Bebeğimi kaybettim..

Benim de ilk hamileliğim kayıptı 6 ay sonra tekrar hamile kaldım doğdu büyüdü kreşe gidiyor.. Allah kucağını doldursun canım 🙏🏻 onun adına bir fidan dik..

Herkese merhabalar,
Çoook uzun zaman sonra burada konu açıyorum. Henüz 1 hafta önce buradaki gebelikle alakalı konuları takip ederken şuan burada bu satırları yazmayı beklemiyordum.
Geçtiğimiz hafta 10 haftalık olan gebeliğimde bebeğimin kalp atışının durduğunu ve kürtaj olmam gerektiğini öğrendik. O günden beri hayatımın en zor günlerini yaşıyorum. 1 hafta önce kürtaj oldum. 1 haftadır doğru düzgün kimse ile görüşmüyorum, rapor aldım işe de devam etmedim. Boğazım düğüm düğüm.
Evet ilk 10 haftanın çok kritik olduğunu , sağlıksız gebeliklerin sonlandığını ve bunun %10-15 olduğunu biliyordum. Çok bağlanmamaya çalıştım bir aksilik olursa çok üzülmeyim diye. Ama kalp atışını duyduktan sonra bu mümkün değilmiş. Canım çok acıyor.
Kürtaj sürecimde de sıkıntılı bir dönem yaşadım. Kürtaj sonrası kanamam çok olmamıştı 2 gün yoğun gaz sancısının eşlik ettiği kasık ağrıları yaşadım. Sonraki 2 gün ise çok şiddetli kasık ağrısı yaşadım ve irice sayılabilecek pıhtılar geldi. Fiziksel olarakta çok yıprandım.
Aslında ilk korunmasız ilişkimizden hamile kalmıştım. Mucize dedim çünkü aynı zamanda geç yumurtlamaydı. Yaşım 32. Herşeye dikkat etmiştim. Paketli gıda tüketmedim. Sağlıklı beslenmeye gayret ettim ama olmayınca olmadı maalesef.
Normale nasıl dönülür bilmiyorum. Yarın mesaimin ilk günü olacak. Ama ben çok yorgun hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim.
Başınız sağ olsun çok geçmiş olsun 💐 sizi çok iyi anlıyorum çok zor. Bende 9 haftalık bebeğimi kaybetmiştim kalbi durduğu için 2024 Aralık ayında. Benimkisi biraz doktor ihmaliydi ama kendimi bile suçladım bu süreçte. Daha öncesinde de defalarca kez kimyasal gebelik geçirdiğimden ekstra yorgundum. Kürtajımdan 2 ay sonra tekrar kimyasal geçirdim hepten psikolojik olarak çöktüm ama ondan 2 ay sonra pek inanmak istemediğim halde hamile olduğumu öğrendim. Ben 2024 aralıkta bebeğimi kaybettiğim için ağlarken 2025 aralıkta Allah bebeğimi kucaklamayı nasip etti. İnanın ki ilk gebeliklerin çoğu böyle sonuçlanıyor ama kürtaj sonrası tekrar hamile kalmak çok daha kolay. Tabi acı asla dinmiyor sadece hafifliyor. Şuan oğlum 8 aylık ama hala kaybettiğim bebeğimin yasını tutuyorum. Bir anne 10 evlat sahibi olsa bile o acı unutulmuyor. Ama hafifliyor emin olun. Hazır hissettiğinizde 1 adet geçirdikten sonra tekrar deneyebilirsiniz. Allah gönlünüze ferahlık versin ve istediğiniz hazır olduğunuz zaman sağlıklı bir bebek nasip etsin inşallah 🙏🌸

Merhaba bende 10. Haftada bebeğimi kaybettim genetiğe gönderdim bebeğinizin genetik sonucu çıktı mı acaba ?
Hayır henüz çıkmadı
Patoloji sonucu çıktı parsiyel mol yazıyor
Bende ilk defa duyuyorum bebeğime üzülürken bir anda farklı bir durum için endişe duymaya başladım doktorum tekrar kürtaj olman gerekebilir parsiyel mol olunca içerde parça kalabiliyor yada iğne olman gerekebilir dedi iğneye baktığımda kanser tesavisinda kullanılan içerideki hücreleri öldürmesi için yapılan bir iğne olduğunu gördüm düzenli olarak beta hcg takibi yapacağız dedi doktor. Düzenli olarak inerse bir sorun yok dedi her hafta tahlil verdim en son Salı günü verdim 50 çıktı doktor artık vermene gerek yok dedi. Rabbim beterinden korusun umarım yaşadığımız en kötü şey bu olur
Sonuçlarım bu hafta çıkar bence bende merakla bekliyorum doktor genetik sonuçlar daha açıklayıcı onları bekleyeceğiz dedi

Hayır henüz çıkmadı
Patoloji sonucu çıktı parsiyel mol yazıyor
Bende ilk defa duyuyorum bebeğime üzülürken bir anda farklı bir durum için endişe duymaya başladım doktorum tekrar kürtaj olman gerekebilir parsiyel mol olunca içerde parça kalabiliyor yada iğne olman gerekebilir dedi iğneye baktığımda kanser tesavisinda kullanılan içerideki hücreleri öldürmesi için yapılan bir iğne olduğunu gördüm düzenli olarak beta hcg takibi yapacağız dedi doktor. Düzenli olarak inerse bir sorun yok dedi her hafta tahlil verdim en son Salı günü verdim 50 çıktı doktor artık vermene gerek yok dedi. Rabbim beterinden korusun umarım yaşadığımız en kötü şey bu olur
Sonuçlarım bu hafta çıkar bence bende merakla bekliyorum doktor genetik sonuçlar daha açıklayıcı onları bekleyeceğiz dedi
Hayırlısı olsun inşallah 🙏🏻 bende öyle bir sorun olmadı pataloji temiz geldi kürtajdan 25 gün sonra da regl oldum bugün genetik sonucu çıkmış herhangi bir genetik problem bulunmamış erkek bebekmiş 🥲

Herkese merhabalar,
Çoook uzun zaman sonra burada konu açıyorum. Henüz 1 hafta önce buradaki gebelikle alakalı konuları takip ederken şuan burada bu satırları yazmayı beklemiyordum.
Geçtiğimiz hafta 10 haftalık olan gebeliğimde bebeğimin kalp atışının durduğunu ve kürtaj olmam gerektiğini öğrendik. O günden beri hayatımın en zor günlerini yaşıyorum. 1 hafta önce kürtaj oldum. 1 haftadır doğru düzgün kimse ile görüşmüyorum, rapor aldım işe de devam etmedim. Boğazım düğüm düğüm.
Evet ilk 10 haftanın çok kritik olduğunu , sağlıksız gebeliklerin sonlandığını ve bunun %10-15 olduğunu biliyordum. Çok bağlanmamaya çalıştım bir aksilik olursa çok üzülmeyim diye. Ama kalp atışını duyduktan sonra bu mümkün değilmiş. Canım çok acıyor.
Kürtaj sürecimde de sıkıntılı bir dönem yaşadım. Kürtaj sonrası kanamam çok olmamıştı 2 gün yoğun gaz sancısının eşlik ettiği kasık ağrıları yaşadım. Sonraki 2 gün ise çok şiddetli kasık ağrısı yaşadım ve irice sayılabilecek pıhtılar geldi. Fiziksel olarakta çok yıprandım.
Aslında ilk korunmasız ilişkimizden hamile kalmıştım. Mucize dedim çünkü aynı zamanda geç yumurtlamaydı. Yaşım 32. Herşeye dikkat etmiştim. Paketli gıda tüketmedim. Sağlıklı beslenmeye gayret ettim ama olmayınca olmadı maalesef.
Normale nasıl dönülür bilmiyorum. Yarın mesaimin ilk günü olacak. Ama ben çok yorgun hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim.
Çok geçmiş olsun sizde pıhtılaşma bozukluğu olup olmadığına dair ayrıntılı bir kan testi vermeniz lazım. Sonraki gebeliğinizde pıhtılaşma önleyici kullanarak buna bağlı düşüğü engelleyebilirsiniz. Allah tez zamanda size güzel haberler nasip etsin

Hayırlısı olsun inşallah 🙏🏻 bende öyle bir sorun olmadı pataloji temiz geldi kürtajdan 25 gün sonra da regl oldum bugün genetik sonucu çıkmış herhangi bir genetik problem bulunmamış erkek bebekmiş 🥲
Çok geçmiş olsun inşallah yaşadığınız en kötü durum bu olur ve sonraki bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Benim bugün 27. Gün sarı bir akıntım var sümük gibi kasık ağrılarım oluyor çok hafiften inşallah bir an önce regl olurum bende

Çok geçmiş olsun inşallah yaşadığınız en kötü durum bu olur ve sonraki bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Benim bugün 27. Gün sarı bir akıntım var sümük gibi kasık ağrılarım oluyor çok hafiften inşallah bir an önce regl olurum bende
Amin size de geçmiş olsun Rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah 🙏🏻 benim iki kürtajımdada 25.gün geldi reglim

Merhabalar benzer süreçlerden geçiyorum ve burada bazen yazılanları okumak fikir vermesi açısından bana da yardımcı oluyor, o yüzden kendi hikayemi anlatayım.
İlk gebeliğimde 7+1ken kalp durması sebebiyle kürtaj oldum. Ama bundan sonra hiç beklemeden sebepleri araştırmak için testler yaptırdım. Trombofili panelimde pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı. 2 adet döneminden sonra tekrar gebe kaldım öncesinde dio fol kullanıyordum onu hiç bırakmadım kese görününce coraspin 100 mg oksapar 0.4 kullanmaya başladım doktorun önerisiyle. Maalesef buna rağmen 8+5de yine bebeğin kalbi durdu. Ben de bu hafta tekrar kürtaj olmak zorunda kaldım. Patalojiye gönderildi. Sonuç ne çıkar bilmiyorum. 8 aydır yaşadığım bu süreçler beni çok yıprattı. Sizi anlıyorum ve insan nedenini araştırmak istiyor bir cevap arıyor ama bana da doktorun dediği tek şey kromozomal anormallik olabilir. Bazen önlem de alsak nasip değilse olmuyor. Allah sabır versin inşallah tekrardan sağlıklı güzel bir gebelik geçirirsiniz.

Back
X