- 21 Mayıs 2010
- 4.681
- 2.946
- 373
- Konu Sahibi BlackandBlack

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Daha iyiyim, daha doğrusu iyi olmaya çalışıyorum. Zaman en iyi ilaç, geçmiyor bu acı ama sadece onunla birlikte yaşamaya alışıyor insan. Psikolojik destek almaya başladım, daha iyi olacağım inşallah. Kabullenmeye çalışıyorum, teslimiyet zaten en baştan beri vardı, kaderci bir insanımdır. Ama işte dayanması çok zor. Sabır sadece sabır. Rabbim'den şu sıra istediğim tek şey bu...cok cok gecmis olsun, nasilsiniz simdi? bütün sayfalari okuyamadim. Benimde boyle bi aci tecrubem oldu ama benimkiler kucuktu, 17 ve 15 haftaliklardi. Ona ragmen cok etkilenmistim, siz tabiki etkisinde kalirsiniz , her kadin üzülür . Hala hesap ettigim olur benim, suan yasasaydi 7 yasinda olurdu, 6 yasinda olurdu diye... bende cok üzüldüm sonrasi, sanirim 1 bucuk yil devam etti ... simdi iyiyim, insan atlatiyor tabi , eskiki kadar derin olmuyor , zamana birakmani tavsiye ederim, acini yasa tabi, kabullen , teslim ol , gerisi zamanla insallah düzelir, Allah baska aci vermesin, insallah yakinda anne olursun.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Daha iyiyim, daha doğrusu iyi olmaya çalışıyorum. Zaman en iyi ilaç, geçmiyor bu acı ama sadece onunla birlikte yaşamaya alışıyor insan. Psikolojik destek almaya başladım, daha iyi olacağım inşallah. Kabullenmeye çalışıyorum, teslimiyet zaten en baştan beri vardı, kaderci bir insanımdır. Ama işte dayanması çok zor. Sabır sadece sabır. Rabbim'den şu sıra istediğim tek şey bu...
Şuan bebeğiniz var mı? Bebek daha iyi gelir mi acaba? Bunu da sorguluyorum ama cevabını bilmiyorum ki...
Detaylı ultrasonda goremediler mi problemi? Yavrum kıyamam yaaa... Tekrar basın sağolsun arkadaşım. Rabbim bebegini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Hayırlı uzun ömürler versin bebeğine Allah'ım...aord damarı tıkalıymış tabi öncesinde bir sürü şey çıkardılar önümüze..10.gün ameliyata girdi ama minik kalbi nasıl dayansın..bizimkisi geç kalınan bi teşhisti..
basiniz sagolsun ... cok üzüldümaord damarı tıkalıymış tabi öncesinde bir sürü şey çıkardılar önümüze..10.gün ameliyata girdi ama minik kalbi nasıl dayansın..bizimkisi geç kalınan bi teşhisti..
malesef ..büyük bir ihmalkarlık vardı..Rabbime bıraktım herşeyi..İnşallah hepimizin hakkıda hayırlısı ne ise o olur.
basiniz sagolsun ... cok üzüldümAllah sabir versin
Amin canım inşallah... kaçıncı haftada bebeğin? Detaylı ultrasona girmediysen daha bu defa detaylı ultrason için perinatolog'a git bence. Onlar daha ayrıntılı bakiyorlarmis. Ben de 12, 16 ve 20. haftada detaylı ultrason için perinatolog ile çalışmayı düşünüyorum. Bana da bunu oğlumun genetik test sonuçlarını yorumlayan genetik doktoru söylemişti. Rabbim kısmet eder de ikinci bebeğim olursa öyle yapmayı düşünüyorum...
Kesinlikle öyle. Biz elimizden geleni yapalım da gerisini Allah'a havale edelim. Rabbim bizim için daima en hayırlısını verir, en hayırlısını en doğrusunu O bilir. İnşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına canım...Bende öyle yapıyorum doktorumda yönlendirdi..2 taraflı takipten geçicem hayırlısı bakalım yaa..Tedbir bizden takdir Allahtan bu arada bugün 15.haftadayım.
Kesinlikle öyle. Biz elimizden geleni yapalım da gerisini Allah'a havale edelim. Rabbim bizim için daima en hayırlısını verir, en hayırlısını en doğrusunu O bilir. İnşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına canım...
Ben de 33 haftalıkken kızımı kaybettim 2 ay önce. Odasi esyalari susleri her seyi hazirdi bi kendisi eksikti. Melek oldu yavrum. Senin kotunun iyisi durumun sezaryana alınmış olman bence. Ben yalvardım doktorlara ama suni sanciyla normal doğum yaptırdılar. Meleğimi bayram tatilinde kaybettiğimiz için 3 gün onun ölmüş olduğunu bile bile en küçük hareketini bekleyerek geçirdim. Rabbim onun bile sabrını verdi. Umarım şimdi acisini atlatma sabrını da verir. Allah hepimize Sabırlar versin. Hayirli sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.36 haftalık hamileyken doktor kontrolüne gittiğimde bebeğimi kaybettiğimi öğrendim. Oysaki daha 3 gün önce kontrollerde her şey normaldi ve gece yatarken hareketlerini hissetmiştim. Her şeyi hazırken, oğlumu kaybetmek... Tüm hayallerin yarım kalması... Ve işin garip tarafı hiç bir sebep bulunamadı... Normal doğumla doğurtmayı çalıştılar bebeğimi ama olmadı. 12 saat suni sancı vermelerine rağmen herhangi bir açılma olmadı ve sezaryanla doğdu bebeğim. Şimdi ben yeniden bebek sahibi olmak istiyorum. Bazı doktorlar 12 ay, bazıları 6 ay, bazıları ise 2-3 ay beklemem gerektiğini söylüyor. Özellikle bu kötü deneyimi yaşayan ya da çevresinde yaşayan bir yakını olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olabilirler mi??
Ayrıca psikolojik destek almalı mıyım? 50 gün geçmesine rağmen her an aklımda oğlum ve sık sık ağlama krizleri geçiriyorum. Bu ne zaman geçecek? Normal mi?
Yardıma çok ihtiyacım var...
Ben de 33 haftalıkken kızımı kaybettim 2 ay önce. Odasi esyalari susleri her seyi hazirdi bi kendisi eksikti. Melek oldu yavrum. Senin kotunun iyisi durumun sezaryana alınmış olman bence. Ben yalvardım doktorlara ama suni sanciyla normal doğum yaptırdılar. Meleğimi bayram tatilinde kaybettiğimiz için 3 gün onun ölmüş olduğunu bile bile en küçük hareketini bekleyerek geçirdim. Rabbim onun bile sabrını verdi. Umarım şimdi acisini atlatma sabrını da verir. Allah hepimize Sabırlar versin. Hayirli sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
nasilsiniz?çok teşekür ederim..Allahın takdiri böyleymiş.
Başın sağ olsun arkadaşım. Allah sabırlar versin. Ben de hep öyle diyordum oğluma "Oğlum her şeyin hazır, bir sen eksiksin hadi gel artık" meğer yavrum hep eksik kalacakmış. Normal doğum olması daha iyi, erkenden hamile kalabilirsin. Benim en az 6 ay beklemem gerekiyor. Suni sancı bana da verdiler ama 12 saatte hiç açılma olmadı ve her muayenede sanki oğluma zarar veriyorlarmış gibi geliyordu. Daha fazla dayanamayıp bu düşünceye sezaryen istedim. Vedalaşabildin mi kızınla? Ölüm sebebi olarak ne dediler sana? Oğlum için hiç bir şey bulamadılar. Tüm sonuçları temiz çıktı. "Sebepsiz bebek ölümü" dediler... Şimdi vücudumun ve ruhumun yeni bir bebeğe hazır olmasını bekliyorum. Psikolojik destek de almaya başladım. Sanırım iyi geliyor, daha iyiyim. Sana da almanı tavsiye ederim... Yaşadığımız olay büyük bir travma çünkü kolay değil baş edebilmek. Zaten inanç olmasa katlanamaz insan. Beni tek ayakta tutan şey bir gün yavruma kavuşabileceğimin inancı... Rabbim aynı acıyı yaşatmasın hiç birimize...
Aynen ben de senle ayni fikirdeyim. Ona kavusacagim gunu bekliyorum. Doktorun tek soyledigi bir cok sebep olabilir ama en buyuk ihtimal kordon dolanmasi. Dogdugunda kordon boynundaydi dedi sadece. Otopsi yaptirmaya da kiyamadik. Vedalasamadim yuzune bakamadim. Dayanamam dedim ama pismanim simdi. Ben de destek almayi dusunuyorum. Esim gemi kaptani suan surekli yanimda. O gemiye gittikten sonra almayi dusunuyorum ben de. Allah bundan sonra da yardimcimiz olsun insallah.Başın sağ olsun arkadaşım. Allah sabırlar versin. Ben de hep öyle diyordum oğluma "Oğlum her şeyin hazır, bir sen eksiksin hadi gel artık" meğer yavrum hep eksik kalacakmış. Normal doğum olması daha iyi, erkenden hamile kalabilirsin. Benim en az 6 ay beklemem gerekiyor. Suni sancı bana da verdiler ama 12 saatte hiç açılma olmadı ve her muayenede sanki oğluma zarar veriyorlarmış gibi geliyordu. Daha fazla dayanamayıp bu düşünceye sezaryen istedim. Vedalaşabildin mi kızınla? Ölüm sebebi olarak ne dediler sana? Oğlum için hiç bir şey bulamadılar. Tüm sonuçları temiz çıktı. "Sebepsiz bebek ölümü" dediler... Şimdi vücudumun ve ruhumun yeni bir bebeğe hazır olmasını bekliyorum. Psikolojik destek de almaya başladım. Sanırım iyi geliyor, daha iyiyim. Sana da almanı tavsiye ederim... Yaşadığımız olay büyük bir travma çünkü kolay değil baş edebilmek. Zaten inanç olmasa katlanamaz insan. Beni tek ayakta tutan şey bir gün yavruma kavuşabileceğimin inancı... Rabbim aynı acıyı yaşatmasın hiç birimize...
Aynen ben de senle ayni fikirdeyim. Ona kavusacagim gunu bekliyorum. Doktorun tek soyledigi bir cok sebep olabilir ama en buyuk ihtimal kordon dolanmasi. Dogdugunda kordon boynundaydi dedi sadece. Otopsi yaptirmaya da kiyamadik. Vedalasamadim yuzune bakamadim. Dayanamam dedim ama pismanim simdi. Ben de destek almayi dusunuyorum. Esim gemi kaptani suan surekli yanimda. O gemiye gittikten sonra almayi dusunuyorum ben de. Allah bundan sonra da yardimcimiz olsun insallah.
Bu teknik hakkinda bilgim yoktu tesekkur ederim. Onu arastirip destek alirim en azindan zaman kaybetmemis olurum. Bizim.melegimiz de ertesi gun defnedildi ama bana bebegi gorevliler aldi gibi soylediler. Defnedilcegi zaman mezarliga getirildi gibi anlattilar. O durumda ben de sorgulamadim. Meger ayni arabada cikmisiz hastaneden. Esim de gormedi dayanamam diye. Ama Rabbim 3 defa ruyamda gormeyi nasip etti cok sukur. Bir de dogumdan once rahmetli babannemle birlikte gormustum. Babannem kucagima verdi bak Elif dedi. Ben de aldim sevdim. Babannem secdeye vardi ve gitti. Kizim kucagimda kaldi. O zaman kizimla mujdelediler heralde diye yormustum. Meger Rabbim bana kizimi gondermis. Sen hic gordun mu ruyanda?Destek alacağın psikologun EMDR tekniği kullanması gerekiyor ve EMDR sertifikası olması gerekiyor. Bu teknikle hem daha hızlı hem de daha kalıcı çözüm sağlanıyormuş. Benim danışmanım 4 en fazla 5 seansta çözeriz diyor. Bakalım inşallah iyi olur. Bu hafta ikinci seansa gideceğim...
Ben de ilk önce bakamam dedim eşimden resmini çekmesini istedim belki sonra bakmak isterim diye. Akşam doğduğu için bebeğim ertesi gün defnedildi. Ertesi gün görmek istedim. İyi ki gormusum Melegimi diyorum. Rüyanda görüyor musun hiç? Belki rüyanda görürsün...