- Konu Sahibi Depresiff polianna
-
Ben bi tuhafım galiba.
Evlenirken hiçbir şeye hevesim yoktu. Fazladan hiçbir şey almadım. Sadece gerekli eşya aldım.
Bebekle ilgili de yegenlerimin temiz eşyalarını kullanırım. Eksik kalak olursa gider alırım.
Hevesle hicbir sey alamadığım için pişman olmuyorum.
Galiba 30 yasinda olmanin verdiği bir psikoloji ama 25 yaşındayken de hevesim yoktu. Bilmiyorum bana heves psikolojisi yüklenirken hata oldu galiba
öyle doğru söylemişsin ki bide ben bebeğimin kıyafetini güvenmem kimseyeSiz mi piremsessiniz biz mi ameleyiz bilemedim valla.
Ben iki doğumumda da annemin desteği olmadan yıkadım astım ütüledim kaldırdım.
İnsan bunu yapmaya "yıkmak" olarak değil de "mutluluk" olarak bakar.
Böyle basit şeyler için canını hiç sıkma aynı şeyleri bende yaşadım şimdi arkama dönüp bakıyorum iyi ki sormamış iyi ki yapmamış diyorum. Kayınvalide nin aldıklarını getir evine temizce yıka derim başkasının yaptığı iş benim içime hiç sinmez birşey olunca ben yaptım herşeyi ben aldım doğumdan önce ben yardımcı oldum deyip başına kakmasından sa yapmasın daha. iyi bebek sonuçta deterjanına falan da dikkat etmen gerekiyor.Kızlar merhaba.
Doğuma az bir süre kaldı. Bebek için alınanların yıkanmasının vakti geldi.
Annem kendi aldıklarını yıkadı ütüledi hurçlarda bekliyolar.
Kayınvalidemde yıkayacağını söylüyo ama bu mevzuyu aşırı büyüttü. Sen ne deterjan kullanıyosun yok senin makinanda bebek programı var mı bizim ütü güzel ütülemiyo. 3 parça şeyi yıkamaya yerindi gibi geliyo. Sürekli herşeyi sormasından sıkıldım artık. Sizce ben mi alınganlık ediyorum?
Bende izne yeni ayrıldım. Ama evimi temizlemeye calısıyorum. 8 aydır bi işin var mı diye sormadılar bari bu işi yapsınalr istiyorum. Bunuda benim üzerime yıkıcaklar
Ahahahahahahahaahahah. Ya olabilir inan,oyle insanlar var. Kimisi esyaya bilmemneye merakli hevesli olmaz umrunda olmaz. Aslinda 30 yaşla da alakasi yok yapı meselesi. Ben sanırım bos isleri seviyorum. Aslinda bos isler :)Ben bi tuhafım galiba.
Evlenirken hiçbir şeye hevesim yoktu. Fazladan hiçbir şey almadım. Sadece gerekli eşya aldım.
Bebekle ilgili de yegenlerimin temiz eşyalarını kullanırım. Eksik kalak olursa gider alırım.
Hevesle hicbir sey alamadığım için pişman olmuyorum.
Galiba 30 yasinda olmanin verdiği bir psikoloji ama 25 yaşındayken de hevesim yoktu. Bilmiyorum bana heves psikolojisi yüklenirken hata oldu galiba
Ben de duymayanı yeni duydum:))Bebek kıyafetlerinin ütülendiğini de bir bu sitede gördüm. Herkes ütülemiş. Hayatta aklıma gelmez bebeğin zıbınını ütülemek, ütülemem de.
Ne gerek var Allah aşkına böyle bi beklentiye girmeye? Bebeğin bütün kıyafetleri hadi renklileri beyazları ayrı yıkadınız desem 2 makine. Ütüsü desen zaten el kadar şeyler 1 saatinizi almaz hepsini ütülemek ayrıca çok da zevkli. 1 makine çamaşırı yarım saatlik ütüyü ne diye kendinize dert ediyosunuz ki? Benim iki bebeğimde de herkes eşyaları getirdi ben kendim yıkadım kendim ütüledim kendim yerleştirdim kimseden de bişey beklemedim zaten kimsenin de bi mecburiyeti yok buna
birmakinelik iş zaten atın makineye uni baby tarzı bir deterjan ile yıkayın, sadece hastanede giyeceklerini ütüleyin yeter bence, ben hiç bir kıyafetini ütülemiyorum doğdupundan beri kızım 3 yaşında şu an..
Siz minicik bir işi onlara bıraktığınızda da işten kaçmayan torunu için herşeyi yapan fedakar babaanne görünümünde olacak ama bilmem anlatabildim mi? Kimseye tamah etmeyin boşver in düşünmeyin karşınıza çıkan herkese göğsünüzü gere gere en ufak şeyden en zor işlere hepsini bebeğiniz için kendinizin altından kalktığını da söylemeyi ihmal etmeyin28 haftaya kadar kanamma vardı. Şimdiye kadar calıstım. Kendi işlerimi kendim yaptım. Onalrda bi işin varmı diye sormadılar.
O yüzden kızgınım galıba o yapsın istiyorum. Benim anne heveslendi yaptı. Cocuk doğunda benden ayrılmıycak. Öyle işten kaçarak bedavaya babannelik yok. Belki yanlış düşünüyorumdur ama gıcık oluyorum hamilelikten beri bi İnsan sormaz mı bi işin var mı dyie yedi kat el sorar altlı üstlüyüz bide kusura bakmayın içimi dökmüş gibi oldum biraz
Tam tersi, deterjanlarla gereğinden fazla karşılaşınca alerjik reaksiyonlara açık oluyor. Gereğinden fazla titizlik (çok deterjan kullanma) sizin dediğiniz o. Bebekler deterjana az yada çok maruz kalmamalı, kimyasalları geçtim, ağır metaller içeriyor ve hiperaktiviteden tut herşeye zemin oluşturuyor ağır metallerBen kıyafetleri ne yıkadım, ne ütüledim..
Sonrasında da,
Bebek deterjanı da kullanmıyorum. En az zararlı olanı seçip bir yemek kaşığı kadar ile yıkıyorum.
Böyle hassas davranınca çocuk alerjik reaksiyonlar gösteriyor, her şeye hassas oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?