Çocuk Hastalıkları Bebeğimi araba tutuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim akrabalarımdan birinin çocuğunda da aynı sıkıntı vardı yara bandı geçirdi demişti denemekte fayda var bence

Kuru fasulyeyi göbek deliğine yapıştır diyen de oldu ama ilk duyduğumda saçma geldi 🙈 neden denemedim ki diyorum şimdi. Bir dahakine mutlaka deneyeceğim.
Denemek bir şey kaybettirmez zararı yok ki 😅 ben de fasulyeyi saçma bulmuştum. İşe yaradı biz de. Sadece oğlanda biraz gaz yaptı. Tüm gün pırt pırt gezdi o kadar olur galiba 😅😅

Doktora bundan bahsetmiştim 3-4 ay önce fakat reflü olabileceğini söylememişti araba tutuyor sanırım demişti. Bilmiyorum aksine uyuduğu zamanlarda daha rahat oluyor 🤷‍♀️
Uyuduğu zaman kusmak için uyanmaz zaten uyandıktan bir müddet sonra kusabilir.
Bu konuda ben de biraz tecrubeliyim.
Bende uyuyunca rahatlıyor saniyordum .
Uyusa bile dümdüz yatmasın.
Maksat mideyi ağızla aynı hizada tutmamak

Kızım 11 aylık, 6. Ayından beri 1-2 saatlik araba yolculuklarında bile çok kötü oluyor. Terlemeyle başlıyor, huysuzlanıyor ve sonunda kusuyor. Araba tutuyor sanırım. Bulunduğumuz yerde çocuk kardiyologu yok o yüzden mecburiyetten yapıyoruz seyahatleri ama ona da bize de eziyet oluyor yolculuk. Bebeği bu kadar küçükken aynı sorunu yaşayıp çözüm bulabilen var mı acaba ya da ilaç kullanan var mı?
Göbek deliğine bant yapıştır hava almazsa iyi geliyor, eline tuzlu kraker tarzı bişey versen o da iyi gelir bende çok nadir oluyor araba tutması bunları yapmıştım bide araba içindeki kullanılan koku vs ye dikkat edin onlarda aşırı etkiler kusturur.

Ay evet ya. Ben küçükken de çok kusarmisim arabada. Şimdi olmuyor ama tutuyor. Beni ne etkiliyor keşfettim artık. Mesela normal arabalar üstten basık olduğu için beni tutuyor. Büyük/ tavanı yüksek taşıtlar tutmuyor. Önde oturmak da mahvediyor mesela. SUV seviyorum ben onda bir şey olmuyor 👀 şimdi büyük oğlumu da tutuyor bana çekti herhalde. Fasulye yutturuyorum, çöp kovası koyuyorum arabaya, torpido gözünde bir avuç fasulye var 😆
Ya şimdi hatırladım, çocukken bir kere Pendik’ten Bahçelievler’e kusmadan gelmiştim. Bileğime siyah lastik takmışlardı. Tutar gibi olmuştu ara ara ama kusmamıştım. Numarası ne bilmiyorum ama işe yaramıştı neticede. Evet SUV kasada ben de çok rahatım, kocamın aracı öyle, boz ayıdan hallice anca sığıyor umarım satıp ufak bir şey almaz 🤣

Kardeşimin acemi birliği için Çanakkale’ye gittik, kusmamıştım ama tutmalar oldu ara ara, nefes egzersizi işe yaramıştı. Yani her an olabilir bu kusma durumu bizim gibiler için 😒

Göbek deliğine bant yapıştır hava almazsa iyi geliyor, eline tuzlu kraker tarzı bişey versen o da iyi gelir bende çok nadir oluyor araba tutması bunları yapmıştım bide araba içindeki kullanılan koku vs ye dikkat edin onlarda aşırı etkiler kusturur.
Onun mantığı göbek deliğinden hava almaması mı yani?

Yara bandı ve fasulye de işe yaramadı mı 😬
yok kurufasulyeyi denemedim .ilk ilaclarla basladim ben denemeye sonlara dogru Allah ne verdiyse yaptik ama buyudukce gecer dediler bekliyorum .artik eziyet gibi oldu iyice .yarim saatlik arkadasa oturmaya giderken mola verdik kustu diye .hc bir yere gidesim gelmiyor artik

Bende çok istiğfar ederdim baya bi yaşıma kadar araba tutuyordu hala ara ara yokluyor babamda eski doğan vardı içi inanılmaz kötü kokuyodu ben biner binmez içimde biriktiriyordum zaten 😀😀 annemin tek çözümü yanında poşet taşımasıydı biz görmedik bant falan 😀

Ya şimdi hatırladım, çocukken bir kere Pendik’ten Bahçelievler’e kusmadan gelmiştim. Bileğime siyah lastik takmışlardı. Tutar gibi olmuştu ara ara ama kusmamıştım. Numarası ne bilmiyorum ama işe yaramıştı neticede. Evet SUV kasada ben de çok rahatım, kocamın aracı öyle, boz ayıdan hallice anca sığıyor umarım satıp ufak bir şey almaz 🤣

Kardeşimin acemi birliği için Çanakkale’ye gittik, kusmamıştım ama tutmalar oldu ara ara, nefes egzersizi işe yaramıştı. Yani her an olabilir bu kusma durumu bizim gibiler için 😒
Ben birkac kere otobüste fenalaştım. 2-3 aylık hamileydim birinde. Okula yetişmem lazımdı dehşet bir trafik vardı otobüs tıklım tıkış. Mecbur indim. Ee okula gitmem lazım biraz yürüdüm. Geri dönsem dönemem. Okula da gidemem yürüyerek. Epey uzak. Taksi yok otobüs yok. Sorumluluk sınavları var sınava yetişmem lazım 😅 sonra otostop çektim halı yıkamacı geçiyormuş. Adam sağ olsun okula kadar götürdü. Eşim bir sürü kızdı deli misin sen diye. Adam kartını verdi halınızı yıkarız vs diye eheh şimdi olsa yapmam ne cesaret 😅😅

Hanımlar merhaba, zaten bununla ilgili bir konu açtığım için yeni bir konu açmadım umarım görüp tekrar cevap yazanlar olur 🙏

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, hepsini bir kaç kez denedim. Özellikle yara bandı hiç işe yaramadı bizde. Hatta doktorumuz farklı bir ilde geçen ay oraya gittik. Doktora biraz geç kaldık kızım yolda kustuğu için. Dedim kusura bakmayın yol tutuyor, kustuğu için geç kaldık. Tam yara bandını deneyin diyordu ki zıbını açınca yara bandını gördü, ha o zaman şurubu deneyin dedi metpamid verdi. Prospektüsü okuduk da yan etkilerinden dolayı pek emin olamıyoruz. Deneyen var mı acaba metpamidi ya da farklı bir bulantı ilacını?

Back
X