• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi emzirmek istiyor

Fosur fosur gelen sutle cocuk ememez zaten. Sizin sutunuz cay kasigi kadar gelse yeter. Sık sık emzirin, gitgide cogalir. Sutun az diyenlere aldirmayin, zaten bebegin az sute ihtiyaci var en basta. Fazla gelen sutu tolere edemez ki. Benim sutum ilk hafta cok az geliyordu ama yetiyordu. Hatta sagarak siringayla verdik yogun bakimda kaldigi icin emziremedim. 2cc, 3 cc falan cikiyordu. Ama emzirdikce cogaldi ve hic mama vermeden buyuttum bebegimi.
Hiç bu konulara takılmam ama yaptığım yorumun nesi sizi rahatsız etti ve beğenmediniz?

Hiç bu konulara takılmam ama yaptığım yorumun nesi sizi rahatsız etti ve beğenmediniz?
Sizinle ayni dusunmuyorum mama konusunda. Mama karsitligini yanlis buluyorum ve bunun surekli dile getirilmesinin sut veremeyen anneleri strese soktugunu dusunuyorum. Sordunuz diye acikladim, devaminda polemige girmek istemiyorum. Ayni fikirde olmadigimizda begenmedimle ifade etmek yeterli bana gore.

Sizinle ayni dusunmuyorum mama konusunda. Mama karsitligini yanlis buluyorum ve bunun surekli dile getirilmesinin sut veremeyen anneleri strese soktugunu dusunuyorum. Sordunuz diye acikladim, devaminda polemige girmek istemiyorum. Ayni fikirde olmadigimizda begenmedimle ifade etmek yeterli bana gore.
Sadece merak ettim, mama karşıtı değilim, ilk bebeğimde mama ve süt destekli emzirdim. 2. Ye hamile kalınca emmek istemedi ve mamayla devam ettim. Ama anne sütü şansı olsa onu kullanmak isterdim.mesajımda da mama kötüdür, zehirdir aman sakın gibi bir ifade kullanmadım, böyle anlaşılıp emziremeyen, mama vermek zorunda kalan kimseyi üzüp strese sokmak istemem asla. Derdim polemiğe girmek değil, anlamak ve anlaşılmaktı.

Ne mana ya bence herkes kendi çocuğuna baksın bide ilk onun kokusunu mu alacak hemen.

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Daha doğum olmamış, siz emzirmemişsiniz, ortada fol yok yumurta yokken sizi sütün olmayacak diye şartlandırması olabilir ama saçma.
Zaten ilk gelen süt genelde az olur, siz emzirdikçe çoğalacaktır. Tek yapmanoz gereken Stres yapmadan, istikrarlı bir şekilde emzirmek.
Hani vazgeçmeden denersiniz, olmaz o zaman belki olur.
Arkadaşlar arasında illaki yazan olmuştur bebeğin ilk emeceği süt sizden olmalı. O süte de; ilk süt, ağız sütü , kolostrum deniliyor ve biraz araştırırsanız ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu anlarsınız.

İlk zaman süt gelmeme diye bir şey yok. Sezaryen doğum yaptım. Zorla damla damla süt geliyordu kolostrum denen ilk süt geliyor azar azar. Hastanede zorluyorlar zaten emzirebilmemiz için. Yeni doğmuş çocuğa yetecek kadar süt geliyor. Ama benim annem de hastanede tutturdu sütün yok mama versinler diye. Hemşireler doktorlar ikna edemedi annemi gelen sütün yettiğine ben zaten mala bağlamışım dayadık mamayı. Annem hala gururlu o yaptığı hareket için 🤣

Neyse siz de kardeşinize doktora sordum izin vermedi sonra yetmezse olabilir ama ilk etapta çocuğun beni emmesi lazımmış diyin geçin.

Canım kibarca söyle. Onun sütü kendi bebeğinin ihtiyacı içindir. Senin bebeğin yeni doğan olacak. Uygun olmaz ağır gelir. Allerji verir. Herşey olur. Bırak gelmezse mama versinler. Sakın emzirmesine izin verme. Bana kötü niyetli gelmedi açıkçası. Ama bazen kaş yapalım derken göz çıkarıyoruz.

Ayrıca ben sezaryen doğum yaptım. 3 gün sütüm gelmedi. Ama sonrasında maşallah oluk gibi aktı. Fazlasını sağıp dolaba koyuyordum düşün. Sütün bol olsun. Sevgiyle büyüt yavrunu. Bana da dua et. Uğraşıyoruz ikinci için.

Kardeşiniz oldukça düşünceli davranmış. Benim de bir hafta kadar sütüm gelmemişti. Ben mamayı kendi mememden emzirerek vermiştim. Kardeşiniz de sütünü sağsın, siz memenizden emzirerek verin. Hem teyzesi süt annesi olur, hem ilk günler anne sütünden mahrum kalmaz. Memenizden emzirdiginiz için de sütünüz çabuk gelir. Tek ihtiyacınız bir enjektör, bir serum hortumu, bir de slikon meme başlığı.

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Bebek doğduktan sonra kontrol için gelecek doktora sorun kardeşiniz yanınızdayken kesinlikle sizin emzirmeniz gerektiğini söyleyecektir. Kalori değerleri bile farklı yenidoğmuş bebeğin emeceği sütün midesini rahatsız etmemesi lazım. Bide onun içeceği süt ne ki kaşık kadar sizden de o kadarı gelir merak etmeyin.

Birde bebeğinle bol bol temas et sen zaten ona hasret olacağın için kimsenin almasını istemeyeceksin. Ağrın sızın bile geçer kucağjndayken bebişin. Bebek sürekli emmek isteyeceği için kardeşinin kucağında olması gerekecek devamlı olmaz öyle şey lohusa olacaksın bide aklın bebeğinde kalmasın. Çok istiyorsa sağsın yine senib kucağındayken verin sütü.

İlk zaman süt gelmeme diye bir şey yok. Sezaryen doğum yaptım. Zorla damla damla süt geliyordu kolostrum denen ilk süt geliyor azar azar. Hastanede zorluyorlar zaten emzirebilmemiz için. Yeni doğmuş çocuğa yetecek kadar süt geliyor. Ama benim annem de hastanede tutturdu sütün yok mama versinler diye. Hemşireler doktorlar ikna edemedi annemi gelen sütün yettiğine ben zaten mala bağlamışım dayadık mamayı. Annem hala gururlu o yaptığı hareket için 🤣

Neyse siz de kardeşinize doktora sordum izin vermedi sonra yetmezse olabilir ama ilk etapta çocuğun beni emmesi lazımmış diyin geçin.
Bu yoruma katiliyorum. Belli ki ablan yok kolostrumun tarihcesi vs uzun uzadiya laflardan anlayacak biri degil. Dr a sordum olmaz dedi deyip gecin kararli olun. Net tavir koyarsaniz usteleyemeZ. Annenize anlatin niye olmayacagini, o da ablanizin onunu alsin siz de bu sacma muhabbetlerle ugrasmayin.

Kız kardeşinizin sütü bebeğiniz için uygun değil. Üstelik bebek sizi emecek ki sütünüz gelsin. İyi niyetli de olsa mantıklı değil. Zaten yeni doğan bebeğin midesi küçücük. Kardeşinizin sütünü emerse sizi emmesi için bir sebebi olmaz. Hemen süt gelmezse mama takviyesi yapılabilir.

Çok yanlış bir düşünce neden siz emzirmiyorsunuz ki bebeğin ilk sizin kokunuzu içine çekmesi lazım sizinle temas kurması lazım kesinlikle öyle birşeye izin vermeyin saçmalamayın lütfen o bebeğin size ihtiyacı var annesine 😒 öyle yaparsanız bebek o memeyi ister sizinkinizi reddeder , yani kardesinizin amacı ne daha dogurmadn ilk gün süt gelmezdi ye sizi korkutuyor , gelmese gelmesin elbet gelecek ya o nerden biliyor ki onun başına geldi diye sizin de mi başınıza gelecek , siz sağlıklı birsekilde dogurun emzirin bebeğinizi şimdiden böyle şeylere kafanızı takmayın stres yapmayın bir kaç gün gelmese elbette sonradan gelir pompa yaparsınız rezene çayı içersiniz sıkıntı yapmayın bu düşünceyi de gerçekleştirmeyin yoksa çok pişman olursunuz 😒🤷🏻

Son düzenleme:
Ayrıca ben sezaryen doğum yaptım. 3 gün sütüm gelmedi. Ama sonrasında maşallah oluk gibi aktı. Fazlasını sağıp dolaba koyuyordum düşün. Sütün bol olsun. Sevgiyle büyüt yavrunu. Bana da dua et. Uğraşıyoruz ikinci için.
Aynen bende sezeryrn oldum 3 gün çok uğraştım az geliyordu masaj yaptım göğsüme yıkadım pompa ile çektim şırınga ile verdim pes etmedim hemen mama ya başlamadım şükür sütüm çoğaldı düzene girdi bebeğimde emdi , Rabb'im inşallah sizlere de bir evlat daha nasip eder inşallah 🙏🤲☺️

Neden sürekli doğumdan hemen sonra süt gelmez diye konuşuyorlar. Hayır kardeşim doğumdan hemen sonra süt gelir diyorum bende. Iki üç kişinin sütü gelmiyor diye bu durum herkeste aynı olmaz. Ben, ablam, gelinimiz ve bir çok kuzenim Sezeryan olmamamiza rağmen ilk andan itibaren sütümüz geldi. Hatta benim O kadar coktu ki kizim goguslerimi bosaltamiyordu diye sagmak zorunda kaliyordum.. Gelmeseydi de kardeşim bile olsa ona emzirtmek yerine süt gelmesi icin ugrasir gerekirse az miktarda mama verirdim. Kardeşinizin sürekli bunu söylemesine açıkçası cok irite oldum. Bir kez şaka yollu bende emzireyim de süt kardeş olsunlar diye denir ama sürekli sürekli de söylenmez. Süt kardeş yapmak gerçekten istiyor musunuz bu da önemli bence.

Sütannelik karşılıklı rızayla olacak bir şey, sütannesi olacağım diye diretmek tuhaftan öte, manyaklık.

49495055-FF17-4213-848C-AC097B4F9ECB.webp
Bahsi geçen kız kardeş bu bahsettiğiniz ise hiçbir şekilde doğumunuza kabul etmeyin eve de kabul etmeyin. Lohusa halinizle bir de bu sorunlarla uğraşmayın, doğuma da eve de sadece annenizin gelmesini isteyin. Çok bunaldım ev kalabalık olsun istemiyorum deyin geçin. Eşinize karşı da ima ettikleri şeyler hiç hoş değil bence anormal olan sizin kız kardeşiniz. Belki erkek kardeşinize de abuk subuk konuşmuştur eşiniz hakkında kim bilir.

Eki Görüntüle 2891091 Bahsi geçen kız kardeş bu bahsettiğiniz ise hiçbir şekilde doğumunuza kabul etmeyin eve de kabul etmeyin. Lohusa halinizle bir de bu sorunlarla uğraşmayın, doğuma da eve de sadece annenizin gelmesini isteyin. Çok bunaldım ev kalabalık olsun istemiyorum deyin geçin. Eşinize karşı da ima ettikleri şeyler hiç hoş değil bence anormal olan sizin kız kardeşiniz. Belki erkek kardeşinize de abuk subuk konuşmuştur eşiniz hakkında kim bilir. Sizin konularınızı okuduktan sonra kardeşinizin ciddi anlamda tuhaf olduğunu düşündüm 🤷🏻‍♀️

Doğduğunda neden hemen süt gelmesin çok da güzel gelir. Kendinizi bu olumsuz yorumlarla şartlandırmayın. Ayrıca bebeğinizi siz emzirmelisiniz, sizin sütünüz bebeğinize özel bir süt.

Back
X