Doğuma Hazırlık bebeğimin cinsiyeti...hala ikna olmuyorum:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

beyazay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
66
0
36
Diyarbakır
kızlar umarım beni anlarsınız daha önce de buradan paylaşmıştım
gebeliğimin 13. haftasında erkek dedi doktorum 20 den sonra da kız dedi 24 ve 28 de de tekrarladı kız olduğunu 32. hafta kontrolunde sormadım artık utandım(bu arada 33. haftadayım) başka bir sorunumuz yok çok şükür ama nedense hala ikna olmadım kız olduğuna içimden hep erkek geçiyor, acaba öyle istediğim için mi bilmiyorum..
sizce normal mi bu, yoksa artık bir psikologla mı görüşmeliyim?

28. haftada kız dediyse bir değişim olcağını sanmıyorum cnm. ama bir kere daha doktora gidip teyit et bence kesin emin olduktan sonra, kız anneleriyle sohbet et :21:, çevrendeki kız bebeklere ve çocuklara dikkatini ver, ona elbiseler, tokalar al. kız annesi olmanın ne güzel bir şey olduğunu duyunca kendini daha iyi hissedersin eminim. şimdi hamile olduğun için duygusal olarakta hassassın çünkü.

gebeliğimin 13. haftasında erkek dedi doktorum 20 den sonra da kız dedi 24 ve 28 de de tekrarladı kız olduğunu 32. hafta kontrolunde sormadım artık utandım(bu arada 33. haftadayım) başka bir sorunumuz yok çok şükür ama nedense hala ikna olmadım kız olduğuna içimden hep erkek geçiyor, acaba öyle istediğim için mi bilmiyorum..

yalnız gerçek doğum tarihin olmalı kaç günde bşr adet oluyordun onuda yaz

doğum tarihini ve son adet tarihini yazarmısın cnm.

bu arad genelde 28 günde bir oluyordum en fazla 29.. temmuzda evlendim temmuz ağustos eylül ve ekim başında d.kontrol hapı kullandım 23 ekim deki son adetimden sonra kullanmadım artık, eşim eğitime gitmişti zaten o yüzden 5 veya 7 kasım gibi hamile kaldığımı düşünüyorum

kız evlat gibisi varmı canım benim çoookk şanslısın çokkkkk bence şükretmelisin
ikinciyede oğlun olur ihşallah

kız evlat gibisi varmı canım benim çoookk şanslısın çokkkkk bence şükretmelisin
ikinciyede oğlun olur ihşallah

amin canım evet aslında haklısın en güzeli o büyüğün kız olması her anlamda avantajlı zaten.. yanlış anlaşılmasın ama ben istemiyorum değil zaten sadece adaptasyon sorunu yasıyorum

amin canım evet aslında haklısın en güzeli o büyüğün kız olması her anlamda avantajlı zaten.. yanlış anlaşılmasın ama ben istemiyorum değil zaten sadece adaptasyon sorunu yasıyorum

ilk bebişime hamileydim eşimde erkek istiyordu
doktor kız deyince eşim bozuldu sanki ; dedim kızlar babaya nasıl düşkün olur bir bilsen dedim, erkek olsaydı sana düşkün olsaydı demişti hiç unutmuyorum
sonra kızım doğdu inanki babasının prensesi, bu gözünden bu gözüne vermez onu gece öksürür mesela sabaha kadar su getirir ona yastığını düzeltir çikolata ısıttırır uyuyan çocuğa kızım şimdi beş yaşını bitirdi
ikinciye hamileyim oğlum olacakmış
babası diyorki valla ne halin varsa gör benim kızım var diyor :9:
ama istemekte çok haklısın zaten doğanın kanunudur bu illa insanın içinden bişeyler geçiyor engel olamazsın
doğsun bak hepsiiii bitecek; kıyafetler ayakkabılar falan almaya başla sonra gidip gidip onlara bak bunlarımı giycek ya ne zaman giycek falan dedikçe insan zaten havaya giriyor inan
sağlıkla gelsin bebeğin kısmetiyle gelsin ihşallah
ikinci bebik düşündüğün zaman çook dua et, ilişkiden önce sonra namaz kıl ufak ufak adaklar yap
Allah'ım gönlüne göre versin

ilk bebişime hamileydim eşimde erkek istiyordu
doktor kız deyince eşim bozuldu sanki ; dedim kızlar babaya nasıl düşkün olur bir bilsen dedim, erkek olsaydı sana düşkün olsaydı demişti hiç unutmuyorum
sonra kızım doğdu inanki babasının prensesi, bu gözünden bu gözüne vermez onu gece öksürür mesela sabaha kadar su getirir ona yastığını düzeltir çikolata ısıttırır uyuyan çocuğa kızım şimdi beş yaşını bitirdi
ikinciye hamileyim oğlum olacakmış
babası diyorki valla ne halin varsa gör benim kızım var diyor :9:
ama istemekte çok haklısın zaten doğanın kanunudur bu illa insanın içinden bişeyler geçiyor engel olamazsın
doğsun bak hepsiiii bitecek; kıyafetler ayakkabılar falan almaya başla sonra gidip gidip onlara bak bunlarımı giycek ya ne zaman giycek falan dedikçe insan zaten havaya giriyor inan
sağlıkla gelsin bebeğin kısmetiyle gelsin ihşallah
ikinci bebik düşündüğün zaman çook dua et, ilişkiden önce sonra namaz kıl ufak ufak adaklar yap
Allah'ım gönlüne göre versin

canım benim ne güzel bir gönlün var senin gönlüne göre olmuş zaten maşallah. Allah bağışlasın yavrularını bunu da sağ salim kucağına almayı nasip etsin, darısı başıma inşallah:)

evlat hasretiyle yüce Allahım sizi sınamadıgı için ŞÜKRETMELİSİNİZ... ...kız yada erkek ALLAH IM HAYIRLISINI VERSİN ...

bu arad genelde 28 günde bir oluyordum en fazla 29.. Temmuzda evlendim temmuz ağustos eylül ve ekim başında d.kontrol hapı kullandım 23 ekim deki son adetimden sonra kullanmadım artık, eşim eğitime gitmişti zaten o yüzden 5 veya 7 kasım gibi hamile kaldığımı düşünüyorum

canım erkek inşallah.

detaylıya gırdın mı..detaylıya gır bence ıcın rahatlamıs olur hem.. ama 33. haftadasın sanırım ona gırme sansın yok artık..

bişey yazacak halim yoktu hiç ama yazayım dayanamadım...bu ne rahatsız bir düşüncedir anlamadım arkadaşım....ilk çocuğunda insan ne egodur ki bunu tatmin etmek adına illede erkek illede erkek der..pes diyorum.aslında bu kadar yazdığıma bile değmezde neyse yazacağım,dayanamadım...
benim kızım da var,oğlumda oldu...ve ikinci bebeğimin oğlan olmasını çok istedim elimden gelenide yaptım...buna rağmen ilk bebeğimde aklıma evladımı kucağıma almaktan başka hiçççç bi şey gelmedi..erkek olsun die bi kere bile düşünmedim.aradan geçen zamanla sadece KENDİM için ,erkek çocukları sevdiğim için istedim...
hani demişsin ya sizce ne yapayım die...bence tövbe et...dr.defalarca kız diyor,hala evladınla bütünleşememişsin..tövbe et,bol bol....

aynı şekilde banada o haftalarda erkek dedi 5, ayda öğrendim kız olduğunu zaten daha değişmez bu çünkü büydkçe kız erkek ayırt etmek daha basit doktorlar için. hem kız çocuk kadar güzeli varmı ya? böyle düşünmemelisin bebekte hissediyor. sağlıklı olsun yeter ki.arkadaşımın oğlu olcaktı ama doğmadan vefat etti yavrucak. bunlaradan ibret alıp şükretmeliyiz. nacizane fikrim bu tabi. hayırlı olsun bebeğin.

cevaplarınız için teşekkür ederim
matematik arkadaşıma sesleniyorum; rica ederim unutma ki ben hamileyim bu yazıyı okuduğumda normalde etkileneceğimden 3 kat daha fazla etkilenebiliim sanırım biraz daha yumusak olabilirdin ya da yorum yapmadan gülüp gecebilirdin
sunu tekrar söyleyeyim ben bebeğimin ultrason resmini görünce bile hepiniz gibi heyecanla özlemle gözleri dolanlardanım, kucağıma alınca cinsiyetinin ne olduğunu önemsemeyeceğimi biliyorum, her namazda onu sağ salim kucağıma almayı diliyoru... bendeki sadece adaptasyon sorunuydu bunu belirtmiştim zaten yani doktor en başta kız deyip sonra erkek deseydi de aynı duyguları yasardım ve etrafımdan bildiğim kadarıyla yanılma yaşayan anneler bu sorunla karsı karsıya geliyor
lütfen biraz daha dikkatli yazalım konu sizi rahatsız ediyorsa da yazmasanız da olur

benim de ikiz oğullarım var.şimdi 5 aylık hamileyim tabi kendime bile belli etmesem de içten içe bir kızım olsun istiyordum.doktora gittim 16. haftada kız dedi ama şüpheli bıraktı. yine de ben ve çevrem, eşim ,annem babam komşular vs. herkes kız diye kendini inandırdı 17. haftada doktor değiştirdiğim için tekrar gittim erkek dedi....ilk başta küçük bir şok:53: eşim de ben de.ama üzülmek değil garip bir duygu..arkadaşımda kız kıyafetleri vermişti bana bir sürü.bikini vardı bir tane onu ayrı bir yere koymuştum kolay bir yere arada bi bakacaktım işte insani duygular.sonra erkek olduğunu duyanların (kayınvaalide gibi) yenisini yaparsınız kız olur demesi sinirimi bozdu,ben kız olsun diye durmadan çocuk mu doğracaktım:47: ve o gece yalan yok ağladım..ağladım..alıştırmışım kendimi..fakat hem ağlıyorum etraftan gelen yorumlara en çok hem vicdan azabı çekiyorum..erkek olduysa o mu karar verdi Allah öyle istedi diyorumm.ama hamilelik insanı bambaşka biri yapıyor..eşim ağlama diyor anlıyorum onla ilgili hayaller kurmuştun,kendince şeyler paylaşacaktın ama Allah ın takdiri dedikçe daha çok ağlıyorum...derken kendime geldim erkekse de benim kızsa da benim bebeğim.öncekileri nasıl sevdim ve hep sevicem bunu da onlar kadar sevicem seviyorumm..Rabbimden ve bebeğimden af diledim.sağlıklı şimdilik bunun için bin şükür..ama hep o gecenin ve istemeden hamile kaldım diye ağladığım 2 ayın vicdan azabı ensemde olacak biliyorum..Allah pişman olanları sever diyerek kendime güç veriyorum ve yola devam..senin bebişine de sağlık sıhhat diliyorum..duygularını anlıyorum onu çok sevdiğini ve görünce ona aşık olacağını biliyorum:16:

Son düzenleme:
bişey yazacak halim yoktu hiç ama yazayım dayanamadım...bu ne rahatsız bir düşüncedir anlamadım arkadaşım....ilk çocuğunda insan ne egodur ki bunu tatmin etmek adına illede erkek illede erkek der..pes diyorum.aslında bu kadar yazdığıma bile değmezde neyse yazacağım,dayanamadım...
benim kızım da var,oğlumda oldu...ve ikinci bebeğimin oğlan olmasını çok istedim elimden gelenide yaptım...buna rağmen ilk bebeğimde aklıma evladımı kucağıma almaktan başka hiçççç bi şey gelmedi..erkek olsun die bi kere bile düşünmedim.aradan geçen zamanla sadece KENDİM için ,erkek çocukları sevdiğim için istedim...
hani demişsin ya sizce ne yapayım die...bence tövbe et...dr.defalarca kız diyor,hala evladınla bütünleşememişsin..tövbe et,bol bol....

dıkkat ettıysenız konuyu acan arkadas ıllede oglum olsun dıyerekten yazmamıs..Allah dıledıgıne kız bebek dıledıgıne erkek bebek dıledıgıne ıse bunların hıcbırını vermez..Kız bebegı olan normal olarak erkek olsun erkek bebegı olan da normal olarak kızı olsun ıster..Bunu dıle getırmedede bı gunah oldugunu dusunmuyorum..Herkes evladını kucagına aldıgı gunu ozellıkle evladının saglıklı sıhhatlı dogmasını ıster herseyden once..ama bu kadar sert bı dılle yazmanız yersız olmus..cunku konuyu acan arkadas bu tavrı kesınlıkle hak etmıyor..

Back
X