basın sagolsun canım.ben senı anlıyorum ne yazık kı
Bu acı o kadar tarifsiz ki... Ben şunu öğrendim ki çocuk sahibi olanlar bile evladını kaybetmenin nasıl bir acı olduğunu bilemez.
Bu süreçte çevremdekiler beni anlıyormuş gibi yapıyorlar. Ancak anlamsız ve abartılı buluyorlar. Ben acımı bile yaşayamıyorum ağlayamıyorum o saçma bulan bakışlar yüzünden.
İyiki de bu sitedeyim burada terapi oluyorum... acımın anlamlılığını anlıyorum....ve acılarıma saygı duyuluyor.
ancak yaşayan bilir canım yoksa insanlara yaşadıkların masal gibi geliyor malasef bende bebeğimi kaybettiğim zaman çevremdeki herkesin bütün davranışları bana batıyordu.benim acım var onlar ne yapsalar rahatsız oluyodum yemek bile yemelerinden.bebeğimi kaybedipte hastaneden direk ablama geçmiştim eve gelipte oğlumun eşyalarını görmeyeyim diye.bayram arifesiydi.hiç unutmuyorum ben bir odaya kapattım kendimi yatıyorum ablam harıl harıl bayram temizliği yapıyor nasıl üzülmüştüm anlatamam.oysa ablamın ne kadar üzüldüğünü arada gizli gizli ağladığını bildiğim halde.işte hayat devam ediyor.bu acı o kadar tarifsiz ki... Ben şunu öğrendim ki çocuk sahibi olanlar bile evladını kaybetmenin nasıl bir acı olduğunu bilemez.
Bu süreçte çevremdekiler beni anlıyormuş gibi yapıyorlar. Ancak anlamsız ve abartılı buluyorlar. Ben acımı bile yaşayamıyorum ağlayamıyorum o saçma bulan bakışlar yüzünden.
Iyiki de bu sitedeyim burada terapi oluyorum... Acımın anlamlılığını anlıyorum....ve acılarıma saygı duyuluyor.
bebeğini ne kadarlıkken kaybettiğini yazmamışsın bilemiyorum fakat önemli olan şu ki anneliği sana hisssettirmiş ya..ben bebeğimi 7 ay karnımda taşıdım.tekmelerini hareketlerini hissettim.o bizim için mucize bebekti.çünkü ilk çocuğum şu an 11 yaşında [kızım] ve altı yıldır tekrar bebeğimiz olsun isterken dr.lar tüp bebek bile denemeyin olmaz demişlerdi.fakat biz tevekkül ettik, rabbimize her daim dua ettik takdir ilahidir dedik.ve çok şükür ki tedavi olmadan hamile kaldım.daha hamileliğimin ilk günlerinde cinsiyetini bile öğrenmeden oğlumuz olursa adını mahmut ali koyalım diye karar verdik.eşimin her iki dedesinin adlarıydı.biz onu evimizde doğmadan daha bir birey olrak kabullendik ve öylede ihtimam gösterdik ona.herşeyde mahmut ali vardı aramızda.sonra tatil dönüşü ayaklarım şişmişti, ramazan ayının ilk haftası dr.um tuzu kesmemi önerdi.tuzlu yemiyordum aslında.daha sonra bu şişlilkler bacaklarıma, ellerime, yüzüme dağıldı.ramazan ayında olduğumuz için düzensiz uyku ve yemeğe bağlamıştım.ramazanın son iki gününü sayıyordum.allahım bir hayırlısıyla bayram gelseydi diyordum.meğer o 2 gün ne büyük bir zaman dilimiymiş.hayatım o 2 günde alt üst oldu..perşembe günü kendimi çok yorgun ve bitkin hissediyordum ve akşamı tevafuken tansiyonumu ölçtüm.16/10 ve acilen hast.ye gittik. Dilaltı arka arkaya 4 defa verdiler düşüremediler.ve o an dr.mun vermek zorunda kaldığı o karar anı.ya ben ya ben..çünkü yüksek tansiyondan beyin kanaması geçrme riskim vardı.[halen tansiyonum yüksek.]dehal sezayen amelayatına aldılar.bebeğim daha çok küçüktü ama tehlikedeydik.doğdu ikinci tanem 44 cm boyunda 1,200 kg ağırlığında fakat 1,5 gün[40 saat] yaşabildi.çok şükür ki 4 defa süt sağma makinesinde sütümü sağdım ve inş.içti.bana çay kaşığı kadar dahi olsa yedirdiklerini söylemişlerdi.ve arefe günü iftar saati onu kaybettim.bayramın 1.günü öğle namazında defnettiler.çok ağladım, her ağlayışımda rabbime hamdederek verdiklerine şükrederek ağladım ve ağlıyorum..beynim mantığım herşeyi kabul ediyorda kalbim kabul etmiyor edemiyor.kalbim sızlıyor..rabbim inş. Herbirimize tekrar sağlığı sıhhati yerinde hayırlı evlatlar verir hayırlısıyla inş..kızımla her daim rabbimin aldıklarına hamdediyor verdiklerine şükrediyoruz...
ahhh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki ben 3 bebek kaybettim 2si düşüktü ama 3,sü 9 aylıktı suyum gelmişti sevinerek doğuma gidiyorduk ki, hastane de yasıyordu beni doğuma alıcaklardı o iğrenc nst cihazına soktular ve meleğim artık benle değildi. sadece 2 ay oldu ne mutlu oldum bu iki ayda ne de içten gülebildim, ama sana tavsiyem kesinlikle içine atma ben psikiyatriste gittim bir ilaç aldım o biraz iyi geldi, cünkü 3 bebek olunca dayanamadım artık malesef hiç de yavrum yok, gezmeye calıs baska yerlere git bütün doktorlar tatil önerdi, ben yeni memleketten geldim mesela, agla böğüre böğüre ağla ama acını anlamayanların yanında dik dur, insanoğlu çiğ süt emmiş yarın olur gelir lafını bile eder anlamaz çünkü seni, ama biz melek anneleri seni o kadar iyi anlarız ki gel burda bize anlat. insallah tez zamanda ikişer üçer bebeklerimiz olurda hiç yasamamısa döneriz bu acıyı. sabır et kanaat et asla isyan etme, vardır bir hayır de baska care yok malesef
bu hafta iki defa ucağa bindim normalde ucaktan nefret eden ben, ucak kalkarken dedim ki neyden korkuyosun en kötü ölürsün onda da kızına kavusursun dedim ve ucak o kadar sallanmasına ragmen hiç korkmadım hatta o kadar da keyif aldım, meleğim dedim hep yanımda demekki, annesi üzme kendini baskaları inanmasa da biz anneyiz anne olduk kim ne derse desin
ahhh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki ben 3 bebek kaybettim 2si düşüktü ama 3,sü 9 aylıktı suyum gelmişti sevinerek doğuma gidiyorduk ki, hastane de yasıyordu beni doğuma alıcaklardı o iğrenc nst cihazına soktular ve meleğim artık benle değildi. sadece 2 ay oldu ne mutlu oldum bu iki ayda ne de içten gülebildim, ama sana tavsiyem kesinlikle içine atma ben psikiyatriste gittim bir ilaç aldım o biraz iyi geldi, cünkü 3 bebek olunca dayanamadım artık malesef hiç de yavrum yok, gezmeye calıs baska yerlere git bütün doktorlar tatil önerdi, ben yeni memleketten geldim mesela, agla böğüre böğüre ağla ama acını anlamayanların yanında dik dur, insanoğlu çiğ süt emmiş yarın olur gelir lafını bile eder anlamaz çünkü seni, ama biz melek anneleri seni o kadar iyi anlarız ki gel burda bize anlat. insallah tez zamanda ikişer üçer bebeklerimiz olurda hiç yasamamısa döneriz bu acıyı. sabır et kanaat et asla isyan etme, vardır bir
başın sağolsun bende 20 gün önce ikizlerimi kaybettim acıları beni bitirdi çok şükür allahıma isyanım yok ama içim yanıyor elimde değil ağlamadan duramıyorum banada tatile çık dediler nasıl çıkayım yavrularım kara toprağın altındayken ben nasıl eğleneyim olmuyor işte bana yeter üzülüyorsun diyorlar demesi kolay 21 hafta karnımda taşıdım hasanımla hüseyinimi allah kimselere vermesin bizim ilacımız yeniden bebek sahibi olmak yemin ederim yoksa bu acı beni öldürecek kalbimdeki acının tarifi yok abartılı bulanlar halimizden anlamaz zaten anlamasınlarda
başın sağolsun bende 20 gün önce ikizlerimi kaybettim acıları beni bitirdi çok şükür allahıma isyanım yok ama içim yanıyor elimde değil ağlamadan duramıyorum banada tatile çık dediler nasıl çıkayım yavrularım kara toprağın altındayken ben nasıl eğleneyim olmuyor işte bana yeter üzülüyorsun diyorlar demesi kolay 21 hafta karnımda taşıdım hasanımla hüseyinimi allah kimselere vermesin bizim ilacımız yeniden bebek sahibi olmak yemin ederim yoksa bu acı beni öldürecek kalbimdeki acının tarifi yok abartılı bulanlar halimizden anlamaz zaten anlamasınlarda
ahhh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki ben 3 bebek kaybettim 2si düşüktü ama 3,sü 9 aylıktı suyum gelmişti sevinerek doğuma gidiyorduk ki, hastane de yasıyordu beni doğuma alıcaklardı o iğrenc nst cihazına soktular ve meleğim artık benle değildi. sadece 2 ay oldu ne mutlu oldum bu iki ayda ne de içten gülebildim, ama sana tavsiyem kesinlikle içine atma ben psikiyatriste gittim bir ilaç aldım o biraz iyi geldi, cünkü 3 bebek olunca dayanamadım artık malesef hiç de yavrum yok, gezmeye calıs baska yerlere git bütün doktorlar tatil önerdi, ben yeni memleketten geldim mesela, agla böğüre böğüre ağla ama acını anlamayanların yanında dik dur, insanoğlu çiğ süt emmiş yarın olur gelir lafını bile eder anlamaz çünkü seni, ama biz melek anneleri seni o kadar iyi anlarız ki gel burda bize anlat. insallah tez zamanda ikişer üçer bebeklerimiz olurda hiç yasamamısa döneriz bu acıyı. sabır et kanaat et asla isyan etme, vardır bir
canım acın cok yeni cıkma hemen ben 2 ay sonra cıkabildim sürekli mezarına gidiyorum zaten öpüyorum mezarını cantamda mezarından bir tas aldım onu saklıyorum öpüyorum kızım yerine ona bakıyorum, bu acının tarifi yok bazen komik bir seye gülünce kendimi suclu hissediyorum, ama yasımızı yasayıp normal hayata dönmek zorundayız bir daha ki hamilelik için bu sart, 2 ay olmus ama bana sanki dün gibi geliyor inanamıorum hala hamileyken beklerken zaman gecmezdi cok mutluyudum ama hemen bebeğim olsun derken günler gecmezdi şimdi zaman geciyor ama ben bebeğimi kaybettiğim günde takılıp kalmısım hayatımın milatı o gün,Allah bunu unutturacak dert vermesin, yasadığımız son üzüntü olsun sirin bebeklerimiz olsun
gecmis olsun.bizi bizden baskasiniin anlamasi imkansiz,bu aci tadilmadikca anlasilmaz, ama kimsede tatmaz insaallah.benim dört kaybim var.evladi olanlara imrenerek bakiyorum,insaallah kiymetlerini bilirler diyorum,cünkü dünyanin güzel mucizesini sahipler.bir yavruya sahip olamamak cünkü cok aci verici.
herkes anlıyormuş gibi yapar ama kimse anlamaz.. yeri geliyor eşi bile anlamıyor insanı..kırk kat yabancılar nerden anlasın. başına gelirse ancak evet haklıymışsın der..yoksa " herkesin başına gelebilir, bak bizim başımıza ne geleceği belli mi, her an her şey olabilir " diyen insanlar dediklerine kendi de inanmıyor.insanın dilinde herşey.. işte belki de o yüzden allahım bizi sınıyor. bakalım dilinde söylediğini eyleme dökebilecek misin? allahtan geliyor demek kolay.. allahtan gelene tüm kalbinle razı olabilecek misin? dilin napalım buna şükür derken için " allahım neden ben" diye soracak mı?
allahım sınıyor işte..sınavı geçenlerden eylesin inşallah bizleri..yoksa dünyada göremediğimiz meleklerimizi ahirette de göremeyebiliriz..ben şimdi bunun için dua ediyorum. allahım diyorum bebeğimi öbür dünyada yanımda eyle..orda göreyim yüzünü. isyanım yok.sitemim yok. üzülüyorum evet ama peygamber bile üzülmemiş mi evladına? insanız diyorum.. üzülüyorum, insanlara bazen kızıyorum, içten içe hamilelere hayıflanıyorum ama affet diyorum..
halden anlamayana hal anlatmayacaksın..güleceksin bişey olmamış gibi yapacaksın.. gözyaşını bi halden anlayanlar bilecek bi de rabbin.. başka yolu yokk...
evet arkadaşım çok güzel tercüme etmişsin yaşadıklarımızı... bende tam unuttum diyorum ama içimden bir yerlerimden fıçkırıyor acısı. ben de hamile ya da küçük çocuk gördüğümde onlara kristal biblo gözüyle bakıyorum. dokunmaya bile kıyamıyorum.. Allahım onları birbirilerine bağışlasın bir tanesi eksik olunca olmuyor çünkü..
ahhh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki ben 3 bebek kaybettim 2si düşüktü ama 3,sü 9 aylıktı suyum gelmişti sevinerek doğuma gidiyorduk ki, hastane de yasıyordu beni doğuma alıcaklardı o iğrenc nst cihazına soktular ve meleğim artık benle değildi. sadece 2 ay oldu ne mutlu oldum bu iki ayda ne de içten gülebildim, ama sana tavsiyem kesinlikle içine atma ben psikiyatriste gittim bir ilaç aldım o biraz iyi geldi, cünkü 3 bebek olunca dayanamadım artık malesef hiç de yavrum yok, gezmeye calıs baska yerlere git bütün doktorlar tatil önerdi, ben yeni memleketten geldim mesela, agla böğüre böğüre ağla ama acını anlamayanların yanında dik dur, insanoğlu çiğ süt emmiş yarın olur gelir lafını bile eder anlamaz çünkü seni, ama biz melek anneleri seni o kadar iyi anlarız ki gel burda bize anlat. insallah tez zamanda ikişer üçer bebeklerimiz olurda hiç yasamamısa döneriz bu acıyı. sabır et kanaat et asla isyan etme, vardır bir hayır de baska care yok malesef
bu hafta iki defa ucağa bindim normalde ucaktan nefret eden ben, ucak kalkarken dedim ki neyden korkuyosun en kötü ölürsün onda da kızına kavusursun dedim ve ucak o kadar sallanmasına ragmen hiç korkmadım hatta o kadar da keyif aldım, meleğim dedim hep yanımda demekki, annesi üzme kendini baskaları inanmasa da biz anneyiz anne olduk kim ne derse desin
çok haklısın.Rabbim dert verir inş. ilacını da yanında verir.benim de oğlumun adı Mahmut Ali ydi.ilk gün kimliğini bile çıkartmıştı babası.Nasip değilmiş yaşamaları.Mevlam ne eylerse güzel eyler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?