Bebeğimi doğurmaktan ve sonrasından korkuyorum

konu yorumlarını okumadan cevap vericem.
o çocuk ordan bir şekilde çıkacak ve merhaba diyecek dünyaya.
ben bunu düşünerek evladımı getirdim dünyaya. normal doğumdan da sezaryenden de çok korkuyordum. ama kendimi normal doğum yapacak gibi hazırladım. yani bol bol yürüdüm, su içtim, kilo almamaya çalıştım falan. olmazsa da sezaryen olur dedim. nitekim normal doğumla doğdu oğlum.
ama kolay olmadı tabiki 18 saat çılgınlar gibi sancı çektim. sezaryende de 1 gün de ayağa kalkılıyor yani çok farkı yok.
sütüm hemen geldi ama yetersizdi mama da verdik belki senin ki bol bol gelecek.
sen evladının yanında olmadıktan sonra normal doğmuş neye yarar?? yani senden kaynaklı nedenlerden olduğu için yazdım bunu.
gelgelelim normal doğumla oksijensiz kalıp yoğun bakımlarda yatan hatta malesef hayatını kaybedip engelli olan bir sürü çocuk da var.
sen en güzelini düşün. evladın sağlıkla doğsun inş, sen çabucak toparlan, bol bol sütün gelsin inş.
şimdiden böyle lohusalık depresyonuna bağlarsan hem bebeğin hem sen kötü etkilenirsin.

Geçen sene spinal sezeryanla doğum yaptım,cok rahat geçti. Doğumun ikinci gecesi oğluma kendim baktım. Rahat ol. Igne canını acitmiyor. Bende ilk kez ameliyat oldum. Korkulacak bir durum yok. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

lohusalık depresyonuna erken girdiğimi söylüyor annem de hep :)) en azından bebeğimi kucağıma alana kdr sadece güzel şeylere odaklanacağım ve iyi düşüneceğim..

aslında kişilik olarak güçlü bir insanmışssın.
niye milletin deli saçmalarına takıldın bu akdar.
ne demek pis kan içeride kalıyomuş.
ne cahli insanlar ya.
sezeryan da olsan aynı şekilde ortalama 40 ın çıkana kadar kanaman olacak.
her doğum kendine özeldir bunu unutma.
herkesin ağrı eşiği o anki vücut koşulları vs. çook farklıdır.
kıyaslamak olmaz.
doğuma gidiyorsun elbette bir takım zorluklar yaşayacaksın.
bunu biliyor olman lazım zaten.
ancak üstesinden gelinemeyecek durumlar değil.
kaç yaşındasın?
özel bir hastanede mi doğum yapacaksın?
doğum koçları oluyor onunla görüşebilirsin.

23 yaşındayım. Özelde yapacağım evet. Kendimi alıştırdım daha iyi hissediyorum şimdi geriye 15 ekimi beklemek kaldı :))

15 ekimde kollarında sıcak narin dünyalar güzeli bir melek olacak agri sizi hissetmeyeceksin ancak bunu anne olduğunda anlayacaksın

heramora ben de oğlumu 6 sene önce 15 ekimde sezeryanla doğurdum...:):)
kişiden kişiye değişiyior bence doğum şeklinin iyiliği..normla doğumla bir sürü sıkıntı yaşayan tanıdığım olduğu gibi sezeryanla benim gibi sıkıntısız doğuran da var..:)
ben genel anestezi oldum zira belimden ameliyatlıydım,ayrıca bacaklarımın uyuşmuş olması fikri beni irite etti.genel istedim.sonrasında hiç ağrım sızım olmadı.sonrasında kalktım yürüdüm dolaştım.oğlumu emzirdim.1 geece kaldım çıktım hastaneden..evde de yatmadım öyle.dikişi yerimde sorun olmadı..ayrıca sezeryan göbeğim falan da kalmadı:):):
kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz o şekilde doğurun lütfen..en önemlisi iç ferahlığı.o odaya nasıl girerseniz öyle çıkıyorsunuz..ben içim ferah mutlu güvenli girdim çok şükür öyle de çıktım...
hayırlı doğumlar dilerim size de...

Ya hanımlar ben bir şeyi çok merak ediyorum
Tamam öyle olmasaydı zaten çocuk doğamaxdı diyceksiniz ama bi türlü aklım almıyo. Normal doğum yaparken kocaman bebek o vajina kanalından nasıl geçiyo nasıl o kadar genişliyo düşününce bayılcak gibi oluyorum

Sende kendimi gordum resmen :) normal dogum diye kendimi oyle cok sartlamistim ki doktorun belimdeki fitiklardan dolayi sinir cerrahina gorun, onay vermezse sezeryan icin gun belirleyelim dediginde resmen depresyona girmistim.. Korkunc bir bir gun gecirdim.. Sanki bebegimi zamansizca benden almaya calisiyorlar gibi gelmisti..

Onemli olan bebeginin ve senin saglikla dogumu atlatmasi. Ayrica artik eskisi gibi degil sezeryanlar, pek cok arkadasim sezeryanla dogurdu ve kimse bir sorun yasamadi.

Bana gelince, ben doktorlara ragmen epidural normal dogum yaptim :) ama islerin ters gitmesi durumunda sezeryan ihtimaline de kendimi hazirlamistim.

Bir anda olmuyor ki :) hamileleihin sonlarina dogru cati kemiklerinde agrilar baslar. Ve salgilananlar hormonlarla eklemler yumusar. Kemik olarak vucut kendini hazirlar yani. O kadar acilan yerse kastir. Yoksa toparlanamazdi zaten. Oyle muazzam bir aci da degil yani, ben dogum yapali 3.5 ay oldu.. Bir an once oglum yasini doldursa da ikinciye hamile kalsam diyorum.

Allah bağıslasın
Anladım ama Yinede çok ilginç geliyo bana ya keske çocuklar dsha küçük doğsaymış avuç kadar yani heralde daha az zorlanırdı insanlar

konu dışı olacak belki ama anlayamadım..vajinusmus olup da nasıl hamile kaldınız???
ilişkiye girerken de zorlanıyordm ama aşmıştım. Muayenem çok uzun sürdü kendimi bırakamadm çok kastım doktor bebeğin gelişini geciktirebilirsin dedi.

teşekkür ederim. İnşallah benim de kalmaz göbeğim. Olumlu düşünyrm sayenizde iyiki konu açmışım çook rahatladım :)

şöyle düşün bu bir süreç ve o hastaneye girdikten 2 gün sonra cıkacasın tekrar evıne döneceksın allahın izniyle..
bende genel anestezı ıle yaptım dogumumu inan öyle korkutuldugu gibi bişey degil sezeryan..
içini ferah tut,

O bebek oradan bır sekılde cıkacak :)
Normal dogumda o kadar kolay degıl ayrıca.
Genel olmanı onerıyorum ben sana.
Ve doktorla gorusup senınn sezeryan tarıhını senden habersız degıstırsınler, yanı 13 'de oluver mesela.
Genel ama onerıyorum ben sana madem bu kadar korkuyorsun zıra bende spinal degıl dıgerı neyse ondan olacaktım son anda vazgectık.
Sonuc olarak uyuyamıcam ben galıba dedım en son bozagımdan hıssettıgım o acı veya koku gıbı seyı hatırlıyorum.Gece 1 de sezeryan oldum sabah 8 de tuvalete gıttım. Sezeryan yerimde hıc ama hıc acımıyor.

Ohoo ben sonra gecen sene safra kesesı ve gobek fıtıgı amelıyatı oldum ay benı aldı bır korku canımda cok tatlıdır benım. Tabı hamılelere yapılmaz sanırım ama once sakınlestırıcı ıcırdıler bana hap. Sonra amelıyathaneye gırerken cok aglamaya baslayınca artık ne olduysa :) korıdorda daha bayılttılar benı amelıyathane fılan gormedım. Yalnız bu ıslemı cok unlu bı hastanede oldum oraya mahsus bı uygulama mı bılmıyorum ama amelıyathanede olmayı sevmıyorum acıkcası hamılelerede yapılıyorda korıdorda bayılmak favorım olur.

Buarada 1 tanede normal dogumum var. 8.5 saat sancıyla 1.5 cm acılabıldım anca. Yanı omrumden omur gıttı

Hayırlısıyla sağ sağlim doğurup bebeğini kucağına aldınmı herşeye değdini fark edeceksin.
Yeterki sen güçlü ol korkma sakın hiç birşeyden..

İlk doğumum normaldi ikincisi sezeryan. İlki öyle zor geçti ki Allah'im keşke o zaman da sezeryan olsaydım diyorum. 4 yıl olacak hala kabuslar görüyorum. Tvde doğum sahnesi çıkınca nefesim daraliyo bakaamiyorum eşim de hemen kanalı değişiyo. Herşeyde bi hayır vardır çok büyütme kafanda.. Belki normal doğumun senin için daha büyük sıkıntı olacaktı.
İkinci doğumum sezeryn oldu. 1 ay bile olmadı daha. Hiç gözümde buyutmedim stres olmadım çok rahat geçti.
*Belden yapılan iğne normal koldan ypilnlr kadar acitiyo fazlası değil
* Sondayi uyustuktan sonra takiyolar farketmiyosun bile
* Sonrasında ağrı cekmeni beklemeden rutin bi şekilde ağrı kesici veriyorlar.
* ilk ayağa kalkış da biraz acı cekiyosun. Ve herkes tansiyon problemi yaşadığını soyluyo ama ben yaşamadım çünkü kalkmadan önce kan şekeri ve tansiyonu duzeltecek gıdalar aldım.
* ilk günler sırtüstü yattıktan sonra kalkmak biraz zor oluyo onun dışında pek bi sorun yok.
* Yaklaşık 20 gün oldu eskisinden daha iyiyim. Ne ağrı ne sıkıntı tek sorun ameliyat yerim hala uyuşuk o da 6 ay kadar geçermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…