- 6 Mart 2018
- 1.726
- 1.108
- 83
- Konu Sahibi Minikanneyimmm
-
Akut bronsiolit hastasi 5 aylik bi oglum var.. Hastalik 3 aylikken başladı. Sıkışık hasta diye tabir edilen hastalardandi. 5 gun hastanede yattik tedavi gorduk. Taburcu olduk. Atlattik sandık ama 4 bucuk aylikken oksurmeye baslayinca hemen hastaneye koştuk. Erken götürdük ama yine cigere inmişti. Nebülizatör adli buhar cihaziyla evde tedavi eger cihaz yoksa hastaneye yatis dedi doktor. Bi tanidigimizdan bulup kullandik. Geçti. Tanidigimizin cocugu rahatsizlaninca cihazi geri istedi. Ve simdi 5 bucuk aylık olduk. Ufak ufak oksuruyoruz. Hastaneye gittim ve cihaz icin rapor yazdirip hemen bugun aldim.
Benim sizden destek istedigim konu su. Hastanede yattigimizda 3 aylikti ve hic isey anlamiyodu. Cihazda biraz sessiz calistigi icin hic korkmadi bebegim. 4 bucuk aylikken tanidiktan aldigimiz cihaz cok sesliydi ilk calistirdigimizda cok korktu ama bikac saniye sonra alıştı. Benim aldığım cihaz en onerilen marka ve daha az ses cikariyo ancak bebegin cevreye duyarliligi arttigi icin mi bilmem cok korktu. Resmen yalvariyo. Kullanamiyorum yani. Cihazi kapatip maskeyi kendime tutuyorum mimikler yapiyorum maskeden bile korkuyo. Uyuyamadida. Saat oldu 1 bucuk. Cok korktu yavrum. Makineyi unuttutup maskeye alistirdim biraz. Oyuncaklarla eline verdim caktirmadan. Oynadi ama eminim makina calisinca cok korkucak.
Sizce korkmasina ragmen ustune mi gitmeliyim sonucta bu tedavi onemli, yoksa korkmasına ragmen calistirmam onu cok ürkek bi cocuk yapar mi?
Nasil asarim ne yapmaliyim bilmiyorum. Resmen yalvarir gozlerle bakiyo bana makina calisinca..
Zaten biraz denedim biraktim. Makina çalışsın ilac koymiyim o da oyuncaklariyla ilerde oynasin belki sese alisir dedim ama makina calistigi sure boyunca huzursuzdu. Bende kapadim. Yarin yine denicem ama korkucak diye dusunuyorum. Kademe kademe alışması lazim ama cihazin sesi bi anda basliyo yavas yavas artan bi sesi yok malesefÇok geçmiş olsun. Bir gün bekleseniz mi acaba? Belki şu anda üstüne gittikçe daha kötü olur.
Nasil alistirabilirim peki cok korkuyoKullanacaksınız mecburen yani bronşit önemli çünkü birde çok küçük bebeğiniz
Önce maskeyle yapmayın işteNasil alistirabilirim peki cok korkuyo
Taavsiyeler icin cok sagolun dikkat etmeye calisiyorum. Ara ara denicem ama cok korkuyo nasil alisir bilmiyorum. Memede uyumaz normalde ama suan memede emzik bile istemiyoBence alisicak.Daha cok kücük.Kisa araliklarla calistirmayi deneyin.Benim kizimda cok sik bronsit olur.Ilk oldugunda 1,5 yasindaydi.5 yildir kislari sürekli buhar makinasi kullandik.Bu cihazi kullanmaniz gerekiyor.Alisacaktir bu kadar endiselenmeyin.Cok gecmis olsun bu arada.Geceleri cocugunuzun yattigi oda cok sicak olmasin.Evinizi bol bol havalandirin.Eger mümkünse oda nemlendirici cihazlar var onlardan alin.
Maskeyle kullandik daha once sorun olmadı. Maskeyle denedim bende yine. Bu sefer cok etkilendi maskedende kaciyo. Ama suan cihaz calismazken hortum ve skeyle oynuyo eline alip. Biraz tedirgin sadeceÖnce maskeyle yapmayın işte
Hortum ucunu o oyun oynarken ağzına doğru tutun
Onceki gibi olsa hemen baslicam ama bu sefer cok korktu bugun baslayamadim ilaclara. Umarim en kisa zamanda alisir ama bu kadar korkarken nasil alistiricam bilmiyorumCok gecmis olsun canim ya.bence sagligi icin bebisle oynayarak sese alistirinAllah sifa versin Insallah en kisa zamanda atlatir.ama onun sagligi icin.inanin bir kac denemeden sonra alisacaktir.sakin korkuyor diye zaman kaybetmeyin.
Zaten biraz denedim biraktim. Makina çalışsın ilac koymiyim o da oyuncaklariyla ilerde oynasin belki sese alisir dedim ama makina calistigi sure boyunca huzursuzdu. Bende kapadim. Yarin yine denicem ama korkucak diye dusunuyorum. Kademe kademe alışması lazim ama cihazin sesi bi anda basliyo yavas yavas artan bi sesi yok malesef
Makinenin sesi kisilmiyo malesef. Muzik actim. Ben arki soyledim ama makina acikken cok gergin cok huzursuz. Bi yetiskine silah dogrultsaniz yuzu o ekle gelir yani cok üzüldüm. Cok masum ve cok korkuyo napicagimi bilemedimMüzik, çizgi dizi vs. açıp sesini kısarak alıştırmayı denediniz mi?
Ah sizi öyle iyi anlıyorum ki.. Kıyamam size de oğlunuza da.. Zamanında o cihazı biz de kullanmak zorunda kaldık. Çok ses çıkarmayan iyi bir cihazdı bizimki de. Yanlış hatırlamıyorsam kullandığımızda 6 aylık falandı. Ne zaman maskeyi yüzüne taksam çığlık çığlığa ağladı. Ama nasıl ağlamak. Sanırsınız etini kesiyorlar yavrucağın. Ne yapsam korkmasını engelleyemedim. Kullandığım süre boyunca hep ağladı. Eşimle beraber ellerini tuttup zorla tutuyorduk maskeyi. Yoksa hastalığı ilerleyecekti. Ben şarkılar söylüyordum. Saçını okşuyordum bir yandan. Ama yine de asla ağlamayı bırakmadı. 10 dk tutuyorsam 10 dk boyunca ağladı mesela. Öyle öyle iyileşti sonunda. Bence ağlasa da devam edin. Ama onu rahatlatacak şeyler yapmaya da devam edin bir yandan. Ne kadar sevdiğinizi hissettirin. O ortamda ne kadar iyi hissettirebilirseniz o kadar iyi hissettirin. İlerde hatırlamayacaktır zaten. Nitekim hatırlamıyor da. Gayet mutlu bir çocuk. Vicdanınız sızlamasın. Siz oğlunuz için en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz. Siz iyi bir annesinin.Akut bronsiolit hastasi 5 aylik bi oglum var.. Hastalik 3 aylikken başladı. Sıkışık hasta diye tabir edilen hastalardandi. 5 gun hastanede yattik tedavi gorduk. Taburcu olduk. Atlattik sandık ama 4 bucuk aylikken oksurmeye baslayinca hemen hastaneye koştuk. Erken götürdük ama yine cigere inmişti. Nebülizatör adli buhar cihaziyla evde tedavi eger cihaz yoksa hastaneye yatis dedi doktor. Bi tanidigimizdan bulup kullandik. Geçti. Tanidigimizin cocugu rahatsizlaninca cihazi geri istedi. Ve simdi 5 bucuk aylık olduk. Ufak ufak oksuruyoruz. Hastaneye gittim ve cihaz icin rapor yazdirip hemen bugun aldim.
Benim sizden destek istedigim konu su. Hastanede yattigimizda 3 aylikti ve hic isey anlamiyodu. Cihazda biraz sessiz calistigi icin hic korkmadi bebegim. 4 bucuk aylikken tanidiktan aldigimiz cihaz cok sesliydi ilk calistirdigimizda cok korktu ama bikac saniye sonra alıştı. Benim aldığım cihaz en onerilen marka ve daha az ses cikariyo ancak bebegin cevreye duyarliligi arttigi icin mi bilmem cok korktu. Resmen yalvariyo. Kullanamiyorum yani. Cihazi kapatip maskeyi kendime tutuyorum mimikler yapiyorum maskeden bile korkuyo. Uyuyamadida. Saat oldu 1 bucuk. Cok korktu yavrum. Makineyi unuttutup maskeye alistirdim biraz. Oyuncaklarla eline verdim caktirmadan. Oynadi ama eminim makina calisinca cok korkucak.
Sizce korkmasina ragmen ustune mi gitmeliyim sonucta bu tedavi onemli, yoksa korkmasına ragmen calistirmam onu cok ürkek bi cocuk yapar mi?
Nasil asarim ne yapmaliyim bilmiyorum. Resmen yalvarir gozlerle bakiyo bana makina calisinca..
Hirilti vardi ilk yattigimizda. Ikincidede bronsiolit dedi doktor ama cok ilerlememisti. Ilaclari cigere indikce kullanicam, soguk buharida kuru öksürük basladikca (doktorumuzun tavsiyesi).O cihazla neler yapmadım ki...
Bebeğim kucağımda ben ayakta, tek elimle onu tutar, diğer elimle çıkaramasın diye maskeyi tutardım.
Ağlamalarını duymayayım diye sese odaklanırdım.
Tedavi her zaman önce gelir.
Mecbur vereceksiniz.
Ama size birkaç şey önereyim, her öksürüğe kullabılmaz o cihaz ve ilaçları.
Yani her üşüttüğünde ciğere iniyor diye korkmayın, gözlemleyin.
Sürekli bronşiolit olacak diye bir kaide yok, kış ayı evler nemden uzak.
Odasını nemli tutun, soğanı yarım kesip karanfil batırın ve odasına koyun iyi geliyor.
Ve sırtına kulağınızı dayadığınızda hırıltı ya da ıslık duyuyorsanız sıkıntılıdır durum.
Cok sagolunnn. Allah razi olsun. Ya cok ciglik cigliga aglamiyo ama o kadar korkuyo ki. Bana silah dogrultsalar oyle tepki veririm yani. Cok üzüldüm bende. Ya cok tesekkur ederim rahatladim. Peki alismasinin bi yolu var midir acabaAh sizi öyle iyi anlıyorum ki.. Kıyamam size de oğlunuza da.. Zamanında o cihazı biz de kullanmak zorunda kaldık. Çok ses çıkarmayan iyi bir cihazdı bizimki de. Yanlış hatırlamıyorsam kullandığımızda 6 aylık falandı. Ne zaman maskeyi yüzüne taksam çığlık çığlığa ağladı. Ama nasıl ağlamak. Sanırsınız etini kesiyorlar yavrucağın. Ne yapsam korkmasını engelleyemedim. Kullandığım süre boyunca hep ağladı. Eşimle beraber ellerini tuttup zorla tutuyorduk maskeyi. Yoksa hastalığı ilerleyecekti. Ben şarkılar söylüyordum. Saçını okşuyordum bir yandan. Ama yine de asla ağlamayı bırakmadı. 10 dk tutuyorsam 10 dk boyunca ağladı mesela. Öyle öyle iyileşti sonunda. Bence ağlasa da devam edin. Ama onu rahatlatacak şeyler yapmaya da devam edin bir yandan. Ne kadar sevdiğinizi hissettirin. O ortamda ne kadar iyi hissettirebilirseniz o kadar iyi hissettirin. İlerde hatırlamayacaktır zaten. Nitekim hatırlamıyor da. Gayet mutlu bir çocuk. Vicdanınız sızlamasın. Siz oğlunuz için en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz. Siz iyi bir annesinin.
Sesten mi korkuyoTaavsiyeler icin cok sagolun dikkat etmeye calisiyorum. Ara ara denicem ama cok korkuyo nasil alisir bilmiyorum. Memede uyumaz normalde ama suan memede emzik bile istemiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?