Bebegimin hastaligi ve korkusu

b nm kızımda 3 aylikti bronşit oldu ozamandan beri veriyorum arada ilde 6 7 aylıkken çok korktu dua astuliri sesten korkulur ama mecburduk verdim ilerleyebilirdi zamanla o yüksek seslere alisti

Benim oğlumda tam 5 aylıkken aynı durumdaydı ve 1 ay kadar düzelmedi. Hava çok çok önemli. Oğlum da korktu. Makineyi ona yaklaştırmadan önce uzakta çalıştırdık. İlacı hemen koymadık biraz dokundu oynadı alıştı. Daha sonra ilacı koyup maskeyi tuttuk. Şuan 20 aylık. Artık vermemiz gerektiğinde kendisi tutuyor. Hatta makineyi görünce aşırı mutlu oluyor. Çok geçmiş olsun.

Masallah ona umarim bizde alisirizz

Gecmis olsun benim kizim da 10. Ayindan beri defalarca bronsiolit oldu suan 25 aylik. Tavsiyem dr un da onerisiyle ilk baslarda alisana kadar maskesiz kullanmaniz. Maskeyi cikarin hortumu agzina yakin tutun biz uzun bi sure bu sekilde kullandik. Ayrica dikkatini o an baska bir seye verirseniz belki sesli bir cocuk sarkisi falan acsaniz belki biraz daha korkusu gecer

Nedenini söyledi mi?
Sesten korkarsa ciddi travma yaratabileceği için,aynı zamanda uyku anında nefes alıp verme daha seyrek olduğundan uyanıkken ilacı atıyorum tüp bitene kadar 50 kez çekiyorken uykuda 25 kez çekeceğini bu da tedavi sürecini uzatacağını söylemişti.

Korkmak yerine istememe olsa daha rahat olucak vicdanim. Alismasinin korkuyu asmasinin yolu olsa keske

Kizim zaten korktuğundan istemiyor. Çocuklar tanimadiklari şeylerden korkarlar. Kizim süpürgeden korkardi. Ne yapim, evi süpürmeyim mi? Çocuklari evet elimizden gelinceye kadar rahat ettirecez fakat pamuklara sarmakta iyi birşey değil.

Önemli olan çocuk seni görüp, ona destek olduğunu his etmesi. Yanliz olmadiğini, sevildiğini his etmesi. Ama o korkuyu işte tek başina yenmesi lazim, onun yerine yenemezsin. Zaman ile alişir, tepkisi azalir. Tedaviyi aksatma canim.

Teşekkür ederim. Neyseki oğlum büyüdü biz uydayken vermiyoruz. Bunun gerekli olduğunu anladığı için de vermekte zorluk yaşamıyoruz.

Korktuğu İçin istemiyor bana kalırsa. Elimde görünce başlıyor
Son durum.. Gerek burdan gelen tavsiyelerle gerekse oglumun tavirlarina gore yaptiklarimla aştık galiba. Sesten hala korksada hic sesi cikmiyo ve gülüyo.. Fotograflar makine calisirken cekildi.

Eklentiler

• 20190315_162946_HDR-1.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 27
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…