Canım benim bebeğimde ense kalınlığı vardı sadece.. Ben amniyosentez yaptırmadım ama anne kanından bakılan nifty testi yaptırmıştım.. Orada bebeğimin trizomi 18 denen bir kromozom bozukluğu olduğunu öğrenmiştik.. Benim de bebeğimde 18. Haftasına kadar hiçbir bulgu yoktu yani sağlıklı bir bebek görünümdeydi fakat biz test yaptırdığımız için biliyorduk hasta olduğunu.. Bende normal doğumla doğurdum.. Yüzüne bakamadım yavrumunVe bu durum sonraki gebeliklerde tekrarlar mı kızlar. Başına gelen var mı. Lütfen sohbet edelim . anlatın :'(
.çok geçmiş olsun.. Siz neden kaybettiniz sebebini biliyor musunuz?Bende 1 ay once 4 aylik kızımı kaybettim cok zor evlat acisi basiniz sagolsun.. Ultrason fotolariyla videolariyla avutuyorum kendimi ama cok özlüyorum kizimi..
Kalbinde ve beyninde ağır hasar varmış kromozom bozukluğu var dedi doktorum ama 2li test yaptirmamistik 12.haftasinda ense kalınlığı ve burun kemigi cok iyiydi.. 14 de ense kalınlığı artmisti.. Zaten basindan beri sıkıntıları vardı yavrumun kesesi küçüktü.çok geçmiş olsun.. Siz neden kaybettiniz sebebini biliyor musunuz?
Çok geçmiş olsun vede başın sağ olsun Allah tekrar göstermesin canım benimde bir kalp durması sebepli kaybım oldu her şey normal giderken patoloji falan temiz geldi. Doktor kalp durma sebepli gebelik kayıplarının %80 pıhtılaşma sebepli olduğunu söyledi. Diğer bir doktor ise ilk gebelikte çok rastlanan bir şey bu dedi pandemiden dolayı hastane randevu vermiyordu o sıra bende kayıptan üç ay sonra tekrar gebelik yaşadım nasıl sevindim meğer kimyasal gebelikmiş zar zor tıp fakültesinden randevu aldık eşim ve bana kromozom testi ve bana ayrıca trombofili paneli testi yapıldı evet doktor haklıymış gerçekten pıhtılaşmam varmış bu yüzden olmuş kayıplarım. Bundan sonra nasip olursa gebe kalır kalmaz kan sulandırıcı iğne vurulucam bebek doğana kadar. Sizede önerim daha çok kayıp yaşamadan bu testleri yaptırınVe bu durum sonraki gebeliklerde tekrarlar mı kızlar. Başına gelen var mı. Lütfen sohbet edelim . anlatın :'(
Anladım canım çok geçmiş olsun.. Yanlış hatırlamıyorsam sizinle konuşmuştuk şimdi hatırladım.. Ya da siz zannettiğim başka biriydi bilemedim.. Bende 18 haftalık kromozom bozukluğu sebebiyle kaybettim bebeğimi..Kalbinde ve beyninde ağır hasar varmış kromozom bozukluğu var dedi doktorum ama 2li test yaptirmamistik 12.haftasinda ense kalınlığı ve burun kemigi cok iyiydi.. 14 de ense kalınlığı artmisti.. Zaten basindan beri sıkıntıları vardı yavrumun kesesi küçüktü
Bu testleri gebelikten önce mi yapririyorsunuzÇok geçmiş olsun vede başın sağ olsun Allah tekrar göstermesin canım benimde bir kalp durması sebepli kaybım oldu her şey normal giderken patoloji falan temiz geldi. Doktor kalp durma sebepli gebelik kayıplarının %80 pıhtılaşma sebepli olduğunu söyledi. Diğer bir doktor ise ilk gebelikte çok rastlanan bir şey bu dedi pandemiden dolayı hastane randevu vermiyordu o sıra bende kayıptan üç ay sonra tekrar gebelik yaşadım nasıl sevindim meğer kimyasal gebelikmiş zar zor tıp fakültesinden randevu aldık eşim ve bana kromozom testi ve bana ayrıca trombofili paneli testi yapıldı evet doktor haklıymış gerçekten pıhtılaşmam varmış bu yüzden olmuş kayıplarım. Bundan sonra nasip olursa gebe kalır kalmaz kan sulandırıcı iğne vurulucam bebek doğana kadar. Sizede önerim daha çok kayıp yaşamadan bu testleri yaptırın
Her seferinde sezaryenle mi dünyaya getirdinizCanim ne yazsam ne desem bilemedim. Acini
Asla ama asla hafifletemem ve seni
En iyi anlayanlardan biri benim...malesef 3 tane melegimi mezara gömdümilk oglumu kaybettikten sonra 2 kizlarim sukur sagsaglim dogdular. Sonra tekrar 2 kez hamile kaldim ve ikisini ard arda kaybettim. Suan tekrar hamileyim ve daha cooook yeni. o korku icimden asla gitmiyor ama yiyecek ekmegi varsa, oylede boylede doguyor! Lutfen acini yasa, gecmez, sadece zaman lazim.❤
11. Hafta ,İkili testte ense kalınlığı normalinden baya fazla çıkmıştı. 13. Hafta da ense kalınlığı normal görüntüsünü aldı. Burun kemiği de vardı. Onun dışında bebekte başka hiçbir sıkıntı yoktuCanım benim bebeğimde ense kalınlığı vardı sadece.. Ben amniyosentez yaptırmadım ama anne kanından bakılan nifty testi yaptırmıştım.. Orada bebeğimin trizomi 18 denen bir kromozom bozukluğu olduğunu öğrenmiştik.. Benim de bebeğimde 18. Haftasına kadar hiçbir bulgu yoktu yani sağlıklı bir bebek görünümdeydi fakat biz test yaptırdığımız için biliyorduk hasta olduğunu.. Bende normal doğumla doğurdum.. Yüzüne bakamadım yavrumunama görüntüsü de gelişimi de tam haftası haftasına uyumluydu.. Demem o ki test yaptırmış olsaydınız belki problemi öğrenebilirdiniz.. 2li test yaptığınızı söylediniz.. Sonuç riskli miydi?? 3lü test yapmış mıydınız??
Enfeksiyon veya pıhtılaşma olsaydı bu benim kan ve idrar tahlilim de çıkmaz miydi ?İşte bunu bilemeyiz ki.bazen enfeksiyon kaynaklı oluyor bazen pıhtılaşma bozukluğundan kaynaklanabiliyor kalp durması .bende pıhtılaşma var şu an için sebep onu görüyorum.
Hayir cnm normal dogum ile, sezeryan belcikada en son dusunulen seydir. Hatta dusunulmez bileHer seferinde sezaryenle mi dünyaya getirdiniz
Yani ölü doğum mu yaptınız normal doğumlaHayir cnm normal dogum ile, sezeryan belcikada en son dusunulen seydir. Hatta dusunulmez bile
İşte bunu bilemeyiz ki.bazen enfeksiyon kaynaklı oluyor bazen pıhtılaşma bozukluğundan kaynaklanabiliyor kalp durması .bende pıhtılaşma var şu an için sebep onu görüyorum.
Arkadasa katiliyorum. Gorunusun iyi olmasi down degil en azindan bunu biliyoruz.. ama farkli bir problem varsa bioemeyizki. Keske genetik yaptirsaydiniz emin olurdunuz.Testlerde boş..
Hayır pıhtılaşma için genetik test lazım.Enfeksiyon veya pıhtılaşma olsaydı bu benim kan ve idrar tahlilim de çıkmaz miydi ?
Evet gebelik olmadan önceBu testleri gebelikten önce mi yapririyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?