• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi emzirmek istiyor

Ben sezeryanla doğum yaptım, ilk gün sütüm sanırım damla damla geldi, yok denecek kadar az. mama bile vermek istemedim, önce o kolostrum denen ilk sütü alsın diye. Hep memeye tuttum ilk gün. İkinci gün taburcu olmadan evvel çocuk doktoruna danıştık, süt hemen gelmeyebilir, mama da verebilirsiniz aç kalmasin dedi. İki gün meme+mama şeklinde verdim, 3. Gün gelen süte inanamadim. Sabırlı olmak gerekiyor.

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Tavsiye etmem zaten sizde rahatsız olmuşsunuz. Anne sütü ile birçok hastalık bulaşabiliyormuş bu aklınızın bir köşesinde dursun.

Ayrıca, bebeğinizi size verdikleri an emzirmeniz ikinizinde yararına emzirdikçe sütünüz gelecek ve artacak.

Bir de yanlış anlamazsanız nedense kardeşinizin bu ısrarı bana biraz sağlıksız geldi.

Bir de bu teklifi görümceniz yapsaydı ne düşünür , ona nasıl bir cevap verirdiniz? Kardeşiniz olması hiç farketmez tepkiniz her zaman net olmalı. Günlerce düşünüp kendinizi strese sokmamalısınız.

Yenidogan bir bebek ancak annesini kaybetmesi durumunda baskasi tarafindan emzirilir..
Gercekten nasil kafalar var anlamıyorum.
Iyi niyet yada degil ilk sizi emmesi lazim..
Ne münasebet anne dururken teyzenin emzirmesi..
Şu forumda daha sacma neler duyabilirim derken hergün yenisini duyuyorum..

Her anne yanlızca ve yanlızca kendi çocuğunu emzirmeli … 3 aylık bir bebek için annesinin memesinden gelen süt ile yeni doğum yapmış bebek için gelen süt aynı şeyler değil . Vitamin Demir değerleri herşeyi farklı. Kaldı ki bebeğinizin ilk olarak sizden gelecek kolostruma ihtiyacı var . Kesinlikle böyle birşey yapmayın. Ay dalga mı geçiyorsunuz dicem de 🤦🏻‍♀️😔 bebeğiniz sizi emmezse sütünüz nasıl gelsin bir de …

Bilgili ve bilgisizligin arasindaki fark bu iste 👌

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Canım sende onun bebesini emzir süt çabuk gelir

Konuyu okuyunca sadece şunu söyledim
Ne münasebet!
Ben bazen gerçekten insanları anlayamıyorum.
İster kardeşim olsun ister dostum ister akrabam benden başka kimse benim bebeğimi emziremez
Ne alaka ya.
Ciddi bir sıkıntı olur neyse ama ilk sütü bebeğim niye ona elalem olan birisinden emsin. Evet teyzesi de olsa o bebek için herkes elalem kimse kusura bakmasın
İnsanlar nasıl sacmalayacağını şaşırmış.

Kardesinize söyleyin .

Çocuğun sarılık olmaması için ilk 3 gün önce 5 dakika memeninizi emzirin sonra mama verin 30 CC hazırlayıp ...ama kesinlikle önce kendi memenizi verin çünkü sütun gelmesi için bu 5 dk bin önemi büyük ama fazla uzun surmesin maks 10 dk çünkü bebek yorulur mamayida içemez bu sefer şekeri düşer sarılık olur hastaneye gitmek zorunda kalırsınız ...... Daha sonra sütun gelmeye başlayınca zaten bebek mamayı red eder sadece seni emer ..kardeşine bu şekilde açıkla ve aramızdaki duygusal bağ oluşması için ilk zamanlar çok önemli böyle bir şey olmaz de ...ama süt annesi çok olmak istiyorsa bebeğim 1 yaşına gelince yaparız istersen de geç (ben olsam yapmam )....

Birde ilk hafta birden süt gelmeye başlayınca Bebek sütü bitiremiyor meme çok fazla şişiyor bu durumda memenin sagilmasi ve rahatlatılması gerek yok şişip seni rahatsız eder enfeksiyona kadar yolu var ..meme uçları hassa olir ilk hafta çok acır ..sana tavsiyem doğuma son 4 hafta kala 3 kere şunu yapan normal kınayı meme üçüne ve çevresine sur 5 dk beklet yıka .... 2. Olarak ayva çekirdeğini buzdolabında biriktir doğuma girmeden 3 gün önce bardağa su ayva cekirdekleriyle birikte buzdolabına koy, doğumda sonra o kremsi sıvıyı meme uçlarına hep sür ilk hafta çok önemli boylec meme ucun yara olmaz o dertlerle uğraşmaz sin

Bunları uygularda çok rahat edersin banada dua edersen sevinirim ... Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin..

İnsanlar kırılmasın diye seni strese sokacak şeyleri yapmalarına izin verme sonuçta doğuran lohusa olacak olan sensin yani sultan sensin asla içine atma bunu unutma 😚

Hiç gereği yok ben de eltimin isteğini kabul etmedim çünkü anne sütü bebeğin olduğu aya göre değişkenlik gösteriyor ihtiyaca göre bebek büyüdükçe süt yoğunlaşıyor yağlanıyor siizn bebeğimizin bünyesi 4-5aylık bebeğin ihtiyacı olan sütü kaldıramaz. Kardeşine de bunu anlat kırmadan olayı çözersin. Süt gelmese de mama ver doğal mamalar var piyasada ve kendini sağ ben makinada sağarak indirdim sütümü.

Başlığı görünce eyvah dedim. Herhalde annenin çok ciddi bir rahatsızlığı var. Acil bir opere olacak kemoterapi filan alacak ki bebeği emziremeyecek! Çünkü bunun dışında hiç bir neden anne dururken bir başkasının emzirmesi gibi bir saçmalığı gündeme getiremez. Duygusal bağlantı açısından, hormonal açıdan, ilk sütün bebeğe özel gerekli mineral ve elementleri barındırması açısından, meme ucu reseptörlerinin bebekte eksik ve gerekli enzim ve mineralleri algılayarak anne vücudunun beyin ve hormonlarla bu özelllikleri bebeğe özel olarak üretip süte katması açısından, gerekli ımmun sistem koruyucu özelliklerin anne ile ortak olması açısından, diğer bir kadının hiç bilmediği bir takım hastalık taşıyıcı etmenlere sahip olabilirliği açısından vs vs vs daha milyonlarca nedenle bebeği anne emzirmeli. Teyze hala vs asla değil! Doğumdan sonra iki saat değil iki güne yakın sütü gelmeyeni bilirim. Çocuk açlıktan ağlayamayacak kadar bitkin düşmüştü ama doktor olan baba ısrarla emzirtti anneyi. Ve sonunda geldi süt. Zaten kardeşiniz emzirirse sütünüz gelmez. Süt gelmeyen memeyi de yeteri kadar aç olmayan bebek niye emsin ki. Bence güvendiğiniz bir yakınınızı bu konuda mutlaka görevlendirin. O teyze siz baygınken ya da uyurken hariçten gazel okuyan bir aile büyüğünün filan "sütü gelmedi çocuk aç, emzir kızım sen, sonra teşekkür ederler sana, ya da söylemeyiz anneye" gibi müdahalesi ile bebeğinizi hemen emzirebilir. Çok sinir bozucu bence. Emzirme meraklısı olmuş bu gereksiz cahil kardeşinizi doğum ve onkoloji hastanelerine yönlendirin. Annesi vefat eden veya kemoterapiye alınan, bu nedenle hiç anne sütü alamayacak olanlara süt annelik yapsın. Hiç değilse kutsal bir işe yaramış olur.

Başlığı görünce eyvah dedim. Herhalde annenin çok ciddi bir rahatsızlığı var. Acil bir opere olacak kemoterapi filan alacak ki bebeği emziremeyecek! Çünkü bunun dışında hiç bir neden anne dururken bir başkasının emzirmesi gibi bir saçmalığı gündeme getiremez. Duygusal bağlantı açısından, hormonal açıdan, ilk sütün bebeğe özel gerekli mineral ve elementleri barındırması açısından, meme ucu reseptörlerinin bebekte eksik ve gerekli enzim ve mineralleri algılayarak anne vücudunun beyin ve hormonlarla bu özelllikleri bebeğe özel olarak üretip süte katması açısından, gerekli ımmun sistem koruyucu özelliklerin anne ile ortak olması açısından, diğer bir kadının hiç bilmediği bir takım hastalık taşıyıcı etmenlere sahip olabilirliği açısından vs vs vs daha milyonlarca nedenle bebeği anne emzirmeli. Teyze hala vs asla değil! Doğumdan sonra iki saat değil iki güne yakın sütü gelmeyeni bilirim. Çocuk açlıktan ağlayamayacak kadar bitkin düşmüştü ama doktor olan baba ısrarla emzirtti anneyi. Ve sonunda geldi süt. Zaten kardeşiniz emzirirse sütünüz gelmez. Süt gelmeyen memeyi de yeteri kadar aç olmayan bebek niye emsin ki. Bence güvendiğiniz bir yakınınızı bu konuda mutlaka görevlendirin. O teyze siz baygınken ya da uyurken hariçten gazel okuyan bir aile büyüğünün filan "sütü gelmedi çocuk aç, emzir kızım sen, sonra teşekkür ederler sana, ya da söylemeyiz anneye" gibi müdahalesi ile bebeğinizi hemen emzirebilir. Çok sinir bozucu bence. Emzirme meraklısı olmuş bu gereksiz cahil kardeşinizi doğum ve onkoloji hastanelerine yönlendirin. Annesi vefat eden veya kemoterapiye alınan, bu nedenle hiç anne sütü alamayacak olanlara süt annelik yapsın. Hiç değilse kutsal bir işe yaramış olur.
❤ Ne güzel bir fikir! ❤🌹

Sütünüzün gelmesi için sizin sık sık emzirmeniz lazım, ablanizin degil. Kabul etmeyin, aynen de söyleyin ama kirmadan. Benim sık sık emzirmem gerekiyorki sütüm gelsin, zorda kalırsam söylerim diyin. Süt kesinlikle gelmicek ya da zor gelecek diye de bişey yok. Siz emzirin süt gelir Allah'ın izniyle. Hiç bunlari düşünmeyin. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻

Fosur fosur gelen sutle cocuk ememez zaten. Sizin sutunuz cay kasigi kadar gelse yeter. Sık sık emzirin, gitgide cogalir. Sutun az diyenlere aldirmayin, zaten bebegin az sute ihtiyaci var en basta. Fazla gelen sutu tolere edemez ki. Benim sutum ilk hafta cok az geliyordu ama yetiyordu. Hatta sagarak siringayla verdik yogun bakimda kaldigi icin emziremedim. 2cc, 3 cc falan cikiyordu. Ama emzirdikce cogaldi ve hic mama vermeden buyuttum bebegimi.

Bence izin verme emzirmek anne bebek arasında oluşan çok farklı bir bag ve kardeşin bebegi emzirirken onunla başka baglar kurdugu için bu ilerideki ilişkinizi etkileyebilir ben olsam izin vermem böyle bişeye

Back
X