""Bebeğimi kaybettim, acımı anlamıyor ve abartılı buluyorlar." Diyen arkadaşlar...

arkadaşım ben de çok mutluyum sizlerle konuştuğuma..yoksa insan kendini suçlu hissedior.ben diyordum ki hamile arkadaşlarıma karşı nası böyle hissedebilirm? kendi kendime kızıodum kıskanıo muyum? onların hamileliklerine bakıp bakıp nası üzülebilirm? onlar için mutlu olmam lazım. ben nası bi arkdaşm böyle diip vicdanımı susturamıyordum ama hissettiklerime de engel olamıyordum haliyle. bu sayfalarda okudum gördüm ki herkes aynı şeyleri yaşamış hissetmiş.. anormal olmadığımı farkettim. kendi vicdanımla kavga etmeyi bıraktım..hamile görünce yine üzülüorum ama en azından duygularımın normal olduğunu anladım çok şükür. yoksa o vicdan azabı beni yiyip bitirecekti..kader burda bizleri karşıkaştırdı ki duygularımızı anlayan birileri olsun..inşallah hayırlı haberlerimize de ortak oluruzz ( amin)

bebeğimi kaybettiğim zaman bende hamile görmeye tahammül edemiyodum.kafamı nereye çevirsem hamile görüyor ve özeniyodum.ellerine ayaklarına bakıyor acaba şişlikleri var mı belki onlarda preaklampsiler ama haberleri yok diye geçiriyodum içimden.hatta ve hatta o dönemde televizyonda ne kadar dizi varsa dizilerdeki oyuncular bile hamileydi.televizyon bile izlemez olmuştum bu sebepten.çok zor bir psikoloji.

valla canım benimde çevrem hamile kaynıyor öyle özeniyorum ki onlara anlatamam. allah onlara evlat acısı vermesin inşallah bizde en kısa zamanda hamile kalırız. acımız hafifler ama ömrümüz boyuncada kanayan bir yaramız olacak

Evet Arkadaşlar!!! biz burada ACIDAŞLARız herşeyden önce... gerçekten ortak paydalarda buluşmak insanın acını azaltıyor çünkü; acılar gerçekten paylaşıldıkça azalıyor.... Burada kendimi iyi hissediyorum. Biliyorum ki birbirimizi anlayabiliyor ve dertlerimizi anlatabiliyoruz....

sonraki gebeliklerle en güzel hazırlanabilmemiz dileğimle ...sağalıcakla....

Son düzenleme:

evet birilerinin seni yargılamaması, hissettiklerinin ayıplanmayacağını bilmek insanı rahatlatıyr. ayrıca kendim gibi hatta benden daha çok acı çekmiş insanları görmek halime şükretmemi kolaylaştırıyor. duana çok içten amin diyorum arkdaşm.allahım herkesn gönlüne göre versin innşşşşş

bebeğimi kaybedeli bugün tam 42 gün oldu. acım hafifliyor diye sevinirken gördüğüm, duyduğum bişeyler bana acımı birden hatırlatıyor. yaram tam kabuk bağladı derken yine kabuğu kaldırıyor bişeyler.kanatıyor yine. ve yine kabuk bağlıyor.ama hiç iyileşmiyor. ya kabuk tutuyor ya kanıyor.hiç bir zaman da iyileşmiyecek gibi geliyor artık.insanlar neden bu kadar anlayışsız? neden üzerinden 42 gün geçti diye herşey bitti sanıyorlar? bitmedi işte geçmedi.geçmicek.kendi kendimle kalıp kimseyle konuşmayasım var. sessiz sessiz kendi köşemde oturup yaramın kabuk bağladıktan sonra kendi kendine iyileşmesini izleyesim var. izin vermiyorlar. bırakmıyorlar. beni illa hayatın içine sokmak istiyorlar. ben istediğim zaman girmek istiyorum hayatın içine.olmaz diyorlar. 42 gün geçti işte daha ne? diyorlar sanki bana.herşey bir rüyaydı sanki. öyle muamele ediyorlar. benm bebeğimden kimse bahsetmiyor. ben üzülcem diye mi şimdi bütün bunlar ? hayır ben böyle daha çok üzülüyorum bilmiyorlar. bebeğim hiç yokmuş gibi, o berbat hastanede onu daha küçücükken cansız bedeniyle doğurmamışım gibi, o güzelim vücudunu orada bırakmamışım gibi davranmaları beni kahrediyor anlamıyorlar. hayat devam ediyor işte. evet hayat devam ediyor ama içimden hiç atamycağım meleğimle..o her an aklımdayken hiç bişe yokmuş gbi davranmamı nasıl bekleyebilir bir insan ? sanki hiç hamile kalmamışım gbi, o test çubuğuna bakıp ikinci çizgiyi mutluluk içinde hiç görmemişim gibi..hastaneye kontrole hiç gitmemişim gbi, hamile olduğumu kan testiyle hiç doğrulamamışım gbi... eşimin canım kocamın o kocaman gülümsemesini hiç görmemişim gibi davranmamı nasıl isteyebiliyorlar?

ben her gün aklımda bin tane düşünceyle uyanırken günlük konulardan havadan sudan bahsetmemi nasıl düşünebiliyorlar? acım yüzünden biraz hırçınlaşmış olmam çok mu garip? insanlar neden bu kadar düşüncesiz? garip olan ben değilim onlar. sağlıklı evlatları var ama her gün kafalarını saçma sapan şeylere takıyorlar. onlar " yaa çok uykum var, yaa dün bebek uyutmadı, yaa gribim 10 gündür geçmedi" diye saçma sapan şeylerden yakınabiliyorken benm acım neden geçiştiriliyor anlayamıyorum. ben neden her gün bebeğimi anlatamıyorum. neden onların boştan muhabbetlerine katılmak zorunda olan ben oluyorum?

bebeğimi kaybettiğime değil artık insanların duygusuzluğuna üzülüyorum. hayat çok yorucu...

herkes bebeğinin emmediğinden ,uykusuz kaldığından ,çocuklarının yok şöyle yok böyle sorunlarından şikayet ederken veya çok daha basit şeyleri kafalarına takarken biz de üzüntümüzden bahsetmeye kalkınca hemen "yine olur artık takma ,giden gitti onu unut artık, bak stres olma artık ,toparlan ...... gibi laflar o kadar boş geliyor ki bana artık evet haklısınız ,üzülmüyorum artık çok iyiyim tabi tabi siz haklısınız siz üzülmeye devam edin boş hayat çekişmelerine ben de içimde yaşıyım bitmeyen yasımı diyorum içimden

Arkadaşım yazıyı okurken bir an emin olamadım acaba bunu ben mi yazmışım diye baktım.... Tıpatıp aynı duygular içindeyim benim de bende kaybedeli 52 gün olmuş... daha ne yazılabilir bilmiyorum aynı şeyleri yaşıyorum eşimin bunu söylediğim de telefonu pat diye yüzüme kapatışı, aklı başına geldiğinde beni arayıp" Sevda çok teşekkür ederim" diyip heyecandan konuşamaması geliyor aklıma sonra da bir gece ansızın başlayan kanamam ile onun nutkunun tutulması... işte herşey bu ikisi arasında yaşandı... O kadar özel şeyler ki evlat sahibi olanlar bile bu acıyı anlayamazlar. İmkan yok buna..Saçının bir teline bile kıyamayan anne babalar nasıl oluyor da bizim evlatlarımızın cansız bedenlerini bir hastane de bırakıp evimize içimiz bomboş dönmemeiz kolay gelebiliyor anlayamıyorum cidden.

kimsye bişe anlatılmıyor arkadaşım.herkesn üzüntüsü normal bizimki anormal demek ki. anlam veremiorum.ben de konuşmamayı seçiorum ama insan konuşma ihtiyacı hissediyor. ben şimdi bebeğim ölmeseydi diye başlayan bi cümle kurarken üzülmüorum.bu cümleyi kurmak bana bebeğimin bir rüya olmadığını hissettiriyor.ama ben böyle konuşunca insanlar konuyu değiştiriyor ya da surat ifadeleri değişiyor. ya anlam veremiyorum..insanlar konuşcak maalesef yapck bşi yok.

kolay gelmekten değil de akılları sıra bizim üzülmememiz için yapıyorlar bunu. bilseler yapmazlar belki ama empati biraz ya. insan kendini yerine koymalı. o insanlara şunu sormak istiyorum bazen." senin şu oğlun ya da kızın allah korusun ölse ya da hastalansa ondan başka bişe konuşmak ister msin?" cevabı muhtemelen hayır olacaktr. e sennki evlat da benm ki evlat değil mi die haykırasım var ondan sonrada.

Kızlar başınız sağolsun geçmiş olsun.
Ben de geçen hafta 8 haftalık bebeğimi kaybettim,düşük yaptım.
Kanamam vardı,sancı vardı,kıvranıyodum.Doktor düşük yapabilirsin dedi evde yatıyodum.
Kuzenim geldi "nası bi duygu" dedi düşük yaptığımı bile bile bana hamileliği soruyo.
Niye bu kadar kafana takıyosun ki dedi.Durup dururken suratıma bakıp üzülme vs vs deyip beni ağlatmaya çalıştı.
Kendisi daha önce hiç düşük yapmadı ve sapasağlam 2 çocuğu var.
Yazıklar olsun,ağzıma geleni verdim ne demek istiyosun,ben burda bebeğimi kaybediyorum ağrım var kanamam var dedim.Özür diledi falan ama benim için bitmiştir.
İyi gün dostlarıyla işim olmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…