bebeğimi kaybettim ve eşimin tavırları!...

ben hala merak ediyorum hastaneden ayrılmalarını nasıl açıkladılar

Ben de en çok bunu merak ettim.

valla kızlar o günden sonra hiç bir araya gelmedik.bana bi telefon edip nasıl oldun? demediler..ne evime tekrar geldiler ne de biz gittik..
görümceyle çok sıkı arkadaştık hiç 1 hafta bile konuşmadığımızı hatırlamıyorum..

bence onlarda farkında olanların yani mümkünatı yok ararlardı.kırgın olduğumu duyduklarını düşünüyorum.hatta dün eşim dışarıdaydı görümce eşimi aramış. onların apartmandaki komşuları bana geçmiş olsuna gelmek istiyorlarmış da eşime ne zaman müsaitsiniz diye sormuş.eşimde beni aradı söyledi. kızdım beni bi kere bile aramadılar nasıl oldun demediler bana,benim müsait olup olmadığımı sana mı soruyorlar bu evin kadını senmisin? dedim.yanında arkadaşları vardı sanırım sesler geliyordu cvp veremedi yarın akşam gelin müsaitiz dedim ben onlara eve gelince konuşalım bu konuyu dedi.

neyse dedim içimden şu mübarek günde eşimi kırmıcam dedim.sustum yine.. bu akşam için bekliyorum kendimce hazırlık yapmaya başladım.eşim yine dışardaydı aradım ''kardeşini ara sor iftara mı geliyolar yoksa akşam çayımı ona göre hazırlık yapayım'' dedim.eşim aramış 2. bir şok daha bu akşam gelemiyolarmışta falan filan. ''saygısızlığa bak madem gelemiyorlar neden bi haber vermiyorlar'' dedim yine sinirlendim.. :22:

bu bırakıp gitme konusu yayılmış etrafa eş dosta.. eşime ''ne kadar ayıp o kızı nasıl bırakırlar bize desen sen gelene kadarbiz beklerdik ne gerekiyorsa alırdık yapardık falan vs.'' hep bişeyler söylemişler. :ssz:

bebeğimi kaybettim Allahın taktiri diyerek kaç gündür avutuyorum kendimi..karnımdaki boşluğada alıştım..normalde kin tutmayan sabırlı bi yapım var ama bu yapılanları nasıl affederim? nasıl unuturum? neyle avutucam kendimi? nasıl hoşgörebilirim onları?
cahil olsalar bilememişler görmemişler derim ama adını ne koyucam ben bu olayın? hala diken diken oluyorum düşündükçe hala rüyalarıma giriyorlar...en zoru bebeğimin yokluğunu kabullendim de bunların yaptıklarını hala hazmedemiyorum :50::50:

slm derya nerelisin sen sanki bizim tarafları anlatıosun.. maraş malatya civarı. o baskıyı bende yasıyorum zaman zaman. hatta esimle aramız bu yüzden bu aralar limoni. kızına karışmayan gelinine karısır... ee adın gelin işte. baskıyla cocuk dogurdum mesela. seni çok ii anlıyorum. ama ben 17 saat sancı cektim benim kv görümce koca hepsi betonda oturup bekledi. o caresizlikte nasıl oyle bıraktılar anlam veremedim. arada dolasıyor cıkıp konuşup geri sancı odasına giriyordum ne buyuk moreldi...allah ıslah etsin cnm.

cok geçmiş olsun kardeşim ALLAH bir daha o acıları yaşatmasın...
sen bol bol dua et moralini bozma olurmu..
herkesin kendi ayıbıdır...

ah ah, bu hikayeleri okuyunca gerçekten evliliğin açık bir ameliyat, bir işkence olduğunu ve bunu yapmamam gerektiğini hissediyorum. gözlerim doldu, ağladım desem inanır mısın bana sevgili derya? bütün hücrelerine kadar hissettiğin bebeğini kaybetmişsin. tek başına kalmışsın kendi vücudunda, ruhun sevincini kaybetmiş. aylardır birlikte uyuduğun varlığından ayrılmak için saatlerce acı çekmişsin. nasıl olur da buna böyle kayıtsız kalabilirler bu vicdan yoksunları, bu insanlıktan nasibini almamış yaratıklar?

biliyorum çok seviyorsun ama bir gerçek var derya. senin ona en çok ihtiyacın olduğun zaman seni nasıl bi başına bırakabilir hiç umursamadan. bebeği yaparken, bebeklerim benim derken kendisi baba oluyor da bebeği kaybederken baba olmuyor öyle mi? karısı yatarken orda, onun başında beklemiyor o zaman koca olmuyor öyle mi? bu nasıl bi vicdan sorarım tanrıya!

16 yaşından beri birliktesin ve senin ilkin, gözünü onda açtın herşeyin senin. peki, o senin bütün dünyan ama nasıl acı içinde ondan destek beklerken gidip insanların dükkanı için nöbet bekler. o nöbeti senin başında vermeliydi. anlaşılan sen onun bütün dünyası değilsin derya. kv, kb, görümcen beni ilgilendirmiyor onlara söz vermedin. böylesi özel bi durumda sana tepeden tırnağa bağlı olmasa gereken kocandır benim öfkemin nedeni. ki biliyorum seni asıl üzen şeyde bu.

şu yazdıklarımla seni üzmekten ne kadar nefret ediyorsam sana bu yapılanlardan daha çok nefret ettim derya, umarım bana kırılmazsın. eşine çok kızdım.. çok kızdım.. yazıklar olsun karısını oralarda bi başına bırakan adama!

Allahım ağlamamak için zor tutuyorum kendimi bu ne vicdansızlık böylee....bende bir düşük yaptım ve sancı çektim tabii ama o sancılar çektiğim psikolojik acının yanında hiçbirşey canım benim rabbim seni korusun ama o kayınvaldeye noolur ağzının payını ver ben çıldırdım burda yaaaa.....

merhaba kızlar birine anlatmazsam patlıcam sanırım..
öncesinde herşey güzeldi bebeğim biraz geriden geliyordu ama kalbi atıyordu başta sağlıklıydı.eşimde beni görümceme bırakıp trabzona gezmeye gitmişti.bende gitmesini sorun etmedim asla..çok bunalmıştı 5-6 saatlik yol mesafesi

eşim gittikten 3-4 gün sonra randevum vardı ama kahve lekelenmem oldu.hemen doktora gittik kaynım görümcem falan..doktor kalp atışının durduğunu söyledi inanamadık 2 doktora daha gittik ve ardından başka bir şehire gittik doğum hastanesinde iyi bir doktora kürtaj olmak için yatış işlemlerim yapıldı..hemşire direk hasta bezi,pijama falan alın dedi.beni odaya aldılar direk bana sunni sancı verdiler ve yoğun bakıma aldılar ne telefon nede refakatçi girmedi yanıma..o sırada eşimede telefon açıldı oda direk yola koyulmuştu..

Ne yataktan kalkabiliyorum ne yakınımı görebiliyorum sancı üzerine sancı çekerken hemşire geldi sadece bir hasta bezi ile yakınlarımın gittiğini telefonumu çantamı acildeki güvenliğe bıraktıklarını söyledi. Içimden ya pijama almaya gittikleri geldi yada yemeğe gittiklerini falan düşündüm sancıdan beynim dönmüştü resmen.. Pantolonum külodum komidinin üzerindeydi koyacak poşetim bile yoktu.yeşil bi etek giydim yatıyordum. Saatlerce yattım ne dakika geçiyor ne saat bi başıma kaldım.

öğlen saat 3'ten akşam saat 9:40 civarına kadar sancı çektim ve anladımki kimse gelmeyecekti.eşimin o şehirdeki arkadaşı geldi saat 5 civarı falan hemşire o kızda.oradaki hemşireleri ikna edip yanıma girmişti.yakınlarımın gittiğini söyledi şok oldum.öylece bi başıma bırakıldım ve bi telefonum yok kürtaja ne zaman alınacağım belli değil.yani hemen kürtaja alsalar ameliyathaneden çıktığımda yanımda kimsem olmayacaktı.allah razı olsun ki o gelen kız '' seni nasıl bırakırlar böyle'' dedi ve gitti.bi geldiki ıslak mendil,peçete,havlu kağıt,3 tane külot,ped,su,pijama,terlik,atlet vs. Almış.. Hadi kaynım neysede üniv.mezunu görümceme eltim telefon etmiş hatta ıslak mendil peçete,pijama,terlik alın demiş ama almadıkları gibi beni bırakıp gittiler..
Hatta o kız giderkende hemşire odasına girmiş hem numarasını bırakmış hemde telefon numarası almış giderken durumumdan haberdar olmak için..

Neyse akşam 9:40 oldu ama ne gelen var ne giden ve aniden kürtaj için ameliyathaneye alındım anestezi ile uyutuldum.uyandım ki başımda bi sürü insan.ve hatırlamıyorum ama sormuşlar yakınım var mı diye narkozun etkisiylede ''kimsem yok benim'' demişim. Eşin varmı demişler ''eşimde yok benim'' demişim..sonra ayılınca hemşire ve yan odalardan gelen kadınlar konuşuyolar ''yakını yokmuş sevap olur bize giydirelim kızcağızı'' dediler.bende eşim gelecek dedim.telefon et diyorlar telefon yok.telefon verdiler numarayı hatırlayamıyorum. 10 dk oldu odada yanlızım hareket edemiyorum yeşiller içindeyim üzerime bişeyler yapıştırmışlar.öyle korktum ki..
Sonra o kız geldi hemşireler telefon etmiş.eşimi aradı 15-20 dk sonra geldiler kaynımla kayınpederde gelmişti.neyse üzerimi giydirdiler o gece hastanede yattım..

2,5 aylık bebeğimin kalbi duralı ve kürtaj olalı 3 gün oldu.yaşayan bilir o sancıları ağrıları hala unutamıyorum yaşadıklarımı...kürtajın ertesi gün sabahı hastaneden eve geldim.yastığa kafamı gömdüm hıçkırarak ağladım eşim geldi gittim wc'ye gözlerimi sildim.sadece kızarık ıslak gözlerimi gördü ona sarıldım.sonrasında gelen giden oldu acımı içime gömdüm boğazım ,çenem ağrıdı kimsenin yanında ağlamadım.. Gelenlere gülümsedim hatta..yataktada yatmadım oturdum yine ağrım sancım vardı ama kimsenin bana acımasını istemedim.

O gece kayınvalide ve görümcem gelecek dolmuşa binse yada yürüseler 15 dk yol ama akşam üstü eşime telefon ediyolar gel sen bizi götür diyorlar. O kadar zoruma gittiki.. Neyse dedim kayınvalidem o gece bizde kalacaktı..tv açıktı hoca vaaz veriyordu bana başladı kapanmam için baskı yapmaya. O kadar moralim bozuldu ki.yok cehennemde yanıcan ,her bir telinden yılanlar asılacak falan filan. Yinede saygısızlık etmedim.sabah kahvaltıda yine bir ton laf etti yine bişey demedim..hatta ''ailen sana hiç mi bişey öğretmedi ne bu pantolon falan filan'' neler dedi neler gıkım çıkmadı

derken bugün eşim nöbete gitti sabah gelmesini iple çekiyorum hatta onada söyledim ağrım sancım oluyor ve yanımda olması beni oyalaması bana güç veriyor ne zaman yanlız kalsam boğuluyorum,ağlıyorum,hala korkuyorum çünkü :14: Eşimde bu akşam aradı yarın eve 5'te gelicem dedi. Kaynım eczacı kayınpederle gezmeye gidecekmişte eşim ilgilenecekmiş.dedim ne kadar ayıp durumumu biliyorlar ben seni yanımda istiyorum dedim. Vay efendim gece gündüz yanımdamı olacakmış,işi olsa bile hep beni mi bekleyecekmiş,vay efendim sadece düşük yapan benmiymişim ,nöbette yorulmuş benim gönlümü yapmaklamı uğraşacakmış vs. Canımı acıtan bi sürü söz söyledi ısrarla '' tabiki sürekli yanımda olmayacaksın ama acım çok taze,yorgunluğun sabaha geçecek benim acım içimde hala geçmedi ve sen böyle konuştukça daha çok içime işliyor.haksızda olsam alttan alman gerekirdi '' dedim.yok olayı dramatize etmişim..kalbimi gerçekten çok kırdı.. 16 yaşımdan beri birlikteyiz şu an 25 yaşında ve 2 yıla yaklaşık evliyiz.çok iyi anlaşırız,çok iyi mükemmel denecek bir eş. Tek bir gece bile küs uyumadık 2-3 ayda 1 kere tartışmamız olurdu ve bu gece ilk defa küs uyuyacağız..hala inanamıyorum bunları söyleyen eşimmi diye.. Samimiyetsiz özür diledi.yarın konuşuruz bu konuyu erken gelirim dedi ama gönlümü almadı... :14::14::14:

Ben acımı içime gömüp güçlü olmaya ona üzüntümü belli etmemeye çalıştım hep...en son bende sinirlendim ve ona ''iyi günümün kocasısın sen, yarında akşam eczaneyi kapatıp 5'te gel.seninle bu konuda konuşacak hiç bişeyim yok.ben acımı içime gömücem sanada tek kelime etmicem.allahtan başka kimsem yok benim artık.iyi geceler '' dedim
:14::14:

deryacım konuyu yeni gördüm canım çok üzüldüm okuyunca zaten sen tedaviyle bebek sahibi oldun ve onu kaybettin bu okadar acıki çektiğin hem piskolojik hem fiziksel acılar birde eşinn böyle davranması bu konuda en sinir oldugum şey kaynın falan senitek başına nasıl bırakmışlr hastanede yazık valla senn için çok zor bir döenmolmuşşş eşin onlara bişey demedimi bu kızcğızı neden tek bıraktın falan diyeee kaynanan sana laf sokerken eşin sustumuu merakettim gerçektenn üzüldüm

basın saolsun kardeşim.bende kızımı kaybettim tam 11 ay önce.12 gün yasayan elini tutup kokaladıgım kızımı...
evlat hiçbirseye benzemiyor.erkekler bizler gibi değiller.onlar daha dik durmaya calısırlar hep.
benim eşim hep yanımdaydı destek oldu.ama sessizce destektik birbirimize.
durup dururken konusmadık hiç karsılıklı.çok konusmak isterdim ama hep susardım.
ben kızımın mezarına gitmek isterken o pek gitmek istemezdi.kaldırMIYORDU cünkü.
daha beni kendi halime bırakmayı tercih ederdi.aglarsam yanıma gelmezdi.çünkü yapımı biliyordu.
ben biri oldumu aglamıyorum atıyorum içime.saglık sorunlarım ortaya cıktı birde.
içime atmam dahada sorunlar ortaya cıkaracaktı.önce beynimde tümör cıktı şimdi böbrek sıkıntım var.
demem oki canım erkekler farklılar.biz kadınlar anneyiz daha içten yasarız duyguları.
çünkü bizim içimizdeler.ama eşinin ailesinin yaptıkları kanımı dondurdu.Allah hidayet versin canım.
benimde eltim aramamıstı beni.bende görüşmüyorum artık.bosver canım buda senin sınavın.
Rabbim hayırlısıyla saglıkla dünyaya gelecek evlatlar nasip etsin sanada.

derya Allah sana sabır versin diyeceğim öncelikle ama sen gerçekten çok sabırlısın maşallah seni doldurmak istemiyorum ama benim görümcem vs bana bunu yapsa beni o hastanede yalnız bıraksalar çokk fena olurdu. el olsa yapmaz yanı bunu. eşine de kızdım, iyi günde herkes yanında kötü günde nerdeler. o odada neden yalnız bırakıldın bunu hak edecek ne yaptın? ayrıca sen evlendikten sonra mı açıldın da bu kadar baskı yapılıyor bunu da anlamış değilim.

Back
X