• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi izinsiz sevip duran yabancılar… Daha nasıl uyarabilirim?

hannel

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mart 2021
1.104
2.357
53
Merhaba kızlar, sorun mu değil mi bilemiyorum ama bu ara canımı sıkan bir konu hakkında danışmak istedim.

Bebeğim 9 aylık ve oldu bitti çok sosyal bir bebek, dışarı çıktığımızda sürekli diğer insanlarla göz teması kurup, iletişime girmeye çalışıyor.

Buraya kadar güzel ama benim sorunum temas konusu, insanlar hiç izin bile istemeden sevmek için direkt bebeğimin ellerini tutuyor, burnuna dokunup başını okşuyor vs, yani uyarabildiğim kadar uyarıyorum ama bir türlü tam baş edemedim bu sorunla. Bugün de mesela benimki yine yan masadaki kızlarla cilveleşti durdu, kızlardan biri de bebeğimin fotoğrafını çekmek isteyince izin vermedim. Biraz sonra kalkarken bir baktım kız telefonu bizimkine doğrultmuş, göz göze gelince hemen indirdi telefonunu. Artık sosyal medyada mı paylaşacak ne yapacak anlamadım, canım sıkıldı çünkü ben bile hiç paylaşmadım, paylaşmamayı tercih ediyorum.

Ben mi çok yabaniyim ya da buldumcuk gibi mi davranıyorum bilmiyorum, bu kadarı çok geliyor bana ama çocuğumu da diğer insanlara karşı korkutmak istemiyorum. Nasıl sınır koyabilirim, elimden geldiğince karşı tarafı uyarıyorum dokunma konusunda ama özellikle teyzeler direkt konuya dokunarak giriyorlar🤷🏻‍♀️ Sonra eve gelene kadar çocuğu silip duruyorum, oyuncaklarına dokundularsa hemen onları kaldırıp yıkıyorum.

Siz nasıl koruyorsunuz çocuklarınızı ve karşı tarafı da kırmadan sınır koyuyorsunuz?

En sinir olduğum şey. Markette falan bize de yanasiyorlar ben hem geri çekiyorum kızımı.
Hatta eşimin yengesi fotoğrafını çekmeye kalktı, sormadan sende kalacaksa çek dedim. Bozuldu. Valla hiç umrumda değil. Kızıma, oğluma aticam diyor. Hayır ben bilmiyorum sanki atmayı! Hem izin almadan çek, hem de ona buna aticam de. Trip attı gitti. Eşim de bana kızıyor.
Umarım çözüm bulabiliriz ilerde buna

Merhaba kızlar, sorun mu değil mi bilemiyorum ama bu ara canımı sıkan bir konu hakkında danışmak istedim.

Bebeğim 9 aylık ve oldu bitti çok sosyal bir bebek, dışarı çıktığımızda sürekli diğer insanlarla göz teması kurup, iletişime girmeye çalışıyor.

Buraya kadar güzel ama benim sorunum temas konusu, insanlar hiç izin bile istemeden sevmek için direkt bebeğimin ellerini tutuyor, burnuna dokunup başını okşuyor vs, yani uyarabildiğim kadar uyarıyorum ama bir türlü tam baş edemedim bu sorunla. Bugün de mesela benimki yine yan masadaki kızlarla cilveleşti durdu, kızlardan biri de bebeğimin fotoğrafını çekmek isteyince izin vermedim. Biraz sonra kalkarken bir baktım kız telefonu bizimkine doğrultmuş, göz göze gelince hemen indirdi telefonunu. Artık sosyal medyada mı paylaşacak ne yapacak anlamadım, canım sıkıldı çünkü ben bile hiç paylaşmadım, paylaşmamayı tercih ediyorum.

Ben mi çok yabaniyim ya da buldumcuk gibi mi davranıyorum bilmiyorum, bu kadarı çok geliyor bana ama çocuğumu da diğer insanlara karşı korkutmak istemiyorum. Nasıl sınır koyabilirim, elimden geldiğince karşı tarafı uyarıyorum dokunma konusunda ama özellikle teyzeler direkt konuya dokunarak giriyorlar🤷🏻‍♀️ Sonra eve gelene kadar çocuğu silip duruyorum, oyuncaklarına dokundularsa hemen onları kaldırıp yıkıyorum.

Siz nasıl koruyorsunuz çocuklarınızı ve karşı tarafı da kırmadan sınır koyuyorsunuz?
Sakınan göze çöp batar derler. Tek çocuk sizin çocuğunuz değil oyuncağına dokundu diye yıkayacak kadar olmanız hiç doğru gelmedi bana

Yurtdisinda bu olay yok. Burdaki anneler soguk duruyorlar ve insan yeltenemiyor bile. Olan anında bebeginizi kucaginiza alın, önünü kesmeye çalışın. Yabancıların dokunmasını bende istemem. Fotoğraf konusunda da haklisiniz. Geçen haberlerde sisme insanlara bebeklerin, çocuklarında yapıldığını okudum. Dünya çok kötü bir yere gidiyor. Çocuklar konusunda çok hassas olunmalı.

Çözümü malesef yok, ben bulamadım daha doğrusu bebeği doğar doğmaz fotoğrafı ebeler tarafından çekilip durumlara atılmış bir anne olarak bildiriyorum dinlemiyorlar, tepki verdiğimizde de trip yediğimiz bir sosyal çevreye sahip olduk malesef

Sakınan göze çöp batar derler. Tek çocuk sizin çocuğunuz değil oyuncağına dokundu diye yıkayacak kadar olmanız hiç doğru gelmedi bana
Şuan ne kadar yaygın bulaşıcı enfeksiyon hastalıkları dışarıda pislikle oynayan çocukların küçücük bebeğin eline yüzüne dokunması ne kadar normal ?örneğin benim bebeğimin gözleri birkaç gündür kanlı yarın Dr a götüreceğim ama kendi eline dokunan bir çocuktan kapmadığı ne malum ? Bunun mebalini kim alacak geçen gunkerde hiç tanımadığım bir kadın arkamdan yaklaşıp bebeğimi arabanın içinde direkt öptü hiç konuşmadan devam etti bu ne kadar normal

Çözümü malesef yok, ben bulamadım daha doğrusu bebeği doğar doğmaz fotoğrafı ebeler tarafından çekilip durumlara atılmış bir anne olarak bildiriyorum dinlemiyorlar, tepki verdiğimizde de trip yediğimiz bir sosyal çevreye sahip olduk malesef
Şimdi bir de bu çıkmış yaa ebeler doktorlar bebeğin ağlarken videosunu bile atar olmuş sosyal medyaya, bi bebek bizimkiler değil tamam ama bende istemem ben paylaşmıyosam çekmiyosam başkası da çekmesin

Ayni bende bu konudan rahatsızım, benimkide çok konuşkan, bulduğumuz sokakta bi amca var hep tokalasiyor markette yanağını başını oksuyolar çok rahatsız oluyorum , çocuğa da diyemiyorum sosyal olarak kendini kısıtlar diye , el yıkatmakdan deli olacaz

Ben cok sakiniyordum parkta kendi kendine oynayan cocugum el ayak bulasindan hasta oldu 1 ay hastalikla ugrastik atlatmasi yemesi icmesi uykusu cok zordu. insanlarla ilgilenmeyi cok seviyor herkese sarilmak istiyor kucagina alsinlar diye bagiriyor. Napicam bilmiyorum. doktora sordum gelisimi icin cok onemli insanlarla diyaloguna Engel olmayin dedi. Simdi sebest biraktim 10 aylik bebek evde konusup yabancilara gidilmez annecim diye tembihliyorum.

Şimdi bir de bu çıkmış yaa ebeler doktorlar bebeğin ağlarken videosunu bile atar olmuş sosyal medyaya, bi bebek bizimkiler değil tamam ama bende istemem ben paylaşmıyosam çekmiyosam başkası da çekmesin
Bir de şey diyor bana paylaştım ama sorun olur mu, eee paylaşmışsın zaten sorun olup olmayacağını önemsemeden neyin duyarı bu, amaaa çok tatlı diyor birde, ama çok küçük lütfen kaldırın dedik 😅

Çocuğunuza dokulmamasini istemeniz elbette sizin hakkınız fakat anne babalar o kadar yabani ki şu noktayı unutuyolar siz çocuğunuzu insanlar aman sapik pis mikropsunuz öğkk diğer insanlar yaptıkça insanlarda bebeklerden uzaklasiyo ve yarın öbür gün sosyal bir ortamda bebek ağlayınca da insanlar anlayış göstermeyecek ağlatma burda çekemem çocuk mizirdamasi, ağlaması dışarı cikar diyecek ki diyolarda veya çoğu kişi hamile kadınlara yer vermiyo umursamiyo bana mı doğurdun diyo çünkü insanlar birbirine artık öcü gibi bakiyo içinde bir anlık bebeğin tatliligindan masumlugundan hoş his olusuyo anında sapik damgası yiyo. Not: anaokuluna başlayınca öğretmenleri sapır şupur opcek çocuğunuzu eski anaokulu öğretmeniyim ;)

Hayatım boyunca gördüğüm sevimli bebek sayısı 1. Onun dışında bütün bebekler birbirinin aynısı. Kendi doğurduklarınız doğal olarak sizlere çok sevimli geldiği için herkese öyle geliyor sanıyorsunuzdur. Çoğu insan için düz küçük insan emin olun. Muhtemelen bu sebepten buldumcuk davranıyorsunuz bebeğinizi çok sevimli güzel bit şey sanıyorsunuzdur

Yani aslında ben pek sakınmıyorum. Düşer kalkar, bahçede gezer, kumlarda tozda toprakta oynar. Ama elini nerelere soktuğunu bilmediğim ya da elini yıkadığı bile meçhul biri dokununca huylanıyorum evet. Biraz da pandemi etkisi var.

Hayatım boyunca gördüğüm sevimli bebek sayısı 1. Onun dışında bütün bebekler birbirinin aynısı. Kendi doğurduklarınız doğal olarak sizlere çok sevimli geldiği için herkese öyle geliyor sanıyorsunuzdur. Çoğu insan için düz küçük insan emin olun. Muhtemelen bu sebepten buldumcuk davranıyorsunuz bebeğinizi çok sevimli güzel bit şey sanıyorsunuzdur
O bir sevimli bebeği merak ettim🤣🤣🤣

Bebekler zaten çok sevimli ve güzel. Ama kadın da burada bebeğim çok güzel çok sevimli falan dememiş mikrop kapmasından korkacağını söylemiş. Biraz yanlış anlamışsınız sanırım ama nedense komik 🤣

Back
X