Bebeğimin cennete göçü ve hayatımın zorlukları

Kmsemkimim

.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2021
941
1.943
33
27
Aslında nasıl bir giriş yapmalıyım bilmiyorum konuyu nerden başlasam ama buraya yazmaya cesaret ettim. 25 yaşındayım ve 2 sene önce bebeğim 6 aylıkken vefat etti. Akciğerlerine sütüm kaçtı ve çıkaramadım ki ben sağlık mezunuyum ama insanın kendi evladı olunca ne soğukkanlılık kalıyor ne de bilgileri... Hiçbir sağlık sorunu olmadı, evlenince çok geçmeden de hamile oldum özel bir çaba sarf etmedim tedavi görmedim. Şimdi diyorsunuz ki bunu neden anlatıyorsun. Bebeğimin vefatını konuşmayı ve anlatmayı tercih etmiyorum zaten pek de iyi gelmiyor bana toparlanmam zor oluyor. Konum bu değil konum tekrar anne olmak 1 yıldır deniyoruz ama olmuyor hsg yaptırdım ve doktor doğal yollarla anne olmamın neredeyse imkansız olduğunu söyledi, inanmadık sonuçta hiç çabasız anne olmuştum ama doktor bunun bir şans olduğunu söyledi. Bize tüp bebek tedavisini önerdi. Tabi ben 1 sene daha denemek istedim ve olmaz dediği oldu yeniden hamile kaldım ama düşük yaptım kürtaj sürecim yeni bitti. Şimdi ne yapsam bilmiyorum tüp bebek tedavisine mi girsem yoksa beklesem mi. Kafam karışık etrafımda böyle bir durum yaşayan yok doktora güvensem mi hiç bilmiyorum korkuyorum tekrar zor süreç yaşamaktan. Konuyu biraz uzattım kusura bakmayın başından beri birazını anlatma ihtiyacı duydum...

Bence bı iki ay daha dinlenmeniz çünkü yeni Kürtaj olmuşsunuz . Rahminiz biraz toparlansin . Ondan sonra yaparsınız yine birşeyler
Bu arada evlatlarıniz için başınız sağolsun Rabbim ahirette şefaatçi eylesin inşallah

Çok geçmiş olsun, benim de ummadığım anda gelen oğlum şimdi 2 yaşında. İnşallah sağlıkla gelir kucağınıza evladınız. Biraz bekleyin sonra doktor ile birlikte hareket edin

Bence doktora gitmelisiniz bir değil iki doktora gidin güvenmiyorsaniz tedavinizi uzman eşliğinde olun. Onlar ne kadar zaman dinlenmeniz gerektiğini ne zaman tekrar hamile kalabileceğinizi söyler .Allah yardımcıniz olsun

Merhabalar. Başınız sağolsun öncelikle...

Süreçlere çok hakim değilim ama açıkçası biraz kendinize izin vermenizi tavsiye etmeye geldim. Çok zor şeyler üst üste gelmiş. Biraz kendinizi toparlamanız, hem muhtemel bir hamileliğin hem de ilerideki annelik sürecinizin daha sağlıklı olmasını sağlar diye düşünüyorum. Şu anda üzerinizde büyük bir yük var, belki hep içinizde bir yerlerde kalacak ama yine de bence biraz bekleyin, dilerseniz denemeye devam edin siz bilirsiniz. Tüp bebek sürecinin zaten yıpratıcı olduğundan bahsediyor kadınlar hep, biraz daha sağlam psikolojiyle başlayabilirsiniz. Umarım yanlış bir cümle kurmamışımdır, çok hassas konular, sizi üzmek incitmek istemem. Sabırlar dilerim

Konuyla ilgili terapi aldınız mı? Bazen zihnimizde çözemediğimiz sıkıntılar vücudumuzun düzenini bozuyor. Yaşınız daha çok genç, anne olamazsınız gibi bir durum olduğuna inanmıyorum ki hem kendimi hem de çevremdeki bir çok insanı size örnek gösterebilirim. Lütfen önce kendinizi düşünün. Dilerim her şey gönlünüzce olsun.

Başınız sağ olsun...
Anne olmayı çok istiyorsunuz anlıyorum ama bu yolda kendi psikolojinizi görmezden gelmeyin lütfen. Yaşınız çok genç, hiçbir şey için geç kalıyor değilsiniz. Ki zaten yeni kürtaj olmuşsunuz. Bir süre hem fizilsel hem de psikolojik olarak daha iyi olmanız için çocuk fikrini rafa kaldırın ve kendinize/evliliğinize yönelin. Maddi durumunuz çok kötü değilse mutlaka psikoloğa gidin. Biraz zaman geçtikten sonra daha iyi hissederseniz o zaman farklı bir doktora daha danışarak tüp bebek mi yoksa doğal yollardan hamile kalmaya çalışmak mı öyle karar verirsiniz. Hakkınızda hayırlısı...

Bence doktora gitmelisiniz bir değil iki doktora gidin güvenmiyorsaniz tedavinizi uzman eşliğinde olun. Onlar ne kadar zaman dinlenmeniz gerektiğini ne zaman tekrar hamile kalabileceğinizi söyler .Allah yardımcıniz olsun
İstanbuldayım ve görüştüğüm birkaç kişi oldu tüp bebek merkezlerine güvenmeyin diyorlar. Adam akıllı güvenebileciğim bir doktorda bilmiyorum.

Başınız sağolsun…
Destek alarak ilerleyin bu süreçte psikoloji çok önemli olacak sizin
Güzel günleriniz olsun

Yok almadım ama düşünüyorum 2 yıl geçti ama sanki ilk gün ki gibi

başınız sağolsun öncelikle, ben böyle durumlarda üniversite hastanesine veya araştırma hastanesine gitmenizi öneririm. maalesef özel sektör hemen ameliyat, tedavi dediği için güven sorunu oluşturuyor insanda. ben özel hastanede ameliyat olmazsan durumun düzelmez, rahmini bile alırlar dedikleri bir durumu araştırma hastanesinde sadece gözlem altında bekletilerek hiç kayıpsız atlatmıştım. bu durumda doktora güvenmek ve stresten uzak olabilmek çok önemli.

İstanbuldayım ve görüştüğüm birkaç kişi oldu tüp bebek merkezlerine güvenmeyin diyorlar. Adam akıllı güvenebileciğim bir doktorda bilmiyorum.
Aslında direk tüp bebek merkezi demiyorum ama kadın doğum uzmanına devlet hastanesi ve özel olmak üzere iki yere gidebilirsiniz . Size yol göstereceklerdir

İstanbul da önerebileceğiniz yerler var mı acaba
Açıkçası bilmiyorim İstanbul da ama şöyle yapabilir siniz internette doktorların yorumları oluyor onları okuyun gideceğiniz doktorla ilgili birde burda gebeliğe hazırlık kısmı ve kadın hastalıkları kısmı var forumun diğer kısımlarında doktor önerisinde bulunan olabilir oraya bir konu açmanızı öneririm

Öncelikle ruhunuzun iyileşmesi, sakinlemeniz esas. Nasip olursa o süreçte olur bebeğiniz olmazsa tedavi için bir kaç kadın doğum uzmanı ile görüşür, içinize sinen tedaviye başlarsınız. Umarım kolaylıkla, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Yok almadım ama düşünüyorum 2 yıl geçti ama sanki ilk gün ki gibi
O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Ben de 23 haftalık ikizlerimi kaybettim. 4. yıla giriyorum ama hala anısı ilk günkü kadar taze. Bazı yaralar hiçbir zaman tam olarak iyileşmiyor. İnanır mısınız komşumun benim ikizlerime yakın bir kızı var, o kadar tatlı bir çocuk ama bakamıyorum çocuğa doğru, kalbim acıyor. Hayat her şeye rağmen devam ediyor ama. Siz de kendinize müsade edin. Biz denemeler, besin takviyeleri… 1 yıl denedik hamile kalamadım. Sonra tüp bebekle hamile kaldım, kaybettik. En son eşimle oturduk konuştuk, vazgeçtik çünkü çok canımız yandı maddi manevi. O ay hamile kaldım ben. Başka bir arkadaşıma tüp bebekle bile çok düşük ihtimal dediler o da kendiliğinden hamile kaldı ki siz de kalmışsınız ilk yavrunuza. Biliyorum bunu duymak çok yıldırıcı fakat önce zihnen ve bedenen siz iyi olmalısınız. Acıyı yaşamış bir anneden başka bir anneye minicik bir öneri olarak kabul edin lütfen bunu. İnşallah her şey istediğiniz şekilde gerçekleşecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…