Bebeğimi karnımda kaybettim

Diğer konunuzu okudum. Öncelikle başınız sağolsun. Rabbim sonsuz sabır versin. Bende ikizlerimden birini 10 haftalıkken karnımda kaybettim ( karnımda ölmüş) diğerini erken doğumla doğurdum ama çok sağlıklıydı. Şuan 1 yaşında.Size yengemden bahsetmek istiyorum.35 haftalıktı. Beli ağrıyordu. Yürüyüşe çıktı, biraz rahatlayayım dedim. Son zamanlarda rahat doğum yapmak için. Akşam 10 gibi eve geldi.Çok kötüleşti bel ağrım dedi biraz uzandı felan daha kötü oldu. sıcak su felan koydular beline. İlla hastaneye git normal değil dememize rağmen karı koca gitmediler. Sabaha kadar şiddetli ağrı yaşamış. O ağrıyla uyuyakalmış.bi uyanmış altını ıslattı zannetmiş.Bir bakmış her yer kan bizi uyandırdı. Kaltığımızda çarşafta beyaz yer yoktu hemen acile gittiler yaklaşık 30 dk yol orda hemen ultrosonda bakmış hemen sezeryana almışlar. bebek 35 haftalık 44 cm 2090 gram doğdu küvöze bile girmedi.şuan 5 yaşında. Muhtemelen geceden plasenta ayrıldı. O kadar kana o kadar saate bebek sağlıkla doğdu. Demem o ki yiyecek ekmeği varsa ne olsa boş. Kendinizi asla suçlamayın .

Diğer konunuzu okudum. Öncelikle başınız sağolsun. Rabbim sonsuz sabır versin. Bende ikizlerimden birini 10 haftalıkken karnımda kaybettim ( karnımda ölmüş) diğerini erken doğumla doğurdum ama çok sağlıklıydı. Şuan 1 yaşında.Size yengemden bahsetmek istiyorum.35 haftalıktı. Beli ağrıyordu. Yürüyüşe çıktı, biraz rahatlayayım dedim. Son zamanlarda rahat doğum yapmak için. Akşam 10 gibi eve geldi.Çok kötüleşti bel ağrım dedi biraz uzandı felan daha kötü oldu. sıcak su felan koydular beline. İlla hastaneye git normal değil dememize rağmen karı koca gitmediler. Sabaha kadar şiddetli ağrı yaşamış. O ağrıyla uyuyakalmış.bi uyanmış altını ıslattı zannetmiş.Bir bakmış her yer kan bizi uyandırdı. Kaltığımızda çarşafta beyaz yer yoktu hemen acile gittiler yaklaşık 30 dk yol orda hemen ultrosonda bakmış hemen sezeryana almışlar. bebek 35 haftalık 44 cm 2090 gram doğdu küvöze bile girmedi.şuan 5 yaşında. Muhtemelen geceden plasenta ayrıldı. O kadar kana o kadar saate bebek sağlıkla doğdu. Demem o ki yiyecek ekmeği varsa ne olsa boş. Kendinizi asla suçlamayın .
Canım başınız sağolsun bebeğiniz de sağlıkla büyüsün. Yazdıkların gibi şeyler okuyorum duyuyorum dediğin doğru nasip olursa herşey oluyor. Ne insanlar var bebek düşsün diye ama koca adamlar oluyor. Hakkımızda hayırlısı deyip boyun eğiyoruz. Eşim beni suçluyor ona çok üzülüyorum:/

Eşine haddini bildir .Bidaha sen yoruldun ondan düştü derse sen ben yatarken kaldırıp iş yap dedin mutfağa yolladın ondan oldu de. Ben de hamileyim bebek taşımak ne demek onlar nerden bilsin. Sana destek olması gerekirken yaptığı çok ayıp
Üste çıkacak beni ğzecek birşey bulur hiç cevap veremem. Ben öyle dersem “ben mi düşüneceğim sen kendini bilmiyor musun yap deseydin” şeklinde cevap verirdi eminim

Kocam durup dururken soğuk davranmaya başladı. Neden diye sordum, bebeğimizin ölümünden beni sorumlu tutuyor. O gün çok yorulmuştun senin yüzünden oldu bebeğimizin hiçbirşeyi yoktu diyor. Hem beni suçlaması hem de soğuk davranması beni üzüyor. Ben anneyim ben sanki üzülmüyorum ben sanki sormuyorum bu soruları kendime! Doktorlara bile sorduk o yüzden olmaz dediler. Hem gündüz yoruldum koltukta yatarken yemek hazırla derken hiç yorgunluğumu görmüyordu. Kalkıp birşeyler hazırlayayım karım yoruldu iş yaptı demedi. Şimdi bana tavır yapıyor bana kızıyor.
Biri mi aklına girmiş acaba?
Çok yüz vermeyin bu adamlara. Bırak konuşsun tak kulaklığını dinleme. Umursama. Elbet üzülmüştür ama bir anneden daha çok üzüleceğine inanmıyorum. Bencr o yemek istediği için asıl kendini suçluyor fakat suçu size yıkmaya çalışıyor.

Biri mi aklına girmiş acaba?
Çok yüz vermeyin bu adamlara. Bırak konuşsun tak kulaklığını dinleme. Umursama. Elbet üzülmüştür ama bir anneden daha çok üzüleceğine inanmıyorum. Bencr o yemek istediği için asıl kendini suçluyor fakat suçu size yıkmaya çalışıyor.
Bilmiyorum olabilir. Zaten zor tutuyorum kendimi dönülmez sözler söylememek için susuyorum. Bana büyük haksızlık ediyor farkında değil çok üzülüyorum kendimi yalnız hissediyorum. Ben hissettiklerimi söyleyebilen biri değilim o herkese söylüyor anlatıyor ben içime atıyorum buraya yzıyorum. Sanki bir o yaşıyor bu acıyı

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynisini yasadim. Renk renk aldigim minicik kiyafetler o bebek odasi hersey ruya gibiydi. Cinsiyetini ogrenmemistim mavi pembs kirmizi her renk almistim. O ilk bebek heyecani o anlar hala aklimda. Ve doğuma birkac ay kala bi anda aldatildigimi ogrendim. O sanci o yogun kanama ben de bebegimi kaybettim. Kopekler gibi coook pisman oldum aldatildigim icin bu kadar uzuldugum icin suc bende dedim. Ayni an esimi bebegimi tum umutlarimi kaybettim.
Simdi bir kizim var ve ikinci esimle evliyiz. Ben her kis gecesi agliyorum o mezarda o kuzum ne halde diye. Cok zor cooook zor. Icimde hic sonmeyecek bir yara bu:((

Bilmiyorum olabilir. Zaten zor tutuyorum kendimi dönülmez sözler söylememek için susuyorum. Bana büyük haksızlık ediyor farkında değil çok üzülüyorum kendimi yalnız hissediyorum. Ben hissettiklerimi söyleyebilen biri değilim o herkese söylüyor anlatıyor ben içime atıyorum buraya yzıyorum. Sanki bir o yaşıyor bu acıyı
Senin yerinde olsam saniye başı “o yemeği istemesen bebeğim şu an yaşıyor olurdu” der der ağlar sinir krizleri geçirirdim. Böyle adama böyle muamele gerek.

Aynisini yasadim. Renk renk aldigim minicik kiyafetler o bebek odasi hersey ruya gibiydi. Cinsiyetini ogrenmemistim mavi pembs kirmizi her renk almistim. O ilk bebek heyecani o anlar hala aklimda. Ve doğuma birkac ay kala bi anda aldatildigimi ogrendim. O sanci o yogun kanama ben de bebegimi kaybettim. Kopekler gibi coook pisman oldum aldatildigim icin bu kadar uzuldugum icin suc bende dedim. Ayni an esimi bebegimi tum umutlarimi kaybettim.
Simdi bir kizim var ve ikinci esimle evliyiz. Ben her kis gecesi agliyorum o mezarda o kuzum ne halde diye. Cok zor cooook zor. Icimde hic sonmeyecek bir yara bu:KK43:(
Ah canım benim ne kötü bir durum ama bu senin ve bebeğinin kaderiymiş işte. Tıpkı bizde olduğu gibi. Ben de düşünüyorum sürekli aklım gidiyor acaba olmaz mıydı diye bin türlü senaryo yazıyorum. Üstelik benim eşim beni suçluyor sadece kendisi üzülüyor gibi davranıyor içim daha da acıyor bana destek olması gerekirken daha da üzüyor

Senin yerinde olsam saniye başı “o yemeği istemesen bebeğim şu an yaşıyor olurdu” der der ağlar sinir krizleri geçirirdim. Böyle adama böyle muamele gerek.
Canım ne bileyim çok sakin sessiz bi yapım var hiç sesimi çıkaramıyorum içime içime ağlıyorum üste çıkmayı beceren insanlarla hiç başedemiyorum hep ezik kalıyorım :KK43: anca buraya yzıp dertleşmeyi başarıyorum

Çok mutsuz çok üzgünüm. Kaybım yüzünden değil ama özlem ve vicdan azabı yüzünden canım çok acıyor. Minnoş kızımı koklayıp öpemeden toprağa verdim canım acıyor. Biliyorum ki cennette bizi bekleyecek ama içimdeki özlem dinmiyor. 15 gün oldu onu kaybedeli ama ilk anki gibi taze acım. Hayat devam ediyor, yiyor içiyorum gülüyorum ama kalbimin üzerindeki bıçak hep orada duruyor sanki. Olayın nasıl olduğunu tekrar anlatmaya kalbim dayanmayacak o yüzden linkini aşağı bırakıyorum okumak isteyenler için. Burada sadece derdimi anlatmak istedim. Belki yazarak biraz rahatlarım diye düşünüyorum. Melek kızımın yüzünü unutmamaya çalışıyorum sürekli düşünüyorum. Hastaneye erken gitseydim kurtulur muydu demekten kendimi alamıyorum. Zamanı geri almak istiyorum o güne geceye dönebilmek istiyorum. Gidip mezarı ellerimle kazıp kızıma doyasıya sarılmak istiyorum.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/37-4-te-bebegimi-kaybettim-7-11-2018.1098562/

Ekleme (2 aralık) : Eşim beni suçluyor. O gün çok yorulmuştun senin yüzünden oldu diyor :KK43: doktorlara defalarca sorduk, yoruldum bundan olur mu dedik hepsi de olmaz o yüzden dediler yorgunluk etkilemez dekolmanı dediler. Ama kocam hala beni suçlu görüyor. Gündüz çok yoruldun o yüzden oldu diyor.

Eski yazını okuyunca istemsizce ağladım ve yaram kanadıBen 2 aylık karnımda ölen bebeğime dayanamazken senin bu yaşadığın...Allah sabırlar versin inşallah.1 yıl olacak ben unutamadım...Unutulmuoda...Şuan ağlayarak yazıosam hala da unutamamısım...Ilk kurtajimdı ve esim yanımda deildi.Cesaretim yok simdide.Tekrar hamile kalirsam ayni seyler olacak diye korkar oldum.

Eski yazını okuyunca istemsizce ağladım ve yaram kanadıBen 2 aylık karnımda ölen bebeğime dayanamazken senin bu yaşadığın...Allah sabırlar versin inşallah.1 yıl olacak ben unutamadım...Unutulmuoda...Şuan ağlayarak yazıosam hala da unutamamısım...Ilk kurtajimdı ve esim yanımda deildi.Cesaretim yok simdide.Tekrar hamile kalirsam ayni seyler olacak diye korkar oldum.
Allah size desabır versin inşallah. İnsan anne olunca yavrusu ne kadarlık olura olsun bu acı dayanılmaz. Ama Allah gücü veriyor sanırım

ALLAH en yücedir...Hep hayırlısını diledim...Belkide hayırlı deildi.Tek avuntum bu...Rabbim saglikli ewlatlar nasip etsin bizlere❤
Amin amin. Yaşınız kaç? Benim 29 olacak. Bir bebek istiyor muyum onu bile bilmiyorum. Şu an psikolojim çok karışık. Ölsem keşke diye bile düşünüyorum. Eşim ise beni suçluyor senin yüzünden oldu diyor

Amin amin. Yaşınız kaç? Benim 29 olacak. Bir bebek istiyor muyum onu bile bilmiyorum. Şu an psikolojim çok karışık. Ölsem keşke diye bile düşünüyorum. Eşim ise beni suçluyor senin yüzünden oldu diyor
Benimde 29 olacak...Biz bebek düşünüyoruz lakin ben buna suan hazır deilim Marta kadar süre verdim kendime.Duzelmezsem bu sekilde hamile kalmak istemiorm.Cunku o korku ile 9 ay bise olacak diye yasayamam.Sakın ölmek kelimesini duymim sizden.Bu ömrü ve kaderi bize Rabbimiz verdi...Haşa bize düşmez olmek istemek.Güclü olmaliyiz.Esiniz sizi suclama hakkina sahip deil.Ayni seyi kayinvalidem bana yapti.Esim verdi agzinin payini.Sizde kendinizi bu konuda ezdirmeyin.Hangi anne bunu yasamak ister.

Basiniz sagolsun o kadar uzuldum ki okurken.. rabbim baska acı vermesin.
Eşinize cok kızdım. Size destek olacağı yerde daha çok üzüyor.. siz bir evlat kaybettiniz, nasıl böyle üstünüze gelebilir bu nasıl bir şuursuzluk! Lütfen duygularinizi eşinize olduğu gibi oturup anlatın. Yanımda olmana en çok ihtiyacım olduğun zaman şu yaptığına bak deyin. Konuşun lütfen..

Benimde 29 olacak...Biz bebek düşünüyoruz lakin ben buna suan hazır deilim Marta kadar süre verdim kendime.Duzelmezsem bu sekilde hamile kalmak istemiorm.Cunku o korku ile 9 ay bise olacak diye yasayamam.Sakın ölmek kelimesini duymim sizden.Bu ömrü ve kaderi bize Rabbimiz verdi...Haşa bize düşmez olmek istemek.Güclü olmaliyiz.Esiniz sizi suclama hakkina sahip deil.Ayni seyi kayinvalidem bana yapti.Esim verdi agzinin payini.Sizde kendinizi bu konuda ezdirmeyin.Hangi anne bunu yasamak ister.
İnanın birşey diyecek gücü bulamıyorum kocama. Hani birisine ne anlatırsan anlat anlamayacağını bilirsin ya o çaresizlik işte bendeki. Ölmeyi istemek de şu şekilde aslında. Yani bu acıdan dolayı öleyim kurtulayım hissi değil. Hani lohusa iken ölürsen şehit olursun derler ya, bitmeden ölsem kızıma kavuşsam daha fazla günah işlemeden rabbime kavuşsam düşünceleri var aklımda.

Basiniz sagolsun o kadar uzuldum ki okurken.. rabbim baska acı vermesin.
Eşinize cok kızdım. Size destek olacağı yerde daha çok üzüyor.. siz bir evlat kaybettiniz, nasıl böyle üstünüze gelebilir bu nasıl bir şuursuzluk! Lütfen duygularinizi eşinize olduğu gibi oturup anlatın. Yanımda olmana en çok ihtiyacım olduğun zaman şu yaptığına bak deyin. Konuşun lütfen..
Amin canım Allah razı olsun. Eşime ne söylesem anlayacağını düşünmüyorum doğrusu. Sadece kendimi daha fazla üzerim gibi geliyor konuşmaya çalışınca

Bir de eşimin bana bunu yaptığını bilen yok belki de birilerine söylesem ona hak verirler bilmiyorum. Kimseye belli etmiyor zaten bana yapıyor yapacağını. Kayınvalidenize karşı sizi koruyan savunan olmuş benim öyle bir şansım da olmadı. Zaten o da acılı diye birşey demezler sanırım

Amin canım Allah razı olsun. Eşime ne söylesem anlayacağını düşünmüyorum doğrusu. Sadece kendimi daha fazla üzerim gibi geliyor konuşmaya çalışınca
Eşinizin size nasıl bir eziyet ettiğinin farkına varması lazım. Sonu nolursa olsun konuşun. İçinize atmanız sağlığınız açısından da iyi olmaz. Zaten acınız var bir de bu muamele çok fazla...

Eşinizin size nasıl bir eziyet ettiğinin farkına varması lazım. Sonu nolursa olsun konuşun. İçinize atmanız sağlığınız açısından da iyi olmaz. Zaten acınız var bir de bu muamele çok fazla...
Bilmiyorum inanın öyle biri ki çok iyi becerir üste çıkmayı ya da susturmayı. Nasıl konuşacağımı bilmiyorum. Zaten çpğu zaman konuşamam mesaj atarım derdimi öyle anlatırım ama şimdi içimden tek kelime etmek gelmiyor bu konuda. Niye bilmiyorum sanırım yüzleşmek istemiyorum. Sanırım daha fazla canımı acıtmasını istemiyorum. Gündüz yanına gidip neyin var dedim sonra konu bebeğimiz senin yüzünden öldüye geldi. Ben dondum kaldım inanamadım üzüldüm ağlayamadım bile. Ve o durumda o haldeyken duygusuzca git işine bak hafi kalk git gibi tepkiler verdi. Nasıl bu kadar duygusuz ruhsuz olabilir anlamıyorum. Sanki beni hiç sevmiyor nefret ediyor gibi

Back
X