Kimyasal olmuş sizinkisi ki bu normal düşüklere göre daha kolaydır. Aşırı ağrı, uzun süren kanamalar olmaz ve kürtaj gerektirmez. Ben 5 gün önce 6+5ken bebegimin kalbimin durmasi uzerine kürtaj oldum. Düsükten önce 10 gün süren yogun ve pihtili kananalarım oldu. Allaha hep hayırlısıysa ver, eger bu bebegin kalbi er ya da gec duracaksa simdiden dursun ki esim de ben de daha fazla yipranmayalim diye dua ettim. Eger bir gebelik sonlanacaksa bunun onune gecemiyoruz ne yazik ki. Beden onu herhangi bir sebepten dolayi disariya atiyor. Biz kalp atisini, cismini gormustuk. En azindan siz o asamaya kadar gelmemissiniz ki bu bence iyi bir sey. Bizlerden cok cok daha zor durumda olan cok daha buyuk acilarla evlatlarina veda etmek zorunda kalan anneler var. 38. Haftasinda kalbi durdugu icin sezaryanla olu dogum yapmak zorunda kalan bir tanidigim var. Bizler en azindan bunlari yasamadigimiz icin sukretmeliyiz. Ayrica annelik güç gerektirir. Idrar testinde pozitifi gorur gormez hamileyim havalarina girmemek gerekir. Yanlis anlamayin ama ben bunu cok kiniyorum. Ilk 3 ay cok kritiktir bir hamilelikte. Bu 3 ayda herseyin olabilecegine annenin kendisini en basindan alistirmasi gerekir. Ben uzun suredir hamile kalmaya calismama ragmen. Cift cizgiyi gorunce havalara ucmadim. Bunun dış gebeligini, boş gebeligini, kimyasal gebeligini düşündüm. Esime de en basindan hemen o moda girmemesi gerektigini de guzel guzel anlattim. Bu konuda farkindalik sahibi oluşumuz sayesinde bu durumu cogu anne ve baba adayina gore cok daha kolay atlattigimizi düşünüyorum.
Iyi yönunden bakmaya calisin. Kadin rahmi düşük yaptiginda ikinci gebelik icin daha istekli olurmus. Bunu doktorlar da destekliyor. Rahminizi 1 ile 2 ay dinlendirdikten sonra tekrardan denemelere baslayabilirsiniz. Ama yukarda bahsettigim sey burda yine gecerli; hic bir seyin yuzde yuz garantisi yok. Hemen hamile kalicam diye kendinizi sartlamayin. Neticede bu iki ayi buldugu gibi 1 seneyi de bulabilir yasanilan hic bir sey garanti degil sonucta.