Bebeğimin çamaşırları hk?

Aman çağır bir kadın hem evi temizlesin hem ütüleyen yerleştirsin. Annem yaptı kayinvalidem yapmıyor gibi triplere de girmeyin. Yarın bir gün annenizin yetişemediği bir şeyinize o yetişir. Sağlıcakla kavuşunca bebeğinize.

[/USER]..!
tekstil ürünleriyle ilgili ayyynı cümleleri birrçok fabrika görmüş olan eşim de söyler hep. Evlendikten sonra ben de yeni alınan hiçbir şeyi yıkamadan giymez ve giydirmez oldum

Kdın bır suru ust bas almıs annene ayrı deterjan kaynanan ayrı derarjan nıye alıyor. Kadın begenmezsın dıye belkı onden sormus bence ıyı yapmıs ben olsam evıme davet ederım senın evınde yıkasın aksama kurur utuler temız temız yerlestırırsın

Bebek kıyafetleri için ayrı bir program var makinelerde ama derecesi çok yüksek. Benim makinemde de var standart 90 derece. Aşağı inmiyor.
Ben hiç kullanmadığım yeni kullanacağım kıyafetlerini 30 derecede yıkadım. Daha bebeğe giydirmeden yıpranıyor yoksa. Özellikle renkliler. Kirli olsa leke olsa evet 60 ile yıkanır ama kısa programda kendiniz 30 derecede yıkayabilirsiniz bence Deterjan olarak da granül sabunlar var en küçük marketlerde bile satılıyor. Yoksa eğer beyaz kalıp sabunu rendeleyip makineye koyabilirsiniz

Ben heyecandan yeni kıyafetleri iki kere yıkayıp utulemistim (ilk alındığında dogum yaklastiginda )hoşuma gidiyodu bebegime hazırlık yapmak neden kendiniz yapmıyorsunuz

Evet benimki de aynı hiç kullanmıyorum bebek kiyafetlerinin etiketine bakın 30 40 derece yazar zaten dalan toz sabun var bebekler için onu kullandım yaşına kadar

Kadın elindeki üç parça kıyafet için bebek deterjanı mı alsın. Sizin vardır nasılsa olmasa da alacaksınız. Yıkayın ütüleyin zor bir şey değil. Ne güzel sormuş önemsemiş. Kimyasal içerikli deterjanla yıkayıp getirse daha kötü bence. Alınganlık etmişsiniz.

Eşiniz yetişkin bir insan. Annesinin sorumluluğundan çıkmıştır kıyafetleri çoktan. Keşke eşinize tepki koysaydınız.

Ayy hislerime tercüman oldunuz resmen Hala kapı süsünün fonksiyonunu çözememiştim, daha neler varmış

benim için son nokta cinsiyet öğrenme partisi.
balonun içinden cinsiyetine uygun(!) renkte konfetiler çıkıyor.
ben kızıma mavi, gri, giydiriyorum.
oğlanlara henüz pembe giydirmedim çünkü pembe sevmiyorum sevsem kız rengi (o ne demekse) demem. ama daha doğmadan cinsiyet partisi yapıyorlar mavili-pembeli.

3 doğum yaptım, hastaneye 1 kutu çikolata hariç hiç bir şey getirmedim.
çok kınadı beni hemşireler
heyecansız buldular ve bebeğim için üzüldüler.

o halinden memnun bence dedim ama ikna oldular mı emin değilim

Ya bende aynı sizin gibiyim hiç mi hevesi olmaz insanın Yok yani

Ayy kesin beni de kınarlar yaa, ben de burda çevre çok geniş değil, kafama göre takılırım diye seviniyodum ne güzel Bi de hemşirelere dert anlatmak varmış ya kaderde Ben ama carlayabilirim o psikolojiyle size ne kardeşim diye, bu sefer ne ağrım var diyince gelirler ne bişey

Ya bende aynı sizin gibiyim hiç mi hevesi olmaz insanın Yok yani
Yaa bugün aynı şeyi düşünüyodum daha, bi millete baktım bi kendime, öyle hevesim yok ne yalan söyleyeyim, ama yalnız olmadığıma sevindim Daha çok çocuk büyütme sürecini merak ediyorum, onunla ilgili kitaplar araştırıyorum biraz o kadar yani.

Doğum günü yaptım özel pasta konsept yapmadım. Bi çilekli pasta aldım. Bir de güzel kadife elbise aldık kızıma o kadar. Doğum yaptım badem şekeri dağıttım o kadar. Mevlüt okundu 5-6 kişiyle okuduk sezaryen olduğum için çok kalabalık olmadı. Öyle özel hediyelik kapı süsü , taç terlik yapmadım almadım. Bir de çocuğumun birine yapıp diğerine yapmamazlık istemiyorum. O yüzden hiç yapmıyorum :) Bilmiyorum ben hiç hevesli değilim bunlara acaba normal mi ?

Tabi ki normaldir, benim tecrübem yok henüz ama günümüzde herkesin herşeyi abartması biraz anormal bence, yine de büyük konuşmak istemem, ama siz huzurlu çocuğunuz mutlu olduktan sonra hiçbir şeyin önemi yok bence.

Bebeğinizi sağlikla alin kucaginiza.
Bence biraz panik durumdasiniz,doğru karar veremeyebilirsiniz normal.
Ben olsam hazir firsat gecmiş elime,anne verin benim makine uygun.hem durduğum oturduğum yerde utulerim.sıkılıyorum bu aralar der alir kendim yikardim.hem onlar yikasa bile icim rahat etmez ben tekrar yikar utulerdim kendi ellerimle.
Hem ben,makinede dirkeyle yikayip durulatmiştim.bebe deterjanlarida şampuanlarida kokulu cogunlukla.yenidoğanin cigerlerini yormamak icin ilk aylar hep kokusuz kullandim ben.hatta 2 yasina girecek hala kokusuz deterjanla yiyarim nevresimi,battaniyesi,kiyafetlerini.

ben ozellikle aradim yikamayin diye tembihledim. sabun tozu kullaniyorum hala. deterjan degmesini istemedim. sabun tozuyla bi tur yıkıyorum. bi tur da bos yıkıyorum ki kalinti olmasin.
begenmezsiniz diye demistir belki. bence alınganlık yapiyosunuz. sağlıkla kucaginiza alin bebeginizi.

Ben hayatta kendi annemde dahil kimseden birşey beklemiyorum artık açıkcası . Bir örnek vereyim size geçen sene yeni evliydik ve ailelerden 800 km uzakta bir şehirdeyiz. Kışlık yazlık tüm yiyeceklerimi kendim yaptım turşu reçel 5 kg yaprağı tek başıma sardım buzluğa koydum filan . Kvden hiç birşey almadım . Benim evime 1 hafta geldi bir bardağı masadan alıp tezgaha koymadı . İnsan gelmiş birkaç bezi mantı yapsaydık birlikte buzluğuma koysaydık . Bİ hasta olsam suya atar hemen pişirirdim hazır yemek olurdu mesela . Ama yapmadı sonra ben kendim evde deneye deneye yaptım aile grubuna da resim attım . Beni aramış yollardım ben ama yapmışsın diyor sağ ol dedim ya yaptım . Çok şey beklemiyorum milletin kv si tüm kışlıklarını herşeyi yapıyor görüyorum. Artık şunu anladımki kendi kolun varsa kesip kendin ye kimseden birşey bekleme . Temizlik yapamıyorsan bir kadın ayarla yaptır . Bebek kıyafetlerini al 30 dk programda yıka kurut ütüle . Kadının sorduğu sorularda da sorun yok bence e

az beklenti cok mutluluk...
benimkiler getirseydi de ben yikardim hic bisey getirmediler sagolsunlar.ben dogum yaptigim zaman herkesin gercek yuzunu gordum.o gun herkese ilerleyen zamanlarda nasi tavir almam gerektigini ogrendim.sizde kimseden bisey beklemeyin hamilesiniz hasta degilsiniz.kendi isinizi yapamiyorsaniz yaridmci tutun yada esiniz yapsin.

İlk oğlumda herşeyi kendim içime sinerekten iki defa durulataraktan yikadim ve ütüledim.Baskasi yapsın istemezdim şahsen.Benim kv ne gerek var yıkamaya bile demişti ağzım kocaman açık kalmıştı.Eskilerin çoğu bu işi önemsemiyor.Bebekle ilgili hicbirseyi anneme kv ye bırakmadım.Saglik sorunun yoksa herşeyi kendin yapabilirsin.Temizlik için de müsait olanı çağır yardım etsinler.Cam silme ağır kaldırma işlerine.Kolay gelsin.Saglikla kucaklayin bebeğinizi inşallah.

Hastane çıkışı filan her şeyini kendim aldım yıkadım ütüledim çantamı hazırladım. Nevresim çarşaf beşik kenar koruyucuları onları da yıkadım hazır ettim. O sadece yelek örmüştü onları getirdi. Ama yıkayıp bir şey getirseydi ben tekrar yıkardım. Bebek deterjanı da kırk türlü. Adı bebek deterjanı, içeriğine bakıyorsun her türlü kimyasal var. Neyle yıkadı kaç derecede yıkadı nerede kuruttu ben güvenemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…