Ben de 3 yıl önce yaşadım. 6.ayda detaylı ultrasonda hidrosefali teşhisi konuldu canım kızıma..20 mm..beyin gelişimini gözlemleyemiyoruz, beyni su içinde dedi perinatolog..2 gün içinde apar topar, normal doğumla tahliye edildi yavrum. Tüp bebekle olmuştu. Başka hiçbirşeyi yoktu. Genetiği vb temiz çıktı. O travmayı atlatamadım, hiç atlatamadım. Acısı hiç geçmedi. Çok özlüyorum yavrumu, çok..40 yaşındayım ve 12 haftalık hamileyim. Çok korkuyorum..Ben de yaşadım ama benim bebeğimin beyni gelişmemişti beyin olması gereken yerde su ve kist vardı ayrıca iki beyni birbirine bağlayan bir organ yoktu bebeğimi zorunlu tahliye etmek zorunda kaldım sezaryenle 20.haftasında.yani seni çok iyi anlıyorum benim bebeğime otopsi yapıldı çünkü bundan sonrakiler için bu önemli denildi ayrıca tahliye öncesi amniyosentez yapıldı ve genetik testler yapıldı sorun çıkmadı hiç birinde.ne olduysa aniden oldu 20.haftaya kadar herşey yolundaydı.şu an bende senin gibi hep yeni olacak bebeğimde sıkıntı çıkacak mı diye endişe ediyorum.
Benimkinde bi de corpus collezum denen organ yoktu canım ben de yarın 14.haftaya gireceğim allah nasip ederse.Benim doktorum tekrarlama olasılığı %4 dedi ama bu bile beni korkutuyor pıhtılaşmam var iğne kullanıyorum hep.Ben de 3 yıl önce yaşadım. 6.ayda detaylı ultrasonda hidrosefali teşhisi konuldu canım kızıma..20 mm..beyin gelişimini gözlemleyemiyoruz, beyni su içinde dedi perinatolog..2 gün içinde apar topar, normal doğumla tahliye edildi yavrum. Tüp bebekle olmuştu. Başka hiçbirşeyi yoktu. Genetiği vb temiz çıktı. O travmayı atlatamadım, hiç atlatamadım. Acısı hiç geçmedi. Çok özlüyorum yavrumu, çok..40 yaşındayım ve 12 haftalık hamileyim. Çok korkuyorum..
Bende de heterozigot taşıyıcılık var. Göbekten iğne kullanıyorum akşamları..prş günü de ikili teste gireceğim. Endişeli bir gebelik, yaşanan şeylerden sonra..tadını çıkarmak olası olmuyor maalesef..Benimkinde bi de corpus collezum denen organ yoktu canım ben de yarın 14.haftaya gireceğim allah nasip ederse.Benim doktorum tekrarlama olasılığı %4 dedi ama bu bile beni korkutuyor pıhtılaşmam var iğne kullanıyorum hep.
Bende tam hatırlayamadım. Böyle bi sebeple kaybedince bilenler naislsa hastaydı uzulme cok diyo ama nolur sa olsun o bizim yavrumuz.. Biz herşeyiyle kabul etmiştik kizimizi ama nasibi yokmus bu hayatta..Anladım canım çok geçmiş olsun.. Yanlış hatırlamıyorsam sizinle konuşmuştuk şimdi hatırladım.. Ya da siz zannettiğim başka biriydi bilemedim.. Bende 18 haftalık kromozom bozukluğu sebebiyle kaybettim bebeğimi..
Malesef cnm.. diyorumya bu dunyada bebek kaybeden okadar cokki ben 3 kez yasadimYani ölü doğum mu yaptınız normal doğumla
Cok üzüldüm. Cok. Bende 16 haftalık bebeğimi kaybettim, ates düştüğü yeri yakıyor.. allahım sabir versin size31 haftalık hamile zannederken kendimi, bir anda şiddetli kanamayla hastaneye gittim. Ve bebeğimin 28. Haftada kalbi de gelişimi de durmuş olduğunu öğrendimbu acı tarifsiz.. hiç bir sebep yokken hemde. Aksi giden bir şey yoktu görünüşe göre. Acil sezaryene alındım. Bebek 3 hafta karnimda ölü durmuş hareket ediyor gibi geliyordu. Ama eskisi gibi şiddetli hareketleri yoktu neden hareketlerinde azalma oldu diye şüpheleniyordm. Ama büyüdüğü için yeri kısıtlandığıni düşündüm hep. Megersem suyun için de bir oraya bir buyana gidiyormuş yavrum :'((( en son doktora 27 haftalıkken gitmiştim. Şeker yüklemesi yaptı bana. Ondan sonra asırdır derece vücudum da ödem oluşmuştu günlerce geçmemişti. Zaten o günler içerisinde de bebek karnimda ölmüş haberim yokmuş. Sezaryen sırasında anormal hiçbir şey görmedi doktorum bebekte. Plesanta , eşi, bebek, bebeğin suyu her şey normaldi dedi. Otopsi isteyebilirsiniz dedi. Ama kabul etmedik. Tecrübesi olanlar benimle paylaşabilir mi kızlar lütfen. Aklıma geldikçe gözümün yaşı durmuyor..
Bana da aynı şeyi söylüyorlar.. Hatta herkes gebeliğime neden son vermediğim için bana kızmıştı.. Doktorlar ayrı baskı yaptı çevrem ayrı... Ama bizi bizden başkası anlayamaz.. Bende kabul etmiştim çok zordu dayanması gerçekten çok zordu ama yine de hayatına son vermek istemedim bizim parçamızdı.. Ama hayırlısı böyleymiş.. Gerçekten de doğsalardı daha da zorlaşacaktı herşey Rabbim bize bunu nasip etmiş o ne derse o demedik mi zaten başta..Bende tam hatırlayamadım. Böyle bi sebeple kaybedince bilenler naislsa hastaydı uzulme cok diyo ama nolur sa olsun o bizim yavrumuz.. Biz herşeyiyle kabul etmiştik kizimizi ama nasibi yokmus bu hayatta..
Canım ya Allah sabırlar versin çok zor bende 20 gün önce kaybettim hiç geçmeyecek sanıyorsun ama zamanla alışıyorsun bu acıya tarifi yok Rabbim birdaha aynı acıyı yaşatmasın hiç birimize31 haftalık hamile zannederken kendimi, bir anda şiddetli kanamayla hastaneye gittim. Ve bebeğimin 28. Haftada kalbi de gelişimi de durmuş olduğunu öğrendimbu acı tarifsiz.. hiç bir sebep yokken hemde. Aksi giden bir şey yoktu görünüşe göre. Acil sezaryene alındım. Bebek 3 hafta karnimda ölü durmuş hareket ediyor gibi geliyordu. Ama eskisi gibi şiddetli hareketleri yoktu neden hareketlerinde azalma oldu diye şüpheleniyordm. Ama büyüdüğü için yeri kısıtlandığıni düşündüm hep. Megersem suyun için de bir oraya bir buyana gidiyormuş yavrum :'((( en son doktora 27 haftalıkken gitmiştim. Şeker yüklemesi yaptı bana. Ondan sonra asırdır derece vücudum da ödem oluşmuştu günlerce geçmemişti. Zaten o günler içerisinde de bebek karnimda ölmüş haberim yokmuş. Sezaryen sırasında anormal hiçbir şey görmedi doktorum bebekte. Plesanta , eşi, bebek, bebeğin suyu her şey normaldi dedi. Otopsi isteyebilirsiniz dedi. Ama kabul etmedik. Tecrübesi olanlar benimle paylaşabilir mi kızlar lütfen. Aklıma geldikçe gözümün yaşı durmuyor..
Tabiki cnm hasta da olsa bizim canimizdi.. Ben kaybetmeden hareketlerini de hissetmeye başlamıştım demek kızım son kez annesini mutlu etmişBana da aynı şeyi söylüyorlar.. Hatta herkes gebeliğime neden son vermediğim için bana kızmıştı.. Doktorlar ayrı baskı yaptı çevrem ayrı... Ama bizi bizden başkası anlayamaz.. Bende kabul etmiştim çok zordu dayanması gerçekten çok zordu ama yine de hayatına son vermek istemedim bizim parçamızdı.. Ama hayırlısı böyleymiş.. Gerçekten de doğsalardı daha da zorlaşacaktı herşey Rabbim bize bunu nasip etmiş o ne derse o demedik mi zaten başta..
Ah canım benimTabiki cnm hasta da olsa bizim canimizdi.. Ben kaybetmeden hareketlerini de hissetmeye başlamıştım demek kızım son kez annesini mutlu etmişgerçekten cok zor evlat acisi 1 ay oldu daha benim.. Herkes zamanla unutursun hele hamile kal bak diyo ama kızımı hiç bi zaman unutmicam onun yerini kimse dolduramaz
Nasıl o kadar sık aralıklarla hamile kalabildiniz. Ben şuan artık çocuk istemiyorum diyorum. 1 tane yeter düşüncesindeyim. Çok acı çektim ve çok yıprandım. En büyük sebebim de 2 kez sezaryen oldum. Nasıl cesaret edebilirim ki artık. Vücudum çok yıprandıAh canım benimYaşadıklarımız o kadar benziyor ki.. Benim de oğlum 18 haftalıktı hareketlerini de hissediyordum hatta birden suyum geldi oğlum yaşıyordu ama suyun bittiği için enfeksiyon kapacaksın rahmin alınmaya kadar bile gidebilir dediler.. Bebek zaten bu şekilde yaşamayacak ama kalbinin durmasını beklersen rahimin enfeksiyon kapacak ölümle bile sonuçlanabilir biz mesuliyet kabul etmeyiz imzanızınızı atın öyle gidin o halde dediler.. Mecbur kaldım kabul ettim.. Doğum yapacağım gece hastanede karnımda hareket ediyordu o kadar acı verici bir durum ki o gece sabaha kadar ağladım çok dualar ettim.. Ama Rabbim bana mucize gibi şimdiki bebeğimi gönderdi.. Doğumdan 40 gün sonra hamile olduğumu öğrendim.. Bu acıya katlanması biraz olsun kolaylaştı.. Ama hala unutamıyorum sende unutmayacaksın ama inan bana şuan ki kadar acı vermeyecek.. İçimden korku hiç gitmiyor bu bebeğimi de kaybedersem diye.. Rabbim sana da konu sahibi arkadaşımıza da bizim gibi bu acıları yaşayan herkese en kısa zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin..
Gerçekten cok benzer şeyler yasamisiz..benim meleğimin de suyu bitmişti kalbi 40 larda falan atıyordu kıyamam beklicem ben dedim seni zehirler snei kaybederiz dedi doktorum.. Ailem vi şekilde ikna etti.. Ne güzel mucizen gelmis ins sağlıkla kucağımıza alabilecegimiz evlatlar nasip etsin herkese.. Hic adet olmadan mi geldi bebeğinAh canım benimYaşadıklarımız o kadar benziyor ki.. Benim de oğlum 18 haftalıktı hareketlerini de hissediyordum hatta birden suyum geldi oğlum yaşıyordu ama suyun bittiği için enfeksiyon kapacaksın rahmin alınmaya kadar bile gidebilir dediler.. Bebek zaten bu şekilde yaşamayacak ama kalbinin durmasını beklersen rahimin enfeksiyon kapacak ölümle bile sonuçlanabilir biz mesuliyet kabul etmeyiz imzanızınızı atın öyle gidin o halde dediler.. Mecbur kaldım kabul ettim.. Doğum yapacağım gece hastanede karnımda hareket ediyordu o kadar acı verici bir durum ki o gece sabaha kadar ağladım çok dualar ettim.. Ama Rabbim bana mucize gibi şimdiki bebeğimi gönderdi.. Doğumdan 40 gün sonra hamile olduğumu öğrendim.. Bu acıya katlanması biraz olsun kolaylaştı.. Ama hala unutamıyorum sende unutmayacaksın ama inan bana şuan ki kadar acı vermeyecek.. İçimden korku hiç gitmiyor bu bebeğimi de kaybedersem diye.. Rabbim sana da konu sahibi arkadaşımıza da bizim gibi bu acıları yaşayan herkese en kısa zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin..
Canım aslında benim düşüncemde hamile kalmamaktı.. Aslında istiyordum ama biraz zamana ihtiyacımız vardı çok yıprandık ve de eşimle genetik test falan yapacaktık..Planlı bir gebelik değildi.. Hatta o kadar beklemiyorduk ki adet söktürücü ilaç alacaktım doğumdan sonra adet olamadım diye.. Doktorumu aradım her ihtimale karşı test istedi o şekilde öğrendik.. Eşimde bende zaten bir süre şoku atlatamadık..Hem korku hem sevinç hem bişeyler yani anlatamam o duyguyu.. Bir hafta ağladım bu bebeğime de birşey olacak diye.. Genetik test falan yaptıracaktık çünkü tedavi birşey lazım mı öğrenecektik güya ama doktorum tekrar edecek birşey olmadığını anne baba genetiği ile alakalı birşey olmadığını söylemişti zaten ama ben emin olmak istiyordum.. Aslında bu konunun cahili insanlar da değiliz ama biz bile anlayamadık nasıl olduğunu.. Bebeğimi kaybedeli 40 gün olmuştu ve 7 haftalık hamile olduğumu öğrenmiştim şaka gibiydi bizim için ama Rabbime şükürler olsun bir sorunumuz çıkmadı..Nasıl o kadar sık aralıklarla hamile kalabildiniz. Ben şuan artık çocuk istemiyorum diyorum. 1 tane yeter düşüncesindeyim. Çok acı çektim ve çok yıprandım. En büyük sebebim de 2 kez sezaryen oldum. Nasıl cesaret edebilirim ki artık. Vücudum çok yıprandı
Evet canım hiç adet olmadım.. Aslında planlı bir gebelik değildi.. Adet olamadım diye adet söktürücü ilaç alacaktım doktorumu aradım her ihtimale karşı test yapalım dedi o şekilde öğrendik.. İnşallah canım o kadar yürekten diliyorum ki bunu Rabbim sana da sağlıklı güzel ömürlü bir evlat nasip etsinGerçekten cok benzer şeyler yasamisiz..benim meleğimin de suyu bitmişti kalbi 40 larda falan atıyordu kıyamam beklicem ben dedim seni zehirler snei kaybederiz dedi doktorum.. Ailem vi şekilde ikna etti.. Ne güzel mucizen gelmis ins sağlıkla kucağımıza alabilecegimiz evlatlar nasip etsin herkese.. Hic adet olmadan mi geldi bebeğin
Bu arada benim hiç evladım yok keşke bir tane olsaydı da ona sarılıp teselli yolu arayabilseydimNasıl o kadar sık aralıklarla hamile kalabildiniz. Ben şuan artık çocuk istemiyorum diyorum. 1 tane yeter düşüncesindeyim. Çok acı çektim ve çok yıprandım. En büyük sebebim de 2 kez sezaryen oldum. Nasıl cesaret edebilirim ki artık. Vücudum çok yıprandı
İnş cnm ins.. Ne kadarlık hamilesin peki suanEvet canım hiç adet olmadım.. Aslında planlı bir gebelik değildi.. Adet olamadım diye adet söktürücü ilaç alacaktım doktorumu aradım her ihtimale karşı test yapalım dedi o şekilde öğrendik.. İnşallah canım o kadar yürekten diliyorum ki bunu Rabbim sana da sağlıklı güzel ömürlü bir evlat nasip etsin
23 haftalık oldu çok şükür.. Ama çok korkuyorum birşey olacak diye sanırım kucağıma almadan da rahatlayamayacağım.. Sen düşünüyor musun peki tekrar bebek sahibi olmayı???İnş cnm ins.. Ne kadarlık hamilesin peki suan
Merhaba aynı olayları yaşamışız . Ben 24 haftalıkken kaybettim sebepsiz yere suyum geldi. Şimdi bende hamileyim 11 haftalık. Aynı olayı yaşarım diye korkuyorum. Siz kaç haftalık hamilesiniz şu an?Ah canım benimYaşadıklarımız o kadar benziyor ki.. Benim de oğlum 18 haftalıktı hareketlerini de hissediyordum hatta birden suyum geldi oğlum yaşıyordu ama suyun bittiği için enfeksiyon kapacaksın rahmin alınmaya kadar bile gidebilir dediler.. Bebek zaten bu şekilde yaşamayacak ama kalbinin durmasını beklersen rahimin enfeksiyon kapacak ölümle bile sonuçlanabilir biz mesuliyet kabul etmeyiz imzanızınızı atın öyle gidin o halde dediler.. Mecbur kaldım kabul ettim.. Doğum yapacağım gece hastanede karnımda hareket ediyordu o kadar acı verici bir durum ki o gece sabaha kadar ağladım çok dualar ettim.. Ama Rabbim bana mucize gibi şimdiki bebeğimi gönderdi.. Doğumdan 40 gün sonra hamile olduğumu öğrendim.. Bu acıya katlanması biraz olsun kolaylaştı.. Ama hala unutamıyorum sende unutmayacaksın ama inan bana şuan ki kadar acı vermeyecek.. İçimden korku hiç gitmiyor bu bebeğimi de kaybedersem diye.. Rabbim sana da konu sahibi arkadaşımıza da bizim gibi bu acıları yaşayan herkese en kısa zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?