Bebeğimi kaybettim..

Ve bu durum sonraki gebeliklerde tekrarlar mı kızlar. Başına gelen var mı. Lütfen sohbet edelim . anlatın :'(
Canım benim bebeğimde ense kalınlığı vardı sadece.. Ben amniyosentez yaptırmadım ama anne kanından bakılan nifty testi yaptırmıştım.. Orada bebeğimin trizomi 18 denen bir kromozom bozukluğu olduğunu öğrenmiştik.. Benim de bebeğimde 18. Haftasına kadar hiçbir bulgu yoktu yani sağlıklı bir bebek görünümdeydi fakat biz test yaptırdığımız için biliyorduk hasta olduğunu.. Bende normal doğumla doğurdum.. Yüzüne bakamadım yavrumun ama görüntüsü de gelişimi de tam haftası haftasına uyumluydu.. Demem o ki test yaptırmış olsaydınız belki problemi öğrenebilirdiniz.. 2li test yaptığınızı söylediniz.. Sonuç riskli miydi?? 3lü test yapmış mıydınız??

Bende 1 ay once 4 aylik kızımı kaybettim cok zor evlat acisi basiniz sagolsun.. Ultrason fotolariyla videolariyla avutuyorum kendimi ama cok özlüyorum kizimi..
.çok geçmiş olsun.. Siz neden kaybettiniz sebebini biliyor musunuz?

.çok geçmiş olsun.. Siz neden kaybettiniz sebebini biliyor musunuz?
Kalbinde ve beyninde ağır hasar varmış kromozom bozukluğu var dedi doktorum ama 2li test yaptirmamistik 12.haftasinda ense kalınlığı ve burun kemigi cok iyiydi.. 14 de ense kalınlığı artmisti.. Zaten basindan beri sıkıntıları vardı yavrumun kesesi küçüktü

Ve bu durum sonraki gebeliklerde tekrarlar mı kızlar. Başına gelen var mı. Lütfen sohbet edelim . anlatın :'(
Çok geçmiş olsun vede başın sağ olsun Allah tekrar göstermesin canım benimde bir kalp durması sebepli kaybım oldu her şey normal giderken patoloji falan temiz geldi. Doktor kalp durma sebepli gebelik kayıplarının %80 pıhtılaşma sebepli olduğunu söyledi. Diğer bir doktor ise ilk gebelikte çok rastlanan bir şey bu dedi pandemiden dolayı hastane randevu vermiyordu o sıra bende kayıptan üç ay sonra tekrar gebelik yaşadım nasıl sevindim meğer kimyasal gebelikmiş zar zor tıp fakültesinden randevu aldık eşim ve bana kromozom testi ve bana ayrıca trombofili paneli testi yapıldı evet doktor haklıymış gerçekten pıhtılaşmam varmış bu yüzden olmuş kayıplarım. Bundan sonra nasip olursa gebe kalır kalmaz kan sulandırıcı iğne vurulucam bebek doğana kadar. Sizede önerim daha çok kayıp yaşamadan bu testleri yaptırın

Anladım canım çok geçmiş olsun.. Yanlış hatırlamıyorsam sizinle konuşmuştuk şimdi hatırladım.. Ya da siz zannettiğim başka biriydi bilemedim.. Bende 18 haftalık kromozom bozukluğu sebebiyle kaybettim bebeğimi..

Canim ne yazsam ne desem bilemedim. Acini
Asla ama asla hafifletemem ve seni
En iyi anlayanlardan biri benim...malesef 3 tane melegimi mezara gömdüm ilk oglumu kaybettikten sonra 2 kizlarim sukur sagsaglim dogdular. Sonra tekrar 2 kez hamile kaldim ve ikisini ard arda kaybettim. Suan tekrar hamileyim ve daha cooook yeni. o korku icimden asla gitmiyor ama yiyecek ekmegi varsa, oylede boylede doguyor! Lutfen acini yasa, gecmez, sadece zaman lazim.

Bu testleri gebelikten önce mi yapririyorsunuz

Her seferinde sezaryenle mi dünyaya getirdiniz

11. Hafta ,İkili testte ense kalınlığı normalinden baya fazla çıkmıştı. 13. Hafta da ense kalınlığı normal görüntüsünü aldı. Burun kemiği de vardı. Onun dışında bebekte başka hiçbir sıkıntı yoktu

İşte bunu bilemeyiz ki.bazen enfeksiyon kaynaklı oluyor bazen pıhtılaşma bozukluğundan kaynaklanabiliyor kalp durması .bende pıhtılaşma var şu an için sebep onu görüyorum.
Enfeksiyon veya pıhtılaşma olsaydı bu benim kan ve idrar tahlilim de çıkmaz miydi ?

Ya çok çookkk üzüldüm.. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Rabbim sabır versin. Rabbim bundan sonraki bebeklerinizi sağ salim sağlıklı bir şekilde kucağınıza almanızı nasip etsin inşaALLAH..

İşte bunu bilemeyiz ki.bazen enfeksiyon kaynaklı oluyor bazen pıhtılaşma bozukluğundan kaynaklanabiliyor kalp durması .bende pıhtılaşma var şu an için sebep onu görüyorum.
Testlerde boş..
Arkadasa katiliyorum. Gorunusun iyi olmasi down degil en azindan bunu biliyoruz.. ama farkli bir problem varsa bioemeyizki. Keske genetik yaptirsaydiniz emin olurdunuz.

Çok üzüldüm rabbim sabır versin çok ileriki haftalar. Acı tarif edilemez benim de 14 haftalık kalbi durdu bebeğimin test yaptırmamıstık. Eşim ve benım testlerim de de sıkıntı yok. Herşeyi hayırlısı artık çok fazla duyuyoruz bu olayları yaşıyoruz. Muhtemelen vucudlarımız eskilerin oldugu gibi sağlam sağlıklı değil. Onlara bağlıyorum.

Lockam46 şeker yüklemesi sonrası olması da düşündürdü beni açıkçası bazı doktorlar yaptırmayın bebeğe zararı olur dıyorlar ilgisi var mıdır bilemem tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…