- 22 Mayıs 2025
- 75
- 38
- 3
- 29
- Konu Sahibi papatya233
-
Herkes bebek kilolu doğunca sağlıklı, zayıf doğunca beslenmemiş sanıyor. Takmayın doktorların böyle bir fikri yok. Aksine çok kilolu bebekte şeker olma ihtimalı yüksekmiş. Sütünüz varken mama vermeyin. kayınvalideniz kendi çocuğu büyütmüş rahat bıraksın da siz de kendi çocuğunuzu büyütün. Bende 2800 doğum yaptım 37 haftada. Sonra 2600e düştü ödemini atıyor düşmesi çok normal. Şimdi 3 kiloyu geçti 24 günlük. Sütünüz yetiyorsa yeterli kilo alır korkmayın doktor söyler zaten mama ihtiyacı olursaKızlar merhaba 40 gün önce doğum yaptım bebeğim 2700 doğdu sonraki hafta 2500e düştü 40 günde bir kilo aldı ama yine de herkesin çok küçük yok biz böyle kilolu doğardık bilmem ne sözlerini çok takıyorum sanki hep zayıf kalacakmış gibi hissediyorum bir de uzun bir çocuk olduğu için daha zayıf gözüküyor böyle düşük kiloda doğum yaptınız mı bu arada sadece anne sütü veriyorum mama da ver kilo alsın diye darlıyor kayınvalidem doktor yeterli diyor sütüm de var çok şükür ama o kadar üzerime geliyorlar ki mama versem mi diye düşünüyorum
37+4 tansiyonum çıktı son haftalar bebek gelişmediKaç haftalık doğum yaptın
Öyle ama lohusalık işte takıyorum Allah size bağışlasın inşallah38 haftada kızımı 2600gr doğurfum. Şuan 4.5 yaşında herkes ilk okula gidiyor sanıyor. Merak etmeyin zayıf doğanda büyüyor kilolu doğanda. Doktor sağlıklı diyorsa takılmayın millete
Haklısınız vallaha beni yetersiz hissettirmek hoşuna gidiyorSütünüz yeterli kilosunuda almış. Elalem gore degil doktorunuza göre hareket edin. Fazla kilolu oluncada mama veriyor emzirmiyor derler elalemi susturamazsiniz. Kimseyi memnun etmeye çalışmayın.
Yorumunuz umut oldu inşallah benim de öyle olur 2500e düşmüştü 24 günlükte 3440 olmuştu yani 24 günde ortalama 900 gram bir ayda bir kilo muhtemelen olmuştur birkaç güne gideceğim tartmak içinkızım 36. haftada 2750 gr doğdu, 1 ay kontrolünde 3900 gr olmuştu. sadece emiyordu.
şu an 4,5 yaşında 17 kg.
%10 persentilin altında doğdu ama şu an %50 persentilde. ve süt alerjileriyle savaştık ilk 1 yılımızda. bunlar olmasaydı şu an belki daha iyi olacaktı boyu kilosu.
özetle, şu an endişe etmeniz için çok erken, herkese kulak tıkayıp bebeğinizi sürekli emzirin, gak dese meme guk dese meme, bu işin kuralı bu.
Aynen öyle sizinki de hayırlı olsun Allah bize bağışlasın minnoşlarımızıHerkes bebek kilolu doğunca sağlıklı, zayıf doğunca beslenmemiş sanıyor. Takmayın doktorların böyle bir fikri yok. Aksine çok kilolu bebekte şeker olma ihtimalı yüksekmiş. Sütünüz varken mama vermeyin. kayınvalideniz kendi çocuğu büyütmüş rahat bıraksın da siz de kendi çocuğunuzu büyütün. Bende 2800 doğum yaptım 37 haftada. Sonra 2600e düştü ödemini atıyor düşmesi çok normal. Şimdi 3 kiloyu geçti 24 günlük. Sütünüz yetiyorsa yeterli kilo alır korkmayın doktor söyler zaten mama ihtiyacı olursa
Durduk yere mama vermeyin gayet iyi kilo almış obez mi yapacaksınız çocuğu. Doktor da iyi demiş ki iyi zaten. Birde şeyi anlamıyorum ya bu kadar küçük bebeği bir sürü insan nasıl görüyor yani daha yeni kırkı çıkmış ortalık hastalık dolu. Kimseyi takmayın bebek emsin yeterli. Kaynana daha çok şeyler diyecek malesef gereksiz yere.Kızlar merhaba 40 gün önce doğum yaptım bebeğim 2700 doğdu sonraki hafta 2500e düştü 40 günde bir kilo aldı ama yine de herkesin çok küçük yok biz böyle kilolu doğardık bilmem ne sözlerini çok takıyorum sanki hep zayıf kalacakmış gibi hissediyorum bir de uzun bir çocuk olduğu için daha zayıf gözüküyor böyle düşük kiloda doğum yaptınız mı bu arada sadece anne sütü veriyorum mama da ver kilo alsın diye darlıyor kayınvalidem doktor yeterli diyor sütüm de var çok şükür ama o kadar üzerime geliyorlar ki mama versem mi diye düşünüyorum
Cevap verin çekinmeyin. Lohusa kadını zorbalamaya çekinmeyeni hele hiç düşünmeyin. Cahil cahil insanlar. İlle şişko olacak bebe sanki çok matah bişey gibiÖyle ama lohusalık işte takıyorum Allah size bağışlasın inşallah
Amin inşallahAynen öyle sizinki de hayırlı olsun Allah bize bağışlasın minnoşlarımızı
Benim bebeğim 3.5 kg doğdu 2. Ayımıza girdik kilosu boyu emmesi çok iyi bana bile diyorlar kilo aldı mı . Ben işe başlayınca K.v bakacak o da diyor ki ben sana kilo aldırırım diyor . Doktorun iyi diyorsa takma hiç.Kızlar merhaba 40 gün önce doğum yaptım bebeğim 2700 doğdu sonraki hafta 2500e düştü 40 günde bir kilo aldı ama yine de herkesin çok küçük yok biz böyle kilolu doğardık bilmem ne sözlerini çok takıyorum sanki hep zayıf kalacakmış gibi hissediyorum bir de uzun bir çocuk olduğu için daha zayıf gözüküyor böyle düşük kiloda doğum yaptınız mı bu arada sadece anne sütü veriyorum mama da ver kilo alsın diye darlıyor kayınvalidem doktor yeterli diyor sütüm de var çok şükür ama o kadar üzerime geliyorlar ki mama versem mi diye düşünüyorum
37 haftalıkken 2728 gr doğurdum. 7. gün bebeğim 2450gr ‘a kadar düştü sarılık oldu incecik kaldı. 15.güne geldiği zaman 3 kiloydu/ doğum kilosunu yakalamıştı. Şuan 3 aylık 6kg. Çook hızlı kilo alıyorlar dert etme kendineKızlar merhaba 40 gün önce doğum yaptım bebeğim 2700 doğdu sonraki hafta 2500e düştü 40 günde bir kilo aldı ama yine de herkesin çok küçük yok biz böyle kilolu doğardık bilmem ne sözlerini çok takıyorum sanki hep zayıf kalacakmış gibi hissediyorum bir de uzun bir çocuk olduğu için daha zayıf gözüküyor böyle düşük kiloda doğum yaptınız mı bu arada sadece anne sütü veriyorum mama da ver kilo alsın diye darlıyor kayınvalidem doktor yeterli diyor sütüm de var çok şükür ama o kadar üzerime geliyorlar ki mama versem mi diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?