Bebeğimin burnu akıyor , uyuyamıyor. Etkili çözüm önerisi?

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.549
2.977
333
Geçen gün yağmura yakalandık biraz ıslandık. Korktuğum başıma geldi . Hafif ateş, hapşırık ve burun akıntısı var. En büyük sıkıntı burun akıntusından uyuyamıyor. Fizyolojik serum yapıp aspiratör ile çekme dışında etkili önerileriniz varsa alabilirim çünkü serum geçirmiyor. Tuzlu, karbonatlı su deneyen oldu mu?

Geçen gün yağmura yakalandık biraz ıslandık. Korktuğum başıma geldi . Hafif ateş, hapşırık ve burun akıntısı var. En büyük sıkıntı burun akıntusından uyuyamıyor. Fizyolojik serum yapıp aspiratör ile çekme dışında etkili önerileriniz varsa alabilirim çünkü serum geçirmiyor. Tuzlu, karbonatlı su deneyen oldu mu?
Ben önce buharlı banyoda duş aldırdım duş sonrası burun içi yumuşamış oluyor her iki delikten de biraz serum suyu sıkıp wee baby nin aspiratörü ile çekiyordum en etkili yöntem bu oldu sadece şırınga ile geçmiyordu ama böyle yapınca en azından rahat uyuyordu bir de bol bol su içermeye ve emzirmeye çalıştım

Geçmiş olsun,hemen geçmiyor biraz uykusuz kalnıyor maalesef,bol bol aspirasyon başka çare yok,öksürük vs başlarsa nebul ile serum fizyolojik bol bol ,öksürük durumu balgam vs e göre doktoruna sorup cortair ama sadece burun akıntısı hapşırık ile kalırsa bol bol aspirasyon bol su iltahı kesilmezse iyi beslenme

Burnu tam boşaltamıyor olabilirsiniz. Burnun bir deliğinden 20-30cc serum fizyolojiği belli bir akış hızında verin bu şekilde nazal yıkama yapın sonrasında serum vermediğiniz delikten aspire edin.

Yorumlarınız için öncelikle teşekkür ediyorum. Şırıngayla evde yaptığım tuzlu suyu sıktım aspritörle çektim. Bunu dünden beri birkaç defa yaptım çok ağladı kuzum. Sonra emzirdim hemen uyudu.Bir buçuk saattir falan kıpırdamadan yatıyor. Ben de endişelendim çünkü hep deli yatar oğlum. Hâlâ uyuyor ne yapmam lazım?

Son yaptığım küçük şırıngayla bir deliğine hepsini boşalttım diğer deliğine de bir şırınga boşalttım. Biraz hızlı oldu sanırım

Burnu tıkalıysa anlarsınız ses gelir horlama gibi. Ağzı açık olur. Bunları takip edin yorgun olduğu için uyuması normal ama takip edersiniz. YouTube’da videosu var o hızda yapın ve ağzını açık tutarak bebeği öne eğerek yapmanız lazım yoksa o tuzlu suyu yutarsa böbreklerine zarar verir

Burnu tıkalıysa anlarsınız ses gelir horlama gibi. Ağzı açık olur. Bunları takip edin yorgun olduğu için uyuması normal ama takip edersiniz. YouTube’da videosu var o hızda yapın ve ağzını açık tutarak bebeği öne eğerek yapmanız lazım yoksa o tuzlu suyu yutarsa böbreklerine zarar verir
Tuzlu su sayesinde mi bilmiyorum burun akıntısı hapşurnası kesildi elhamdülillah. Evet çok ağladı ama serum sıksam da ağlıyor bu biraz yakıyor ama çabuk geçiriyor burun akıntısı ve hapşırıgı. Bugün hiç bir şeyi kalmadı

Back
X