Çocuk Hastalıkları bebeğimin boynundaki geçmek bilmeyen atopik dermatit

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

femina

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
73
2
286
Adana
Sevgili anneler;

Öncelikle herkesin bebecikleriyle birlikte sağlıklı mutlu günler diliyorum. Bu konuyu nereye yazacağımı ararken diğer dertli annelerin başlıklarınıda okudum. Ve çok üzüldüm. Dilerim Yüce Rabbim hepimizin yavrularına şifa verir.

Aylardır bebeğimin boynuna çok kötü yerleşmiş bir atopik dermatiti yani egzeması var. Çok doktora gittik. Hepsi aynı şeyi önerdi. Hepsini denedim. Verilen bütün ilaçları kullandım ama ne çare yavrucuğumu bu dertten kurtaramıyorum.

Annem sürekli temre olmuş burda bir kadın var ona götürelim etrafımını çizip ilaç sürüyor dedi. Kesinlikle karşı çıktım. Daha kötü olmasından çok korkuyorum.

Şu an kendimi ne kadar kötü hissettiğimi anlatamam. Gittikçe dahada yerleşiyor gibi. Gitmediğim doktor kalmadı. Verilen kortizonlu kremler önce geçiriyordu şimdi onlara bile bağışıklık kazandı. Belki bir umut burdaki arkadaşlardan bir öneri gelir diye buraya yazdım. Böyle bir durumla karşılaşan ve çözüm bulan bir anne varsa lütfen burdan sesimi duy ve bana yaz.

herkese acil şifalar diliyorum.

canım benim çok büyük grçmiş oslun benim oğlumda atopik drmastit ve besin alerjisi var.benim oğlumda 4 aylıkken başladı bu sorun şuan oğlumm 8.5 aylık hala geçmedi vve ben belki sadece bir kaç gün kortizonlu kreme ara vererek hep devam ettim bizdede sanırım krem bağışıklık kazandı artık hiç bir faydası yok yapcak biş yok bu şekilde idare edicez .bir üniversite hastanesine götürmeni tafsiye ederim biz hacettepede bir prof özel muaynahanesine gidiyoruz b ay yine kontrolümüz vat 4 ay geçti çünkü .dr biz söylediklerini sanada söyleyim hergün banyo yaptırın dedi.ben banyo suyuna artık çok az son durulama suyuna zeytinyağıda döküyorum sonrasında bütün vücudunu nemlendiriyorum .faydası oluyomu yok ama yapcak bişe yok kuru kalmasından iyidir .bizim vücudumuzda olmadı çok titiz baktım ayaklarındakiler geçiyo arada tekrar çıkıyo düzenli krem banyo vs ler bir nebze işe yarıyor cildin kuru kalmaması lazım malum.ama yüzümüzdeini bir türlü geçiremedik şimdide çenesinde oldu ve bnim oğlum çok salyalı bir çocuk çenesinden salyası hiç eksik olmaz onun için çene ve yüzündekini geçiremiyorum bir türlü bende usandım anlican .bu ay yine dr götürcem ilaçda artık fayda etmiyo çnkü çok fazla kullanmak zorunda kaldım istemeyerekde olsa baalım dr nedicek .geçmiş olsun sizde allah hepimizin bebeklerini inş.en kısa zamanda kurtarır

sevgili susaden cevabın için çok teşekkür ederim. Üniversite hastanesine götürdük, bütün alerji testleri yapıldı ama çok şükür bişi çıkmadı. Ama elbette sonuçta bütün çevremizde olan şeylerin testleri yapılmıyor belkide testte olmayan birşeye alerjisi olabilir. Çaresiz bir şekilde geçmesi için dua ediyorum dilerim bütün bebeklerimiz sağlıklarına kavuşur. Bebeğini öpüyorum.

kızlar öncelikle geçmişolsun diliyorum bu dediğiniz egzamanın belirtileri nwler kızarıklar neye benziyor benim oğlumun boyun bölgesindekiler sivilce gibi vücudundakiler çok minik minil ısırık gibi dr götürdüm geçer dedi daha kötü oldu üniv. hst götüriyim diyorum besin alerjisi varsa onuda anlamış olurum değilmi

sevgili pitos egzemanın en belirgin yönü kızarıklık ve aşırı kuruluk o bölgeye dokunduğunda sert bir yüzeye dokundur gibi hissediyorsun ve gün geçtikçe maalesef kötülüyor sertliği artıyor kızarıklık artıyo ayrıca internette egzema diye bakınca örnek resimler çıkıyor. Umarım sizinki sadece isiliktir. Çünkü egzema çok bela bir bulaştımı bidaha gitmemek için çok direniyor. Bebişini öpüyorum.

canım çok teşekkürederim bilgiler için sizede aci şifalar diiyorum umarım kısa süreli bir aerjidir bende öpüyorum kuzunu

sebamed sabun şampuan ve nemlendirici kullanın.
arkadaşımın oğlunu n vardı atopik dermatit. herşeyi denedi sadece sebamed fayda etti. çocuk şimdi 4 yaşında hala sadece sebamed ürünleri kullanıyor.

bizde sebamed işe yaramadı çünkü sebamed kokulu parfüm var bizim kullandığımız ürünler kokusuz olmalı aldığım sebamed ürünler evde öle bekliyo yani canım

canım çok geçmiş olsun.benim oğlumda da ne yazık ki 4 aylıkken başladı(şu an 9.5 aylık).yüzünde...çok kötü olduğu dönemler de oldu ama şu an daha iyi. bir düzeliyor bir nüks ediyor ama eskisi kadar kötü olmuyor.biz susadenle aynı dr.a götürüyoruz.yani aynı öneriler...ama benim oğluma banyo çok iyi gelmiyo ben haftada 2-3 kez yaptırıyorum, yazgeldiği için sıklaştırdım ama yüz ve boynuna haftada 2 kez sadece...benim oğlum da çok salyalı ve salya tetikliyor.yoğurt gibi asidik besinler, yünlü giysiler ıslak ve nemli önlük...senin bebeğinin de boynunda olduğuna göre bunlar sizi de etkileyebilir.yemekten sonra yüzünü mutlaka mustela durulanmayan sıvı ile siliyorum bunun faydasını gördüm, bioderma atoderm pp ile sürekli kremliyorum.her dakka elimde yumuşak tülbentler salya peşindeyim.yoğurt yerken yüzüne bulaştırmamaya çalışıyorum bulaşırsa hemen mustela ile siliyorum.gece uyandığında emzirirken bile yüzünü kremliyorum.kızarmaya başladığında kortizonla baskılıyorum.kortizon bizde işe yarıyo şu anda.canım elden bişi gelmiyo ne yazık ki.bebeğine zararlı olan çok spesifik nedenleri engellemek ve bol nemlendirmek lazım.her bebeğe iyi gelen ürün de farklı onu da bulmak lazım.üzerinde çok fazla düşünüp dedektiflik yapmayın demişti dr.umuz.hep yıpranırsınız hem de bir işe yaramaz demişti.katılıyorum...yerleşeceğini düşünme, büyüdükçe atacaklar.iyi düşünmeye çalış...tekrar geçmiş olsun,kuzuzcuğu öpüyorum

merhabalar boyun bölgesindeki ekzama çocuğun boynu uzamaya başladığında 4.aydan sonra azalmaya başlıyor ve bizimkisi 7.8.aylarda iyileşmişdi doktorumuzun dediği genellikle yaşına kadariyileşirmiş ve diğer arkadaşlara diyeceğim ekzamanın şiddeti 1 yaşından sonra bitiyor. Bide ekzama yazın isilik şeklinde minik kızartılar halinde oluyor arkadaşlar Allahım başka dert vermesin.

inş.geçer canım bizim dr bize bir iki yaşından sonra geçer demişti .bakalım bekliyorum .alerjisi çıkmasaydı iyiyidide alerji çıkması kötü oldu astım ve saman nezlesi korkutuyo beni allahım şifa versin bebeklerimize

Merhaba arkadaslar.Maalesef benim kizimda egzama var .4 aylikken basladi suan 13 aylik.ilk defa dizinin arkasinda ve kolunda cikti.Ben her defasinda doktoruna sordugumda bana cildi cok kuru ondan diyordu.Baska bir doktora gittik egzama oldugunu söyledi bir bir ara acayip kasiniyordu uykudan kasinarak ve aglayarak uyaniyordu.Bize cok yagli bir krem verdi her sabah kullandik,o biraz iyi geldi ,kolu ve bacagindaki gecti 3 hafta öncede omzunda cikti tam geciyor gibi olurken kasiyordu yine ayni oluyordu.Bu sefer yine baska bir doktora gittik Bize söyledigi her banyosunda badem yagi kullanmamiz,her gün bütün vucudunu egzama olan bölgeler haric bebek sütü sürüyoruz.egzama olan yerede krem adi yazamiyoruz galiba icerigi papatya olan bir krem verdi onu kullaniyoruz tamamen gecmek üzere.Insallah sizin yavrularinizda bir an önce düzelirler.

Son düzenleme:
arkadaşlar buna benzer sorunu kızımda bende yaşıyorum.önerim şu ki en ufak bir kızarıklık olsa dahi orasını önce batikonla temizleyin ve sonra nemlendiricisini sürün.zeytin yağ olur,bebek yağları olur yada herhangi bebeklere kullanılabilen yumuşatıcı.unutmadan söyleyeyim duaya ben çok inanıyorum.ve gerçeken kızımda buna şahit oldum.dua sonrası çok kısa bir sürede kızımın yarası iyileşti...sevgilerle

kızlar bizde yaşadık yaşıyoruz aynı problemi....oğlum 1 yaşını geçti....gözle görülür bir azalma var çok şükür bunda bakımın da çok etkisi var....susaden ve beyaz leblebimle aynı dr...aynı yöntemi uyguluyoruz...büyüdükçe geçecek ben inanıyorum...benim arkadaşlarımın çocukları da küçükken yaşamış sonra geçmiş...drların var bi bildiği de biz nedense inanmıyoruz..drunuza güvenin

benim kızımın da 3 aylıkken kollar ve sağ boyun bölgesinde başladı,Mustelanın ürünlerini sabah akşam kullandık,hiç bir işe yaramadı.En son saf ( beyaz ) vazelinle nemlendirip ardından kortizonlu bir krem olan hipokortu 1 hafta kullandık,azalma gösterdi,egzamalı bölgeyi hergün vazelinle nemlendirdik,kış dönemine denk geldiği için haftada 1 banyo yaptırdık ve banyoda sabun-şampuan yerine mustelanın banyo ürününü kullandık,o dönemlerde vücudunun tüm bölgelerini Excipial lipo ile nemlendirdik,bugünlerde onu da ihmal etmeye başladım,sıcak diye....Kıyafetlerini Dalin sıvı sabun ile yıkayıp arka ve önden ütülüyorum,kışın kadife ve yünden boynunu korudum..şimdilerde Allaha çok şükür fazla olmuyor,umarım sizin bebişlerde de iyileşme başlar.

canım exipial lipoyu dr nzmu önerdi?bize kesinlikle kullanmayın demişti .çocuk dr expial yaxmıştı fakat gitiğimiz profesör kesinlikle kullanmayın dedi bize .bu arada benim oğlum 10 aylık oldu.4.ayında başlamıştı ayaklarındakiler geçti yüzündede eskisi gibi dil daha iyi

Merhaba,
benim kızımında 2. ayda yanaklarında kuruma ve kızarma oluşmaya başladı doktorumuz ek besinlere geçtiğimizde kızımızın bazı yiyecekleri ayırabileceğini ona dokunabileceğini söyledi akabinde bacağında bir yara oluşmaya başladı ve "atopik dermatit" tanısı kondu.elidel ve elocon pomat kullandım yaranın üzerine, hemen geçirdi gerçekten fakat birkaç gün sonra tekrar çıkmaya başladı.bu kremler bir kaç kez kullanılabiliyor bende pek kullanmak istemediğimden sürmedim daha fazla.
Ben emzirdiğim sürece kızımın yaraları çoğalıyordu emzirmekten asla vezgeçmeyeceğiz dedi doktorumuz ancak ben inek sütü ürünlerini tüketmemeye başladım keçi sütü ürünleri kullanmaya başladım ek olarak sütüm çok yeterli olmadığından golden goat isimli keçi sütü mamasını kullanıyorum bir kaç aydır ve çok faydasını gördüm
şimdi kızım 7 aylık ek gıdalarda keçi peyniri alıyorum keçi sütü mamasını içiyor deidğim gibi birde unutmadan krem olarak sadece mustelanın atopik çocuklar için stelopia serisi var çok çok faydasını gördüm deneyin derim.. bacağındaki yara çok hafifledi yankalarında bir daha hiç kızarıklık olmadı gerçekten çok işe yaradı... yenidoğan doktorumuza devam ediyoruz halen alerji doktoruna ayrıca götürmedik...
geçmiş olsun...

benimde kızımın yanaklarında var mustelanın hangi ürününü yüzüne sürüyorsun

Mustelanın atopik çocuklar için olan stelopia serisinden 200 ml bir nemlendirici
çok çok faydasını gördük...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…