doğum yaptığım günden beri annem ilgilendi çocuğumla. Çok alıştı ona. Şimdi ben kararsızım. Annemin dediği gibi mi yapsam. Bebeğe kendi evimde kendim bakmaya kalksam iyileşme sürecim daha zor geçecek onu biliyorum. Psikiyatrist de aynı şeyi söyledi. Şu dönemde evine gidip bebeğe yalnız bakmayı düşünme dedi. Öfkemi ve negatif duygularımı kontrol edemiyorum ben bu dönemde. Eşime de bahsettim annemin önerisinden. Pek sıcak bakmadı ama karşı da çıkmadı. Kararı bana bırakıyor gibi.
Allahım akıl fikir versin kendi doğurduğun minicik çocuga tahammül edememek mi çok korkumç. Keşke anne olmasaydınız

Hayır bi de hiç ara vermeden 2. Yi düşünüyomuş. Konu sahibinin eski mesajlarını biliyorum , hamile kalmak için keşke bir zorunlu test vs olsa da böyle psikolojik problemli insanlar dünyaya canlı getirip eziyet etmese. Devlet bir el atıp alsa. Karı koca başınızdan atmaya çalışıyosunuz. Noldu o tüp bebek konularında hakaret edip dalga geçtiğin insanların tırnağı olamadın dimi?

Hamile kalmasaydın o zaman. Çocuk kendisi karar vermedi dünyaya gelmeye. Sen getirdin. Seks yaparken iyi, çocuğa bakmaya gelince "musibet" öyle mi? Ağır psikolojik sorunlusun. Tedavi olmanı öneririm.

Yapmadım ama nasıl bir anne olacağımı ön görebiliyorum. Sizin gibi serzenişte bulunmayacağıma eminim.

Evet doğru. Bakamayacaksa doğurmayacak kimse. Ne güzel dediniz.

O kadar zayıf karakterli iseniz doğurmayacaksınız. Yok önceki hayatını özlüyorum da yok eşiyle baş başa kaldığı zamanları özlüyormuş da. Bebek olunca artık baş başa kalmaya vakit olmayacağını anlamak için dahi olmaya gerek yok. Bile bile yapıp sonra pişmanım diyorsunuz.

Bebeğimm henüz 8 günlük ve hiç durmadan ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardım edenim yok. Neredeyse doğurduğuma pişmanım diycem yani o raddeye geldim artık psikolojim bozuldu :((bir de üstüne lohusa depresyonu. Bir anda neye uğradığımı şaşırdım.

Bir üye bu arkadaşa yukarıdaki yorumlarindan dolayı inşallah berbat bir lohusalik yaşarsın diye beddua etmiş. İnanılmaz. Ben böyle tutan beddua görmedim 🤦🏻‍♀️

Beddua ektedir 👇🏻
Yazmadan edemeyecgım umarım öyle bir lohusa depresyonu geçirirsin ki ben neden böyle kınadım diye kendı kendini yer bitiirirsin hak ettın normalde asla yazmam ama sen anca kötülükten beslenırsın senin gibiler anne olmasın asıl

Evet çaresizlikten ağlayabilirsiniz ama çocuğunuza musibet gibi çirkin kelimeler kullanmazsınız. Kadının sorusunu tekrar okuyun ve çocuğuna kullandığı ifadelere bir bakın.

Her şeyi psikolojiye bağlarsak çocuğuna türlü işkenceler yapana da saygı duymamız lazım. Kimseye kızmamalıyız o zaman bu mantığa göre.

Benim çevremde böyle sevgisiz bir anne, çocuğuna musibet diyen bir anne yok çok şükür. Hepsi daha ilk günden gayet sevecen ve şefkatli anneler. Çevremde böyle birini barındırmam zaten.
Naber hatırladın mı :)

Milleti ne de güzel linçlemişsiniz

Eşinizi bırakıp anne evine gidince boynuz meselesi çıkmasın ortaya

Üzüldüm size , özellikle tüp bebek için kahrolan annelere tüp bebek imitasyondur demişsiniz

Vajınusmus olan kadınlarla dalga gecmıssınız

Yetmemıs kendı tercihiyle çocuk sahıbı olmak istemeyen bir kadına -ben anneyim ben aileyim sen avaresin ailesizsin gibi boş boş laflar savurmuşsunuz . Çok yazık gerçekten.

bebek için Allah size şifa versin başka bisey diyemicem .

Rabbimin sopası yok. Olan bebeğe olmuş yazık.

Evet doğru. Bakamayacaksa doğurmayacak kimse. Ne güzel dediniz.

Yazmadan edemeyecgım umarım öyle bir lohusa depresyonu geçirirsin ki ben neden böyle kınadım diye kendı kendini yer bitiirirsin hak ettın normalde asla yazmam ama sen anca kötülükten beslenırsın senin gibiler anne olmasın asıl

Benim hayatımda bir yeriniz olmadığı için ettiğiniz duanın ya da bedduanın da hayatımda önemi yok. Şu zamana kadar gerçekçi bakış açısıyla yaptığım hiçbir yorumdan pişman olmadım şükürler olsun. Asıl duygusal düşünenler hüsrana uğruyor hep. Realist olun biraz.
Oha bu nasıl bir karma? Bu nasıl bir beddua tutuşu? Kesinlikle bunu asla unutmam, böyle şeyler çok nadir olur. Şaştım kaldım.

Milleti ne de güzel linçlemişsiniz

Eşinizi bırakıp anne evine gidince boynuz meselesi çıkmasın ortaya

Üzüldüm size , özellikle tüp bebek için kahrolan annelere tüp bebek imitasyondur demişsiniz

Vajınusmus olan kadınlarla dalga gecmıssınız

Yetmemıs kendı tercihiyle çocuk sahıbı olmak istemeyen bir kadına -ben anneyim ben aileyim sen avaresin ailesizsin gibi boş boş laflar savurmuşsunuz . Çok yazık gerçekten.

bebek için Allah size şifa versin başka bisey diyemicem .
Normalde de ruh hastasıymış zaten. Lohusa depresyonu bahane.

Lohusa depresyonu kötü bişey sanırım girmedim ama Allah korusun girip kendi canına ya da bebeğine zarar verenleri duydum. Medyada bile çıkan şeyler var.
Konu sahibi başına gelmeden konuşmuşta konuşmuş. Bence şuanda burda da fazla linclenmemeli , belkide annesi bebeğine zarar vereceğini düşünüyor . Anneden bebek ayrılmaz ama bu durumda kalsin anneannesinde. Kimse zarar görmesin geçmişte ne yazarsa yazsin inşallah geçer gider bu rahatsızlık.

Lohusa depresyonuna girmedim ama lohusalık genel olarak ağır

O kadar hakediyorsun ki başına gelenleri. Tüp bebek için imitasyon sahte bebek demeler, depresyonda bir lohusa anne için seks yaparken iyi anne olmamalıymışsın tedavi ol bilmem ne demeler boynuzlu boynuzlu gez diyerek milletin kocasıyla ilgili yorum yapmalar. Tek üzüldüğüm o bebek oldu. Bir de hiç ara vermeden ikinciyi yapacakmış bak sen :) ilkini haketti de sanki ahraz

Bir üye bu arkadaşa yukarıdaki yorumlarindan dolayı inşallah berbat bir lohusalik yaşarsın diye beddua etmiş. İnanılmaz. Ben böyle tutan beddua görmedim 🤦🏻‍♀️

Beddua ektedir 👇🏻
Ben şok kelimesi kelimesine tutturmuş üye nasıl içten ettiyse bedduayi.

Bebeğe üzüldüm yaa garibim dünyadan bi haber onu seven bir annesi var sanıyordur. Bazı bebekler çok ağlar Cook çok ağlar sabır gerekli başka birşey gelmez elden.//

Hanımlar hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz içimizden geciriyoruz ama yeri, zamanı değil sanki. Küçük bı bebek var ortada, annenin psikolojisi sıkıntılı. Allah tez vakitte şifa versin de bebek bari travmali büyümesin inşallah. Hem şifa hem de bundan sonrası için sağlıklı düşünme yetisi diliyorum

Hanfendi kısaca bebeği istemiyor ve atmaya çalışıyor daha dün komşum bebek istemiyor diye karnındaki sabiyi 4 ay gergin halı yıkayarak düşürdü... sinirlerim hoplamıştı bunu görünce iyice delirdim
İstemeyen doğurmasın neden böyle garip şeyler yapıyorlar ya tövbe tövbe

Back
X