Bebeğimi doğurmaktan ve sonrasından korkuyorum

Kimsenin kötü sezeryan hikayesini dinlememekle başlayın işe. Bende sezeryan doğum yaptım 4 sene oldu. Ne ağrı ne sızı nede iz kaldı diyebilirim. Toparlanıyor insan emin olun. Yeter ki sağlıkla gelsin bebeğiniz.
Doğum sonrası yanınızda kalacak anne/kayınvalide/kardeş vb birileri varsa bebek uyurken sizde dinlenir toparlanırsınız.
Ayrıca normalde doğursanız,sezeryande doğursanız muhakkak ufak tefek ağrı sızı yaşarsınız,tek farkeden acı eşiği bence. Kiminin ağrı eşiği yüksektir anlamaz kimi tam tersidir dibine kadar yaşar.
Kimseyi dinlemeyin mümkün oldukça zira bunun sonu yok,dinledikçe bu hikayelerin sonu gelmez,doğum yaparsınız süt konusu mevzu olur,sütüm fışkırıyordu diyen olur yine canınız sıkılır. Yaşadım biliyorum. 1 sene acaba sütüm az mı,neden fışkırmıyor dedim düşünün durumun vehametini. Sonra kendime geldim ve dedim ki yetecek kadar gelse yeter ki doyuyordu bebeğim,fışkırmasada olur.
Hiç sıkmayın canınızı. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Kızlar günaydın. Doktorum 15 ekimde izinli olduğu için ameliyatı 14 ekime almıştı. 9 gibi ameliyata gireceğim. Heyecandan erkenden uyandım. Dua edin bana. Bebeğime şans dileyin.
Allah yardımcınız olsun. Sağlıkla gelsin inşallah.
Siz sakin olun,bebeğinizi görecek,dokunacaksınız ona odaklanın.

Kızlar günaydın. Doktorum 15 ekimde izinli olduğu için ameliyatı 14 ekime almıştı. 9 gibi ameliyata gireceğim. Heyecandan erkenden uyandım. Dua edin bana. Bebeğime şans dileyin.
Bende sağlık sebeplerimden dolayı zorunlu sezeryan oldum spinal tercih ettim..
Aşırı tırsak bi tipim canım çok tatlıdır. Ameliyata ağlaya ağlaya indim eşime yalvardım şuan hiç hazır değilim nolur bugün olmasın doğum al götür beni bikaç gün sonra gelelim diye... çok ta ciddiydim:))
Spinal iğnesini hiç hissetmedim inan, yattıktan sonra ben tam uyuşmadan ta keserlerse beni diye çok panik yaptım:) tabi mümkün değilmiş bu:))
İnan ameliyatta olduğumu hiç anlamadım odadaki halimden eser kalmamıştı güle eğlene geçti zaman. Bebeğimi çıkardıklarında zaman zaten durdu benim için.. sonsuz şükürler olsun rabbime bu muhteşem duyguyu yaşamayı nasib etti... zaten bebek çıktıktan sonrada hiçbişey umrumda olmadı biran önce nereyi dikiyolarsa diksinlerde oğlumn yanına çıkıyım istedim..
İnan ben o ameliyat anını tekrar takrar yaşamayı isterim. Onu ilk gördüğün anki hislerimi tarif edemem..
Muhteşem şeyler yaşayacaksın inan:)

Bir kaç saatede doğuracakmışsın zaten:) hayırlı olsun bebeğin...

Spinal çok rahat.. doğumdan çıktıktan bikaç saat sonrada bişi hissetmiyorsun sonra ağrıların başlıyor ama olacak o kadar. . Bana anestezi uzmanı sakinleştirici iğne yaptı. Doğum başlarken.. yarı uykuluydum. Sonra doğum anı çok güzeldi bebeği çıkardıktan sonra bi sakinleştirici daha. . İşimiz bitti odaya çıktım.

Sagsalim doğur inşallah. .. konunu takip ettim.. Bende önümüzdeki ay doguracagim kismetse... heycan yaptım bir an... İnşallah birazdan yavrunu kucağına almış olup bize de güzel şeyler yazarsın.

Bende sana güzel bir sezeryan hikayesi anlatayım..
Sezeryan oldum belden iğne oldum koldan olduğumdan hiçbir farklı yok...
Sonda takılırken acır mı diye sordum :) taktık hissetin mi dediler...
Bebeğin karnındaki halini tabi ki özleyeceksin ama kucağında olması çok daha güzel bir duydu...
Dikiş ağrısı , bel ağırıs yıllar sonra ağrı diye birşey kesinlikle yok...
Tabi ki kesildiği için biraz hassas oluyor ama abarttıkları gibi değil emin ol...
Norma doğumda da kesik atıyorlar
İyi düşün iyi olsun ...
Güzel haberlerini bekliyorm...

Allah yardimcin olsun canim muhtemelen doğum bitmistir sonrasi için kolayliklar diliyorum insallah sen ve bebegin saglilkisinizdir. Benim yerime de kokla minigi ayrica duygularini paylas canim bizimle ne kadar etkisi oldu bizim hikayelerin bilmiyorum ama doguma bi nebze olsun rahat girdigini dusunuyorum

İns cevap yazar saglikla kucagina alir ins darisi bizim basimiza

Canım ben de hem depresyon hem okb var.hamilelikte hormonlar sebebiyle iyice nuksetti rahatsizliklarim.ugruna mantik evliligi yaptigim,senelerce hayalini kurduğum bebegime sevinemedim onu hissedemedim.nasıl bakarım nasıl buyuturum korkulari da olmaya baslamisti.yaşımdan dolayı dr.um direkt sezeryan dedi.ben de normal dogum yapamazdim zaten çatı muayenesi bile yaptiramadım çünkü.
Genel anestezi ile oldu dogumum.sonda takilirken bayagi zorladım etrafı:)ama acı macı olmadı.uyandım bebegimi getirdiler.sana tarif edemem bu duyguları,bu mutluluğu,bir iki saat yattim sadece,hemen ayaklandım.hemen taburcu etti dr.bebeğin nasıl dogduğuna bakmaz ki tatlım.senin kokunu isteyecek o.bak ne guzel haftasinda zamanlı dogumun olacak.bugun haber aldim bi arkadasim 25.haftasinda acilen alindi sezeryana bebek sadece 550gr.zorlu bir süreç onları bekliyor tabi yaşarsa bebek
Simdi ona mini mini kiyafetlerini giydirecegini emzirecegini düşün,kurma kafanda kov düşünceleri

Yaa çok heyecanlı, inşallah güzel haberlerini yazarsın.

1 bucuk yil arayla 2 spinal sezeryan oldum 2 kizim var.hic bir sorunum yok. Kizlarimda sezeryan oldum diye bana kizmadi beni cok seviyirlar korkucak birsey yok 1 saat bile surmuyor agri kesicilerle agrinda az oluyor 2 gune toparliyorsun. Allahkolay dogum hayirli bir evlat nasip.etsin.

Oncelikle hayirli bir dogum dilerim. Ben iki kizimi da sezeryanla dunyaya getirdim. İlki epidural ikinci genel anesteziydi. Benim aklima dogumla ilgili hic korkunc seyler gelmiyor. Neymis o icinde pisik kalmasi filan. Sacma sapan hurafeler. Takilma o cahillerin lafina

Doğumuma daha çok var Allah nasip ederse inşallah.
Ben bile şimdiden tıkıyorum doğum hikayelerine kulaklarımı bence siz de öyle yapın herkesin doğumu kendine özel.Siz onların yaşadıklarını yaşamak zorunda değilsiniz. Hayatta neler geçmiyor ki bu da geçer gider hem de güzel bir şey.Kötü olsa insanlar ikinci üçüncüyü doğurmazdı :)
Allah kolay doğumlar versin inşallah.

Gözünüz ayedin. ..Allah bagislasin çok sevindim. .. darisi basima inşallah

Gozunuz aydin. Allah bagislasin. İlk zamanlar emzirmeden önce suyla islatin göğüs ucunu. Yoksa catliyor bebek tukurugunu tam salgilayamayip kuru kuru çektiği için.

çok streslisiniz bence 2 gün öncede efkardan dolayı hamile olmasanız içmekten bahsettiğiniz bir yorumunuzu okumuştum yanlış hatırlamıyorsam önce bu stresten kurtulun ... 9 ayın sonuna geldiniz artık bebeğinizle dış dünyada tanışma ve onu büyütme vakti artık gerçek maroton başlıyor 9 ay içinizde büyüttüğünüz bebeğin yüzünü göreceksiniz ; en azından kime benzediği konusunda ki merağınız azalacak ve sezer yana gelirsek

ya geçen gün bende sezeryan hatta 2. sezeryan yapan bir tanıudığıma böyle tabiri caizse hafiften bu saydıklarınız yüzünden birazcıcık acıyarak baktım ... Sonra oda benim bu cahil hallerime bakıp bir tarafıyla güldü ve başladı anlatmaya artık eski sezeyanlar yok o dikiş izi yok ; çatlaklıklar yok ; eski sezeyan yapanların anlattığı ağrı sızı vb şeyler yok hatta artık sezeryan yaptıktan sonra normal doğum bile yapabiliryorsun dedi ... Bebek doğdu teyzesi 1 saat sonra bana bebeğin resmini attı iste aksam aradım hayırlı olsun karşıdaydı , gelmene gerekte yok diyince gitmedim :)) neyse ben o dönem yeni kapanmıştım birde teyzeyle bebeğe hediye yollamıştım konuşuyorduk neyse rutin hayırlı olsun konuşmasından sonra kapanmışsın çok yakışmış konuşması + hediye için teşekkür ederim konuşması yaptı benle çok rahattı . Bana anlatılana göre zaten ilk doğumdan sonrada çok çabulk toparlanmış :) 2 kuzenimde bu sene sezeryan yaptı doğumdan 1 hafta sonra utanmasalar yakartop oynayıp ip atlayacaklardı çok rahttılar ki bir tanesi hamileliğinde hep demir ve düşük iğnesi kullanmıştı ... Bence korkmana gerek yok öyle şeyler anlatmalarının sebebi hem artık yeni teknolojiyi bilmiyorlar hemde bir dönem çok oluyor diye sizinde normalin sancısından kaçıp sezeryana gideceğinizi düşünmesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…