Bunu otopsi yaptırmadığınız için kimse bilemez.Çok geçmiş olsun allah başka acı göstermesin.keşke genetik test vs yapılsaydı.Ve bu durum sonraki gebeliklerde tekrarlar mı kızlar. Başına gelen var mı. Lütfen sohbet edelim . anlatın :'(
Canım bunu cevabı otopsi de idi.. Yani neden vefat etmis sebep ne imiş o zaman daha net açığa kavusur soru işaretlerin giderdi.Ve bu durum sonraki gebeliklerde tekrarlar mı kızlar. Başına gelen var mı. Lütfen sohbet edelim . anlatın :'(
Anlamadım ne aklınıza yatmadı. Nasıl yani ?Ani tansiyon değişiminde bir yakınımız böyle kaybetti ama bebeğinizin sizi zehirlememiş olması, bilemedim aklıma pek yatmadı.
3 hafta uzun bir süre...
Başınız sağolsun, ne sebep olsa da acınızı hafifletmeyecek bu.
Düşünmeyin sebebini, tek verebileceğim tavsiye bu...
Yani bebeğinizin 3 hafta önce ölmüş olabileceği.Anlamadım ne aklınıza yatmadı. Nasıl yani ?
11 haftalıkken ikili test yapıldı . Ve ense kalınlığı fazla çıkmıştı. Sonra amniyosentez için perinatologa gönderdi doktorum. 11 haftalıkken kontrole gittiğimde de bebeğin ense kalınlığı normale dönmüştü. Yani anomali hiçbir şey yoktu bebekte.. ilerleyen haftalar da da bebeğin hiçbir organında veya görüntüsünde anormal bir bulgu yoktu..Bunu otopsi yaptırmadığınız için kimse bilemez.Çok geçmiş olsun allah başka acı göstermesin.keşke genetik test vs yapılsaydı.
28 haftaya uyumlu bir bebek görüntüsü var dedi doktor. Kg boy kafa yapısı her şeyiyle. O yüzden öyle söylediYani bebeğinizin 3 hafta önce ölmüş olabileceği.
Gelişimi ilerlememiş ve bu sebeple kaybetmiş olabilirsiniz.
28 de gelişim geriliği başlamış,, 30 da kesilmiş kaybetmişsiniz gibi, onu söylemek istedim.
Ben de yaşadım ama benim bebeğimin beyni gelişmemişti beyin olması gereken yerde su ve kist vardı ayrıca iki beyni birbirine bağlayan bir organ yoktu bebeğimi zorunlu tahliye etmek zorunda kaldım sezaryenle 20.haftasında.yani seni çok iyi anlıyorum benim bebeğime otopsi yapıldı çünkü bundan sonrakiler için bu önemli denildi ayrıca tahliye öncesi amniyosentez yapıldı ve genetik testler yapıldı sorun çıkmadı hiç birinde.ne olduysa aniden oldu 20.haftaya kadar herşey yolundaydı.şu an bende senin gibi hep yeni olacak bebeğimde sıkıntı çıkacak mı diye endişe ediyorum.11 haftalıkken ikili test yapıldı . Ve ense kalınlığı fazla çıkmıştı. Sonra amniyosentez için perinatologa gönderdi doktorum. 11 haftalıkken kontrole gittiğimde de bebeğin ense kalınlığı normale dönmüştü. Yani anomali hiçbir şey yoktu bebekte.. ilerleyen haftalar da da bebeğin hiçbir organında veya görüntüsünde anormal bir bulgu yoktu..
Anladım, başınız sağolsun size de çok geçmiş olsun.28 haftaya uyumlu bir bebek görüntüsü var dedi doktor. Kg boy kafa yapısı her şeyiyle. O yüzden öyle söyledi
Testlerde boş..Ben de yaşadım ama benim bebeğimin beyni gelişmemişti beyin olması gereken yerde su ve kist vardı ayrıca iki beyni birbirine bağlayan bir organ yoktu bebeğimi zorunlu tahliye etmek zorunda kaldım sezaryenle 20.haftasında.yani seni çok iyi anlıyorum benim bebeğime otopsi yapıldı çünkü bundan sonrakiler için bu önemli denildi ayrıca tahliye öncesi amniyosentez yapıldı ve genetik testler yapıldı sorun çıkmadı hiç birinde.ne olduysa aniden oldu 20.haftaya kadar herşey yolundaydı.şu an bende senin gibi hep yeni olacak bebeğimde sıkıntı çıkacak mı diye endişe ediyorum.
İşte bunu bilemeyiz ki.bazen enfeksiyon kaynaklı oluyor bazen pıhtılaşma bozukluğundan kaynaklanabiliyor kalp durması .bende pıhtılaşma var şu an için sebep onu görüyorum.Testlerde boş..
Allah sabır versin canım .. Rabbim bunu tez vakitte sana unuttursun, tekrarını yaşatmasın inşallah31 haftalık hamile zannederken kendimi, bir anda şiddetli kanamayla hastaneye gittim. Ve bebeğimin 28. Haftada kalbi de gelişimi de durmuş olduğunu öğrendimbu acı tarifsiz.. hiç bir sebep yokken hemde. Aksi giden bir şey yoktu görünüşe göre. Acil sezaryene alındım. Bebek 3 hafta karnimda ölü durmuş hareket ediyor gibi geliyordu. Ama eskisi gibi şiddetli hareketleri yoktu neden hareketlerinde azalma oldu diye şüpheleniyordm. Ama büyüdüğü için yeri kısıtlandığıni düşündüm hep. Megersem suyun için de bir oraya bir buyana gidiyormuş yavrum :'((( en son doktora 27 haftalıkken gitmiştim. Şeker yüklemesi yaptı bana. Ondan sonra asırdır derece vücudum da ödem oluşmuştu günlerce geçmemişti. Zaten o günler içerisinde de bebek karnimda ölmüş haberim yokmuş. Sezaryen sırasında anormal hiçbir şey görmedi doktorum bebekte. Plesanta , eşi, bebek, bebeğin suyu her şey normaldi dedi. Otopsi isteyebilirsiniz dedi. Ama kabul etmedik. Tecrübesi olanlar benimle paylaşabilir mi kızlar lütfen. Aklıma geldikçe gözümün yaşı durmuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?