- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Çok doğru zaten ba ba ba ba ba seklinde oluyordu o aylardaBaba demiyor aslında. Tek bir hece diyebiliyor. O hece de "ba" hecesi. Bu bazen dede olabilir yani "de" hecesi
Anne kelimesi 2 heceden oluştuğu için herkes ilk önce baba ya da dede dediğini sanıyor. Aslında mesele çocuğun henüz 2 farklı heceyi yanyana getiremiyor oluşu
Benim oğlum da bir yasindayken sekiz kilo civarıydı, ama benimki zayıf bebekti.Geçenlerdede öyle bir konu vardi. Konu sahibi tüm çoçuklarin en iyi becerilerini sayiyip (ki yasindan çok üstün beceriler) ve "acaba çoçugum otizmmi" diye soru sormustu.
Yani bir tip tuhaf hava atma konusuydu, tipki simdiki gibi.
Ayirten 5.5 aylik bir çoçugun 7.5 kilo olmasi sadece banami anormal geldi? Kizim 2.5 yasinda ve 12.5-13 kilo arasinda.
8 yasındaki oğlum 23 kilo evet çok zayıf ama öleGeçenlerdede öyle bir konu vardi. Konu sahibi tüm çoçuklarin en iyi becerilerini sayiyip (ki yasindan çok üstün beceriler) ve "acaba çoçugum otizmmi" diye soru sormustu.
Ayirten 5.5 aylik bir çoçugun 7.5 kilo olmasi sadece banami anormal geldi? Kizim 2.5 yasinda ve 12.5-13 kilo arasinda.
Gerçekten inanamiyorum ne bekliyordunuz el kadar bebeden5.5 aylık erkek bebeğim var bazı konularda şüpheye düşüyorum. Örneğin henüz dönemiyor. Popusunu kaldırmaya çalışıyor ama kayıyo dönme yok. Hiç sesli gülmedi ama oldukça güler yüzlü sadece kıkırdama yok. Anne diyebiliyor. Saçımı çekiyor ya da meme emmek istediğinde kafasını oraya attırıyo çekeliyor yakamı. Ayağını ağzına kadar kaldıramıyor. El sallayabiliyor. 7.200 gram acaba kilosundsn mı öyle olsa da sesi neden çıkmıyor gülerken? Bir norologa götürsem mi
Hatirladim o konuyu hatta bende yazmistim ben otizimli olabilirim ama sizin cocugunuz olamaz demistimGeçenlerdede öyle bir konu vardi. Konu sahibi tüm çoçuklarin en iyi becerilerini sayiyip (ki yasindan çok üstün beceriler) ve "acaba çoçugum otizmmi" diye soru sormustu.
Benim kızım da anne, mama, meme diyordu o aylarda ama 27 aylık şimdi hala tam konuşamıyor:)Yok bu arkadaşın inanılmaz sorunlu bir kocası vardı. Biraz şiddet yanlısıydı.
Kendisi de öğretmendi güya. Atanmamiş ama eğitim fakültesi okumuş olduğunu iddia ediyordu.
Ama yaşadıkları, buraya yazdıkları bana çok anormal geliyordu. Bir-çok arkadas da "sen gerçekten egitimli misin " diye kalp krizi geçiriyordu.
Ben kendi adıma bu konudan sonra emin oldum. Kendisi eğitimli filan değil. Düpedüz cahil.
5 buçuk aylık "an" ve "ne" hecelerinden oluşan bir kelime söylüyor (yani 2 heceli bir kelimeyi telaffuz edebiliyor) artı olarak bir de el sallıyorbi tek savas uçağı kaldırmıyor 5 aylık çocuk.
Ben bazen çok şaşırıyorum. Gerçekten. Anlam veremiyorum.
5.5 aylık erkek bebeğim var bazı konularda şüpheye düşüyorum. Örneğin henüz dönemiyor. Popusunu kaldırmaya çalışıyor ama kayıyo dönme yok. Hiç sesli gülmedi ama oldukça güler yüzlü sadece kıkırdama yok. Anne diyebiliyor. Saçımı çekiyor ya da meme emmek istediğinde kafasını oraya attırıyo çekeliyor yakamı. Ayağını ağzına kadar kaldıramıyor. El sallayabiliyor. 7.200 gram acaba kilosundsn mı öyle olsa da sesi neden çıkmıyor gülerken? Bir norologa götürsem mi
Baba demiyor aslında. Tek bir hece diyebiliyor. O hece de "ba" hecesi. Bu bazen dede olabilir yani "de" hecesi
Anne kelimesi 2 heceden oluştuğu için herkes ilk önce baba ya da dede dediğini sanıyor. Aslında mesele çocuğun henüz 2 farklı heceyi yanyana getiremiyor oluşu
Müthiş fikirOraları karıştırmayalım. Baba diyor işteakşam işten geldiğinde bababababbaba diye bağıran çocuğu “ aaaa babası bak baba diyor seni çok özlüyor nasıl mutlu seni görünce” deyip atıyorum kucağına baba diyor işte çocuk napsın daha babacığım mı desin illa. Tüm gün baba diye öğretiyorum ben ayrıca
Yok kilo fazla olabiliyor. Benim oğlum 1 yaşında 12 kiloydu. Şu an 3 buçuk yaşında ve 17 kilo.. boyu da uzun, yapısı iri yani. Boy kilo orantılı olunca sorun etmedi doktoru. 4-5 yaş kıyafetleri giydiriyorum minik danamaGeçenlerdede öyle bir konu vardi. Konu sahibi tüm çoçuklarin en iyi becerilerini sayiyip (ki yasindan çok üstün beceriler) ve "acaba çoçugum otizmmi" diye soru sormustu.
Benimki 10 aylik daha yeni yeni anneye benziyo dedigi kelimeBenim kız 5.5 aylıkken ancak kedi gibi miyavliyordu, doktor doktor gezsem yeriymiş yani
Kıyamam, totosunu ancak kaldırmış sizinki ama tam kaldırmış :) Benim oğlum 3 kilo doğdu ama 2 ay muayenesinde 6 kiloydu. Anlayacağınız tombik bir bebekti. Fiziksel aktiviteleri yaşıtlarına nazaran daha geç yaptı. Doktoruna sorduğumda kilodan, ancak kaldırıyor kendini demişti.Benım oglum 7-8 ay donmedı. 4 kılo dogdu. Kırlent gıbıydı koy koseye dursun, dusmuyordu bıle.
Doktor artık bu ay sonra, altında bırsey aramamız lazım demıstı, cok hareketsızdı anlıcanız. 9 aylıkken emekleyıp 10 .5 aylıkken yurudu ve hıc donmedı.
Bir ben dahaOraları karıştırmayalım. Baba diyor işteakşam işten geldiğinde bababababbaba diye bağıran çocuğu “ aaaa babası bak baba diyor seni çok özlüyor nasıl mutlu seni görünce” deyip atıyorum kucağına baba diyor işte çocuk napsın daha babacığım mı desin illa. Tüm gün baba diye öğretiyorum ben ayrıca
o aylarda bebek ne ses cikarsa aha anne dedi aha baba dedi diye duymak istediklerimizi algiliyoruz sanirim5 buçuk aylık ve anne mi diyor.
Benimki 10 aylik daha yeni yeni anneye benziyo dedigi kelimeannii diyo ona da ben de anne dedi diye seviniyorum iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?