Bebegimi kaybettim. Cok üzgünüm.

Sadece acınızı paylaştığımı söylemek için yazdım. Ben de Haziran ayında böyle bir durum yaşadım. Doktorum sağlıksız bir bebek olabileceğini kendiliğinden düşmesinin daha doğru olduğunu söyledi beni teselli etmek istedi biliyorum ne söylesek boş. Rabbim teselli versin 🙏🏼 İnşallah kısa zamanda sağlıklı başka bebeklerimiz olur. Lütfen kendinizi üzmeyin ben kendimi çok harap ettim ama şu an daha iyiyim . Rabbimin vardır bir bildiği.
Desteginiz icin vok tsk ederim. Evet herseyde vardir bi hayır. Allah bütün isteyenlere nasip etsin insallah. Bisey sorabilir miyim. Denemeye ara vermismiydiniz?

Doktor ara vermeme gerek olmadığını söyledi çünkü çünkü değerim bhgc 160 lardaydı yani sadece bir kaç haftalıkmış. Ama ben psikolojik olarak bir ay ara vermek istedim. Bu arada şunu söyleyeyim bunu iki doktor söyledi bu kötü ve üzücü bir olay da olsa hamile kalabildiğimizin , eşimizde de sorun olmadığının bir göstergesiymiş. Böyle düşünün kalbinizi ferah tutun. Sağlıksal bir sorunum olmadığı halde çok üzüldüğüm için hormonlarım altüst oldu benim. Siz aynı durumu yaşamayın 🙏🏼

Merhaba kizlar.

Gecenlerde adetimin vaktinde kanamam olmasina rağmen hamile olduğumu öğrenmiştim. O kadar cok sevinmistim ki. Dün sabah doktora gidip kan vermistim ve bugün öğrenecektim kesin hamilemiyim degil miyim diye. Ama biliyordum zaten hamile oldugumu. Esimede bugün sürpriz yapacaktim. Ama dün gece cok kanamam oldu ve sancilarim vardi. Esime anlattim ve dedim hastaneye gitmemiz gerek. Hastaneye gittim bisey yapamayiz suan cok erken isterseniz bekleyebilirsiniz doktor bakabilir ama baya bi sürer suan kendisi doğum hanede demislerdi. Bende dedim sababtan kendi doktoruma giderim. Eve geldikten sonra yattim dinlendim dua ettim. Ama malesef bebegimi kaybettim. Kendisini gördüm ve bu beni cok mahvetti. Daha minicik biseydi tam bisey belli olmuyordu ama gördüm. Bütün gece uyuyamadim hep gözümün önüne geldi. Sabahtan doktoruma gittim anlattim ama bana dediler bugün doktor yok bakamayiz yarin sabah gelin. Suan kendimi cok tuhaf hissediyorum. Üzgünüm ama bi yandanda diyorum hersey allahtan geliyor belki en iyisi böyleymiş. Kusura bakmayin karisik yazdiysam ama suan aklim cok karisik. Is yerindeyim ama hic biseye konsantre olamıyorum. Birileriyle konusmak istedim.
Allah sabır versin. Ben de 8 haftalıkken bir bebeğimi düşürdüm. Doktor bebekte kromozom bozukluğu olabileceğini, hamilelik ilerleseydi hasta bir bebek olabileceğini o nedenle belki de bunun en hayırlısı olduğunu söylemişti. Nitekim de bunun daha hayırlı olduğunu kalp anomalisi ile doğan oğlumu doğumdan 1 ay sonra kaybettiğimde daha çok anladım. Yani beterin beteri var. Çok şükür şu anda 10 aylık sağlıklı bir oğlum var. Hayat devam ediyor, inşallah Allah size de sağlıklı bir evlat verecektir. Üzülmeniz çok doğal tabi ama isyan etmeyin, sabredin, buna da şükür deyin. En azından hamile kalabiliyorsunuz. Bu çok büyük bir nimet inanın.
Allah sabır versin verende alanda Allah vardır bundada bir hayır inş Rabbim yine nasıl eder üzülmeyin

İlk gebelikse normal.
Bende yaşadım bu süreçleri insan çok çok çok üzülüyor.
Ama aslında çok iyi bisey rahminiz kendini hazırlıyor.

Cok sagolun. Amin insallah. Cok sancim vardi degisik bi sanciydi bisey cikacak gibi hissettim hemen lavaboya koştum ve biraz ıkındım (afedersiniz) sonra kagitta kan parcalari ve beyaz fistik büyüklüğünde bisey vardi yaninda anladim ki embriyo oldugunu.
Arkadaşım öncelikle başın sağolsun zor bir süreç. Çok sayıda bebek kaybetmiş olan biri olarak üzüntünü anlıyorum umarım kısa zamanda toparlanırsın. Ancak bahsettiğin, gördüğünü sandığın şey bebek değil. Eğer öyle olsaydı kürtajla alınan 10 haftalık ikizlerimi rahimdeki normal parçalardan ayırabilirdi doktorum. 4 haftalık bir bebek de kese henüz oluşmuş olmaz. 4 haftalık bir bebek 2 mm den büyük olamaz ve rahim dokusu arasında 2 mm yi gözünle seçmen mümkün değil. O yüzden o görüntü bebek değildi bunu aklından çıkar.

öncelikle çok geçmiş olsun .kimyasal gebelik yaşamış olma ihtimaliniz çok yüksek . bence biran evvel dr. gidin . ben de birden fazla bebek kaybettim allah sabır versin

Merhaba kizlar.

Gecenlerde adetimin vaktinde kanamam olmasina rağmen hamile olduğumu öğrenmiştim. O kadar cok sevinmistim ki. Dün sabah doktora gidip kan vermistim ve bugün öğrenecektim kesin hamilemiyim degil miyim diye. Ama biliyordum zaten hamile oldugumu. Esimede bugün sürpriz yapacaktim. Ama dün gece cok kanamam oldu ve sancilarim vardi. Esime anlattim ve dedim hastaneye gitmemiz gerek. Hastaneye gittim bisey yapamayiz suan cok erken isterseniz bekleyebilirsiniz doktor bakabilir ama baya bi sürer suan kendisi doğum hanede demislerdi. Bende dedim sababtan kendi doktoruma giderim. Eve geldikten sonra yattim dinlendim dua ettim. Ama malesef bebegimi kaybettim. Kendisini gördüm ve bu beni cok mahvetti. Daha minicik biseydi tam bisey belli olmuyordu ama gördüm. Bütün gece uyuyamadim hep gözümün önüne geldi. Sabahtan doktoruma gittim anlattim ama bana dediler bugün doktor yok bakamayiz yarin sabah gelin. Suan kendimi cok tuhaf hissediyorum. Üzgünüm ama bi yandanda diyorum hersey allahtan geliyor belki en iyisi böyleymiş. Kusura bakmayin karisik yazdiysam ama suan aklim cok karisik. Is yerindeyim ama hic biseye konsantre olamıyorum. Birileriyle konusmak istedim.
9 aylık bebeğimi Doğumda kaybettim 5 yıl önce insan unutamıyor o kadar bağlanıp hazırlık yapınca şimdi sürpriz bir şekilde yeniden hamileyim ödüm kopuyor ama Allah’a emanet ettim kendimi de bebeği de. Sabır dilerim size de

• Üzgünüm
Reactions: H M
Merhaba kizlar.

Kimyasal olmuş sizinkisi ki bu normal düşüklere göre daha kolaydır. Aşırı ağrı, uzun süren kanamalar olmaz ve kürtaj gerektirmez. Ben 5 gün önce 6+5ken bebegimin kalbimin durmasi uzerine kürtaj oldum. Düsükten önce 10 gün süren yogun ve pihtili kananalarım oldu. Allaha hep hayırlısıysa ver, eger bu bebegin kalbi er ya da gec duracaksa simdiden dursun ki esim de ben de daha fazla yipranmayalim diye dua ettim. Eger bir gebelik sonlanacaksa bunun onune gecemiyoruz ne yazik ki. Beden onu herhangi bir sebepten dolayi disariya atiyor. Biz kalp atisini, cismini gormustuk. En azindan siz o asamaya kadar gelmemissiniz ki bu bence iyi bir sey. Bizlerden cok cok daha zor durumda olan cok daha buyuk acilarla evlatlarina veda etmek zorunda kalan anneler var. 38. Haftasinda kalbi durdugu icin sezaryanla olu dogum yapmak zorunda kalan bir tanidigim var. Bizler en azindan bunlari yasamadigimiz icin sukretmeliyiz. Ayrica annelik güç gerektirir. Idrar testinde pozitifi gorur gormez hamileyim havalarina girmemek gerekir. Yanlis anlamayin ama ben bunu cok kiniyorum. Ilk 3 ay cok kritiktir bir hamilelikte. Bu 3 ayda herseyin olabilecegine annenin kendisini en basindan alistirmasi gerekir. Ben uzun suredir hamile kalmaya calismama ragmen. Cift cizgiyi gorunce havalara ucmadim. Bunun dış gebeligini, boş gebeligini, kimyasal gebeligini düşündüm. Esime de en basindan hemen o moda girmemesi gerektigini de guzel guzel anlattim. Bu konuda farkindalik sahibi oluşumuz sayesinde bu durumu cogu anne ve baba adayina gore cok daha kolay atlattigimizi düşünüyorum.

Iyi yönunden bakmaya calisin. Kadin rahmi düşük yaptiginda ikinci gebelik icin daha istekli olurmus. Bunu doktorlar da destekliyor. Rahminizi 1 ile 2 ay dinlendirdikten sonra tekrardan denemelere baslayabilirsiniz. Ama yukarda bahsettigim sey burda yine gecerli; hic bir seyin yuzde yuz garantisi yok. Hemen hamile kalicam diye kendinizi sartlamayin. Neticede bu iki ayi buldugu gibi 1 seneyi de bulabilir yasanilan hic bir sey garanti degil sonucta.

tüm belirtiler kimyasal gebeliğe işaret bende geçirdim, evet insan üzülüyor ama karnında oluşup bir bebeği kaybetmek inanın daha acıdır, sizin ki zaten henüz oluşmamaış bir şeydi, sağlıksız olduğu için oluşamadığı için vücud onu sonlandırdı öyle düşünün

Merhaba kizlar.

Canim cok gecmis olsun . Insallah Rabbim en kisa zamanda saglikli hayirli evlatlar nasip eder. Burda senin yapacagin hicbirsey yoktu boyle dusun canini sıkma . Ne kadar doktora da görünsen düsecek olan bebek düser ve emin ol ki saglikli bebek düsmez. Bende ayni senin gibi oldum cift cizgiyi gördum sonraki gün kanama basladi. Ben yurt disindayim suan yapacak birsey yok bekleyecegiz dediler. Dinlenmemi soylediler. Sonra aşiri kanamam oldu ayaga kalkamiyordum acile gittim doktor bana sagliksiz bebek düser zaten bizim yapabilecegimiz birsey yok , bebek düsmeden gelme dedi. Kendi doktorumda progestan filan versek bile düsecekse düser demisti. Canini sıkma insallah tekrar hamile kalirsin . :) tekrar gecmis olsun

Geçmiş olsun."Olanda hayır vardır"derler.Nice sıkıntılar daha büyüğünün engellenmesine neden olur bazen.Allah hayırlı evlatlar versin.

öncelikle geçmiş olsun.canım bebeği görebilmen imkansız o gördüğün şey bebek değil zaten hamile kalır kalmaz bebek şeklinde bir varlık oluşmuyor orda .kan pıhtısı gibi bir şey zaten o dönemde döllenen yumurta, kanamayla giden şeyin içinde gitti yani ayırt edemezsin.kaç zaman sonra şekilli bir şey ultrasonla seçilmeye başlanıyor sonra zamanla insan şeklini alıyor.ancak doktor baksa onun fetüs olduğunu anlarsın ultrasonda da.o görüntüyle kendi kendini boş yere depresyona sokma.bu kadar üzüp yıpratma kendini daha hamilelik haberini bile duymadan olmuş şanslı say burda doğurduğu bebeğini görüp kucağına alıp kaybeden de var 9 aylık karnında ölen de var.hayırlısı buymuş demek ki.eğer kendimi toparlıycam dersen biraz ara ver, doktora git vitaminlerini al, sonra denemeye başlayın.oluyor demekki çocuğunuz da.böyle moral ver kendine.

Kimyasal olmuş sizinkisi ki bu normal düşüklere göre daha kolaydır. Aşırı ağrı, uzun süren kanamalar olmaz ve kürtaj gerektirmez. Ben 5 gün önce 6+5ken bebegimin kalbimin durmasi uzerine kürtaj oldum. Düsükten önce 10 gün süren yogun ve pihtili kananalarım oldu. Allaha hep hayırlısıysa ver, eger bu bebegin kalbi er ya da gec duracaksa simdiden dursun ki esim de ben de daha fazla yipranmayalim diye dua ettim. Eger bir gebelik sonlanacaksa bunun onune gecemiyoruz ne yazik ki. Beden onu herhangi bir sebepten dolayi disariya atiyor. Biz kalp atisini, cismini gormustuk. En azindan siz o asamaya kadar gelmemissiniz ki bu bence iyi bir sey. Bizlerden cok cok daha zor durumda olan cok daha buyuk acilarla evlatlarina veda etmek zorunda kalan anneler var. 38. Haftasinda kalbi durdugu icin sezaryanla olu dogum yapmak zorunda kalan bir tanidigim var. Bizler en azindan bunlari yasamadigimiz icin sukretmeliyiz. Ayrica annelik güç gerektirir. Idrar testinde pozitifi gorur gormez hamileyim havalarina girmemek gerekir. Yanlis anlamayin ama ben bunu cok kiniyorum. Ilk 3 ay cok kritiktir bir hamilelikte. Bu 3 ayda herseyin olabilecegine annenin kendisini en basindan alistirmasi gerekir. Ben uzun suredir hamile kalmaya calismama ragmen. Cift cizgiyi gorunce havalara ucmadim. Bunun dış gebeligini, boş gebeligini, kimyasal gebeligini düşündüm. Esime de en basindan hemen o moda girmemesi gerektigini de guzel guzel anlattim. Bu konuda farkindalik sahibi oluşumuz sayesinde bu durumu cogu anne ve baba adayina gore cok daha kolay atlattigimizi düşünüyorum.

Iyi yönunden bakmaya calisin. Kadin rahmi düşük yaptiginda ikinci gebelik icin daha istekli olurmus. Bunu doktorlar da destekliyor. Rahminizi 1 ile 2 ay dinlendirdikten sonra tekrardan denemelere baslayabilirsiniz. Ama yukarda bahsettigim sey burda yine gecerli; hic bir seyin yuzde yuz garantisi yok. Hemen hamile kalicam diye kendinizi sartlamayin. Neticede bu iki ayi buldugu gibi 1 seneyi de bulabilir yasanilan hic bir sey garanti degil sonucta.
Sanada cokca gecmis olsun canim. Rabbim bütün isteyenlere cocuk nasip etsin. Evet cok haklisin. Ben bebegimin kalp atislarini daha duymamistim öyle olsaydi dedigin gibi daha zor olurdu. Sabahtan doktorum aramisti hemen hastaneye gönderdi beni. Ordan geliyorum simdi. Kürtaj olmama gerek kalmamis cok şükür hepsi cikmis. Simdi bir ay dikkat et dedi bana enfeksiyon riski cok yüksekmis. Bi kere adet gördükten sonra yine denemeye başlayabilirsin dedi. Umudumu yitirmicem. Hayirlisi buymus demekki. Sanada bol sans dilerim insallah sende tez vakitte saglikli hamile kalirsin 😘

Canim cok gecmis olsun . Insallah Rabbim en kisa zamanda saglikli hayirli evlatlar nasip eder. Burda senin yapacagin hicbirsey yoktu boyle dusun canini sıkma . Ne kadar doktora da görünsen düsecek olan bebek düser ve emin ol ki saglikli bebek düsmez. Bende ayni senin gibi oldum cift cizgiyi gördum sonraki gün kanama basladi. Ben yurt disindayim suan yapacak birsey yok bekleyecegiz dediler. Dinlenmemi soylediler. Sonra aşiri kanamam oldu ayaga kalkamiyordum acile gittim doktor bana sagliksiz bebek düser zaten bizim yapabilecegimiz birsey yok , bebek düsmeden gelme dedi. Kendi doktorumda progestan filan versek bile düsecekse düser demisti. Canini sıkma insallah tekrar hamile kalirsin . :) tekrar gecmis olsun
Sagol canim benim sanada cokca gecmis olsun. Evet olanin önüne asla gecilmez. Herseyde vardir bi hayır. Insallah sende tez vakitte saglikli hamile kalırsın 😘

öncelikle geçmiş olsun.canım bebeği görebilmen imkansız o gördüğün şey bebek değil zaten hamile kalır kalmaz bebek şeklinde bir varlık oluşmuyor orda .kan pıhtısı gibi bir şey zaten o dönemde döllenen yumurta, kanamayla giden şeyin içinde gitti yani ayırt edemezsin.kaç zaman sonra şekilli bir şey ultrasonla seçilmeye başlanıyor sonra zamanla insan şeklini alıyor.ancak doktor baksa onun fetüs olduğunu anlarsın ultrasonda da.o görüntüyle kendi kendini boş yere depresyona sokma.bu kadar üzüp yıpratma kendini daha hamilelik haberini bile duymadan olmuş şanslı say burda doğurduğu bebeğini görüp kucağına alıp kaybeden de var 9 aylık karnında ölen de var.hayırlısı buymuş demek ki.eğer kendimi toparlıycam dersen biraz ara ver, doktora git vitaminlerini al, sonra denemeye başlayın.oluyor demekki çocuğunuz da.böyle moral ver kendine.
Cok sagol canim. Doktorum aramisti hemen hastaneye yolladi beni. Simdi oradan geliyorum ve 7 8 haftalik hamileymisim. O gördüğümde minik yeni oluşan embriyoymus. Cok şükür ki kürtaja gerek kalmadi icimde bisey kalmamis. Bir ay ara vermem gerekiyormuş. Ondan sonra yine denicez. Iki hafta sonra tatile gidicez ve o zamanda biraz herseyden uzak oluruz kendimizi toparlariz ve adet gördükten sonra yine denemeye baslariz insallah. Dedigin gibi beterin beteri var. Rabbim hayırlısını nasip etsin hepimiz için 😘

Back
X