Bebek Beslenmesi Bebeğimin beslenmesi.. Yardım lütfen..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Jasminium84

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ekim 2013
21.640
72.780
798
41
Arkadaşlar günaydın, öncelikle iyi bayramlar hepinize.. Benim sorunum şu, 3,5 aylık bir kızım var ve doğum iznim bayram sonrası bitiyor dolayısıyla kızıma süt sağıp bırakacağım ama bir seferde ne kadar içmesi gerekiyor bilemiyorum yani az ya da çok alsın istemiyorum, ml olarak ortalama ne kadar alması gerekiyor bileniniz var mı, çoğunuza belki saçma geldi sorum ama kızımı bırakmak içime sinmediği için herşeyi kafama takıyorum o yüzden yardımcı olursanız sevinirim..

Sen bayramda dene bakalim ne kadar icecek. Her bebek ayni degil ki. Benim kizim 2 yasinda tas catlasa 200-300 ml iciyor, arkadaslarimin cocuklari cok daha istahli, 500 ml iciyorlar. ben zorlamiyorum kizimi, kendisine biraktim, bebekken de hic israr etmedim.
Boyu kilosu da gayet guzel, o yuzden takmiyorum.

Doğru haklısın aslında, bayram boyunca deneyeyim bakayım.. Teşekkür ederim cevabınız için.. Bu arada maşallah kızınıza, Allah size bağışlasın.. :)

İlk üç ay için kilosu çarpı 150 cc günlük süt tüketimidir. Üç aydan sonra bebeğe göre kişiselleşir.
Referans olarak bebeğiniz örneğin 7 kilo ise= 7* 150= 1035
Üç saatte bir içiyorsa 1035/8= 135,
Siz 150 cc civarı sütü bu referans alıp, kısa bir süre sonra zaten daha az mı, çok mu içtiğini belirleyebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için çok yardımcı oldun..

ben şöyle yapmıştım birde bunu dene bir seferde benim kızım tek göğüs emiyor diğerini almıyordu bende sağmam gerektiğinde tek göğüsü tamamen sağıp bıraktım yeterli geldi mesela sizin bebeğiniz iki göğsünüzüde emiyorsa ikisini sağıp tek öğün olarak bırakın yeterli gelecektir her çocuk farklı çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…