- Konu Sahibi Depresiff polianna
-
Aman çağır bir kadın hem evi temizlesin hem ütüleyen yerleştirsin. Annem yaptı kayinvalidem yapmıyor gibi triplere de girmeyin. Yarın bir gün annenizin yetişemediği bir şeyinize o yetişir. Sağlıcakla kavuşunca bebeğinize.Kızlar merhaba.
Doğuma az bir süre kaldı. Bebek için alınanların yıkanmasının vakti geldi.
Annem kendi aldıklarını yıkadı ütüledi hurçlarda bekliyolar.
Kayınvalidemde yıkayacağını söylüyo ama bu mevzuyu aşırı büyüttü. Sen ne deterjan kullanıyosun yok senin makinanda bebek programı var mı bizim ütü güzel ütülemiyo. 3 parça şeyi yıkamaya yerindi gibi geliyo. Sürekli herşeyi sormasından sıkıldım artık. Sizce ben mi alınganlık ediyorum?
Bende izne yeni ayrıldım. Ama evimi temizlemeye calısıyorum. 8 aydır bi işin var mı diye sormadılar bari bu işi yapsınalr istiyorum. Bunuda benim üzerime yıkıcaklar
tekstil ürünleriyle ilgili ayyynı cümleleri birrçok fabrika görmüş olan eşim de söyler hep. Evlendikten sonra ben de yeni alınan hiçbir şeyi yıkamadan giymez ve giydirmez oldumBurada tekstil atölyelerini imalathaneleri bir görün de ona göre tekrardan düşünürsünüz el değmeden üretilen bebek kıyafetlerinden bahsetmiyoruz yerlerde sürünen paketlemeden önce şöyle bir tozu alınan kıyafetlerin varlığı giymeden önce yıkamayı düşündürtüyor insanlara, burada sokak arasında teyzelere çuvalla kıyafet gönderiliyor fazla ipleri temizlesinler diye, sokağa çıkıp çuvallı serip muhabbet ede ede son ütücülük yapıyorlar. Ayrıca dünya global Çin’den Pakistan’dan kıyafet geliyor etiketi değiştiriliyor, uzun yolculuklar pis mikroplar...
Neyse ben oto koltuğu konusundane kadar titizsem saf sabununla kıyafetlerini yıkıyorum benim hayatım benim tarzım burada eleştirilen olay kendi işini başkasına yaptırma çabası. Ama olay ABD de nasıl öğrenmiş olduk sayenizde bu üşengeçlik rahatlık obezlik nereye kadar bilemedim obezlik konumuz değil ama TLCde yayınlanan ağır yaşamlardan etkilendim
Ütü meselesi de kişisel tercih bir yaşına kadar yaptım sonra salladım
Kdın bır suru ust bas almıs annene ayrı deterjan kaynanan ayrı derarjan nıye alıyor. Kadın begenmezsın dıye belkı onden sormus bence ıyı yapmıs ben olsam evıme davet ederım senın evınde yıkasın aksama kurur utuler temız temız yerlestırırsınKızlar merhaba.
Kayınvalidemde yıkayacağını söylüyo ama bu mevzuyu aşırı büyüttü. Sen ne deterjan kullanıyosun yok senin makinanda bebek programı var mı bizim ütü güzel ütülemiyo. 3 parça şeyi yıkamaya yerindi gibi geliyo. Sürekli herşeyi sormasından sıkıldım artık. Sizce ben mi alınganlık ediyorum?
Bende izne yeni ayrıldım. Ama evimi temizlemeye calısıyorum. 8 aydır bi işin var mı diye sormadılar bari bu işi yapsınalr istiyorum. Bunuda benim üzerime yıkıcaklar
Evet benimki de aynı hiç kullanmıyorum bebek kiyafetlerinin etiketine bakın 30 40 derece yazar zaten dalan toz sabun var bebekler için onu kullandım yaşına kadarBebek kıyafetleri için ayrı bir program var makinelerde ama derecesi çok yüksek. Benim makinemde de var standart 90 derece. Aşağı inmiyor.
Ben hiç kullanmadığım yeni kullanacağım kıyafetlerini 30 derecede yıkadım. Daha bebeğe giydirmeden yıpranıyor yoksa. Özellikle renkliler. Kirli olsa leke olsa evet 60 ile yıkanır ama kısa programda kendiniz 30 derecede yıkayabilirsiniz bence Deterjan olarak da granül sabunlar var en küçük marketlerde bile satılıyor. Yoksa eğer beyaz kalıp sabunu rendeleyip makineye koyabilirsiniz
Eşiniz yetişkin bir insan. Annesinin sorumluluğundan çıkmıştır kıyafetleri çoktan. Keşke eşinize tepki koysaydınız.Arkadaşlar yeni evlendiğimde eşimin eşyalarını aşağıya öyle bi indrimişlerdi ki hepsi kırışık ve kirli temiz birbirine karışmış. Kimisi deterjan kokuyo kimisi ter resmen. Yeni evlendiğimde hepsini yıkadım ütüledim astım. Artık çamaşır görmekten midem bulanmıştı. İnsan oğlunun eşyalarını öyle mi indirir pis pis. daha o zamandan sinirim. Bunuda yapsınlar istiyorum. Cocukla ilgili şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diye atıp tutuyolar. Benim annem çalıştığı halde hepsini yaptı. Aşırı linç etmişsiniz. Bide kızıyla bir olup bizim elimize sarı bez yakışmıyo diyolar
Ayy hislerime tercüman oldunuz resmenHala kapı süsünün fonksiyonunu çözememiştim, daha neler varmış
Ya bende aynı sizin gibiyimbenim için son nokta cinsiyet öğrenme partisi.
balonun içinden cinsiyetine uygun(!) renkte konfetiler çıkıyor.
ben kızıma mavi, gri, giydiriyorum.
oğlanlara henüz pembe giydirmedim çünkü pembe sevmiyorumsevsem kız rengi (o ne demekse) demem. ama daha doğmadan cinsiyet partisi yapıyorlar mavili-pembeli.
3 doğum yaptım, hastaneye 1 kutu çikolata hariç hiç bir şey getirmedim.
çok kınadı beni hemşireler
heyecansız buldular ve bebeğim için üzüldüler.
o halinden memnun bence dedim ama ikna oldular mı emin değilim
Ayy kesin beni de kınarlar yaa, ben de burda çevre çok geniş değil, kafama göre takılırım diye seviniyodum ne güzelbenim için son nokta cinsiyet öğrenme partisi.
balonun içinden cinsiyetine uygun(!) renkte konfetiler çıkıyor.
ben kızıma mavi, gri, giydiriyorum.
oğlanlara henüz pembe giydirmedim çünkü pembe sevmiyorumsevsem kız rengi (o ne demekse) demem. ama daha doğmadan cinsiyet partisi yapıyorlar mavili-pembeli.
3 doğum yaptım, hastaneye 1 kutu çikolata hariç hiç bir şey getirmedim.
çok kınadı beni hemşireler
heyecansız buldular ve bebeğim için üzüldüler.
o halinden memnun bence dedim ama ikna oldular mı emin değilim
Yaa bugün aynı şeyi düşünüyodum daha, bi millete baktım bi kendime, öyle hevesim yok ne yalan söyleyeyim, ama yalnız olmadığıma sevindimYa bende aynı sizin gibiyimhiç mi hevesi olmaz insanın Yok yani
Yaa bugün aynı şeyi düşünüyodum daha, bi millete baktım bi kendime, öyle hevesim yok ne yalan söyleyeyim, ama yalnız olmadığıma sevindimDaha çok çocuk büyütme sürecini merak ediyorum, onunla ilgili kitaplar araştırıyorum biraz o kadar yani.
Tabi ki normaldir, benim tecrübem yok henüz ama günümüzde herkesin herşeyi abartması biraz anormal bence, yine de büyük konuşmak istemem, ama siz huzurlu çocuğunuz mutlu olduktan sonra hiçbir şeyin önemi yok bence.Doğum günü yaptım özel pasta konsept yapmadım. Bi çilekli pasta aldım. Bir de güzel kadife elbise aldık kızıma o kadar. Doğum yaptım badem şekeri dağıttım o kadar. Mevlüt okundu 5-6 kişiyle okuduk sezaryen olduğum için çok kalabalık olmadı. Öyle özel hediyelik kapı süsü , taç terlik yapmadım almadım. Bir de çocuğumun birine yapıp diğerine yapmamazlık istemiyorum. O yüzden hiç yapmıyorum :) Bilmiyorum ben hiç hevesli değilim bunlara acaba normal mi ?
Bebeğinizi sağlikla alin kucaginiza.Kızlar merhaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?