• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi kaybettim..

Benim de ilk hamileliğim kayıptı 6 ay sonra tekrar hamile kaldım doğdu büyüdü kreşe gidiyor.. Allah kucağını doldursun canım 🙏🏻 onun adına bir fidan dik..

Herkese merhabalar,
Çoook uzun zaman sonra burada konu açıyorum. Henüz 1 hafta önce buradaki gebelikle alakalı konuları takip ederken şuan burada bu satırları yazmayı beklemiyordum.
Geçtiğimiz hafta 10 haftalık olan gebeliğimde bebeğimin kalp atışının durduğunu ve kürtaj olmam gerektiğini öğrendik. O günden beri hayatımın en zor günlerini yaşıyorum. 1 hafta önce kürtaj oldum. 1 haftadır doğru düzgün kimse ile görüşmüyorum, rapor aldım işe de devam etmedim. Boğazım düğüm düğüm.
Evet ilk 10 haftanın çok kritik olduğunu , sağlıksız gebeliklerin sonlandığını ve bunun %10-15 olduğunu biliyordum. Çok bağlanmamaya çalıştım bir aksilik olursa çok üzülmeyim diye. Ama kalp atışını duyduktan sonra bu mümkün değilmiş. Canım çok acıyor.
Kürtaj sürecimde de sıkıntılı bir dönem yaşadım. Kürtaj sonrası kanamam çok olmamıştı 2 gün yoğun gaz sancısının eşlik ettiği kasık ağrıları yaşadım. Sonraki 2 gün ise çok şiddetli kasık ağrısı yaşadım ve irice sayılabilecek pıhtılar geldi. Fiziksel olarakta çok yıprandım.
Aslında ilk korunmasız ilişkimizden hamile kalmıştım. Mucize dedim çünkü aynı zamanda geç yumurtlamaydı. Yaşım 32. Herşeye dikkat etmiştim. Paketli gıda tüketmedim. Sağlıklı beslenmeye gayret ettim ama olmayınca olmadı maalesef.
Normale nasıl dönülür bilmiyorum. Yarın mesaimin ilk günü olacak. Ama ben çok yorgun hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim.
Başınız sağ olsun çok geçmiş olsun 💐 sizi çok iyi anlıyorum çok zor. Bende 9 haftalık bebeğimi kaybetmiştim kalbi durduğu için 2024 Aralık ayında. Benimkisi biraz doktor ihmaliydi ama kendimi bile suçladım bu süreçte. Daha öncesinde de defalarca kez kimyasal gebelik geçirdiğimden ekstra yorgundum. Kürtajımdan 2 ay sonra tekrar kimyasal geçirdim hepten psikolojik olarak çöktüm ama ondan 2 ay sonra pek inanmak istemediğim halde hamile olduğumu öğrendim. Ben 2024 aralıkta bebeğimi kaybettiğim için ağlarken 2025 aralıkta Allah bebeğimi kucaklamayı nasip etti. İnanın ki ilk gebeliklerin çoğu böyle sonuçlanıyor ama kürtaj sonrası tekrar hamile kalmak çok daha kolay. Tabi acı asla dinmiyor sadece hafifliyor. Şuan oğlum 8 aylık ama hala kaybettiğim bebeğimin yasını tutuyorum. Bir anne 10 evlat sahibi olsa bile o acı unutulmuyor. Ama hafifliyor emin olun. Hazır hissettiğinizde 1 adet geçirdikten sonra tekrar deneyebilirsiniz. Allah gönlünüze ferahlık versin ve istediğiniz hazır olduğunuz zaman sağlıklı bir bebek nasip etsin inşallah 🙏🌸

Back