Bebeğimi korumak

ayniyildizinaltinda

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
63
14
288
Merhabalar, bebeğim 2 aylık oldu. Eşimin babası bebeğimi 3.defa görecek ama ilk sefer dışarıdan geldiğinde kv ve eşimin uyarılarına rağmen inat etti ellerini yıkamadı. Allahtan bebeğimi de kucağına almadı. İkinci de ise çok anlık bir şekilde yanaklarını sıktı dışarıdayken tabii ellerini yıkamadan. Bu hafta bizi çağırdılar fakat çok stres oldum. Çünkü hem sigara kullanıyor hem de bütün gün dışarıda oluyor(kahve vs) ve evde de dışarı kıyafetleriyle duruyor. Kucağına almak isterse uyarmak istiyorum ama kalp kırmadan kibar bir şekilde nasıl söylerim onu bilemiyorum. Siz nasıl atlattınız bu süreçleri?

İlk gelişinde eşim de söyledi ama dediğim gibi inat etti. Konuştuk yine eşim de söyleyecek ama kayınpederimin beni dinleme ihtimali daha fazla gibi geliyor.
Sen söyle o zaman küsen küssün, koca koca insanları on kere mi uyaralım, dün gittik yine hastaneler çocuk dolu.

Ben direkt söylüyorum
Geçen hafta da benim babam hasta haliyle sevmeye kalkti
Dedesi iyileş öyle dedim (5 aylık)
Onlar bizim emanetimiz, yapacak bir şey yok

Ben direkt söylüyorum
Geçen hafta da benim babam hasta haliyle sevmeye kalkti
Dedesi iyileş öyle dedim (5 aylık)
Onlar bizim emanetimiz, yapacak bir şey yok
Evet aslında ben de sizin dediğiniz gibi kibar bir şekilde uyarmak istiyorum. Kesinlikle uyarmakla ilgili bir sorunum yok. Dedesi ellerini yıkasın da kucağına alsın gibi bir şey söylesem belki daha iyi olabilir

Benim kayınbabam da dışardan gelirken ellerini yıkamaz. Ben o gelince hemen diyorum ki “baba banyo müsait elini yıka bi kendine gel dışarıdan geldin yemek çay içelim.” Bu arada bana gelmez ben onlara gidiyorum genelde

Uyarmak istediğimi ama nasıl kibar bir şekilde uyarabileceğimi sordum buraya. Uyarmanın pasiflikle nasıl bir bağlantısı var tam anlamlandıramadım.

Alin kutu kutu dezenfektan, ellerine sıkıverin, bir de temiz ortu yada önlük. Köpek yavrusu bile 4 aylik olup asilari tamamlanana kadar sokaga cikarilmiyor. Bu bebekler vitamin destekli bebekler, eskilerin dogal olarak dogurduklarindan degil. Ki eskiler 40 gun tulbent ortermis ustune gibi bir de onurlandirici seyler söyleyin. Yani sen pissin duygusu yerine bu cagda bebekler zayif ve hassas algisi yaratin.

Yanağını sikti mı dokundu mı. Sıktığını sanmıyorum. Bir dokunma ile de birşey olmaz , ilk bir yıl çok üzerine titriyoruz bebeklerin çok da doğru ama bu kadar kasmaya da gerek yok. Yenidoğan bebeğe niye dokunur öperler onu hiç anlamam zaten. Haksizsiniz demiyorum ama o kadar da problem olacagini sanmiyorum

Bunun kibarlığı yok. Ben eve girene anında ellerini yıka diyorum. Geldiklerinde kucağımda oluyor, kimseye elini yıkamadan vermiyorum

Ya benim kayınbabam da öyle hayatta elini yıkamaz bi de seninkiler en azından kucağına almış benimkiler öpüyor çocuğu eve gelince ya banyo yaptırıyorum ya da elini yüzünü yıkıyorum kaç kere dedim ailen böyle yapıyor hasta oluyorlar gene çocuğu götürüyor görsünler diye hiç umrunda değil artık ben uyarıyorum iğrenç insanlar :/

Eve girdikleri gibi tatlı bır ses tonunuzla buyrun bakalım ellerınızı yıkamaya ıllakı sevmek ıstersenız torununuzu degıl mı? diye söylersenız bence normal karsılayacaklardır...

Dogum yaptım..Kaynanamın suratı uçuk içindeydi..Çünkü babası zekarattaydı ve onu çok sevıyordu...Üzgündü..Hastanede 2 gün kaldım sürekli geldi gitti..

Dedim ki tam hemsire içeri girdiğinde anne sen bebegı kucagına alma sakın yüzün uçuk içinde..Hemsırede baktı..Dedi ki ben öpmüyorum ..Dedim ki hayır almayacaksın çünkü öpmesen de bulasır...Hemsırede sakın sakın hatta sız gelmeyın dedı...

Efenim bir yolunu bulacagız ve evlatlarımızı koruyacagız...

Evet aslında ben de sizin dediğiniz gibi kibar bir şekilde uyarmak istiyorum. Kesinlikle uyarmakla ilgili bir sorunum yok. Dedesi ellerini yıkasın da kucağına alsın gibi bir şey söylesem belki daha iyi olabilir
Yıkamaz. Yikamayacak

Zekarat nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…