• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi nasıl giydirmeliyim

Heyecanmm

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2022
13
3
1
31
Oğlum 13 aylık, hastalandı bugün götürdük hastaneyw akut bronşit dendi ilaçla geçmezse yatış yapıcaz. Nasıl giydirmeliyim anlamadım. Havalar doğudu hareketli ve çok terleyen bebek, kalın giydiryorum iyi hoş yürüteçte yarım saat oyalansın terliyor hemen, üstünü değişiyorum ama yok yine şifayı kaptı, uyuturken ev serin battaniye örtüyor gece terliyor üstünü açıyor üşüyor. Üstünü örtmesem gece serin yine üşütücek. Ne yapıyım Allah aşkına yaaa

Oğlum 13 aylık, hastalandı bugün götürdük hastaneyw akut bronşit dendi ilaçla geçmezse yatış yapıcaz. Nasıl giydirmeliyim anlamadım. Havalar doğudu hareketli ve çok terleyen bebek, kalın giydiryorum iyi hoş yürüteçte yarım saat oyalansın terliyor hemen, üstünü değişiyorum ama yok yine şifayı kaptı, uyuturken ev serin battaniye örtüyor gece terliyor üstünü açıyor üşüyor. Üstünü örtmesem gece serin yine üşütücek. Ne yapıyım Allah aşkına yaaa
Alerjik mi acaba?

Gece için uyku tulumu önerilir

Onu alıcam zaten aklımda ama tulum içine yine alt pijama, uzun kol zıbın kazak ve son olarak gece tulumu mu?
Henüz ben de tecrübesizim 🤣
Tulumların tog değerleri oluyormuş. İçine ne giydireceğini evinin ısısına ve tog değerine göre belirliyormuşsun

Akut bronşit öyle ev içinde terleyip üşütmekle olur mu ki ya 🙄 benim bebeğim de aşırı terleyen bi bebek 13 aylık. Oda termometresi var hep 21-22 derece. Uzun kollu penye giydiriyorum sadece. Aksi halde çok terliyo. Uyurken de üstünü açtığı için kadife pijama takımı giyiyo üstünde 1 Müslin var şu an.

Alerjik durum geldi benim de aklıma. Çocuğu tıkayan bir şey mi var acaba o ilerleyip bronşite çeviriyor nedir? Doktorlar ne diyo bu duruma?
Bu arada uzun kollu ince penye giydiriyorum demiştim duruma göre eğer sırtı göğsü serinlediyse hemen penye yelek giydiriyorum. Şu an bileği kırık çok hareket edemediği için bi tık fazla olan eşofman takımları varya sweat gibi üstü. Onu giyiyo hareketi kısıtlı olduğu için terlemiyor çünkü az hareket edince.

Akut bronşit öyle ev içinde terleyip üşütmekle olur mu ki ya 🙄 benim bebeğim de aşırı terleyen bi bebek 13 aylık. Oda termometresi var hep 21-22 derece. Uzun kollu penye giydiriyorum sadece. Aksi halde çok terliyo. Uyurken de üstünü açtığı için kadife pijama takımı giyiyo üstünde 1 Müslin var şu an.
Peki 21 derece soğuk değil mi? Şuan uyudu odanın 24.4 derece ısısı ama ben bile üşüyorum çocukta uxun kol zıbın ve uzun kol kazak var. Offf çözemiyorum yaaa

Alerjik durum geldi benim de aklıma. Çocuğu tıkayan bir şey mi var acaba o ilerleyip bronşite çeviriyor nedir? Doktorlar ne diyo bu duruma?
Bu arada uzun kollu ince penye giydiriyorum demiştim duruma göre eğer sırtı göğsü serinlediyse hemen penye yelek giydiriyorum. Şu an bileği kırık çok hareket edemediği için bi tık fazla olan eşofman takımları varya sweat gibi üstü. Onu giyiyo hareketi kısıtlı olduğu için terlemiyor çünkü az hareket edince.
Bunu sorucam Kesinlikle.peluş battaniyesi var 2 aylıkkenden beri onunla yatıyor alıştı. Yüzüne süre süre uyuyor ondan olur mu dicem ama kaç aydır kullanıyor kaç kez yıkandı. Deterjanıda hipo alerjik 🤷🏼‍♀️

Onu alıcam zaten aklımda ama tulum içine yine alt pijama, uzun kol zıbın kazak ve son olarak gece tulumu mu?
Naptınız?
Şuan çocuklar için atlet üzeri uzun kol tshirt yeterlidir.
İnsanlar üşüdüklerinden değil, terlediklerinden hasta olurlar.
Uyku tulumu olarak en sağlıklı olanlar müslin lerdir.
Lütfen bebeği kat kat kalın giydirip durmayın.
Ayrıca hastalık sebeplerini soğuk hava olarak görmeyin.

Oooo hayır tabi. Tulumun kalınlığına bağlı ben özel diktirdim çift kat pazen minimum 20 dereceye kadar koruyor. Altına sadece ince pijama giydiriyorum. Pijamanın altında da kısa kollu zıbın var. Oda ısısı da 21-24 arası değişiyor

Benim aldığım yerde içi müslin dışı pazen vardı terleyen bebekler için

Naptınız?
Naptınız???? Yazı başlığımı tekrar okumanızı tavsiye ederim..soru işareti var dimi? Yani zaten öğrenmek, insanlara danışmak için buraya yazmışım.

Oooo hayır tabi. Tulumun kalınlığına bağlı ben özel diktirdim çift kat pazen minimum 20 dereceye kadar koruyor. Altına sadece ince pijama giydiriyorum. Pijamanın altında da kısa kollu zıbın var. Oda ısısı da 21-24 arası değişiyor

Ayrıntılı yazdığınız için çok teşekkür ederim 🙏

Yok artık yani kuzey kutbunda mısınız böyle yaparsanız çocuk tabiki hastalanır . Üşümekte hasta olma ihtimali daha azken siz terletip hasta ediyorsunuz

Naptınız?
Çok doğru bir yorum bence de 👍

Alerjik durumları hariç tutarak söylüyorum bebeğinizi ne kadar serinliğe, ince giyinmeye, soğuk yiyeceklere alıştırırsanız o kadar rahat edersiniz. Aksi durumda hava sıcaklığı 1 derece düşse, bir yudum soğuk bir şey boğazından geçse hastalıklarla uğraşmak zorunda kalırsınız. Uyku tulumunun altına (çift kat pazen) ben kışın ortasında bir kat pijama ve uzun kol giydiriyorum. (Evim kaloriferli, merkezi sistem. İyi ısınıyor) Şu an gün içinde atlet üstü uzun kol ve tek kat pijama ile geziyor evin içinde (ankaradayız hava malum burda sıcak değil) banyo yaptığı zamanlarda ve uykudan uyanınca yelek giydiriyorum mesela. Bir de ne kadar kalın giydirirseniz giydirin uyurken kazak giydirmeyin, yün direkt terletir zaten

Nereden aldınız acaba bu tulumu 😇

Peki 21 derece soğuk değil mi? Şuan uyudu odanın 24.4 derece ısısı ama ben bile üşüyorum çocukta uxun kol zıbın ve uzun kol kazak var. Offf çözemiyorum yaaa
Nerdeyse 25 derecede kazak mı giydiriyosun balım 🥴 22 derece bebekler için en ideal sıcaklık. Yenidoğanlar içinse 23. Terler kız çocuk 25 derecede kazakla hareket eden çocuk sonuçta. Sen odanın ısısını mutlaka düşür 23 e. İnan onun için daha sağlıklı. Nem oranı da önemli tabi. Hem sıcak hem nem yüksekse hastalığa davetiye çıkarır zaten evdeki mikrop virüs çoğalır zaten dolayısıyla enfeksiyon kaçınılmaz son oluyo. Hatta şu an bebeğin hasta olduğu için oda sıcaklığını düşür çocuğu giydir. Nefes alması soğuk ortamda çok daha rahat olur doktor tavsiyesi bu. Bizim doktorumuz 18 dereceye düşürtmüştü çocuğumu giydirmiştim nefes aldığı ortam serindi ve gerçekten sıcakta tıkanan çocuk serinde uyudu.

Çift pazen teendyolda var ben aldım. Henüz onunla uyutmadım ama onu giydirirsem içine sadece kısa kollu çıtçıtlı giydiririm. Doğduğundan beri serine alışık. Nasıl başlarsa öyle gidiyo gerçekten

Back
X