Bebeğimi doğurmaktan ve sonrasından korkuyorum

öncelikle Allah bağışlasın maşallah. Dorduyle nasıl baş ediyorsun ya ben Şu an bir taneyle delirmek üZereyim

Ben de normal için sanciyi çektim açılma olmadığı için sezeryana aldı doktorum. Hiç pişman değilim iyiki böyle olmuş diyorum. Doğumdan sonra tabiki ağrı sizi oluyor ama çekilmeyecek gibi değil. Normal yapınca da altta kesi oluyor yırtık oluyor mecburen yine dikiş oluyor . Normal doğumu yapamazdım ben ya o sancilardan sonra. Yapanlara helal olsun diyorum. Inş kolaylıkla atlatırsın

Destek olabildiysem ne mutlu bana inşallah inşallah her şey güzel olacak iyi düşün iyi olsun

Diyecek laf bulamadım harikasınız :) allah hiç birinin yokluğunu göstermesin size.
aminnn Allah razi olsun.

öncelikle Allah bağışlasın maşallah. Dorduyle nasıl baş ediyorsun ya ben Şu an bir taneyle delirmek üZereyim
:)) Allah kolaylıkversin her zorlugun bir kolayligi oluyor sanirim bende bilmiyorum rabbim yardim ediyor kayinvalide ile beraberbakiyoruz nasil oldugunu anlatsam cokk uzun sürer kiz
Zaman su gibi akiyor öyle böyle büyüyorlar şükür

Benim de çok kararsız olduğum bir konu. Normal doğumdan korkuyorum sezeryan daha mı iyi diyorum.

Ama şunu düşün. Öyle ya da böyle ömür boyu karnımızda kalmayacağına göre bu bebişler illa ki doğacaklar bir şekilde :) tamamen sonuca odaklanmamız lazım. O hikayeleri bana da çok anlatıyorlar hem de doğum başta olmak üzere her konuda! Ben artık dalga geçiyorum, he aynen aynen diyorum sadece doktorumu ciddi anlamda dinliyorum, gerisi hikaye... Herkes doktor, herkes mühendis, herkes filozof zaten bizde!

Sontayi uyustuktan sonra takmalarini iste yani ameliyat masasinda. Bana oyle yapmislardi. Sezaryan sirasinda hic bir sey hissetnyeceksin. Ben kestiniz mi kestiniz mi derken oglumun sesini duydum :) ameliyt boyunca sohbet ettik zaten konusturuyolar heycanlanma diye. Offf o ilk an oglumu gordugum yanima koyduklari... herseye herseye degerdi. Cok keskin kokuyordu yanliz bi an genzim yandi :) sonrasinda bir tek o esi alirlarken falan kendimi kotu hissettim biraz. Canim yanmadi ama panik gibi birseydi. Zaten anestezi uzmni basimda kendini kotu gissedersen seni uyuturum hemen diye sakinlestirior. Kisaca ameliyat bitene kadar hersey harikaydi. Akabinde 2 gun muthis gaz sancisi cektim ben ama bu benim talihsizligimdi. Yada canim mi tatli bilemedim. Ameliyta girerken xorunlu sezaryandan dolayi cok agladim. Aglama sakin o da gaz yapiyormus dediler :) 40 in ciktiktn sonra hic dogum yapmamis gibi oldum ben. Bebegim 20 gunlkken faln ev sildim falan. Oyle sezaryanli kisi sakat gibi kalir derlrdi banada cok bilmis insanlar. Hic bir etkisini yasamadim. Korkma. Tadini cikar. Foto makinasi ayarla ilk cikisini ceksinler eger fotocu ayarlamadiysan. :)

Sakin olun, iki bebeğini az arayla ve spinal sezaryenle kucağına almış bir kadınım..
Sezaryeni övmek istemediğim için anlatmak da istemem ama madem bu kadar psikolojinizi etkiliyor, rahatlıkla yazayım,
iğneyi hissetmiyorsun bile, ben sakinleştirici de vurulmadım, çok ayıktım, senin ilk doğumun olacağı için verirler tahmin ediyorum, çocuklarıma da hep kendim baktım, yalnız başıma.. Şu an 45 kiloyum, bırak göbek, göbek yağım bile yok.. Sakin ol, stres yapma... Sen ne kadar dayanıklı ve güçlü olursan hayata karşı, her şey o kadar güzel olur...
Allah sağlıkla doğum nasip etsin...

Ilk dogum olunca;korkman normAl.Ben isteyerek genel sezeryan oldum.iyikide oldum.cok sukur.uyudum;uyandim bebisim yanimda.Hic anlatildigi gibi degil.Zor olsa;dayanilmayacak birsey olsa ;tekrar tekrar doguranlar var.Bebegini gorunce;sevinc ve heyecandan hemen ayaga kalkarsin.bol bol insirah suresini oku.ve icini ferah tut.iki kisi gidip;insallah uc kisi doneceksiniz.Bundan guzel bir duygu varmi!!!bebeginin melek kokusu.Onu izlemeye doyamiyacKsin.Rabbim tum isteyenlere bu mutlulugu taddirsin.

yahu ne densiz insanlar var yaa. ben de sezeryen oldum
allaha şükür hastane dısında agrım bile olmadı :=) bak sakın sen başkalarının tecrubelerıni kendıne dert etme, zira her ınsanın farklıdır dogumla ilgili olan her şeyi! sondayı narkoz yapılırken taktırdım. genel oldum ben.
dogumdan sonra belkı '' ayyy 15 gün oldu hala bilmem nerem agrıyo'' ya da '' boşuna kokmusum'' diyeceksın. bu kısımları muamma şimdilik! ben bile dogum yaptıysam sen yaparsın yaa
doktor ellemeden bagıran ben!

:) dinlemeyin diyorsunuz da , sırf meraktan soruyorum, yanlış anlamayın lütfen ; çocuğunuz var mı merak ettim açıkcası.

maalesef bizim ülkemizde o biraz zor. hamile olduğunu görünce özellikle doğum yapmış kadınlar bi şekilde konuyu doğuma getiriyorlar. özellikle korkuyorum , anlatmayın lütfen diye rica etmem rağmen marifetmiş gibi anlatmaya başlıyorlar. kızarak tepki versemde dinlemiş oluyorsun. rejime girdim dediğinde al bunu ye bundan birşey olmaz, bozulmaz rejimin diyen, sigarayı bıraktığında da "al iç bitane, birşey olmaz" diyen aynı kafa yapısı işte konu fark etmiyor. özellikle doğum hikayesi anlatmaya bayılıyor kadınlarımız maalesef.

ben isteyerek hamile kaldım. ama günler yaklaştıkça doğum anının geleceğini tabiki biliyorsun ama nasıl olabileceğini bilmediğin için üzerinde düşünüyorsun bir şekilde. ameliyat olmayan bir kişinin de anesteziden ya da farklı uyuşturma yöntemlerinden korkması da gayet normal. çünkü yine etraftan bin bir türlü hikaye duymuşuzdur. bir şekilde hepimiz atlatacağız elbelt. ne dünyaya gelecek olan ilk bebeği doğuracağız ne de sonuncusunu. :)

@heramora hayırlı doğumlar dilerim. umarım stressiz,ağrısız,sancısız başlarsın anneliğine. her ne kadar korkutsa da sağlıkla kucağıma alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım haftaya da güzel haberlerini paylaşırsın. Sevgiler.

oooy ooy maşallah bu güzelliklere yaaa. çok tatlılar Allah sağlıklı ve hayırlı ömürler versin hepinize. çok hoşuma gitti

Benimde ayin 15 inde sezeryan olcak korkularım tabiki var ama olumlu seyler düşünmeye çalışıyorum bebeGine kavuştuğum ani düşünmeye çalışıyorum içimde tekmelerini hissetmek çok güzel ve aynı bedende son Günlerimiz ama sonrası belki de daha da güzeldir :)) sezeryanla dogan bir sürü bebek var sonuçta önemli olan senin ve bebeğinin sağlığı

İki oğlum var ikisinide sezeryanla doğum yaptım hiçbir problem yaşamadım allah a şükür. İlki genel anestezi diğeri belden aşağı anestezi ile hiç bir şey olmaz sakın tedirgin olma ağrısı ve sızısı da yok denilecek kadar azdı. HAYIRLI doğumlar canım benim.

Zorunlu sezeryan oldum bende.
Cocugum son 3ay hep tersti dönmez dediler.
Sondayı malesef hissettim canim yandi önce lavman yapip sonda taktilar.
Sonra ameliyata aldilar.
Belden uyusturma olmadi bende istemezdim.
Hic bisi gormeden duymadan oldu.bitti
Gozumu actigimda asansordeydim odama. Cikariliyordum.
O gece ameliyat yerimde agrim oldu
Serum takiyolar zaten agri kesici karistirip.
1hafta sonra hersey normale dönuyo.
Sonradan agri sizi biside olmadi.
Birde lazerle yapiyolar iz bile belli belirsiz.

Sezeryan ve 8 aylık olarak;
Hiç hamile kalmadım
Henüz bu konulara ve duygulara yabancıyım ama ya sen çok tatlı anlatmışsın

Böyle sarılıp kiyamaaam diyesim geldi

Anne olacaksın sen biraz cesaretli olman lazım

O bebeği kucağına alınca bütün acılar uçacak inan buna

Kolaylıklar dilerim

Suyun icine biraz limon sıkıp bir iki dal nane atıp koklarsanız mide bulantısını giderir

Ben iki kere normal doğum yaptım saatlerce sancı çektim çığlık çığlığa doğurdum üstelik alttan dikiş vardı wc ye bile oturamadım bir hafta keşke sezaryen olsaydım ne anladımki hem sancı çekiyorsun hem dikişin var .. hakkında hayırlısı olsun

Doğum gerçekten de teslimiyet istiyor.elbette ki korkuyorsun,ama bir şekilde doğum gerçekleşecek,belki de bebeğin kendi gelmek isteyecek,sancılanacaksın birden ve bir hengamenin ardından hoop bebişin kucağında...Bol bol dua et.Epiduralli normal doğum yaptım, gerçekten kurtarıcı.Ağrı hissetmedim fakat epizyo kesimin dikimi sırasında iğnenin deriye batmasını acısızca fark ettim.Sonrasında belimde ağrı falan olmadı.Bu arada spinal olacaksan iyice bir araştır derim,baş ağrısı ile aylarca mücadele eden insanları okudum,iyi bir anestezi uzmanı şart.

teşekkür ederim desteğin için :)) bende hep onu kucağıma aldığım ana odaklanmaya çalışıyorum düşününce bile iyi geliyor. İstiyorsan eğer bi gün sana da nasip olsun inşallah.

bende biraz öyleyim son zamanlar kan alınırken film çekiyorum adeta :)) inşallah böyle sen gibi anlatacağım bendd yakın zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…