- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
lohusalık depresyonuna erken girdiğimi söylüyor annem de hep :)) en azından bebeğimi kucağıma alana kdr sadece güzel şeylere odaklanacağım ve iyi düşüneceğim..konu yorumlarını okumadan cevap vericem.
o çocuk ordan bir şekilde çıkacak ve merhaba diyecek dünyaya.
ben bunu düşünerek evladımı getirdim dünyaya. normal doğumdan da sezaryenden de çok korkuyordum. ama kendimi normal doğum yapacak gibi hazırladım. yani bol bol yürüdüm, su içtim, kilo almamaya çalıştım falan. olmazsa da sezaryen olur dedim. nitekim normal doğumla doğdu oğlum.
ama kolay olmadı tabiki 18 saat çılgınlar gibi sancı çektim. sezaryende de 1 gün de ayağa kalkılıyor yani çok farkı yok.
sütüm hemen geldi ama yetersizdi mama da verdik belki senin ki bol bol gelecek.
sen evladının yanında olmadıktan sonra normal doğmuş neye yarar?? yani senden kaynaklı nedenlerden olduğu için yazdım bunu.
gelgelelim normal doğumla oksijensiz kalıp yoğun bakımlarda yatan hatta malesef hayatını kaybedip engelli olan bir sürü çocuk da var.
sen en güzelini düşün. evladın sağlıkla doğsun inş, sen çabucak toparlan, bol bol sütün gelsin inş.
şimdiden böyle lohusalık depresyonuna bağlarsan hem bebeğin hem sen kötü etkilenirsin.
aslında kişilik olarak güçlü bir insanmışssın.teslim ol. Anahtar cümle bu sanırım benim için. Keşke bazı insanlara susturucu takabilsem.
Çok cesur bi insanımdır normalde. Yamaç paraşütüyle onlarca kez atladım. Gözüm karadır. Korkmam. Heyecana odaklanırım.
Ama bu kez olumsuzluklar içinde yüzüyorum. Anne olmak ne zormuş. Bi de şu içindeki pislikler kalacak diyenler yok mu. Normal doğum olsam içimdeki pis kan kalmyormş ama bende kalırmış. Sanki ben istedim böyle olmasını
23 yaşındayım. Özelde yapacağım evet. Kendimi alıştırdım daha iyi hissediyorum şimdi geriye 15 ekimi beklemek kaldı :))aslında kişilik olarak güçlü bir insanmışssın.
niye milletin deli saçmalarına takıldın bu akdar.
ne demek pis kan içeride kalıyomuş.
ne cahli insanlar ya.
sezeryan da olsan aynı şekilde ortalama 40 ın çıkana kadar kanaman olacak.
her doğum kendine özeldir bunu unutma.
herkesin ağrı eşiği o anki vücut koşulları vs. çook farklıdır.
kıyaslamak olmaz.
doğuma gidiyorsun elbette bir takım zorluklar yaşayacaksın.
bunu biliyor olman lazım zaten.
ancak üstesinden gelinemeyecek durumlar değil.
kaç yaşındasın?
özel bir hastanede mi doğum yapacaksın?
doğum koçları oluyor onunla görüşebilirsin.
konu dışı olacak belki ama anlayamadım..vajinusmus olup da nasıl hamile kaldınız???vajinusmus. Bebeğin gelişini geciktirecileceğimi söyledi doktorum.
Bir anda olmuyor ki :) hamileleihin sonlarina dogru cati kemiklerinde agrilar baslar. Ve salgilananlar hormonlarla eklemler yumusar. Kemik olarak vucut kendini hazirlar yani. O kadar acilan yerse kastir. Yoksa toparlanamazdi zaten. Oyle muazzam bir aci da degil yani, ben dogum yapali 3.5 ay oldu.. Bir an once oglum yasini doldursa da ikinciye hamile kalsam diyorum.Ya hanımlar ben bir şeyi çok merak ediyorum
Tamam öyle olmasaydı zaten çocuk doğamaxdı diyceksiniz ama bi türlü aklım almıyo. Normal doğum yaparken kocaman bebek o vajina kanalından nasıl geçiyo nasıl o kadar genişliyo düşününce bayılcak gibi oluyorum
Bir anda olmuyor ki :) hamileleihin sonlarina dogru cati kemiklerinde agrilar baslar. Ve salgilananlar hormonlarla eklemler yumusar. Kemik olarak vucut kendini hazirlar yani. O kadar acilan yerse kastir. Yoksa toparlanamazdi zaten. Oyle muazzam bir aci da degil yani, ben dogum yapali 3.5 ay oldu.. Bir an once oglum yasini doldursa da ikinciye hamile kalsam diyorum.
Evet canim ben oyle istedim, cok ikna etmeye calisti anestezist fln ama ben korktum acikcasi hem yan etkilerinden hem de ayik halde kesilmektenCanim neden epidural yada spinal değilde genel anestezi oldu senin seçimin miydi
ilişkiye girerken de zorlanıyordm ama aşmıştım. Muayenem çok uzun sürdü kendimi bırakamadm çok kastım doktor bebeğin gelişini geciktirebilirsin dedi.konu dışı olacak belki ama anlayamadım..vajinusmus olup da nasıl hamile kaldınız???
teşekkür ederim. İnşallah benim de kalmaz göbeğim. Olumlu düşünyrm sayenizde iyiki konu açmışım çook rahatladım :)heramora ben de oğlumu 6 sene önce 15 ekimde sezeryanla doğurdum...:):)
kişiden kişiye değişiyior bence doğum şeklinin iyiliği..normla doğumla bir sürü sıkıntı yaşayan tanıdığım olduğu gibi sezeryanla benim gibi sıkıntısız doğuran da var..:)
ben genel anestezi oldum zira belimden ameliyatlıydım,ayrıca bacaklarımın uyuşmuş olması fikri beni irite etti.genel istedim.sonrasında hiç ağrım sızım olmadı.sonrasında kalktım yürüdüm dolaştım.oğlumu emzirdim.1 geece kaldım çıktım hastaneden..evde de yatmadım öyle.dikişi yerimde sorun olmadı..ayrıca sezeryan göbeğim falan da kalmadı:):):
kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz o şekilde doğurun lütfen..en önemlisi iç ferahlığı.o odaya nasıl girerseniz öyle çıkıyorsunuz..ben içim ferah mutlu güvenli girdim çok şükür öyle de çıktım...
hayırlı doğumlar dilerim size de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?